Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-04-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 25 Απριλίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας.

Γνωρίζετε ότι το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι το ασφαλιστικό ζήτημα. Η επίσημη πρόσκληση του υπουργού Εργασίας δεν έχει απευθυνθεί ακόμη στους επικεφαλής, στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών και των άλλων κοινωνικών φορέων. Όταν απευθυνθεί, επισήμως, η πρόσκληση αυτή, ασφαλώς θα κληθούν να δώσουν την υπεύθυνη απάντησή τους. Η συμμετοχή στο διάλογο δεν είναι μόνο δικαίωμα. Είναι και υποχρέωση. Είναι ένα δικαίωμα που ουδείς μπορεί να απεμπολήσει, είναι μια υποχρέωση που ουδείς μπορεί να αποφύγει. Πολύ περισσότερο, όταν όλοι συμφωνούμε ότι απαιτούνται παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, όταν όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν τώρα και να μη μετατεθούν χρονικά, όταν όλοι συμφωνούμε στις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν και να χαρακτηρίζουν κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, όταν όλοι συμφωνούμε ότι ο διάλογος είναι η μόνη διαδικασία, ο ορθός τρόπος για να οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα. Σε τελευταία ανάλυση, η αξία του διαλόγου είναι προφανής. Δεν αφορά ένα πρόβλημα, δεν αφορά μόνο το ασφαλιστικό ζήτημα. Αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια κοινωνία που είναι δημοκρατική. Με αυτή την έννοια πιστεύουμε ότι, παρά το ότι φαίνεται να υπάρχει απόκλιση όσον αφορά την προσέγγιση και τις προωθούμενες ιδέες και προτάσεις, θα δοθεί στο πλαίσιο του διαλόγου η δυνατότητα σύνθεσης όλων των προτάσεων και απόψεων, προκειμένου να προκύψει το άριστο αποτέλεσμα.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Εξετάζει η κυβέρνηση την πρόταση να αναβληθεί ο διάλογος για δύο μήνες, να δοθούν τα στοιχεία της μελέτης των Βρετανών και να αρχίσει συζήτηση επί της ουσίας το Σεπτέμβριο. Μπορείτε να μας σχολιάσετε τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Πολυζωγόπουλου,, ότι με αυτά που κάνουν οι δύο υπουργοί, βρίζει το ΠΑΣΟΚ όλη η κοινωνία;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ` όλα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν ήσασταν παρόντες στη συνεδρίαση, άρα δεν γνωρίζετε τι ειπώθηκε ή πώς ακριβώς ειπώθηκε αυτό που ειπώθηκε. Δεύτερον, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Πολυζωγόπουλος ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ -έχει, μάλιστα, προσφάτως επανεκλεγεί στη θέση αυτή- έχει ενδιαφέρον και ευαισθησία -αυτό είναι αποδεδειγμένο- να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις θέσεις των συμπολιτών μας τους οποίους εκπροσωπεί. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις. Αυτό το οποίο εμείς ζητούμε είναι τούτο: Όχι κάποιος να αλλάξει τις απόψεις του, αλλά καθένας να πάρει μέρος σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου, προκειμένου εκεί να καταθέσει τις απόψεις του και να τεκμηριώσει τις προτάσεις του. Αυτή, πιστεύουμε, είναι η καταλυτική μέθοδος, για να οδηγηθούμε σε ένα αποτέλεσμα. Γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι το θέμα είναι κρίσιμο και απαιτείται να προκύψει τώρα ένα αποτέλεσμα.

