Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 01-09-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2001

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού αυτής της εβδομάδας:

Ο Πρωθυπουργός, αυτή την ώρα, έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Αύριο, στις 10.15 το πρωί, θα δεχθεί σε συνεργασία το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Αργότερα, στις 11.15, θα δεχθεί τον Υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Στις 11.45 θα έχει συνεργασία με την επικεφαλής της Επιτροπής του 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και στις 12.30 θα ακολουθήσει συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος προς τιμήν του Προέδρου της φίλης χώρας Ισλανδίας κ. Olafur Grimson, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα.

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, προς τιμήν των εφήβων "βουλευτών", αφού ολοκληρώνεται η λειτουργία της Βουλής των Εφήβων. Στις 11.00 θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλο, στο Γραφείο του στη Βουλή. Αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Ισλανδίας. Θα προβούν σε δηλώσεις και θα ακολουθήσει γεύμα, το οποίο παραθέτει ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του ξένου επισήμου. Στις 19.00, θα έχει συνεργασία με τους επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τον Γιάννο Παπαντωνίου, τον Γ. Δρυ και συνεργάτες του.

Την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο συζήτησης τη νέα δομή του στρατού, όπως επίσης και την πορεία και εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αμέσως μετά θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη για θέματα που αφορούν τη δημιουργία ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε χώρους που έχει υπό τον έλεγχό του το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως είναι το Γουδί. Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που οργανώνει ο τομέας Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την Παρασκευή το πρωί ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε εκδήλωση που οργανώνεται, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στο Ζάππειο, με κεντρικό τίτλο: "Να ξανασκεφτούμε τον Πολιτισμό". Σε αυτό το συμπόσιο θα λάβουν μέρος και θα μιλήσουν διανοούμενοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών από πολλές χώρες.

Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΜΙΧΑΗΛ: Στο νέο Σύνταγμα που ψηφίστηκε με τη λήξη της Ολομέλειας της Βουλής, την περασμένη Ανοιξη, υπάρχει μια καινούργια διάταξη "η συγκρότηση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής". Το γεγονός ότι διαμορφώνονται νέα παγκόσμια δεδομένα, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ και υπάρχει ορατή η περίπτωση στρατιωτικών ενεργειών από την πλευρά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είναι γνωστή η περίπτωση του άρθρου 5, μήπως η κυβέρνηση σκέφτεται να αναλάβει την πρωτοβουλία και να συνεννοηθεί με τα κόμματα, ώστε στο επόμενο διάστημα να συγκροτηθεί αυτό το Συμβούλιο, έτσι ώστε να παρακολουθείται πιο σταθερά και πιο συναινετικά, αν θέλετε, η όλη διαδικασία, για να έχουμε μια πιο συναινετική στάση της χώρας;

ΡΕΠΠΑΣ: Το όργανο αυτό στο οποίο αναφέρεστε δεν έχει σχέση με προτάσεις που είχαν διατυπωθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στο παρελθόν, τουλάχιστον όσον αφορά τη συγκρότηση και τη σύνθεσή του. Όλα αυτά τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Συντάγματος αντιμετωπίζονται, μετά την έναρξη των λειτουργιών της Ολομέλειας της Βουλής, ιδίως στις περιπτώσεις εκείνες όπου πρέπει πρώτα να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής.

