Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 00-12-13

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2000

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα της εξαμηνιαίας δημοσκόπησης της MRB, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Αβραμόπουλος διαθέτει ρεύμα για να ιδρύσει κόμμα, αν το αποφασίσει, και ότι επίσης έχει πρόσβαση στους ψηφοφόρους και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι, κατά καιρούς, γίνονται μετρήσεις που αποτυπώνουν τις διαθέσεις της κοινής γνώμης μια ορισμένη στιγμή. Η επικρατούσα συγκυρία είναι καθοριστική. Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι ένα πολιτικό κόμμα να κερδίζει τις εκλογές. Γιατί, ο πολίτης που συμμετέχει σε μια δημοσκόπηση μπορεί να εκφράζει την άποψή του, την οποία μπορεί να μεταβάλει την επόμενη κιόλας στιγμή ή μπορεί, συμμετέχοντας σε περισσότερες από μία μετρήσεις, να εκφράζει και διαφορετικές απόψεις. Ενώ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι, την ώρα της ψηφοφορίας στην κάλπη, με την ψήφο του, αναλαμβάνει μια δέσμευση για ολόκληρη την τετραετία που ακολουθεί και έτσι αναδεικνύει την κυβέρνηση της χώρας. Εμείς, λοιπόν, επιδιώκουμε να επικρατούμε στην κάλπη των εκλογών και μέχρι τώρα δεν έχουμε λόγο να παραπονούμαστε για την κρίση του ελληνικού λαού.

Οσον αφορά τα θέματα, τα οποία μονίμως θέτετε και ζητάτε να σχολιάσω, κατά το γνωστό «ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε», συζητάμε πολύ γι` αυτόν τον «Γιάννη». Εγώ, λοιπόν, θα το αποφύγω αυτό, γιατί πιστεύω ότι σημασία έχει να αφοσιωθούμε στα καθήκοντά μας, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες. Οι πολίτες είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση έχουν τον τελευταίο λόγο.

ΜΙΧΑΗΛ: Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι δείχνει μια τάση -δεν είπαμε ότι είναι δεδομένο- το γεγονός ότι και ψηφοφόροι από εσάς μετακινούνται προς κάτι το καινούργιο; Δεν ξέρουμε τι είναι, αλλά και@

ΡΕΠΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα σε ένα ιδεατό κόμμα και ένα κόμμα που λειτουργεί, στο πεδίο των αντιπαραθέσεων και των ρήξεων. Κατά τα άλλα, ασφαλώς οι μετρήσεις λαμβάνονται υπόψη. Αυτές οι μετρήσεις διεξάγονται με επιστημονικό τρόπο. Είναι έγκυρες μετρήσεις, αυτό το γνωρίζουμε. Αξιολογούμε τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων. Αλλά, γνωρίζετε ότι σχεδιάζουμε και ασκούμε την πολιτική μας με βάση το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει στον ελληνικό λαό, το οποίο ενέκρινε και μας ανέδειξε σε κυβέρνηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Σαν κυβέρνηση, σας απασχολεί η διαπίστωση από τη συγκεκριμένη έρευνα ότι παρουσιάζετε οκτώ μήνες μετά τις εκλογές μία σημαντική φθορά;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό το φαινόμενο έχει εκδηλωθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, έχει ιστορικό προηγούμενο. Εχουμε πει, κατ` επανάληψη, ότι η κυβέρνηση έθεσε τα μεγάλα θέματα στην αρχή της θητείας της, με τρόπο -θα έλεγα- «επιθετικό». Ακολουθούμε μία εμπροσθοβαρή, όπως χαρακτηριστικά την ονομάσαμε, πολιτική, προκειμένου στο πλαίσιο της θητείας αυτής της Βουλής να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας. Εχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Αυτό το σχέδιο έχουμε θέσει σε εφαρμογή και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών μας θα είναι τέτοια, ώστε να δικαιώσουν την επιλογή που κάνουμε τώρα στην αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Με αφορμή δημοσίευση προκήρυξης για τη δολοφονία Σόντερς, θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιο σημείο βρίσκεται η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, σε σχέση με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΡΕΠΠΑΣ: Με αφορμή την ερώτησή σας θα πρέπει, ευθύς εξαρχής, να επαναλάβω την πάγια θέση μας: Παραμένουμε αμετακίνητοι στην αρχή αντιμετώπισης και εξάλειψης της τρομοκρατίας, που αποτελεί μάστιγα για κάθε κοινωνία. Η μόνη σχέση που μπορεί να έχει κάποιος με μία τρομοκρατική οργάνωση σαν τη συγκεκριμένη, είναι μια σχέση αντιπαράθεσης μέχρι την εξάρθρωση της οργάνωσης αυτής. Δεν υπάρχει στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τη στάση αυτής της οργάνωσης. Δεν υπάρχει κόκκος ηθικής, λογικής και δικαίου, στη σύσταση και δράση μιας τέτοιας οργάνωσης. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, γνωρίζετε πως συζητούνται ορισμένες αλλαγές που αφορούν τη δικονομική πλευρά του όλου θέματος. Εχει συσταθεί Επιτροπή, η οποία λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Συμμετέχουν σε αυτήν εμπειρογνώμονες και επιστήμονες που γνωρίζουν το θέμα. Δεν έχει ολοκληρώσει την εργασία της. Είναι κάτι που πρέπει να κάνει κατά την αμέσως επόμενη περίοδο. Πιστεύουμε ότι τους πρώτους μήνες του 2001, η Επιτροπή αυτή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και να παραδώσει το πόρισμά της, προκειμένου, βάσει αυτού, η κυβέρνηση να λάβει τις τελικές αποφάσεις της.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση αισθάνεται ικανοποιημένη από το κείμενο αυτό της «17Ν» και τα όσα γράφει για την κρατική μηχανή και την κυβέρνηση και για αυτά που είπε ο κ. Σκουλαρίκης χθες και σήμερα στις εκπομπές του@

