Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-11-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

Στις 11:30, όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Aπό τις 12:30, βρίσκεται στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, όπου υπάρχει το εργαστήριο προσομοίωσης για τους Aγώνες. Σήμερα, ουσιαστικά, είναι τα εγκαίνιά του. Στις 2 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό αναπληρωτή Τάσο Γιαννίτση, για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στις 6 μ.μ. θα παραβρεθεί στη Βουλή στα εγκαίνια του έργου του γλύπτη Καπράλου και στις 6:30 θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ.

Αύριο, στις 11 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

Την Τετάρτη στις 4:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζακ Σιράκ, με την παρουσία και του Γάλλου Πρωθυπουργού. Μετά το πέρας της συνάντησης, προγραμματίζεται και κάποια συνέντευξη προς τους Ελληνες δημοσιογράφους, πιθανόν γύρω στις 6 μ.μ. τοπική ώρα.

Την Παρασκευή, στις 12:30, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Βερολίνο με το Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Θα ακολουθήσει γεύμα. Προβλέπεται να γίνουν δηλώσεις και από τους δύο και να τους υποβληθούν δύο-τρεις ερωτήσεις από Ελληνες και Γερμανούς δημοσιογράφους. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει την Κυριακή.

Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, θα δει τη λεγόμενη «στρογγυλή τράπεζα» των Ευρωπαίων βιομηχάνων που είναι ένα είδος Ενωσης των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Βεβαίως, πρέπει να πω ότι θα υπάρξει και η τακτική συνάντηση, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ε.Ε., τόσο με την UNC την Ενωση των Ευρωπαίων Εργοδοτών, όσο και με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Στις 2 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Πληροφορηθήκαμε ότι από νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν διαδοχικές συσκέψεις, τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για να διαπιστώσουμε τελικώς ως χώρα και ως υπηρεσίες, τι είναι αυτή η βραχονησίδα, η οποία αμφισβητείται. Ηθελα να σας ρωτήσω: Χρειάζεται να γίνονται κάποιες συσκέψεις για να αποφανθούμε τελικώς για τη συγκεκριμένη βραχονησίδα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ηταν ανάγκη να ερευνηθούν παλαιοί χάρτες, διότι, όπως γνωρίζετε, η οριοθέτηση είχε γίνει το 1932. Οταν ετέθη χθες το θέμα, ήταν Κυριακή και με δεδομένο ότι δεν ήταν σε λειτουργία όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, υπήρξε μια αρχική τοποθέτηση από τον κ. Μπεγλίτη, η οποία ήταν μια συνετή και υπεύθυνη τοποθέτηση. Σήμερα, έγινε πλήρης έρευνα από τις υπηρεσίες και έχω την πληροφόρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΞ, (Α4), η οποία λέει τα εξής: «Θέματα αφορώντα στα θαλάσσια σύνορα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έχουν επιλυθεί βάσει των υφιστάμενων διεθνών συνθηκών. Η νησίδα, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, φαίνεται να είναι στην πραγματικότητα η νησίδα, Ατσακί, απέναντι από την Κάλυμνο. Η νησίδα αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιταλοτουρκική οριοθέτηση, ως τουρκικό έδαφος, για τον καθορισμό της μέσης γραμμής. Πέραν αυτού, υπάρχει ύφαλος με το όνομα Τσούκα, νοτιοανατολικότερα της πρώτης, η οποία, επίσης αποτελεί τουρκικό έδαφος, βάσει της ανωτέρω ιταλοτουρκικής οριοθέτησης, που έγινε το 1932, σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λοζάννης». Αυτή την πληροφόρηση έχω και από ό,τι γνωρίζω, θα υπάρξει και επεξήγηση του κ. Μπεγλίτη, στη συνέχεια. Αλλά, είναι πολύ παλαιές ιστορίες και, όπως είναι λογικό, πρέπει κανείς, για να είναι απόλυτος, να ανατρέξει σε χάρτες, οι οποίοι είναι προ 70 ετών. Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα του χάρτη αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι λανθασμένο.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Αρα, δεν υπάρχει θέμα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει θέμα. Ο μόνος χάρτης που μπορεί να έχει την εγκυρότητα, γύρω από την οριοθέτηση, ήταν ο χάρτης που έγινε σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λοζάννης, διότι όλα γίνονται με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες, δεν γίνονται όπως θέλει ο καθένας. Με βάση, λοιπόν, τις Διεθνείς Συνθήκες υπήρξε το 1932, μεταξύ της Ιταλίας και της Τουρκίας, με κοινή συναίνεση, μια οριοθέτηση. Εμείς, όπως γνωρίζετε, πήραμε τα Δωδεκάνησα, μετά το Β@ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία μέχρι τότε ήταν ιταλική κτήση. Αλλά, η ενσωμάτωση έγινε με βάση τις τότε συνθήκες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Οπως γνωρίζετε, χθες είχαμε τις τουρκικές εκλογές. Θα ήθελα έναν σχολιασμό σας. Θα ήθελα να μας πείτε με αυτή την ισλαμική κυβέρνηση που εξελέγη, πώς μπορεί να προχωρήσουν, εάν θα είναι θετικά ή αρνητικά τα βήματα όσον αφορά το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. Επίσης, έρχεται ως γνωστόν ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, στην Αθήνα. Μπορείτε να μας πείτε τί μεταφέρει, γιατί έφθασε και στην Κύπρο Αμερικανός επίσημος; Μήπως μεταφέρουν κάποια σημεία του Σχεδίου Ανάν, τα οποία θα δοθούν αυτό το μήνα στις δύο πλευρές;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο, γιατί η πρόταση του ΟΗΕ, πρέπει να γίνει από τον ΟΗΕ. Λογικό είναι να υπάρχουν συνομιλίες με μεγάλες δυνάμεις, που διαδραματίζουν βαρύνοντα ρόλο σε τέτοια ζητήματα. Δηλαδή, δεν αποκλείεται, στη διάρκεια συζητήσεων που μπορεί να γίνουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ή ακόμα και Κύπρου-ΗΠΑ, ένας Αμερικανός επίσημος, μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να ρωτήσει, ποιες είναι οι διαθέσεις της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς ή να διατυπώσει κάποια άποψη. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε σε κανέναν. Εμείς παντού λέμε την άποψή μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μα, η επίσκεψη αυτό δεν έχει...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μπορεί να υπάρχουν και άλλα θέματα. Θέλουμε να συζητάμε με όλους και βεβαίως, με τη Διεθνή Κοινότητα και τις χώρες που έχουν έναν βαρύνοντα ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ακριβώς για να έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε καλύτερα τις απόψεις μας. Αλλά, δεν μπορεί να φέρει σχέδιο, γιατί το σχέδιο θα κατατεθεί αποκλειστικά από τον ΟΗΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Σημεία, είπα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ούτε σημεία. Το σχέδιο θα κατατεθεί από τον ΟΗΕ και σε αυτό πρέπει να επιμένουμε για πάρα πολλούς λόγους.