Επειδή αναφέρεστε σε αυτό το θέμα, σας ενημερώνω, παρά το ότι οι συνάδελφοί σας που ασχολούνται με τα διπλωματικά ζητήματα πρέπει να το γνωρίζουν, ότι ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου από αύριο κιόλας, ξεκινάει ένα κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αύριο το πρωί θα συναντήσει τον κ. Κωνσταντόπουλο και την κ. Παπαρήγα. Την Τετάρτη τον κ. Καραμανλή. Επίσης, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής και όπως έχουμε πει και στο παρελθόν η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών είναι στη διάθεση των πολιτικών ηγετών ή εκπροσώπων τους ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε θέμα. Ο Υπουργός Εξωτερικών παίρνει την πρωτοβουλία να συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα αυτό, προκειμένου στο πλαίσιο αντιμετώπισης από την πλευρά της χώρας μας των συνεπειών που προκαλούνται μετά από αυτή την τρομοκρατική επίθεση να έχουμε μια κοινή στάση, μια κοινή πολιτική αντίδραση.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Υπάρχει μια ανησυχία όσον αφορά το μέλλον του Συμφώνου Σταθερότητας, ιδιαίτερα μετά τα δύο κτυπήματα στην Αμερική. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, όσον αφορά το μέλλον του Συμφώνου Σταθερότητας;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζουμε ότι τα θέματα αυτά που αφορούν τη συνέπεια που πρέπει να επιδείξουν οι χώρες της Ευρωζώνης, ως προς την τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, έχουν αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Εμείς είμαστε σε επικοινωνία με τις ανάλογες υπηρεσίες, είτε είναι οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, είτε οι επικεφαλής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Κατ` αρχήν, δεν μας αφορά η όποια συζήτηση γίνεται γύρω από το θέμα αυτό. Δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά αντιλαμβάνεστε πως τα θέματα αυτά, επειδή φαίνεται πως θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για την επόμενη περίοδο, θα τα παρακολουθήσουμε. Συμμετέχουμε σε αυτές τις συζητήσεις και θα πράξουμε αναλόγως. Είμαστε χώρα της Ε.Ε., είμαστε μέλος της ΟΝΕ. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών μας και υπερασπιζόμενοι το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας θα κινηθούμε κι εμείς αναλόγως.

ΚΑΠΠΟΣ: Κάνω ερώτηση, δεν είναι υπόθεση εργασίας, ειδικά μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν, τυχούσα εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις θα περάσει πριν να υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση από το Κοινοβούλιο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε καλά ότι το Σύνταγμα προβλέπει το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση για να λάβει σχετικές αποφάσεις, να διαθέσει δυνάμεις και να προσφέρει υπηρεσίες, ανταποκρινόμενη στις συμβατικές συμμαχικές υποχρεώσεις της. Αυτό το πλαίσιο είναι σαφές και η κυβέρνηση κινείται σε αυτό το πλαίσιο. Εχουμε πει ότι πρέπει να προηγηθούν διαβουλεύσεις και βεβαίως να γίνουν συζητήσεις ή να ληφθούν αποφάσεις στα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας, πριν αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση. Αυτό που έχει σημασία είναι παραλλήλως να κινηθούμε στην κατεύθυνση της Ε.Ε., ώστε σε συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες χώρες, με τις ηγεσίες των συμμαχικών κυβερνήσεων να αναδείξουμε τον πολιτικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Ευρώπη. Όλα αυτά, όσον αφορά τη στρατιωτική δράση, είναι πολύ πρόωρο να τα σχολιάσουμε, δοθέντος ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Αντιλαμβάνεστε πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει ως σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και βεβαίως θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειές της, ώστε ως χώρα της Ε.Ε. να συμβάλει στην ανάδειξη του σημαντικού κεντρικού πρωταγωνιστικού και παγκόσμιου πολιτικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει η Ε.Ε..

ΚΑΠΠΟΣ: Οι καταγγελίες του Κλαρκ, σε ό,τι αφορά εμπλοκή της Κύπρου στο θέμα της παγκόσμιας τρομοκρατίας, έπεσαν στο κενό. Ωστόσο, αυτό το οποίο υπήρξε ως αποτέλεσμα ήταν κάποιες αποκαλύψεις για εμπλοκή των κατεχομένων στη διεθνή τρομοκρατία και μάλλον κάποιες δράσεις του Λάντεν ή ομάδων του Λάντεν στα κατεχόμενα. Εχει σκοπό η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτά τα δεδομένα και αυτές τις πληροφορίες;

