Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-12-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θα παρακαλούσα και σήμερα να κάνετε ένα σχολιασμό των σκληρών δηλώσεων Ντενκτάς, ο οποίος στην ουσία εκτροχιάστηκε, ονόμασε τον αείμνηστο Μακάριο «τρομοκράτη με ματωμένα χέρια», χαρακτήρισε «ανήθικη δωροδοκία» το πακέτο οικονομικής στήριξης προς τους Τουρκοκύπριους. Στην ουσία δεν αποδέχεται την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Επίσης, θέλω να σχολιάσετε τις δηλώσεις του κ. Φερχόιγκεν, ο οποίος είπε ότι είναι αμετάκλητη η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., αλλά ήρθε ο κ. Ανάν, ο οποίος στην ουσία συγχέει την ένταξη με τη λύση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο κ. Ανάν δεν συγχέει την ένταξη με τη λύση. Λέει ότι πρέπει να τρέξουν οι διαπραγματεύσεις για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει λύση και να μπορεί κατά τη Συνθήκη ένταξης, να ενταχθεί στην Ε.Ε. ολόκληρο και επανενωμένο το νησί. Οπως γνωρίζετε, έχει ενταχθεί η Κύπρος, αλλά με αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου για το βόρειο τμήμα. Αυτό, τουλάχιστον, περιλαμβάνεται στην ομόφωνη απόφαση της Κοπεγχάγης. Ο κ. Ανάν, λοιπόν, είπε ότι εάν θέλετε, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Συνθήκης, να έχει γίνει η επανένωση και να ενταχθεί επανενωμένο το νησί, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προτείνει. Δεν έκανε, σε καμία περίπτωση, σύνδεση της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη λύση. Και αυτό θέλω να το καταστήσω σαφές. Η Κύπρος έχει ενταχθεί στην Ε.Ε. Δεν υπάρχει υποσημείωση. Είναι μια καθαρή λύση. Και σε αυτό πρέπει όλοι να είμαστε σταθεροί. Είδατε και τις δηλώσεις του κ. Φερχόιγκεν, που λύνουν και την τελευταία απορία.

Δεύτερον, υπάρχει η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του κ. Ντενκτάς. Πολύ καλά τόνισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ότι θα τον ξεπεράσει η ιστορία. Με την τακτική του, ο κ. Ντενκτάς προσπαθεί και πάλι να υπονομεύσει την προοπτική λύσης του κυπριακού προβλήματος. Οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς την όλη κατάσταση. Δείχνει και πάλι μια αδιαλλαξία που είναι αντίθετη και με τα συμφέροντα του τουρκικού λαού, αλλά και με τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, η οποία, εξάλλου, εκδηλώνει ήδη την αντίθεσή της. Πιστεύω ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, είναι να κατανοήσουν ότι για να μπορέσουν να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους, είναι αναγκαίο να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση, δίκαιη και βιώσιμη, στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.

Κάθε άλλη εξέλιξη, όλες αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις, όλα αυτά τα φαινόμενα, το ρεσιτάλ αδιαλλαξίας του κ. Ντενκτάς, το μόνο που προσθέτει είναι να προκαλεί επιπλέον προβλήματα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και γενικότερα στην Τουρκία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Αυτό που ονόμασε «ανήθικη δωροδοκία», την προσπάθεια του κ. Κληρίδη για να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους, πώς το χαρακτηρίζετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σαφές ότι ο κ. Ντενκτάς φθάνει στο επικίνδυνο σημείο να αρνείται τις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη βοήθεια στη δοκιμαζόμενη κοινότητά του. Αυτό που πρέπει να καταλάβει είναι ότι τα πραγματικά συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, των απλών πολιτών, είναι στην κατεύθυνση που προτείνει ο Πρόεδρος Κληρίδης και η Κυπριακή Δημοκρατία. Στην κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου.

