Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-03-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2000

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΦΑΤΟΥΡΟ

Ο απερχόμενος Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στον υπηρεσιακό Υπουργό Τύπου, καθηγητή Αργύρη Φατούρο.

Ο κ. Ρέππας, στη σύντομη ομιλία του, τόνισε τα εξής:

«Η 22 Ιανουαρίου του 1996 και η 20 Μαρτίου του 2000, μια χρονική περίοδος που οριοθετείται από αυτές τις δύο ημερομηνίες, μικρή, ένα πολλοστημόριο του ιστορικού χρόνου, είναι ταυτόχρονα μια περίοδος πολύ μεγάλη για εμένα προσωπικά. Οχι μόνο γιατί άσκησα πολιτικά καθήκοντα σε μια νευραλγική θέση όλη αυτή την περίοδο, αλλά κυρίως -έτσι το νοιώθω- γιατί ασκώντας τα καθήκοντά μου απέκτησα μια σχέση με το δικό σας λειτούργημα και εσάς προσωπικά που πέρα από υπηρεσιακή-επαγγελματική ή πολιτική, έγινε βιωματική. Ποια είναι πιο σημαντική, ίσως; Η ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα, πιστεύοντας ότι έχω χρέος να αντιμετωπίσω προβλήματα, προκειμένου η ώρα του απολογισμού να είναι ώρα εύκολη για μένα ή η ώρα που παραδίδω καθήκοντα, έχοντας γνώση και επίγνωση των προβλημάτων και των δυσκολιών; Αρα, έχοντας συναίσθηση και γι αυτό, ακριβώς, διδαγμένος πλέον από την πείρα που αποκόμισα τόσα χρόνια εδώ, να είμαι σήμερα πιο σεμνός και πιο συνετός παρά ποτέ.

Βεβαίως, η μεγαλύτερη στιγμή για έναν πολιτικό είναι η στιγμή εκείνη που αποτυπώνεται η λαϊκή κυριαρχία, οι εκλογές. Παρατηρώ σημειολογικά ότι παρέδωσα και ανέλαβα πάντα σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων. Γι αυτό θα μου επιτρέψετε, διεκδικώντας την επανεκλογή μου, να ευχαριστήσω κατ` αρχάς τους πολίτες που με τιμούν με την ψήφο τους, που μου δίνουν τη δύναμη να τους εκπροσωπώ. Με στήριξαν και με στηρίζουν σε μια πορεία, στην οποία οι δυσκολίες, φανερές και αφανείς, είναι πολλές. Νοιώθω την ανάγκη να τιμήσω, αυτή την ώρα τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Του πολιτικού που σφράγισε την πορεία της χώρας, αλλά και τη δική μας ζωή. Ως πολιτική παρουσία υπήρξε το σημείο αναφοράς για την ένταξη πολλών από μας σε αυτή τη γοητευτική διαδικασία. Οφείλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Σημίτη, γιατί μου εμπιστεύθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο αυτά τα καθήκοντα. Και δηλώνοντας πίστη και αφοσίωση στο Κίνημα που ανήκω, να δηλώσω ότι παραμένω στρατευμένος στο πλευρό του, γιατί πιστεύω ότι ο Κώστας Σημίτης εκφράζει αυθεντικά και πλήρως το αίτημα των καιρών για μια Ελλάδα ισχυρή, που έχει διεθνές κύρος και δύναμη, για μια κοινωνία που προοδεύει, για ένα λαό, ο οποίος μοχθεί, επιτυγχάνει αποτελέσματα και νοιώθει υπερήφανος για τα επιτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών του. Και βέβαια να ευχαριστήσω εσάς, γιατί πιστεύω ότι αυτή η καθημερινή επικοινωνία μας, αυτή την ώρα, υπήρξε για μένα καθημερινή άσκηση ευθύνης. Σεβάστηκα -και χαίρομαι που κι εσείς δείξατε πως σέβεστε το ίδιο- ένα βασικό στοιχείο στην πολιτική και στην ενημέρωση που είναι η διαφορά. «Δεν θα άξιζε να ήμασταν περισσότεροι, εάν δεν ήμασταν διαφορετικοί». Είναι μια φράση του Πρωθυπουργού, την οποία επικαλούμαι και τη θεωρώ πολλή σημαντική και σημαδιακή.