ΡΕΠΠΑΣ: Επειδή δεν πρέπει να μένει οποιαδήποτε εκκρεμότητα που να δημιουργεί σκιές, πρέπει να πούμε ότι το Στέητ Ντιπάρτμεντ έχει αποδοκιμάσει αυτού του είδους τον ανυπόστατο ισχυρισμό του κ. Κλαρκ, ο οποίος μίλησε ως ιδιώτης. Αυτά που είπε είναι ατεκμηρίωτα, παντελώς αβάσιμα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για το θέμα αυτό έκανε διάβημα, παράσταση η κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την επίσημη και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι δεν συμμερίζεται αυτούς τους αστείους -μπορώ να το πω αυτό- ισχυρισμούς του κ. Κλαρκ. Κατά τα άλλα, η κυπριακή κυβέρνηση, με τις υπηρεσίες της, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πώς εξελίσσονται τα πράγματα και στα κατεχόμενα, σε όλους τους τομείς και στο συγκεκριμένο. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής Κυβέρνησης δεν προκύπτουν τέτοια στοιχεία που να οδηγούν σε μια ανακοίνωση γύρω από το ζήτημα που μας απασχολεί και συζητούμε. Ασφαλώς, όμως, όλα αυτά θα πρέπει να ελέγχονται. Η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν επιτρέπει να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το ότι τέτοιες ομάδες έχουν ενδεχομένως δραστηριότητα στα κατεχόμενα. Αλλά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κυπριακού κράτους ασχολούνται και παρακολουθούν όλα αυτά τα θέματα. Και σε τελευταία ανάλυση, όλοι πρέπει να συνεργαστούμε, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε, καθένας με το δικό του τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα. Στη μάχη κατά της τρομοκρατίας είμαστε όλοι σύμμαχοι.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Εκτιμάτε ότι όλη αυτή η ιστορία που βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορεί να επηρεάσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, μιλώ για το Συνέδριο, τον ανασχηματισμό ή όποια άλλη κυβερνητική ή κομματική διαδικασία.

ΡΕΠΠΑΣ: Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ώριμη. Οι θεσμοί μας είναι σύγχρονοι και η ουσιαστική λειτουργία τους επιβάλλει, μεταξύ των άλλων, το σεβασμό και την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό το σεβασμό προς τους θεσμούς. Τα πολιτικά κόμματα είναι συστατικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας. Το Συνέδριο του Κινήματός μας, όπως και οι άλλες διαδικασίες που αφορούν τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, δεν επηρεάζονται από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση. Οσα έχουν εξαγγελθεί θα γίνουν, σύμφωνα με το διάγραμμα που έχουμε ανακοινώσει. Πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλεται. Και μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση, αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη, μια πειστική και τεκμηριωμένη απάντηση ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι σε υψηλό επίπεδο. Αυτή τη Δημοκρατία υπηρετούμε με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Θα ήθελα να μου πείτε, πού βρισκόμαστε τώρα, όσον αφορά τον αριθμό των Ελλήνων αγνοουμένων που αναζητούνται ή αν έχουν ανακοινωθεί οι νεκροί.

ΡΕΠΠΑΣ: Οσον αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων και των τραυματιών, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτουν μετά από τη διασταύρωση των πληροφοριών, οι οποίες αντλούνται μέσα από τη λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών που έχουν θέσει σε λειτουργία, τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας εδώ, όσο και το Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Φαίνεται πως οι αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε κάποιες δεκάδες, ίσως ξεπερνά τους 50. Βεβαίως, κάποιοι οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία έχουν αποχωρήσει, γιατί θεωρήθηκε ότι ολοκληρώθηκε η νοσηλεία τους. Οσον αφορά τους αγνοούμενους, φαίνεται ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά το επίπεδο των 30 ατόμων. Βεβαίως, τα στοιχεία αυτά -επαναλαμβάνω- προκύπτουν από τη λειτουργία των τριών τηλεφωνικών γραμμών αυτών των υπηρεσιών. Δεν είναι τελικά. Πρέπει να μιλούμε για αγνοούμενους, μέχρι αυτή την ώρα, αφού δεν έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που να μιλούν για εμφάνιση των ατόμων αυτών από την ημέρα που εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση, μέχρι σήμερα. Γι` αυτό, λοιπόν, μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε αγνοούμενους.

