Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-02-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΧΥΤΗΡΗ

Ο Πρωθυπουργός είχε και έχει κάποιες επαφές στις Βρυξέλλες, οι οποίες σας έχουν ανακοινωθεί. Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι είδε τον κ. Πρόντι, τον κ. Πάτεν, τον κ. Σολάνα. Αυτή την ώρα συναντάται με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Γκιούλ. Στις 4:30 το απόγευμα θα δει τον κ. Ανάν και στις έξι το απόγευμα θα αρχίσει η συνεδρίαση, όπως γνωρίζετε, της άτυπης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σήμερα από το πρωί συνεδριάζει το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, όπου προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το θέμα το γνωρίζετε. Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ως Προεδρία της Ενωμένης Ευρώπης, είναι να βρεθεί ένας κοινός τόπος, ει δυνατόν μια φωνή εκ μέρους της Ε.Ε. για το επίκαιρο θέμα της απειλής του πολέμου. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα -δεν το έχουμε κρύψει- αλλά είναι αυτό που πρέπει να γίνει, δηλαδή, αυτή η Ατυπη Σύνοδος Κορυφής. Αυτό είναι το καθήκον της Προεδρίας, είναι το σωστό για την Ε.Ε. να προσπαθήσει να βρει μια κοινή φωνή στο θέμα.

Το αυριανό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ανακοινωθεί. Θα προσθέσω, όμως, ότι μετά τις δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κύπρο και την ανάδειξη στην Προεδρία του κ. Παπαδόπουλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα το πρωί, μαζί του. Συμφώνησαν τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου να έρθει ο κ. Παπαδόπουλος στην Αθήνα για να γίνει η συνάντηση. Αυτό που μπορώ να πω είναι για τη στενή συνεργασία που υπάρχει συνεχώς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, για το θέμα της επίλυσης του πολιτικού θέματος της Κύπρου. Και βεβαίως, όπως είπε και ο κ. Τάσος Παπαδόπουλος, θα υπάρχει κοινή προσπάθεια και θα συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια αυτή στην Κύπρο.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΤΑΚΗΣ: Μετά τη Σαββατοκυριακάτικη επίσκεψη του τέως στην Αθήνα, ισχύουν οι δηλώσεις της κυβέρνησης, που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, ότι μπορεί να απαγορευθεί η είσοδός του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, δεδομένου ότι είχε υπάρξει και σχετικό άρθρο σε νομοσχέδιο της Βουλής που ψηφίστηκε;

ΙΩΑΝΝΟΥ: Και όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και πριν...

ΤΑΚΗΣ: Οτι μπορεί να απαγορευθεί και η είσοδος μελών της ΔΟΕ, εάν συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Ψηφίστηκε πρόσφατα και μάλιστα ο κ. Βενιζέλος είχε κάνει και δηλώσεις μετά.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτό ισχύει πάντα και εξαρτάται από τον τέως. Εάν ο τέως παρανομήσει, όσον αφορά τους ελληνικούς νόμους και το δημοκρατικό μας Σύνταγμα, ασφαλώς και θα του απαγορευθεί η είσοδος. Στην άλλη περίπτωση, όπως έγινε προχθές, με ευρωπαϊκό διαβατήριο, βεβαίως μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή θέλει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Τί σημαίνει «παρανομήσει»; Να μην κάνει τί, δηλαδή;

ΙΩΑΝΝΟΥ: Τίθεται θέμα συμπεριφοράς του; Δηλαδή, εάν κάποιοι άνθρωποι, ας πούμε τον πλησιάζουν ή δείχνουν να έχουν κάποιες εκδηλώσεις αγάπης ή συμπάθειας, αυτό σημαίνει...

ΤΑΚΗΣ: Με το διαβατήριο που έχει θα έρθει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Επομένως, μπορεί να έρθει στους Ολυμπιακούς. Αυτό είπα.

ΤΑΚΗΣ: Αλλά, υπάρχει άρθρο που ψηφίστηκε...