ΡΕΠΠΑΣ: Οχι μόνο ως κυβέρνηση, ως πολίτες, πρώτα απ` όλα, νιώθουμε αποτροπιασμό, για το ότι κάποιοι τρομοκράτες επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αφαιρώντας τη ζωή συνανθρώπων. Αυτή είναι μια πράξη η οποία έχει όλα τα στοιχεία της αναξιότητας. Δεν επιτρέπει σε οποιονδήποτε η πράξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης να μπει σε διάλογο, πολύ περισσότερο να γίνει αποδέκτης των όποιων ισχυρισμών της οργάνωσης αυτής, μέσω των οποίων επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δράση της. Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε τέτοιο θέμα. Η μόνη σχέση @επαναλαμβάνω- που μπορεί να έχει κάποιος με μια τρομοκρατική οργάνωση, είναι η αντιπαράθεση μέχρι την εξάρθρωσή της.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Για τον κ. Σκουλαρίκη δεν είπατε, όμως.

ΡΕΠΠΑΣ: Είπε τις απόψεις του. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν όργανα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που έχει κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό να καταθέσει, προκειμένου να συμβάλει στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας που κάνουμε για να εξαλείψουμε την τρομοκρατία στη χώρα μας.

ΚΑΠΠΟΣ: Αισθάνεται η κυβέρνηση ότι ήταν δικονομικό το κενό το οποίο οδήγησε σε συνθήκες τέτοιες, ώστε να εκτελεστεί ο ταξίαρχος Σόντερς εκείνο το πρωινό; Ηταν κενό ή ήταν ζήτημα ανικανότητας, προφανώς, της Αστυνομίας;

ΡΕΠΠΑΣ: Κάνετε μια σύγχυση. Το θέμα των συζητούμενων αλλαγών, ασφαλώς δεν έχει σχέση με την εκτελεστική ικανότητα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Από την άλλη, αναμένουμε τα πορίσματα αυτής της ομάδας εργασίας, προκειμένου να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις μας. Και βεβαίως, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ, πάντα γίνεται προσπάθεια να αναβαθμιστεί το επίπεδο της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα.

ΚΑΠΠΟΣ: Το δεύτερο ερώτημά μου είναι επί άλλου θέματος: Αν επετεύχθη τίποτα καινούργιο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επειδή υπάρχουν κάποιες επαφές του υπουργού Εξωτερικών με αξιωματούχους των Σκοπίων. Αν αυτές οι επαφές έχουν τυπικό χαρακτήρα ή αν υπάρχει κάτι το ουσιαστικό.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό συζητείται στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Δεν έχει σημειωθεί οποιαδήποτε εξέλιξη. Αυτό το οποίο μπορεί να πει κανείς, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της FYROM με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, είναι ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εξελίσσονται ομαλά, αναβαθμίζονται, βελτιώνονται στον οικονομικό, εμπορικό, πολιτισμικό τομέα και αυτό είναι ένα δείγμα καλής γειτονίας, το οποίο πιστεύουμε ότι αποβαίνει προς όφελος και των δύο κρατών. Και βεβαίως, οι σχέσεις θα φθάσουν στο άριστο επίπεδό τους, εφόσον αντιμετωπιστεί και λυθεί και το θέμα που παραμένει εκκρεμές: Το θέμα, δηλαδή, της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Πέρα από τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης που δεν συζητάτε, υπάρχουν στοιχεία στην προκήρυξη τα οποία θέλω να μας πείτε αν είναι αληθινά ή όχι, όπως για παράδειγμα για το όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί.