Τώρα έρχομαι στο θέμα των τουρκικών εκλογών. Πρέπει, βεβαίως, να συγχαρούμε τους νικητές. Εμείς έχουμε κάθε καλή διάθεση, έχουμε στρατηγική, εξάλλου, για στενή συνεργασία για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, φιλίας και αλληλεγγύης με τον τουρκικό λαό, επομένως και με την κυβέρνησή του. Θεωρούμε ως θετικό ότι ανάμεσα στις εξαγγελίες του κόμματος που πλειοψήφησε και του επικεφαλής του, υπάρχουν οι αναφορές στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Πιστεύω ότι χρειάζεται να μείνουμε εκεί. Εμείς, για μια ακόμη φορά, καταγράφουμε τη δική μας θέληση, να υπάρχει μια πολιτική στενής συνεργασίας, καλής γειτονίας, φιλίας και αλληλεγγύης, μια πολιτική, επίσης, που να στηρίζεται στην κοινή προσπάθεια για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, που ως γνωρίζετε κι εμείς στηρίζουμε και στην επίλυση των όποιων διαφορών υπάρχουν, στο πνεύμα της Διεθνούς Κοινότητας και των αποφάσεων, που ο ΟΗΕ, αλλά και η Ε.Ε. και ειδικά με τη Σύνοδο του Ελσίνκι, έχουν πάρει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι προθέσεις, που επιδεικνύονται μέχρι στιγμής, θα συνεχιστούν. Εκ του αποτελέσματος, βεβαίως, ο καθένας κρίνεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Πρωθυπουργός μήπως έστειλε κανένα συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Ερντογάν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα ενημερωθείτε σχετικά αργότερα.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Θα συναντηθούν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει κάτι καθορισμένο μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλά από τη δική μας πλευρά δεν υπάρχει άρνηση. Αυτά καθορίζονται δια της διπλωματικής οδού. Γνωρίζετε ότι υπάρχει τακτική συνεργασία του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών με τους δύο τελευταίους ομολόγους του. Θέλουμε να συνεχιστεί ο διάλογος και με τη νέα τουρκική κυβέρνηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο Κ. Ερντογάν έκανε δηλώσεις. Είπε ότι θα επισκεφθεί τις ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτο σταθμό την Αθήνα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οπως γνωρίζετε αυτά τα έχουμε πει, υπάρχει και η επιστολή. Η δική μας στάση είναι θετική επάνω σε αυτό. Από κει και πέρα θα μας επιτρέψετε να δούμε και τη συνέχεια των κινήσεων και τις θέσεις που θα πάρει η νέα τουρκική κυβέρνηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Χθες, είχαμε την παρουσία στελεχών και βουλευτών και διαφόρων τοπικών στελεχών και πολιτευτών της Ν.Δ., όπως του κ. Κιλτίδη, του κ. Κασσαλίδη, σε μια εκδήλωση στο Κιλκίς. Την ίδια ώρα, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε άλλου είδους συγκέντρωση μέσα στο Κιλκίς, στην οποία ακούστηκαν κάποια πράγματα, όπως "νίκα της βασιλεύσι", αντί "της ευσεβεύσι". Τι σχόλιο έχει η κυβέρνηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Για τον κ. Καρατζαφέρη τα έχουμε πει κατ` επανάληψη. Είναι σαφές ότι δημιουργεί ένα ακροατήριο ακροδεξιών αντιλήψεων και θέσεων. Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, αφορά κυρίως τη Ν.Δ.. Διότι έχει αποδειχθεί και από τις μετρήσεις, αλλά και όποιον πολίτη ρωτήσετε από το Κιλκίς για τη χθεσινή συγκέντρωση μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του πολιτικού πλέον ακροατηρίου προέρχεται από τους χώρους της Ν.Δ. Ιδιαίτερα, δε, είναι άτομα με υπερεθνικιστικές και υπερσυντηρητικές αντιλήψεις. Τουλάχιστον, αυτό έχει καταγραφεί σε μετρήσεις. Επομένως, το θέμα δεν είναι τι κάνει ο κ. Καρατζαφέρης. Διότι, ο κ. Καρατζαφέρης κάνει αυτό το οποίο έκανε μέχρι τώρα και σε αυτό έχουμε αναφερθεί. Εχουμε πει ότι, εφόσον η Ν.Δ. δεν παίρνει καθαρή θέση να καταδικάσει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, και να αντιπαρατεθεί στις ακροδεξιές αντιλήψεις και θέσεις, δημιουργεί ζωτικό χώρο για να αναπτυχθούν τέτοια φαινόμενα. Από ό,τι φαίνεται όμως, αυτός ο χώρος υπάρχει και μέσα στις τάξεις της και τον ανέχεται και τον καλύπτει. Αναφέρομαι στη χθεσινή εμφάνιση σε γιορτές μίσους βουλευτών της, οι οποίοι επέδειξαν για μια ακόμη φορά ιδιαίτερη ανοχή και σε συνθήματα μίσους που εκτοξεύθηκαν. Οχι, βέβαια, από αυτούς, αλλά όταν ανέχεσαι τέτοιου είδους συνθήματα και αντιλήψεις, ουσιαστικά δείχνεις, εμμέσως βεβαίως, ότι αν δεν τα υιοθετείς, τουλάχιστον τα καλύπτεις. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θα μας πει τελικά η Ν.Δ. τι πιστεύει; Από τη μια, ο αρχηγός της διακηρύσσει ότι θέλει να κάνει ανοίγματα στον κεντρώο χώρο και από την άλλη, εφαρμόζει στην πράξη το "όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά". Και αυτό, από ό,τι φαίνεται, εφαρμόζει και μεγάλη γκάμα στελεχών και βουλευτών της Ν.Δ. Επειδή εκτιμώ ότι πιο ειλικρινές είναι το δεύτερο, καλό θα είναι ο κ. Καραμανλής να ξεκαθαρίσει γρήγορα τι επιλέγει και τουλάχιστον η Ν.