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν πρόκειται να απαγορευθεί η είσοδος. Το επαναλαμβάνω. Ερχεται με ευρωπαϊκό διαβατήριο και δεν πρόκειται να του απαγορευθεί η είσοδος. Από κει και πέρα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά του ιδίου. Εάν ο ίδιος, είτε με δηλώσεις του, είτε με πράξεις προσβάλλει, παρανομήσει, όπως είπα και πριν, το δημοκρατικό μας σύστημα, το Σύνταγμά μας, ασφαλώς, τότε δεν θα μπορέσει να έρθει. Από κει και πέρα, το είδατε κι εσείς -το παραείδατε ίσως- ήρθε, είδε και απήλθε. Για να συμπληρώσω, είχε και κάποιες δυσκολίες με ένα τουριστικό πούλμαν, από ό,τι είδα, στο Κολωνάκι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ηρθε ως Κωνσταντίνος της Ελλάδας. Εσείς θα του δώσετε τέτοιο διαβατήριο άμα ζητήσει;

ΧΥΤΗΡΗΣ : Εμείς θα του δώσουμε διαβατήριο όταν γίνει Ελληνας πολίτης. Και για να γίνει Ελληνας πολίτης πρέπει να γραφτεί στα μητρώα του Δήμου τάδε, όπως είστε και εσείς και όλοι οι Ελληνες πολίτες. Τότε μόνον αν ζητήσει διαβατήριο, προφανώς, θα του δοθεί, βεβαίως με το επίθετο που ο ίδιος θα επιλέξει.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κωνσταντίνος της Ελλάδας;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Θα επιλέξει ένα επίθετο το οποίο θα το καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία εδώ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν επιλέξει αυτό που έχει τώρα στο διαβατήριο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αν θέλει να τον λέμε Ντε Γκρέτσια θα τον λέμε έτσι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οχι Ντε Γκρέτσια. Της Ελλάδας.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οτι νομίζει ο ίδιος θα το προτείνει για επίθετό του.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θέσατε θέμα συμπεριφοράς του. Είπατε ότι εξαρτάται από τον ίδιο. Τη διήμερη παραμονή του στην Ελλάδα πώς την κρίνετε; Ηταν σωστή σύμφωνα με τη συμπεριφορά που εσείς εννοείτε ή προκλητική;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Σας είπα, ήλθε, είδε και απήλθε. Δεν έχω άλλο σχόλιο. Ποιά συμπεριφορά εννοείτε; Πώς έφαγε;

ΙΩΑΝΝΟΥ: Αν θεωρείτε ότι ήταν προκλητικός ο τρόπος που κινήθηκε;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αν ήταν προκλητικός ο τρόπος που κινήθηκε θα είχε αποπεμφθεί.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Πώς σχολιάζετε, ως υφυπουργός Τύπου, το απαράδεκτο σόου που είδαμε, μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, ένα σόου που σκέπασε θα έλεγε κανείς ένα αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύχθηκε το Σάββατο, σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτό είναι μια κριτική που γίνεται γενικότερα στον Τύπο, πάνω στα γεγονότα του Σαββατοκύριακου και πώς παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των ειδήσεων, στα κανάλια. Το να υπάρχει μια τέτοια αντίδραση, σημαίνει ότι υπάρχει θέμα, για το τι είναι είδηση πρώτα απ' όλα και από κει και πέρα ο τρόπος με τον οποίο ιεραρχούνται οι ειδήσεις. Αυτό που θέλω να πω σαν γενική αρχή, είναι ότι οι Ελληνες πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θέλετε να σχολιάσετε το γεγονός ότι στο δείπνο παραβρέθηκε βουλευτής της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέζος;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αυτό έπρεπε να το σχολιάσει η Ν.Δ. Είναι γνωστό σε όλους, ότι μέσα στη Ν.Δ. υπάρχουν στελέχη και βουλευτές οι οποίοι είναι βασιλικών φρονημάτων. Αλλοι το δηλώνουν, άλλοι το επιδεικνύουν και άλλοι το έχουν για κρυφό καμάρι. Πιστεύω ότι όλα τα έχει ο μπαξές της Ν.Δ. Λέξη όμως δεν άκουσα από τον κ. Ρουσόπουλο, πάνω στο θέμα αυτό.