ΡΕΠΠΑΣ: Αλλη ερώτηση.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Εχετε κάποιο σχόλιο για τη συμπεριφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, χθες, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, που απουσίαζαν και δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ κάποιος άλλος είπε «παρών»;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, αυτή η πρόταση της κυβέρνησης έχει γίνει, πλέον, νόμος του κράτους. Ψηφίστηκε στη Βουλή. Αρα, η χώρα μας είναι πλέον θεσμικά εξοπλισμένη, προκειμένου να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν τον εργασιακό τομέα. Ιδιαιτέρως, σήμερα, έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις, αξιοποιώντας το περιεχόμενο αυτού του νόμου, να αντιμετωπίσουμε και να μειώσουμε την ανεργία στην πατρίδα μας. Οι βουλευτές εκλέγονται από τον ελληνικό λαό, είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους, αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών των επιλογών και τελικώς κρίνονται από τον ελληνικό λαό από τον οποίο επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται. Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας μας και με αυτούς τους δημοκρατικούς κανόνες λειτουργεί η Βουλή των Ελλήνων.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Εχετε κάποιο σχόλιο σχετικά με τη δήλωση του επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου της Νίκαιας;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει διατελέσει πρωθυπουργός. Γνωρίζει τι σημαίνει να συμμετέχεις και να διαπραγματεύεσαι στο πλαίσιο κορυφαίων οργάνων της Ε.Ε. Αυτό πιστεύουμε ότι βάρυνε στο να διατυπώσει αυτή τη θέση, η οποία βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Λουλούδια του στείλατε;!

ΡΕΠΠΑΣ: Εμείς δεν κάνουμε τέτοιου είδους προσφορές σε ανθρώπους που λένε την αλήθεια. Και μόνο ότι λένε την αλήθεια, αυτό πρέπει να είναι πηγή ικανοποίησης και χαράς γι` αυτούς. Δεν χρειάζεται άλλη επιβεβαίωση από τρίτους για όποιον λέει την αλήθεια, ακόμη κι αν ο τρίτος αυτός είναι η ελληνική κυβέρνηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επανέρχομαι στο θέμα για τον κ. Σκουλαρίκη. Ο κ. Σκουλαρίκης έκανε κάποιες καταγγελίες και μίλησε για την ΕΥΠ, ότι κάπου εκεί κρύβεται η 17Ν. Τι έχετε να πείτε;

ΡΕΠΠΑΣ: Ότι εμείς δεν έχουμε οποιαδήποτε στοιχείο, το οποίο να οδηγεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του ο αγαπητός και καλός συνάδελφος, τον καλούμε να τα θέσει υπόψη των αρμόδιων αρχών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, αν θα γίνουν συλλήψεις, όπως έχει γραφτεί στις εφημερίδες.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι αρμόδιες αρχές πάντοτε, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους, πρέπει να προβαίνουν σε εκείνες τις ενέργειες που είναι ενδεδειγμένες, προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει προγραμματισμός για συγκεκριμένες συλλήψεις. Η προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών θα συνεχιστεί. Δεν διακόπτεται. Αλλά, αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχει ένας σχεδιασμός τέτοιος, ώστε να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως οι συλλήψεις γίνονται βάσει κάποιου προγραμματισμού, ο οποίος είναι αυθαίρετος. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ρώτησα αν θα γίνουν συλλήψεις, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το λέω αυτό, για να μην διαψευστείτε αργότερα.

ΡΕΠΠΑΣ: Με συγχωρείτε πολύ. Μία υπηρεσία η οποία έχει αυτή τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, είναι πιθανό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και εφόσον προκύπτουν στοιχεία (από όσα στοιχεία διαθέτει), τα οποία την οδηγούν σε μια τέτοια επιλογή, να προχωρήσει και σε συλλήψεις. Αλλά, αυτό @επαναλαμβάνω- δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς να το ανακοινώσει ή να το προγραμματίσει. Είναι κάτι που προκύπτει στην πορεία των ερευνών που κάνει η αρμόδια υπηρεσία. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εντύπωση που τείνει να δημιουργηθεί, ότι επίκεινται συλλήψεις. Ποιός το γνωρίζει; Ουδείς το γνωρίζει.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, αυτό σας ρωτώ.