ΓΚΡΟΜΑΝ: Πιστεύει η ελληνική κυβέρνηση ότι είναι δυνατή η συνέχιση των διαπραγματεύσεων, για μια πιθανή λύση έως τις 28 Φεβρουαρίου, με τον κ. Ντενκτάς;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις. Ο κ. Ανάν ανέλαβε μια νέα πρωτοβουλία και η διεθνής κοινότητα, στο σύνολό της, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος, ανταποκρίνονται και στη νέα πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις. Πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορεί να βρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου. Πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν τα πραγματικά συμφέροντα και της Τουρκίας, αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Υπάρχουν πάρα πολλοί και στην Τουρκία και στην τουρκοκυπριακή πλευρά, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι τα πραγματικά συμφέροντά τους βρίσκονται σε αυτή την εξέλιξη, που προτείνει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Με τις επιστολές που έστειλε ο κ. Ανάν και προς τις δύο πλευρές, την Ελλάδα και την Τουρκία και τις παροτρύνει να προχωρήσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε λύση του Κυπριακού -εάν αυτό δεν συμβεί με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς- πιστεύετε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις και ποιες μπορεί να είναι αυτές και κατά της Τουρκίας και κατά των Τουρκοκυπρίων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εάν η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά αρνηθούν και πάλι τις διαπραγματεύσεις, οδηγούνται σε διεθνή απομόνωση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μην οδηγηθούμε, όμως, στην ευρωδιχοτόμηση....

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά το θέμα της ένταξης, κατ αρχήν, είναι πολύ καθαρό ότι δεν αμφισβητείται. Αυτό πρέπει να θεωρείται λήξαν. Από κει και πέρα, εάν η τουρκική ή η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν συμφωνήσουν για τη λύση, είναι σαφές ότι χρεώνονται έναντι της διεθνούς κοινότητας ένα τεράστιο κόστος και δημιουργούν αρνητικές εξελίξεις σε μια σειρά ζητήματα. Αυτό, όμως, που ευελπιστούμε και πιστεύω ότι εκεί πρέπει να μείνουμε τώρα είναι ότι επιβάλλεται -όπως όλη η διεθνής κοινότητα ζητά- να αναθεωρηθούν αυτές οι αδιάλλακτες απόψεις και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Θέλω να μείνουμε μέχρις εδώ σήμερα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ηθελα να ρωτήσω εάν η κυβέρνηση, μετά και τη χθεσινή αναπομπή του Π.Δ. από τον Τούρκο Πρόεδρο που θα άνοιγε το δρόμο, εάν περνούσε αυτή η διαδικασία στη νομιμοποίηση του κ. Ερντογάν και στην ανάδειξή του στην πρωθυπουργία, εάν συνεχίζετε να εκτιμάτε ότι όντως η Αγκυρα επιθυμεί να προχωρήσει την ευρωπαϊκή πορεία της.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλω να υπενθυμίσω ότι υπήρξε πολύ μεγάλη πίεση από την τουρκική κυβέρνηση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Και μάλιστα υπήρξαν και δηλώσεις ότι περίμεναν κάτι καλύτερο από την απόφαση της Κοπεγχάγης. Θέλω να πω, λοιπόν, ότι προφανώς η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει σταθερή στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Κι εμείς θέλουμε την ευρωπαϊκή πορεία της. Θέλω να τονίσω ότι αυτή η ημερομηνία που πήρε η Τουρκία, η οποία ουσιαστικά ξεκινά από το Δεκέμβριο του 2004 και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις από τότε, δεν είναι αρνητική. Είναι μια θετική εξέλιξη, διότι υπάρχει πλέον ο στόχος, υπάρχει η ημερομηνία, υπάρχουν οι δυνατότητες. Εάν η Τουρκία δείξει συμπεριφορά ευρωπαϊκής χώρας, με ό,τι σημαίνει αυτό, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο και θα επιταχύνει την πορεία της. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, το σωστό. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές δυνάμεις μέσα στην Τουρκία που το θέλουν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Εφόσον πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό το τονίσαμε και είναι γνωστό.