Θέλω να τιμήσω και τα άλλα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, τους λειτουργούς που έχουν μια κρίσιμη κοινωνική αποστολή να επιτελέσουν, για το ότι συνέβαλαν και συμβάλλουν, με το δικό τους τρόπο, στην εύρυθμη λειτουργία των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εγώ υπερασπίστηκα την πολιτική της κυβέρνησής μας και προσπάθησα σε αυτό το γίγνεσθαι να καταγράψω πράξεις και θέσεις, προκειμένου έτσι μέσα από τον αντίλογο και τη σύνθεση, να συμβάλλω στην πρόοδο που όλοι επιδιώκουμε καθένας με το δικό του τρόπο. Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ αδικείται από την ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο του κυβερνητικού εκπροσώπου που εκ των πραγμάτων εξασφαλίζει υπέρμετρη προβολή. Ως υπουργός Τύπου αυτή την ώρα του απολογισμού (σ.σ. το κείμενο απολογισμού θα σας διανεμηθεί), δεν θα μείνω πολύ σε αυτό, στο έργο που κάναμε αυτά τα χρόνια. Επισημαίνω ιδιαιτέρως την προσπάθειά μας για τον εκσυγχρονισμό του Υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προκύπτουν στην κοινωνία των πληροφοριών. Αναφέρομαι στην ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που ως νέο όργανο από το καλοκαίρι του 1996, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάδειξη και διεθνή προβολή των θέσεων της χώρας μας. Επίσης, θέλω να τονίσω με έμφαση την τεράστια προσπάθεια που κάναμε, με βάση το τρίπτυχο νομιμότητα-διαφάνεια -ποιότητα, στο χώρο των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, άλλοτε με βήματα ή και άλματα, άλλοτε με ελλείψεις, καθυστερήσεις και αδυναμίες. Πάντως, πιστεύω ότι ολοκληρώνοντας το θεσμικό πλαίσιο και έχοντας θέσει σε εφαρμογή τα πιο σημαντικά σημεία του πλαισίου αυτού δικαιολογείται η αισιοδοξία για το μέλλον, όσον αφορά τη λειτουργία των ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στην πατρίδα μας. Αναφέρομαι στο ΕΣΡ που με πολλούς τρόπους, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα, αναβαθμίσαμε. Και βέβαια, σε όλους τους οργανισμούς που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου, περιορίζομαι να επισημάνω την τεράστια αλλαγή που πετύχαμε στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση λειτουργεί με βάση συγκεκριμένο, πλέον, επιχειρησιακό σχέδιο. Είναι ένας φορέας ο οποίος σε πολύ λίγα μοιάζει με το φορέα που γνωρίζαμε λίγα

χρόνια πριν.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, πάντοτε οι προβληματισμοί για τις σχέσεις της πολιτικής με τα ΜΜΕ είναι επίκαιροι. Η εποχή του Γουτεμβέργιου είναι πολύ μακρινή πλέον. Εχουν εισβάλει στη ζωή μας τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, το μικρόφωνο και η κάμερα. Περάσαμε από την ιδεοληπτική στην εικονοληπτική αντίληψη για την ενημέρωση. Χρησιμοποιώ, από το τελευταίο του βιβλίο, μια φράση του Ραμονέ: «Πράγματι, η πολιτική παρουσιάζεται ως σύγκρουση στελεχών, αφού αυτή τη σύγκρουση στελεχών, προσώπων, δηλαδή, μπορεί να καταγράψει η κάμερα και όχι ως σύγκρουση ιδεών και θέσεων που δεν μπορεί μια κάμερα να αναπαραστήσει». Και όλο και περισσότερο η σχέση της πολιτικής με τους πολίτες, καθώς παρεμβάλλονται τα ΜΜΕ, η έκβαση των πραγμάτων κρίνεται και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό περισσότερο από τον πολιτικό και την ικανότητά του να υπερασπίζεται τις όποιες θέσεις, παρά από την αξία, το περιεχόμενο αυτών των ίδιων των θέσεων και των ιδεών, των οποίων είναι φορέας ένας πολιτικός. Αυτή είναι μια τεράστια αλλαγή που κάνει το δικό σας έργο πολύ πιο σημαντικό. Μεγαλώνει τη δική σας ευθύνη, προκειμένου να προσφέρετε αντικειμενική ενημέρωση στους Ελληνες πολίτες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου με τους οποίους πορευθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Τον Νίκο Αθανασάκη, του οποίου η παρουσία στο χώρο των ΜΜΕ, έχει πάρει πλέον θεσμικό χαρακτήρα. Τον Γιάννη Νικολάου, που έχει τη χαρά και την υπερηφάνεια να είναι πρωτοπόρος, αφού αυτός άνοιξε το δρόμο, ως επικεφαλής της νέας Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, σε ένα τομέα όπου μέχρι τότε η χώρα μας παρουσίαζε τεράστια ελλείμματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Υπουργείου, καθώς και τους ιδιαίτερους συνεργάτες μου, οι οποίοι αναγνώρισαν την αξία της προσπάθειας που κάναμε και στάθηκαν στο πλευρό μου. Πρέπει να πω ότι ήσασταν πολύ ευγενείς γιατί αναγνωρίσατε την αξία της προσπάθειας που έκανα. Αυτό δεν το ξεχνώ.