ΡΕΠΠΑΣ: Ουδείς το γνωρίζει. Ούτε η κυβέρνηση το γνωρίζει. Είναι θέμα αρμοδιότητας συγκεκριμένων οργάνων. Και στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητάς τους, κάνουν οτιδήποτε πρέπει να κάνουν για να φθάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΚΑΠΠΟΣ: Επειδή προσπεράσατε προηγουμένως ερώτηση συναδέλφου που αφορούσε τις εκθέσεις, ρωτώ το εξής: Για την κυβέρνηση είναι σκόπιμο να υπάρχει θολή εικόνα στον ελληνικό λαό σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά ορισμένων γεγονότων όπως ήταν η εκτέλεση του ταξίαρχου @

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα από όλα, δεν είναι νοητό, είναι απολύτως έξω από την αρχή και τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει, να συζητούμε επί του περιεχόμενου της ανακοίνωσης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Γι` αυτό απάντησα έτσι και στον κ. Αργυρό. Και η απάντησή μου αυτή δεν έχει κανένα, μα κανένα στοιχείο άρνησης να απαντήσω ή περιφρόνησης προς τον ερωτώντα. Κάθε άλλο. Το γνωρίζετε πολύ καλά, γιατί γνωρίζετε ποιες είναι οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει εδώ, τόσα χρόνια. Δεύτερον, το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης μελετάται από τους παράγοντες εκείνους που έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Είναι στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι ενημερώνονται, αφού δημοσιεύεται το κείμενο αυτό. Κατά τα άλλα, όπως αντιλαμβάνεστε, οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ό,τι κάνουν, με στόχο να αντιμετωπίσουν και να εξαλείψουν το φαινόμενο αυτό: Να εξαρθρώσουν μια τρομοκρατική οργάνωση. Δεν κάνουν τις ενέργειές τους, προκειμένου καθημερινώς, ενημερώνοντας τους πολίτες, να ικανοποιούν την εντός ή εκτός εισαγωγικών περιέργεια των πολιτών για το πώς λειτουργεί και ποια είναι η βάση για τις επιλογές που κάνει μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι θέματα τα οποία μπορεί κάποιος να τα αναπτύξει στο πλαίσιο της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου ή αλλού. Αλλά, όταν μια αντιτρομοκρατική υπηρεσία πρέπει να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο, εκεί πρέπει να αφοσιωθεί και όχι βεβαίως στο να συζητά δημοσίως το τι είναι αυτό το οποίο συμπεραίνει από το κείμενο ή από τη στάση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ολα αυτά έχουν πολύ μικρή σημασία. Αφού η θέση στην οποία έχουμε καταλήξει, είναι θέση που μας βρίσκει όλους σύμφωνους, είναι μία και μόνη: Να αντιμετωπίσουμε και να εξαρθρώσουμε κάθε τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό προέχει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΥΠ ελέγχεται από την κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η ΕΥΠ είναι μία υπηρεσία που έχει να φέρει σε πέρας μια συγκεκριμένη αποστολή. Γνωρίζετε πολύ καλά ποιες είναι οι ευαισθησίες που έχουν αναπτυχθεί στον ελληνικό λαό, λόγω παλαιών ιστορικών συνδρόμων. Η ΕΥΠ πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στην αποστολή που της έχει αναθέσει η πολιτεία. Και βεβαίως, υπάρχει εποπτεία από την κυβέρνηση, αλλά γνωρίζετε καλά ότι έχει τις δικές της εσωτερικές λειτουργίες. Εχει τη δική της διάρθρωση και τα δικά της στελέχη, προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο που της αναθέσαμε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ ρώτησα, γιατί ο κ. Χρυσανθακόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λέει ότι ελέγχεται από αλλού.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε απαντήσει και άλλη φορά σε αυτό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν απαντήσατε.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε απαντήσει. Εχουμε και άλλη φορά ασχοληθεί με το θέμα αυτό σε αυτή την αίθουσα. Επαναλαμβάνω ότι οι απαντήσεις δίνονται δια της κοινοβουλευτικής οδού, όταν εκεί τίθενται τα ερωτήματα. Κατά τα άλλα, δεν πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, η εσωτερική λειτουργία της ΕΥΠ, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 13 December 2000 - 14:05:11 UTC