Οσον αφορά την πρώτη ερώτησή σας, πρέπει να πω ότι κάθε πρόταση που κατατίθεται στο τραπέζι του διαλόγου είναι εξ αντικειμένου μια θετική συμβολή. Εμείς έχουμε διατυπώσει ένα πλαίσιο, γιατί χωρίς το χρήσιμο υλικό δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Από εκεί και πέρα, το θέμα αυτό, το ασφαλιστικό σύστημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει προκύψει αιφνιδίως. Αφού, λοιπόν, είναι δεδομένο πως πρέπει γρήγορα να πάρουμε πρωτοβουλίες, να μη μεταθέσουμε χρονικά, δηλαδή, τις πρωτοβουλίες μας, είναι ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, ώστε να αρχίσει ο διάλογος. Καθένας έχει τις δικές του προτάσεις. Εμείς δεν αποκλείουμε άλλες προτάσεις. Ζητούμε να υπάρχουν άλλες προτάσεις. Αλλά, ζητούμε οι προτάσεις αυτές να κατατεθούν, προκειμένου να αποτελέσουν και αυτές χρήσιμο υλικό για την έναρξη του διαλόγου.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μια παραλλαγή αυτών που είπατε είναι η πρόταση που διατυπώνεται τώρα από πολλές πλευρές, θα έλεγα, ο διάλογος να αρχίσει από αυτή την περίφημη "μηδενική βάση". Αν αυτό πρόκειται να άρει το διαφαινόμενο αδιέξοδο, το δέχεται η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Πιστεύω ότι συχνά καταφεύγουμε σε διάφορα σχήματα λόγου, τα οποία δεν γνωρίζω εάν έχουν μια ανάλογης βαρύτητας ουσία, αν έχουν δηλαδή ένα ανάλογο περιεχόμενο. Εμείς έχουμε πει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο. Εμείς ζητούμε αυτό το πλαίσιο να διευρυνθεί, εμπλουτιζόμενο από ιδέες και προτάσεις που θα καταθέσουν και οι άλλοι φορείς. Ολες οι ιδέες και οι προτάσεις αντιμετωπίζονται σε ισότιμη βάση. Δεν υπάρχει πρόκριμα. Δεν υπάρχει προαποφασισμένο. Δεν υπάρχει προαπαιτούμενο το οποίο να συνοδεύει μια πρόταση, μια ιδέα, η οποία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, σε σχέση με άλλες ιδέες και προτάσεις. Δεν θα πρέπει να παγιδευτούμε, να αιχμαλωτιστούμε σε διάφορα σχήματα λόγου, για λόγους τακτικής ή λόγους εντυπώσεων, που συχνά χρησιμοποιούνται από πολλές πλευρές. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνυπάρξουν στο τραπέζι του διαλόγου, όλες οι σκέψεις, όλες οι ιδέες, όλες οι προτάσεις που μπορεί να υπάρχουν, που διατυπώνονται για το θέμα.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αν είναι έτσι όπως τα λέτε εσείς, αν δεν υπάρχει πρόβλημα και αν η κυβερνητική πρόταση, όπως διατυπώθηκε, δεν έχει κάποιο προβάδισμα, τι σας εμποδίζει να πείτε αυτό που σας ρώτησα, ότι «ναι, ο διάλογος μπορεί να αρχίσει από μηδενική βάση», με δεδομένη -είναι άλλωστε γνωστή- την πρόταση της κυβέρνησης;

ΡΕΠΠΑΣ: Σας λέω ότι σε επίπεδο ουσίας, από άποψη συνεπειών, αυτό είναι κάτι που προκύπτει εκ των πραγμάτων, όταν όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί σε ένα τραπέζι και συζητούμε εφ όλης της ύλης γι αυτό το ζήτημα. Αλλά, θα είναι ανεύθυνο για μια κυβέρνηση ή για μια παράταξη -αν θέλετε- να μην είναι παρούσα με κάποιον άξονα, κάποιο πλαίσιο θέσεων. Και κάτι ακόμη: Πολλές φορές κατηγορούμαστε, όταν καλούμε άλλους σε διάλογο, ότι τους καλούμε χωρίς να έχουμε διατυπώσει μια συγκεκριμένη θέση. Οταν διατυπώνουμε συγκεκριμένη θέση, δεχόμαστε πάλι κριτική και κατηγορία, ότι καλούμε σε διάλογο, ενώ έχουμε ήδη λάβει μια θέση. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι ο διάλογος πρέπει να είναι ειλικρινής και καλόπιστος. Ενας ειλικρινής και καλόπιστος διάλογος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι συμμετέχουν μπορεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και ότι οι απόψεις τους έχουν την ίδια αξία και το ίδιο βάρος με τις απόψεις που έχει διατυπώσει οποιοσδήποτε άλλος.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Εχω να υποβάλω τρεις ερωτήσεις: Πρώτον, θα επαναλάβω την ερώτηση του κ. Αργυρού, ο οποίος σας ρώτησε συγκεκριμένα, για το ενδεχόμενο αναβολής δύο μηνών στην έναρξη του διαλόγου. Κι εσείς απαντήσατε ότι κάθε πρόταση πρέπει να έχει θετική συμβολή.