ΠΕΓΚΟΣ: Στο Τατόι δεν υπάρχει φύλακας. Οποιος θέλει μπαίνει μέσα; Κλειδιά πώς βρήκε ο τέως, μπήκε μέσα ανενόχλητος έκανε τρισάγιο κλπ.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ολα αυτά τα πρακτικά θέματα που θέτετε, πρόκειται να διευθετηθούν απολύτως το επόμενο διάστημα, μετά την απόφαση, πλέον, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την αποζημίωση του τέως, ο οποίος δεν έχει κανένα λόγο, όπως γνωρίζετε, στα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Από κει και πέρα, αν θέλει να αγοράσει ή να νοικιάσει κάτι άλλο είναι δικαίωμά του.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή θα μεταφερθούν οι τάφοι από κει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Οχι, θα του επιτρέπεται να προσέρχεται στους τάφους των γονέων του για την τέλεση μνημοσύνων κ.λπ.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν έχετε κάποια πληροφόρηση ότι χρησιμοποιήθηκε πράγματι ευρωπαϊκό διαβατήριο, γιατί οι πληροφορίες από τη Ρώμη έλεγαν ότι ο τέως χρησιμοποίησε διπλωματικό έγγραφο, που του έχει χορηγήσει η βρετανική κυβέρνηση και ότι μόνο στη λίστα της πτήσης της ALITALIA αναγραφόταν, ως Κωνσταντίνος ντε Γκρέτσια;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η λίστα που έχει η ALITALIA περιλαμβάνει δύο στήλες. Αναφέρονται όνομα και επίθετο, για τον κάθε επιβάτη, όπως και ο αριθμός του εισιτηρίου. Στην προκειμένη περίπτωση, αναφερόταν στη στήλη με το όνομα Κωνσταντίνος και επώνυμο ντε Γκρέτσια. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Δανίας δικαιούται να έχει δανέζικο διαβατήριο. Υπάρχει νόμος στη Δανία, σχετικά με τα διαβατήρια που μπορεί να εκδίδει το κράτος στη βασιλική οικογένεια και στους συγγενείς.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Δεν γνωρίζετε, όμως, εάν το χρησιμοποίησε αυτό στη Ρώμη ή έδειξε απλώς διπλωματικό έγγραφο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Θα μπορούσε.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Κατά την αναχώρησή του από εδώ δεν ελέγχθηκε το όνομά του; Προηγουμένως, σε ερώτηση για το πώς ήρθε στην Ελλάδα και τι έγραφε η κατάσταση της Alitalia, απαντήσατε. Αναχωρώντας από την Αθήνα, ελέγχθηκε, όπως όλοι ελεγχόμαστε όταν φεύγουμε ή όταν επιστρέφουμε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αν έχει διαβατήριο και σε ποιο όνομα έχει εκδοθεί το διαβατήριο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Με το ίδιο έγγραφο με το οποίο ήρθε από το Μιλάνο με το ίδιο και έφυγε.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Ποιους έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός και αν είναι σε θέση να τους αποκαλύψει στον ελληνικό λαό, ότι "κάνουν όνειρα θερινής νυκτός", προκειμένου να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία; Και το ερωτώ αυτό με τη διάσταση του ότι αν κάποιοι εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν τέτοια σχέδια για έναν εκλεγμένο Πρωθυπουργό, υπάρχει μια ανωμαλία. Είναι διατεθειμένος ο Πρωθυπουργός να μας τους προσδιορίσει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Να μείνετε σε αυτό το οποίο δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Ερμηνείες μπορείτε να δίνετε εσείς, όσες θέλετε. Ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής σε αυτό που δήλωσε. Μίλησε καθαρά.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Επιτρέψτε μου να συνεχίσω. Αν κάνουμε ερμηνείες, πώς είναι καθαρή τότε η δήλωση του Πρωθυπουργού;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Αν θέλετε να κάνετε ερμηνείες, ποιος θα σας εμποδίσει; Εγώ λέω ότι είναι καθαρή η δήλωση του Πρωθυπουργού.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Ο κ. Σημίτης από τις Βρυξέλλες, παρ` ότι αποφεύγει -σας επισημαίνω- όταν βρίσκεται στο εξωτερικό να αναφέρεται σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, αισθάνθηκε την ανάγκη ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στην Ελλάδα και προέβη σε αυτή τη δήλωση. Ποιο είναι αυτό το σοβαρό που συνέβη στην Ελλάδα, Τα δημοσιεύματα του Τύπου τον θορύβησαν ή υπάρχει κάποια άλλη υπόγεια διεργασία που δεν γνωρίζουμε;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι έπρεπε να απαντήσει στην ερώτηση του συναδέλφου σας. Ο Πρωθυπουργός κάνει πολιτική επί της πραγματικότητας και όχι επί κατασκευασμένων σεναρίων. Θεώρησε λογικό να "καυτηριάσει" αυτά τα κατασκευασμένα σενάρια, διότι έχει καθήκον να στηρίζει τη σταθερότητα στη χώρα, τη σταθερή πορεία της χώρας μας. Επανέλαβε, λοιπόν, ότι αυτή η σταθερότητα υπάρχει και θα υπάρξει και εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004 και ο ίδιος δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Δεν υπάρχει πιο καθαρό από αυτό.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Υπάρχουν συνάδελφοί σας, εννοώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έκαναν σχετικές δηλώσεις πριν από λίγη ώρα και λένε ότι διάφορα κορυφαία στελέχη στο ΠΑΣΟΚ, "δελφίνοι", ας το πούμε, για το θέμα της διαδοχής έχουν αρχίσει ήδη να κινούνται, διότι θεωρούν ότι θα γίνει έκτακτο συνέδριο. Θα θέλαμε το σχόλιό σας, υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο και γιατί κινούνται αυτά τα κορυφαία στελέχη με μαζώξεις και άλλα τέτοια διάφορα, αν δεν υπάρχει κάτι;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Το σχόλιό μου είναι ότι δεν κάνω σχόλια για δηλώσεις συναδέλφων.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Υπάρχουν διεργασίες για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Όχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια διεργασία. Επαναλαμβάνω την ίδια φράση του Πρωθυπουργού: "Ονειρα θερινής νυκτός".