Είμαι τυχερός γιατί παραδίδω σε έναν άνθρωπο με διεθνές κύρος, μια προσωπικότητα που τιμά τη χώρα μας, τον καθηγητή Αργύρη Φατούρο. Ο κ. Φατούρος είναι ένας παράγοντας της δημόσιας ζωής, ο οποίος έχει δώσει όχι δείγματα, αλλά ολοκληρωμένη γραφή με το έργο του σε κρίσιμους τομείς. Η παρουσία του εδώ, πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον της Πολιτείας, προκειμένου η προεκλογική περίοδος να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες που αρμόζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Πιστεύω ότι και με βάση το πλαίσιο που αποφασίσαμε, το οποίο βελτιώνει σημαντικά τα έως τώρα ισχύοντα για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις, ο υπουργός κ. Αργύρης Φατούρος θα είναι η κορυφαία εγγύηση για την ισότιμη προβολή κομμάτων, την ισότιμη ανάδειξη όλων των απόψεων από τα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου ο ελληνικός λαός, προσερχόμενος στην κάλπη να έχει σχηματίσει πλήρη γνώμη για τις θέσεις των κομμάτων και των υποψηφίων.

Με αυτή την έννοια, νιώθω τυχερός γιατί στη θέση αυτή ακολουθεί ένας μεγάλος επιστήμονας, με αναγνώριση και ταυτόχρονα γιατί, ως υπουργός Τύπου, ο μεγάλος επιστήμονας καθηγητής Αργύρης Φατούρος εγγυάται την αντικειμενική και δημοκρατική ολοκλήρωση των προσπαθειών που κι εσείς θα κάνετε κι εμείς ως υποψήφιοι, προκειμένου να ενημερώσουμε το λαό και να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του.

Εύχομαι, προσωπικά στον καθένα, ό,τι επιθυμεί, αρκεί να μην επιθυμείτε κάτι το οποίο είναι σε βάρος της προσπάθειας που κάνουμε κι εμείς με τις εκλογές! Και, βεβαίως, όπως έλεγα πάντοτε, εγώ θα φύγω από εδώ, εσείς θα είστε εδώ. Εύχομαι να μακροημερεύσετε και να «καταναλώσετε» πολλούς υπουργούς ακόμη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

