Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-01-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Γεια σας.

Ο Πρωθυπουργός το πρωί απάντησε στη Βουλή στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» σε ερωτήσεις του κ. Εβερτ και του Προέδρου του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλου.

Αύριο, στις 18.30, ο Πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας κ. Μόρι.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον κ. Φλωρίδη, ο κ. Φλωρίδης θα επιμείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τα όσα είδαμε τις προηγούμενες ημέρες και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο κ. Φλωρίδης έκανε δηλώσεις σε συναδέλφους σας, χθες, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Επίσης, υπάρχει μια δήλωση σήμερα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου, στην οποία σας παραπέμπω για να βρείτε και απάντηση σε αυτό που ρωτάτε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Παραμένει στη θέση του ο κ. Φλωρίδης; Γιατί υπάρχουν κάποια σχόλια, σήμερα σε ραδιόφωνα, ότι έχουν γίνει κάποιες δηλώσεις περί παραιτήσεως κ.τλ.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σχόλια μπορεί να υπάρχουν. Ο κ. Φλωρίδης παραμένει στη θέση του.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Σύγκρουση υπάρχει ανάμεσα στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Βενιζέλο και τον Υφυπουργό κ. Φλωρίδη για το πρόσωπο που θα πάρει τη θέση του Γ.Γ. Αθλητισμού;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Καμία σύγκρουση δεν υπάρχει. Αναφέρομαι ξανά στη δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος σήμερα και στην οποία σας παραπέμπω. Οσον αφορά, την τοποθέτηση του Γ.Γ. Αθλητισμού, προφανώς, αποφασίζει ο Πρωθυπουργός. Γι` αυτό το θέμα θα υπάρξει και συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο, την ερχόμενη Τρίτη.

ΤΑΚΗΣ: Κύριε Υπουργέ, επιβεβαιώνετε ότι ο Πύρρος Δήμας έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό για το θέμα του κ. Σγουρού;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Θα ρωτήσω και θα σας απαντήσω.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Ο κ. Ευθυμιόπουλος, υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, συνυπογράφει μια σύσταση του ΟΗΕ, με την οποία λέει ότι μπορούν να φεύγουν από τη Γιουγκοσλαβία, από τους χώρους που υπάρχει το πρόβλημα με το ουράνιο, όσοι επιθυμούν να το κάνουν. Συνυπογράφει αυτή τη σύσταση, αλλά ταυτόχρονα αυτό είναι και σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτά που είπε, χθες, ο Πρωθυπουργός. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα επ` αυτού;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Εχω την εντύπωση ότι είπε ορισμένες απόψεις του ο κ. Ευθυμιόπουλος. Βεβαίως, ισχύουν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, μετά τη χθεσινή Κυβερνητική Επιτροπή και οι απαντήσεις που έδωσε σήμερα στη Βουλή, όπως σας προείπα, για το θέμα αυτό. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, υπάρχουν διάφορες απόψεις, διάφορες επιφυλάξεις, διάφορα που λέγονται και τα παρακολουθούμε όλοι μας, από πολλούς: τηλεόραση, επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς, βουλευτές κ.α. Σημασία έχει ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο στην αντιμετώπιση αυτού του θέματος, του συνδρόμου των Βαλκανίων, όπως αποκαλείται. Πρέπει να υπάρχει εξέταση. Και επειδή είμαστε κράτος οργανωμένο, πρέπει να υπάρχει, ασφαλώς, έρευνα λεπτομερής. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και εδώ, στο εσωτερικό, αναθέτοντας στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, αυτή την έρευνα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο Κόσσοβο. Από την άλλη πλευρά, πήραμε πρωτοβουλίες, όσον αφορά το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ξέρετε ότι στις πρωτοβουλίες αυτές, αυτή τη φορά, δεν είναι μόνη η Ελλάδα, όπως ήταν στο θέμα του πολέμου, αλλά υπάρχουν και άλλα κράτη, όπως είναι η Γερμανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ιταλία. Επομένως, οι όποιες αποφάσεις, αναμένονται μετά το πέρας των ερευνών αυτών. Ξέρετε ότι πέραν των ελληνικών ερευνών υπάρχουν και διεθνείς έρευνες που γίνονται από την πλευρά του ΟΗΕ και κανείς δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει. Η περάτωση αυτών των ερευνών, τα πορίσματά τους αναμένονται περί το Μάρτιο.

ΤΑΚΗΣ: Ξέρετε αν υπάρχει οργή -ηχηρή ή βουβή- του Πρωθυπουργού για τον κ. Πάγκαλο, μιας και ο τελευταίος είπε ότι παύει υπουργούς κατόπιν εντολής άλλων κέντρων;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτά που λέτε είναι σχόλιά σας ή τα έχετε ακούσει από άλλους;

ΤΑΚΗΣ: Αυτά είναι ό,τι είπε ο κ. Πάγκαλος, προχθές στη Βουλή, και ό,τι γράφεται σήμερα στον Τύπο.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Επί των συναισθημάτων του Πρωθυπουργού;!

ΤΑΚΗΣ: Ναι, αν είναι ενοχλημένος ο Πρωθυπουργός από αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που λέτε.

ΤΑΚΗΣ: Δεν τον έχουν ενοχλήσει, δηλαδή, οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που λέτε.

ΠΑΠΠΑ: Να ρωτήσω για το ίδιο θέμα αλλιώς: Είναι υπαρκτή η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κ. Πάγκαλο, όπως διοχετεύεται με διαρροές;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Κατ` αρχάς, εσείς το λέτε αυτό.

ΠΑΠΠΑ: Αυτό γράφεται στον Τύπο, κ. Εκπρόσωπε.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν έχει σημασία. Η απάντησή μου είναι αυτή που έδωσα στο συνάδελφό σας. Δεν έχω να κάνω κανένα επιπλέον σχόλιο για ό,τι δηλώνει ο κ. Πάγκαλος. Εξάλλου, σχολίασε το θέμα αυτό ο κ. Ρέππας, χθες.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εχει ενδείξεις η ελληνική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους και να αποχωρήσουν από την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου; Γνωρίζει κάτι τέτοιο η ελληνική κυβέρνηση ή υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα στις συνεννοήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τα δρώμενα στην περιοχή αυτή και για το συγκεκριμένο θέμα που ρωτήσατε. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι προς ανακοίνωση.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Είπατε ότι την Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο. Αρα, μέχρι τότε δεν θα ανακοινωθεί το όνομα του Γ.Γ. Αθλητισμού.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Μάλλον.

Σας ευχαριστώ. Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 12 January 2001 - 14:05:07 UTC