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Επειδή μετά από πολύ καιρό είδαμε άσπρη μέρα, η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα για να μη ζήσουμε τα περσινά φαινόμενα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τα φαινόμενα είναι αρκετά δυσμενή και πράγματι δημιουργούν προβλήματα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακολουθεί τα πράγματα και παρεμβαίνει όπου είναι αναγκαίο.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Για το θέμα των λαϊκών ομολόγων, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει εγκαταλειφθεί τελικώς η ιδέα και τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πραγματικό πρόβλημα που έχει να κάνει με τις καταθέσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το θέμα συζητήθηκε χθες και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, με την ομιλία του στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι επιβάλλεται οι τράπεζες να σταθούν με ιδιαίτερη προσοχή στην απόδοση προς τον πολίτη των προϊόντων που προσφέρουν και να βελτιώσουν αυτές τις αποδόσεις. Εχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα από τις αποδόσεις των καταθέσεων ταμιευτηρίου. Πιστεύω ότι οι Τράπεζες πρέπει να εξετάσουν με προσοχή την παρέμβαση του κ. Χριστοδουλάκη και να την αντιμετωπίσουν θετικά. Εάν δεν το κάνουν, η κυβέρνηση θα εξετάσει με προσοχή ποια μέτρα πρέπει να λάβει για να προστατεύσει τον πολίτη και το εισόδημά του. Είναι αναγκαίο να βελτιωθούν αυτές οι αποδόσεις.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Πριν από λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δηλώσεις του, με αφορμή τη σύσκεψη για το θέμα της διαφθοράς, με βάση τις δηλώσεις του κ. Κρουσταλλάκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν καταπολεμά τη διαφθορά, αλλά αντιθέτως της παρέχει θεσμικό και πολιτικό υπόβαθρο και έκανε λόγο για προστασία υπαλλήλων της κυβερνητικής "νομεγκλατούρας", τους οποίους και προάγει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το θέμα δεν είναι μόνο ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει διαβάσει ή κάνει ότι δεν έχει διαβάσει τις δηλώσεις του κ. Κρουσταλλάκη, είναι ότι συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία, μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και εκείνοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πρόβλημα της διαφθοράς για δημιουργία μικροκομματικών εντυπώσεων. Εμείς, ανήκουμε στους πρώτους. Σ` αυτούς που θέλουν να αντιμετωπίσουν το υπαρκτό πρόβλημα. Γι` αυτό το λόγο, λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα. Γι` αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε το "Σώμα των Αδιάφθορων". Γι` αυτό το λόγο, ο κ. Κρουσταλλάκης συναντάται σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη, προκειμένου να συμβάλουν οι δικαστικοί λειτουργοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος και να συνδεθούν με τη δουλειά που θα κάνει -και θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική- το "Σώμα των Αδιαφθόρων" που έχουμε δημιουργήσει. Ο κ. Καραμανλής έχει μείνει μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων. Τον ενδιαφέρει μόνο η προσπάθεια να δημιουργήσει μικροκομματικές εντυπώσεις, ενόψει του Προϋπολογισμού. Εμάς, μας ενδιαφέρει η ουσία που είναι να καταπολεμηθεί η διαφθορά στο Δημόσιο, όπου κι αν βρίσκεται. Είμαστε απόλυτοι στη δουλειά που θα γίνει σε αυτή την κατεύθυνση. Συνεργαζόμαστε στενά και με τους δικαστικούς λειτουργούς. Θα φτάσουμε όπου κι αν χρειαστεί. Το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είπατε ότι η κυβέρνηση καλεί τις τράπεζες να λάβουν θετικά την επισήμανση του υπουργού Οικονομίας. Αν δεν το κάνουν...;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σε αυτή την περίπτωση, θα εξετάσει τι θα κάνει.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Θα ήθελα να γίνετε λίγο πιο αναλυτικός σε αυτό, γιατί σας επισημαίνω ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις του υπουργού Ανάπτυξης για τα πανωτόκια και διάφορες άλλες διαδικασίες ή για τους όρους χορήγησης καταναλωτικών δανείων, αγνοήθηκαν παντελώς από την πλευρά των τραπεζών.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εάν οι τράπεζες εμμείνουν στη σημερινή κατάσταση, σαφώς η κυβέρνηση θα εξετάσει τι θα κάνει.