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποια είναι, λοιπόν, αυτά τα σενάρια που είπατε προηγουμένως; Υπάρχουν σενάρια; Ποιος τα έχει, ποιος τα δημοσιεύει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δημοσιεύονται ορισμένα τέτοια σενάρια στον Τύπο και το ξέρετε πολύ καλά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ποιόν Τύπο; Τον συμπολιτευόμενο ή τον αντιπολιτευόμενο;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν θα σας υποδείξω εγώ, αλλά στην εφημερίδα που εργάζεστε, το είδα και σήμερα. Δεν πιστεύω να μην το έχετε δει εσείς@

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, έχουν βάση, όπως το λέτε τώρα.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Δεν έχουν βάση, όπως σας είπα και πριν. Τώρα αν εσείς το ερμηνεύετε έτσι@

ΙΩΑΝΝΟΥ: Να καταλάβουμε, από όσα μας είπατε, ότι ο Πρωθυπουργός χθες έστειλε μήνυμα στα κορυφαία στελέχη του κόμματός του που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση της διαδοχής@

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση, η οποία είναι απολύτως καθαρή. Οι προεκτάσεις της δήλωσης, που κάνετε εσείς, είναι δικές σας, δεν είναι δικές μου, ούτε του Πρωθυπουργού.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Μετά την εκλογή του κ. Παπαδόπουλου στην Κύπρο υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσουν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα, όπως έχουν καθοριστεί από τον ΟΗΕ; Γιατί εκφράζεται τέτοια τάση από μερίδα του Τύπου, τουλάχιστον στην Τουρκία και από άλλα δημοσιεύματα, κυρίως από την άλλη πλευρά.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Γνωρίζετε ότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει ο ΟΗΕ και αυτή είναι η 28η Φεβρουαρίου. Επίσης, γνωρίζετε ότι υπάρχουν προκαθορισμένες επισκέψεις του κ. Ανάν σε Αθήνα, Αγκυρα και Λευκωσία. Ηδη, ο κ. Ανάν βρίσκεται στις Βρυξέλλες και το απόγευμα πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό. Και αύριο το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του κ. Σημίτη και του κ. Κληρίδη. Σας τα είπα όλα.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Να συμπληρώσω: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αν δεν κάνω λάθος, θα είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Κληρίδης. Νομιμοποιείται να υπογράψει, από τη στιγμή που έχει αλλάξει η πολιτική βούληση του κυπριακού λαού; Ποιο είναι το status, πλέον, της διαπραγμάτευσης; Με ποιόν μιλάει η κάθε πλευρά;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Είναι εσωτερικό θέμα της Κύπρου. Προφανώς, θα ακολουθηθεί και ο τύπος και η ουσία. Γεγονός είναι ότι εκλεγμένος Πρόεδρος είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Ακούσατε τις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ, όπως ακούσατε και τις δηλώσεις του κ. Κληρίδη. Θα υπάρξει συνεργασία του νεοεκλεγέντος Προέδρου με τον κ. Κληρίδη. Ο κ. Κληρίδης το αποδέχθηκε αυτό. Θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Με τον κ. Γκιούλ θα συζητηθεί το θέμα της Κύπρου κατά τη συνάντηση που θα υπάρξει σήμερα με τον Πρωθυπουργό;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η ατζέντα είναι ανοικτή.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: Προφανώς και με τον κ. Ανάν.

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ναι.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Αν έχω κατανοήσει καλά μόνο με τον κ. Κληρίδη θα συναντηθεί αύριο ο Πρωθυπουργός, στις Βρυξέλλες; Δεν θα είναι μαζί του ο κ. Παπαδόπουλος;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Κληρίδη.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Να εκλάβουμε τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός "περί ονείρων" και ως απειλή ότι θα παραμείνει;

ΧΥΤΗΡΗΣ: Η ερώτησή σας είναι απαράδεκτη. Λυπάμαι.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 17 February 2003 - 14:05:24 UTC