ΜΠΟΥΑΤΑΡ: Μιλάτε για Ελληνες και Ελληνοαμερικάνους, όχι αναγκαστικά για Ελληνες, ελληνικής υπηκοότητας.

ΡΕΠΠΑΣ: Πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν την αμερικανική υπηκοότητα. Μιλάμε για ομογενείς.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Μήπως σκέφτεται η κυβέρνηση να πάρει κάποια μέτρα, μετά και τη νέα πτώση του Χρηματιστηρίου και το σημερινό κλείσιμο;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχει εκδοθεί ανακοίνωση από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου για τους λόγους που επέβαλαν αυτή την επιλογή. Πρέπει να μείνουμε μακριά από όποιες συζητήσεις που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Ηδη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες στο διεθνή ορίζοντα που παίζουν αυτό τον αρνητικό ρόλο, όπως φαίνεται, από τη λειτουργία του. Αυτό το οποίο σας καλώ να κάνετε κι εσείς, ως λειτουργοί των ΜΜΕ, είναι τούτο: Να αποφύγετε τις αρνητικές προσεγγίσεις και τους σχολιασμούς που μπορεί να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία μιας αγοράς, όπως είναι το Χρηματιστήριο. Βλέπουμε τα Χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο να έχουν μία αντίδραση, μετά την εκδήλωση αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, που είναι αρνητική, όσον αφορά τη λειτουργία τους. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Θα πρέπει όλοι, ιδίως οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου, να σταθμίσουν τα πράγματα με ιδιαίτερη προσοχή, πριν κάνουν τις τελικές επενδυτικές επιλογές τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να ενθαρρύνετε και εσείς, αποφεύγοντας σχολιασμούς που μπορεί να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου.

ΑΡΓΥΡΟΣ: Γνωρίζετε αν υπάρχουν Ελληνες στο Αφγανιστάν, πόσοι είναι αυτοί και αν υπάρχει πρωτοβουλία να φύγουν από τη χώρα;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις διπλωματικές υπηρεσίες μας και παίρνουμε πληροφορίες. Στους Ελληνες, ιδίως μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, που για διάφορους λόγους βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές, δίνουμε ανάλογες οδηγίες και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να τους προσφέρουμε την απαραίτητη ασφάλεια που, σε αυτές τις περιπτώσεις, παίρνει έναν επείγοντα χαρακτήρα.

ΑΛΕΞΑΚΗ: Εκεί υπάρχει μία φυλή των Καλάς που κατά καιρούς την επισκέπτονται και Ελληνες και προσπαθούν να συνδράμουν αυτούς τους ανθρώπους. Μάλιστα, όλοι οι μουσουλμάνοι και το Πακιστάν και το Αφγανιστάν δεν τους έχουν ενοχλήσει ποτέ. Εμείς υπάρχει περίπτωση να κάνουμε κάτι, σε πολιτιστικό επίπεδο, γι` αυτούς τους ανθρώπους;

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι, πρώτα από όλα, να συνεννοηθούμε με τη Διεθνή Κοινότητα για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσης. Και δεύτερον, σε ένα άλλο επίπεδο -που αφορά εμάς ως Εθνος, ως χώρα- είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει, σε συνεργασία με τις διπλωματικές υπηρεσίες, προκειμένου να προσφέρουμε βοήθεια στους Ελληνες ή σε όποιους, εν πάση περιπτώσει, προστρέχουν στη δική μας συνδρομή, για να αντιμετωπίσουν, για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους, τα παρεπόμενα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σε μια προηγούμενη απάντησή σας, είπατε ότι υπάρχουν παράγοντες που διαδραματίζουν αρνητικό ρόλο στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Η τρομοκρατική επίθεση και η αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, φαίνεται ότι οδηγεί σε παράταση της ύφεσης. Η ανάκαμψη, η οποία κατά πολλούς ήταν προ των πυλών των αγορών, φαίνεται ότι παίρνει μία χρονική αναβολή. Παρατείνεται η ύφεση. Αυτό είναι απολύτως αρνητικό και το γνωρίζετε. Γι` αυτό χρειάζεται, ακόμη περισσότερο τώρα, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 17 September 2001 - 13:05:12 UTC