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Θα υπάρξει κάποιος φόρος για όσους έχουν οικιακά ζώα, όπως σκύλους κ.τ.λ.;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εγινε κάποια αρχική εξαγγελία από τον αρμόδιο υφυπουργό Γεωργίας. Από το πρωί όμως ο ίδιος έχει τονίσει ότι το σχετικό μέτρο, δηλαδή το τέλος που είχε αρχικώς εξαγγελθεί για τα κατοικίδια και το οποίο θα ήταν πολύ μικρό, δεν θα ισχύσει. Από ό,τι πληροφορήθηκα, υπήρχε μια τέτοια σκέψη, μετά από προτάσεις ορισμένων φιλοζωϊκών οργανώσεων. Ομως, αυτό δεν θα ισχύσει τελικά και θα υπάρξει μια συζήτηση του αρμόδιου υφυπουργού Φ. Χατζημιχάλη με τις ενδιαφερόμενες οργανώσεις, προκειμένου να δουν με ποιο τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο αυτό.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Σκέφτεστε, δηλαδή, να το επαναφέρετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν θα υπάρξει τέλος για τα κατοικίδια ζώα. Θα ισχύσουν, βεβαίως, τα πρόστιμα για τις παραβιάσεις που αναφέρονται στο σχετικό σχέδιο Νόμου. Ομως, δεν θα υπάρξει τέλος για όσους νομίμως έχουν κατοικίδια ζώα.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Χθες, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έθεσε το θέμα διασύνδεσης των αυξήσεων, όχι πλέον με ποσοστιαία μορφή, αλλά με την παραγωγικότητα. Ενόψει της συζήτησης, υπάρχει κάτι τέτοιο από την πλευρά της κυβέρνησης να συμβεί το επόμενο διάστημα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πάντα υπάρχει συζήτηση με το Σύνδεσμο των Ελληνικών Βιομηχανιών για όλα τα θέματα της οικονομίας και της παραγωγής. Θα ήταν, όμως, βεβιασμένο, αυτή τη στιγμή, να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, την ώρα που άρχισε και ολοκληρώνεται την Κυριακή η συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, στο θέμα των μισθών, όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν οι συλλογικές συμβάσεις και συγκεκριμένα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διαπραγματεύονται η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. Οσον αφορά το θέμα το θέμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, γνωρίζετε ότι θα ανοίξει διάλογος με τις οργανώσεις του δημόσιου τομέα, προκειμένου να δούμε το όλο μισθολογικό ζήτημα και τις αυξήσεις που πρέπει να δοθούν σε αυτή την κατεύθυνση και στη συνέχεια.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Προχθές, οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού TEMPO κατέθεσαν μια συμβιβαστική πρόταση στην τωρινή διοίκηση, ζητώντας μια διευθέτηση σε 12μηνη βάση για την καταβολή των δεδουλευμένων. Με δεδομένο ότι ο σταθμός αυτή την ώρα λειτουργεί, εκπέμπει και έχει μάλιστα εισπράξεις από...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εκπέμπει με προσωρινή απόφαση του ΣτΕ. Θέλω να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Αυτή τη στιγμή, ο σταθμός εκπέμπει, εισπράττει χρήματα, μάλιστα είναι κερδοφόρος από ό,τι λένε, τουλάχιστον όχι σε σχέση με τις υποχρεώσεις του, αλλά με τη λειτουργική δράση του. Υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης με την υπογραφή του κ. Τζιόλα, πριν από μήνες, για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πιστεύετε ότι θα παρέμβει η κυβέρνηση, ούτως ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να γίνει δεχτή η πρόταση που αρνήθηκε η διοίκηση, παρά το γεγονός ότι σήμερα λειτουργεί το κανάλι και εισπράττει, αλλά δεν αποδίδει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κυβέρνηση πάντα απαιτεί από τους εργοδότες να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Σαφώς θα το κάνει και στο θέμα αυτό.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Θα προβείτε σε συγκεκριμένα μέτρα;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σαφώς θα παρέμβουμε για να καταβληθούν τα όποια δεδουλευμένα οφείλονται στους εργαζομένους. Αυτή είναι υποχρέωσή μας.

Σας ευχαριστώ και καλές γιορτές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πολιτική ενημέρωση, μετά από σύμφωνη γνώμη και των πολιτικών συντακτών, θα επαναρχίσει την Τρίτη (7/1/03).


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 20 December 2002 - 15:05:10 UTC