O νέος υπηρεσιακός Υπουργός Τύπου Αργύρης Φατούρος, αναλαμβάνοντας, σήμερα, τα καθήκοντά του είπε τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ για τις καλές κουβέντες που είπατε. Μετά τα θερμά πολιτικά λόγια σας, νιώθω ότι η δικιά μου παρουσία είναι κατ` ανάγκην άχρωμη, αν όχι «ξεπλυμένη». Διότι, βέβαια, αυτή η δουλειά την οποία θα προσπαθήσω να κάνω τις επόμενες τρεις εβδομάδες -ευτυχώς είναι σύντομη η διάρκεια- είναι αντιφατική. Η κυβέρνηση, όπως πολύ καλά ξέρετε, δεν έχει αλλάξει. Αλλάζει ένας υπουργός. Αλλάζει ένας υπουργός, όμως, πιο σημαδιακά από ότι όταν αλλάζει ένας πολιτικός με άλλον πολιτικό υπουργό, αλλά δεν ξέρει κανείς ακριβώς τι σημαίνει αυτό το «σημαδιακά». Η δουλειά μου, προφανώς, είναι να διασφαλίσω αυτό που όλες οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει σε διάφορα επίπεδα, από το νομοθετικό μέχρι τις συμφωνίες των κομμάτων κ.τ.λ., έχουν ήδη προσπαθήσει να ορίσουν. Αν υπάρχει μια δουλειά όπου το ιδεώδες αυτού που την εκτελεί είναι να μη χρειάζεται να την κάνει, είναι αυτή εδώ που θα κάνω εγώ, ως υπηρεσιακός υπουργός. Διότι νομίζω ότι η χρησιμότητα του υπηρεσιακού υπουργού έχει μειωθεί κατά πολύ από τα χρόνια που θυμάμαι εγώ, όταν άλλαζε ολόκληρη η κυβέρνηση και γινόταν υπηρεσιακή για τις εκλογές. Το ιδεώδες θα ήταν να λειτουργούν οι θεσμοί και οι μηχανισμοί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα αντικατάστασης του υπουργού. Ετσι, με αυτή την αίσθηση μιας δουλειάς, η οποία είναι δύσκολη και την οποία φοβάμαι, αλλά η οποία θα έπρεπε να είναι άχρηστη από τη μεριά, τουλάχιστον, της μη πολιτικής της διαχείρισης, αρχίζω αυτές τις λίγες μέρες, ζητώντας τη δική σας βοήθεια και συμπαράσταση, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις εκλογές ήρεμα, όπως ήδη έχουμε αρχίσει. Συχνά ακούμε κάποιον να λέει «έτυχε να βρεθώ στο Παρίσι ή σε άλλη πόλη της Δυτικής Ευρώπης και να έχουν εκλογές μεθαύριο και ούτε που το κατάλαβα». Δεν είναι ακριβώς το ίδιο εδώ και δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα να είναι ακριβώς το ίδιο. Αλλά, από το ένα μέρος, έχουν ηρεμήσει πολύ τα πράγματα, από ότι πριν από μερικές δεκαετίες -τουλάχιστον, από όσο θυμάμαι λίγο πιο πίσω από τους πιο πολλούς από σας- και αυτό νομίζω είναι θετικό. Από το άλλο μέρος, τι ακριβώς θα μπορώ να κάνω εγώ που δεν θα μπορούσε να το κάνει ο πολιτικός υπουργός σε αυτή τη θέση, πέραν από το ότι τον ελευθερώνω για να μπορεί να κατέβει στην περιφέρειά του, πράγμα που θα του ήταν δύσκολο αν είχε την καθημερινή ενημέρωση. Γι` αυτό δεν είμαι σίγουρος, θα το μάθω κι εγώ τις επόμενες ημέρες που ακολουθούν.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάπως πώς θα λειτουργούν τα πράγματα αυτές τις 20 ημέρες που απομένουν. Δεν είμαι σίγουρος π.χ. ότι η καθημερινή ενημέρωση είναι απαραίτητη, με δεδομένο ότι η δική μου δουλειά, δεν είναι ακριβώς να προασπίζομαι κομματικές θέσεις. Οχι πολιτικές θέσεις. Πολιτική κάνουμε όλοι μας. Προσπαθώ να διακρίνω πάντοτε ανάμεσα στο πολιτικό και το κομματικό. Δεν είναι το ίδιο ακριβώς. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα. Επιμένω ότι θέλω τη βοήθεια και τη συμπαράστασή σας, διότι από αυτή θα μπορέσει κάτι να προκύψει. Δεν χρειάζεται να πω ότι, σε περίπτωση κρίσης, αν χρειαστώ τη βοήθειά σας, θα την επικαλεστώ. Να μην υπάρξει, δηλαδή, κρίση για να με βοηθήσετε, αν χρειαστεί. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουμε λίγο περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούμε όλο αυτό τον καιρό. Οι ρυθμίσεις, ιδιαίτερα των τηλεοπτικών Μέσων, είναι λεπτομερείς, μέχρι ένα βαθμό ακρίβειας, που δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ποτέ να διασφαλιστεί. Αλλά, το κύριο θέμα είναι, στο τέλος αυτής της ιστορίας, να έχει μείνει μία αίσθηση ότι δεν αδικήθηκε υπερβολικά κανένας, καμία παράταξη, κανένα κόμμα, κανένας υποψήφιος. Και ότι, όποτε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, βρέθηκε και ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν -το ξέρετε, ήδη, αυτό από συντοπίτη, Αρκάδα κι αυτόν, έστω κι αν δεν είναι από το καλύτερο μέρος της Αρκαδίας, τη Γορτυνία, είναι από την Κυνουρία, αλλά και εκεί έχω ρίζες- ότι δεν μπορώ να παρά να έχω ιδιαίτερη ευχαρίστηση γι` αυτό. Να σας χαιρετήσω για σήμερα. Να ευχαριστήσω και εγώ τον Πρωθυπουργό που μου έδειξε την εμπιστοσύνη του, ζητώντας μου να υπηρετήσω σε αυτή τη θέση. Ελπίζω να αποδειχθεί ότι σε αυτό, τουλάχιστον, είχε δίκιο.