Δ. να κατανοήσει ότι αν πρόκειται να ανέχεται και να καλύπτει τέτοιες αντιλήψεις να το πει και ανοικτά στον ελληνικό λαό. Αυτή θα είναι, τουλάχιστον, μια τίμια στάση.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Σχετικά με τα δημοσιεύματα των κυριακάτικων φύλλων, περί ενδεχόμενης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, την άρνηση του ΣΥΝ και τελικώς μια διχογνωμία που φέρεται να υφίσταται μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Λαλιώτη, τουλάχιστον όπως γράφουν τα ρεπορτάζ, θα ήθελα να μας πείτε τι θέση σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία γι` αυτά τα θέματα, μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Λαλιώτη. Γι` αυτά τα θέματα υπάρχει τακτική και συνεχής συνεργασία μεταξύ τους. Εκείνο που θέλω να τονίσω, επειδή πράγματι το Σάββατο και την Κυριακή υπήρχαν πολλά και αντικρουόμενα μεταξύ τους δημοσιεύματα -αν προσέξατε, ήταν τελείως διαφορετικοί οι τίτλοι του Σαββάτου από της Κυριακής γύρω από το θέμα αυτό- είναι το εξής: Γενικότερα, ως χώρος, εμείς έχουμε στρατηγική επιλογή τη δημιουργία του ενιαίου προοδευτικού πόλου, την ευρύτερη συνεργασία και συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, τη δημιουργία του ρεύματος εκείνου της προοδευτικής κοινωνικής πλειοψηφίας που θα εγγυάται την επιτυχία των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, τις οποίες στις σημερινές δύσκολες και μεταβαλλόμενες συνθήκες έχει ανάγκη η χώρα μας. Ομως, η προώθηση μιας τέτοιας στρατηγικής επιλογής δεν μπορεί να γίνεται, ούτε με πρόχειρες κινήσεις, ούτε με προσωπικές προτάσεις, ούτε με δημοσιεύματα ή πληροφορίες, οι οποίες σε τελική ανάλυση μπορεί περισσότερα προβλήματα να δημιουργούν, παρά να λύνουν. Εκείνο που χρειάζεται είναι η υπεύθυνη και συγκεκριμένη τεκμηρίωση των θέσεών μας, η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και συγκροτημένης πρότασης προγραμματικού διαλόγου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, μέσα από τα συντεταγμένα όργανα του Κινήματός μας. Ολα τ` άλλα, δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η σημερινή σας δήλωση, αν ληφθεί ως απάντηση σε αυτά που είπε χθες ο κ. Κωνσταντόπουλος, είναι λίγο προβληματική. Δηλαδή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος χθες, ότι δεν φάνηκε να υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε μια στρατηγική. Επιτρέψτε μας αυτή τη στρατηγική μας να την επεξεργαστούμε, να τη συγκροτήσουμε με επιμέρους κινήσεις μέσα από τα συγκροτημένα όργανα του Κινήματός μας και να την αναπτύξουμε και στις δυνάμεις της Αριστεράς και στην ελληνική κοινωνία βεβαίως. Φαντάζομαι ότι το ένα δεν εμποδίζει το άλλο. Εκείνο το οποίο δημιουργεί προβλήματα και ίσως δίνει λαβές για καχυποψίες, είναι βεβιασμένες κινήσεις που δεν έχουν συζητηθεί ή θα έλεγα "πληροφορίες" ή "εκτιμήσεις" που τελικώς μπορεί να μην απηχούν την πραγματικότητα. Γι` αυτούς τους λόγους έκανα την προηγούμενη δήλωση. Το αν ο ΣΥΝ έχει την α@ ή τη β@ στάση, είναι ένα θέμα που θα αναδειχθεί μέσα από το διάλογο που συγκροτημένα, από τα όργανα του Κινήματος, πρέπει να γίνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή, θα επιμείνετε στην προσέγγιση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα επιμείνουμε στη δημιουργία του ενιαίου προοδευτικού πόλου ως στρατηγική. Από εκεί και πέρα, είναι τελείως διαφορετική μια προοπτική, μια στρατηγική επιλογή, μια γενικότερη θεώρηση και διαφορετικό ένας διάλογος σε επιμέρους θέματα, που θεωρώ τελείως ακατάλληλο το χώρο για να τον κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αρα, λοιπόν, εκείνο που χρειάζεται είναι να τεθούν τα πράγματα στην πραγματική βάση τους, πράγμα που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει.

ΜΙΧΑΗΛ: Οταν με το καλό κάποια στιγμή καταλήξετε σε αυτή την πρόταση, όπως λέτε "υπεύθυνα επεξεργασμένη και συντεταγμένη" είναι στις προθέσεις σας να την απευθύνετε στις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς και στην κοινωνία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό θα γίνει.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Επειδή είπατε ότι έχουν γίνει βεβιασμένες, πρόχειρες κινήσεις και προσωπικές προτάσεις και το θέμα της συνεργασίας έχει κινηθεί πρωτίστως από το ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να γίνετε πιο σαφής και να μας πείτε ποιους εννοείτε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν εννοώ κανέναν. Είπα να μη γίνονται, διότι ο καθένας μας και πρώτος εγώ, μπορεί να έχουμε την καλή διάθεση να κάνουμε κάποια πρόταση. Το λέμε γενικώς, να μη γίνονται, να βγουν μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες.

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Απευθύνεστε προφανώς στο κόμμα σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Απευθύνομαι σε όλους μας και σε μένα προσωπικά. Δεν εξαιρώ κανέναν. Δεν είναι αιχμή αυτό, είναι τρόπος δουλειάς.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 4 November 2002 - 15:05:12 UTC