ΡΕΠΠΑΣ: Στο πλαίσιο του διαλόγου.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Εννοείτε και την πρόταση αναβολής;

ΡΕΠΠΑΣ: Επαναλαμβάνω στο πλαίσιο του διαλόγου.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Συζητάτε αναβολή του διαλόγου;

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ όλα, γνωρίζετε ότι δεν έχει απευθυνθεί επισήμως, με τυπικό τρόπο, η πρόσκληση του αρμόδιου Υπουργού. Θα αναμένετε να γίνει αυτό τις επόμενες ημέρες, όπως από την αρχή έχουμε πει. Ολα αυτά τα θέματα θα μπορούμε να τα σχολιάσουμε τότε.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δεύτερον, είπατε προηγουμένως -απαντώντας σε ερώτηση για την αποστροφή του κ. Πολυζωγόπουλου ότι «η κοινωνία βρίζει το ΠΑΣΟΚ» -πως ο κ. Πολυζωγόπουλος είναι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και έχει την ευαισθησία και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών. Η κυβέρνηση πώς αισθάνεται που αναγκάζει ένα μέλος...

ΡΕΠΠΑΣ: Πρώτα απ όλα, δεν δέχθηκα ότι αυτό που απέδωσε στον κ. Πολυζωγόπουλο ο συνάδελφός σας, είναι απόλυτα ταυτισμένο με αυτό που αποτέλεσε θέση του κ. Πολυζωγόπουλου. Αυτό πρέπει να το διευκρινίσουμε.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δεν ρωτώ αυτό. Για τη συγκεκριμένη αποστροφή «έχει την ευαισθησία να υπερασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών». Η κυβέρνηση πως αισθάνεται που αναγκάζει ένα προβεβλημένο μέλος του κόμματος που την στηρίζει, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών; Η κυβέρνηση τα ίδια δεν υπερασπίζει;

ΡΕΠΠΑΣ: Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, είναι καθήκον που έχει καθένας μας. Από κει και πέρα, δεν σημαίνει ότι ο καθένας που διατυπώνει μια άποψη έχει το τεκμήριο ότι η δική του άποψη είναι η ορθή. Εγώ δεν μίλησα για την ορθότητα των απόψεων που διατυπώνει ο κ. Πολυζωγόπουλος. Μίλησα γι αυτό που αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει, το οποίο σέβομαι και αναγνωρίζω απολύτως. Αλλά, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Η τρίτη ερώτηση -και ολοκληρώνω- είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες -αν θέλετε απαντάτε- στη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού της Πολιτικής Γραμματείας ένα μέλος του Ε.Γ. είπε ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί προεκλογικά για άνοδο του βιοτικού επιπέδου και βελτίωση της ποιότητας ζωής και τώρα μιλάμε για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζω το ρεπορτάζ που έχετε κάνει για το Μέσο στο οποίο εργάζεστε. Πρέπει να σας πω ότι η συζήτηση αυτή έχει γίνει κατ` επανάληψη. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι με την πολιτική μας έχουμε βοηθήσει να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών στη χώρας μας. Αυτό, άλλωστε, το αναγνωρίζουν όλοι. Ολοι διεθνώς μιλούν για το οικονομικό θαύμα της χώρας μας. Εχουμε πετύχει να βελτιώσουμε τους δείκτες, πράγμα το οποίο έχει άμεση ανταπόκριση και στο επίπεδο της καθημερινής ζωής των πολιτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Ανησυχεί καθόλου τον Πρωθυπουργό αυτή η άρνηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των φορέων να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;