Ευχαριστώ».

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω δύο λόγια: Πιστεύω ότι @καλύπτω και τους συναδέλφους- είσαστε ο μακροβιότερος Υπουργός Τύπου-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εδώ. Μπορεί να είχαμε κάποιες αντιπαραθέσεις, μπορεί να είχαμε κάποιες γκρίνιες. Πρέπει να γνωρίζετε, όμως, ότι δεν ήταν προσωπικές. Πιστεύω ότι αυτό που γινόταν κάθε μέρα ήταν για το καλό της ενημέρωσης. Εμείς προσπαθούσαμε να βγάλουμε κάτι, εσείς προσπαθούσατε να καλύψετε κάποια κυβερνητικά στελέχη. Αυτός είναι ο άχαρος ρόλος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε «καλή επιτυχία και καλή δύναμη». Και στο νέο Υπουργό, τον κ. Αργύρη Φατούρο, θα ήθελα να πω ότι η ενημέρωση θα γίνεται κάθε μέρα. Μπορεί εσείς να μην έχετε να μας πείτε, θα έχουμε εμείς να ρωτήσουμε. Γι` αυτό πρέπει η ενημέρωση να συνεχιστεί γύρω από τα θέματα που θα χειρίζεστε εσείς και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές σας. Δεν θα συζητάμε για πολιτικές ή κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις. Μόνο για τις αρμοδιότητες που έχετε αναλάβει, γιατί οπωσδήποτε πιστεύω ότι θα προκύψουν ζητήματα.

Κύριε Ρέππα, σας ευχόμαστε και πάλι «καλή δύναμη».

ΡΕΠΠΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επίσης, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία που είχαμε.

ΡΕΠΠΑΣ: Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ. Με κάνατε πολύ καλύτερο.

ΦΑΤΟΥΡΟΣ: Οσο για το τελευταίο που είπατε, να πω απλώς ότι θα ήθελα ένα μικρό διάστημα να ενημερωθώ. Σκέφτηκα να ζητήσω ένα διάστημα τριών εβδομάδων (!), αλλά φαντάστηκα ότι αυτό το διάστημα θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά ας πούμε μία - δύο ημέρες και βλέπουμε.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Συμμεριζόμενη κι εγώ, ως ξένος ανταποκριτής, τις απόψεις του συναδέλφου και όλα όσα είπε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, κ. Υπουργέ -απευθύνομαι στο νέο Υπουργό- ότι σίγουρα η καθημερινή ενημέρωση είναι αναγκαία, διότι πέραν των κομματικών προβλημάτων και των εκλογών υπάρχουν και οι εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας που δεν σταματάνε. Υπό αυτή την έννοια, σε αυτή την απόφασή σας, θα σας παρακαλούσα να εξεταστεί και αυτή η άποψη.

ΡΕΠΠΑΣ: Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 20 March 2000 - 15:05:12 UTC