ΡΕΠΠΑΣ: Είπαμε ότι αυτή η διαδικασία του διαλόγου είναι η μόνη ορθή, προκειμένου να αναζητηθεί μια λύση, με τη σύνθεση όλων των απόψεων. Και είπα, κατ` επανάληψη, ότι ουδείς δικαιούται να γυρίσει την πλάτη του σε μια τέτοια πρόταση. Στην επόμενη περίοδο, θα διατυπωθεί η σχετική πρόταση-πρόκληση και αναμένουμε θετική αντίδραση. Γιατί πιστεύουμε ότι μια θετική αντίδραση είναι απόλυτα σύμφωνη με τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

ΚΑΜΠΟΥΡΓΙΑΝΝΗ: Με την απάντηση που δώσατε, δεν κατάλαβα αν η κυβέρνηση προσέρχεται στο διάλογο απλά με τις δικές σας προτάσεις ή εάν επιμένει σε πλαίσιο διαλόγου. Διότι μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα.

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε πει από την πρώτη μέρα ότι η απόφαση που έλαβαν στην κοινή συνεδρίασή τους τα δύο όργανα, το κυβερνητικό και το κομματικό, αποτελούν ένα πλαίσιο που είναι και το έναυσμα για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ο διάλογος. Διατυπώσαμε, μεταξύ των άλλων, την κατ` αρχάς προτίμησή μας σε μία θέση, λέγοντας ταυτόχρονα δια στόματος Πρωθυπουργού ότι είμαστε έτοιμοι, ανοικτοί σε οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση διατυπωθεί από οποιαδήποτε άλλη πλευρά. Αρα, λοιπόν, όλες οι προτάσεις -επαναλαμβάνω- έχουν το ίδιο πλεονέκτημα: Να αντιμετωπίζονται σε ισότιμη βάση. Αυτό είναι σαφές.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Συζητά μέσα σε αυτό το πλαίσιο διαλόγου η κυβέρνηση και την πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΕ;

ΡΕΠΠΑΣ: Ο διάλογος που θα ξεκινήσει -πιστεύω και ελπίζω να ξεκινήσει γρήγορα- θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις πλευρές να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Σημασία έχει να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα και όχι να επιδιώκουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις. Γιατί γνωρίζετε ότι για ορισμένα θέματα, αν θέτεις συγκεκριμένες ερωτήσεις, είναι γνωστό ποια απάντηση θα λάβεις. Αρα, εδώ παίζουμε εν ου παικτοίς.

ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ: Χθες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε σε ορισμένα στοιχεία, σε σχέση με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Θεωρείτε ότι είναι καινούργια αυτά τα στοιχεία; Επηρεάζουν τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις ή αποτελούν σφαιρική ισορροπία για τα ελληνο-τουρκικά;

ΡΕΠΠΑΣ: Κατ` επανάληψη, έχουμε πει ότι πραγματικά έχει βελτιωθεί το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Δεν έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι η Τουρκία έχει αλλάξει άρδην την εξωτερική πολιτική της. Γι` αυτό, άλλωστε, πάντοτε είπαμε ότι παραμένουμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκληθεί από την άλλη πλευρά στο πεδίο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Εμείς θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις, κυρίως μετά από τις ελληνικές πρωτοβουλίες, δείχνει το δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε, προκειμένου αυτή η εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, με σεβασμό των Κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, να ολοκληρωθεί και να είναι πλήρης, ώστε να αλλάξει η εικόνα στην περιοχή, να αλλάξει απολύτως το κλίμα στην περιοχή. Και από το κλίμα της μη έντασης, στο οποίο μπορεί να πει κανείς ότι βρισκόμαστε σήμερα, να πάμε στο κλίμα της συνεργασίας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η πολιτική που ακολουθούμε στον τομέα αυτό είναι ορθή. Είναι πολύ σωστές οι επισημάνσεις του ΥΠΕΘΑ, γι` αυτό άλλωστε και η πολιτική που ακολουθούμε σε αυτούς τους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της εθνικής άμυνας, έχει λάβει υπόψη της όλα αυτά τα στοιχεία, όλα αυτά τα δεδομένα και είναι ορθή πολιτική.

ΜΠΕΚΑΣ: Θα υπάρξει κάτι καινούργιο στην επίσημη πρόσκληση προς τους φορείς;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε μιλήσει αρκετά για το ζήτημα αυτό. Το πνεύμα της πρότασής μας περιέχεται στα όσα έχουμε πει, μέχρι σήμερα, για το ασφαλιστικό ζήτημα.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εγώ θα επανέλθω σε μία ερώτηση που έχει διατυπωθεί δύο φορές, επιτρέψτε μου. Θέλω να ρωτήσω, εάν η πρόταση για αναβολή δύο μηνών από το διάλογο, η ενημέρωση των συνδικαλιστών για τα στοιχεία της έρευνας των Βρετανών και αρχή του διαλόγου πάλι από το Σεπτέμβρη, είναι αυτή την ώρα στις σκέψεις της κυβέρνησης ή αν η κυβέρνηση αυτό το θέμα, αυτή την πρόταση την βλέπει θετικά.

ΡΕΠΠΑΣ: Απάντησα σε αυτό το θέμα. Αλλά, για να μη θεωρηθεί ότι κάτι προσπαθώ να αποφύγω να πω, είμαι πολύ συγκεκριμένος: Αν ξεκινήσει ο διάλογος, στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου η κάθε πλευρά που συμμετέχει σε αυτόν έχει τη δυνατότητα να πει την άποψή της και έχει δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε στοιχείο από μία άλλη πλευρά το οποίο στοιχείο θεωρεί ότι της είναι χρήσιμο και απαραίτητο, προκειμένου ακόμη και να αλλάξει την άποψή της. Ο διάλογος θα γίνει με άνεση χρόνου. Αφού ξεκινήσει λοιπόν ο διάλογος, υπάρχει εκ των πραγμάτων αυτή η δυνατότητα να ανταλλαγούν στοιχεία και πληροφορίες, να δοθούν μελέτες και εκθέσεις από τη μία πλευρά στην άλλη, και καθώς θα εξελίσσεται ο διάλογος θα γίνει και η ανάλογη μελέτη, η ανάλογη τεκμηρίωση και η ανάλογη διατύπωση προτάσεων. Δεν εμποδίζει το ένα το άλλο. Γι` αυτό λέω ότι πολλές φορές αιχμαλωτιζόμαστε σε σχήματα λόγου τα οποία δεν έχουν ανάλογης βαρύτητας περιεχόμενο. Σημασία έχει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να συζητήσουμε το θέμα. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε την άνεση, τόσο από διαδικαστική, όσο και από ουσιαστική πλευρά, να δούμε το διάλογο αυτό με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγηθούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οχι να επικρατήσει ο ένας έναντι του άλλου. Ούτε κάποιος ο οποίος προσέρχεται με κάποια κατ` αρχήν πρόταση, να επιβάλει την πρόταση αυτή στον άλλον. Ζητούμε τη σύνθεση. Για να φθάσουμε, όμως, σε αυτή τη σύνθεση, απαραίτητη είναι η συμμετοχή του καθενός μας σε αυτό το διάλογο.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Σχετικά με την ερώτηση του κ. Καμπουράκη, είχατε πει νωρίτερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι "ο διάλογος που θα ξεκινήσει, ελπίζω και πιστεύω γρήγορα". Δεν έχει χρονοδιάγραμμα η κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είπα αυτή την περίοδο, τις επόμενες ημέρες; Είναι η τέταρτη φορά που το λέω, σήμερα.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Επειδή λέγατε "πιστεύω και ελπίζω".

ΡΕΠΠΑΣ: Ελπίζω να ανταποκριθούν θετικά οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμα, δεν υπάρχει σχεδιασμός;

ΡΕΠΠΑΣ: Τι σχεδιασμός; Να σχεδιάσουμε εμείς πώς θα αντιδράσει η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ στη δική μας πρόσκληση; Είναι λίγο δύσκολο αυτό!

ΑΝΤΥΠΑΣ: Για το πότε θα την κάνετε.

ΡΕΠΠΑΣ: Σας είπα, τις επόμενες ημέρες και το έχω πει κατ` επανάληψη.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 25 April 2001 - 13:05:09 UTC