Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-05-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 15 Μαΐου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Κατ@ αρχάς, να σας ενημερώσω ότι την ερχόμενη Τρίτη θα τελειώσει η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τύπου για τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού και άλλες διατάξεις για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εχουν γίνει, ήδη, οι τρεις πρώτες συνεδριάσεις και έχουν ψηφιστεί τα πρώτα 20 άρθρα.

Συνεχίζεται, μέχρι αυτή τη στιγμή, η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη. Μετά τη συνάντηση, θα γίνουν δηλώσεις από τον υπουργό.

Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Υπάρχει, βέβαια, η ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, στην οποία σας παραπέμπω. Θέλω, όμως, να σημειώσω δύο πράγματα:

Το πρώτο, είναι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο γραπτό μήνυμα που είχε στείλει προς το ΣΕΒ, στο οποίο τονίζει ότι εμείς -η κυβέρνησή μας- έχουμε ανοικτό μέτωπο κατά της διαφθοράς. Εχουμε θέσει, όπως χαρακτηριστικά είπε, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις παράνομες συμπεριφορές στο επίκεντρο της πολιτικής μας και θα συνεχίσουμε χωρίς δισταγμό.

Το δεύτερο αφορά την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλου, για την οποία θέλω να τονίσω το εξής: Αναμφίβολα, κάθε κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ένας μεγάλος φορέας στο χώρο της οικονομίας, όπως είναι ο ΣΕΒ, μπορεί να κάνει τις δικές του αναφορές και τη δική του κριτική. Γεννιούνται, όμως, ορισμένα ερωτήματα, μέσα από την τοποθέτηση του κ. Κυριακόπουλου και θέλω να επισημάνω πέντε σημεία: Εχουμε τις καλύτερες συνθήκες, που ίσως υπήρχαν ποτέ, τουλάχιστον εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στην ελληνική οικονομία. Εχουμε πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Εχουμε μια υγιή οικονομία μέσα στην ευρωπαϊκή οικονομία, μέσα στην ενιαία ευρωπαϊκή οικογένεια. Εχουμε τη διάθεση των πόρων του Γ@ Κ.Π.Σ.. Εχουμε λύσει το ασφαλιστικό. Υπάρχει εργασιακή ομαλότητα στην Ελλάδα. Υπάρχουν, λοιπόν, όλες οι δυνατότητες για να αναπτυχθεί το επενδυτικό κλίμα και να ενισχύσουμε με συνεργασία την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Επομένως,

-Πρώτον, οφείλει και ο ΣΕΒ να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να καταθέσει και αυτός τη συνεισφορά του σ@ αυτή την προσπάθεια που χρειάζεται η χώρα.

-Δεύτερον, ο ΣΕΒ οφείλει, επίσης, να κατανοήσει ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι βιομήχανοι ή οι εργοδότες ζητούσαν τον κρατικό παρεμβατισμό ή προστατευτισμό. Από εκεί ξεκινούν και τα προβλήματα, τα οποία είχαν προκύψει και στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να τα υπενθυμίσω. Πρέπει να οριοθετήσουμε, πια, ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας μέσα σε μια ανοικτή οικονομία, όπου καθένας έχει το δικό του ρόλο και διαπλοκές δεν μπορεί να υπάρχουν. Θα πρέπει, λοιπόν, οι έννοιες "προστατευτισμός" και "παρεμβατισμός", που γεννούν αυτά τα προβλήματα, να αφεθούν στο παρελθόν. Πιστεύω ότι ο ΣΕΒ μπορεί να το κατανοήσει απόλυτα αυτό.

-Τρίτον, μέσα σε μια οικονομία που προσφέρεται για επενδύσεις, πρέπει και οι εργοδότες να αναλάβουν και τα δικά τους ρίσκα. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει η αντίληψη -και υπάρχει, από ό,τι φαίνεται, σε αρκετές ελληνικές βιομηχανίες- ότι το σύνολο των επενδύσεων πρέπει να καλυφθεί από τις επιδοτήσεις, είτε του Γ@ Κ.Π.Σ., είτε από άλλες που προβλέπονται από τους αναπτυξιακούς νόμους. Πρέπει να υπάρχει και η έννοια του επιχειρηματικού ρίσκου και να μην καλύπτονται οι επιχειρήσεις από τις επιδοτήσεις. Πρέπει, επιτέλους, οι εργοδότες να τολμήσουν. Και η έννοια της προσπάθειας, της συνεισφοράς που απαιτείται στη χώρα μας, σημαίνει και την ανάληψη αυτού του επιχειρηματικού ρίσκου.

-Τέταρτον, δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που παρατηρείται πρόβλημα σε μια επιχείρηση, να αναπτύσσονται αντιλήψεις του τύπου "ρίξε τους μισθούς", "μισθοί Κίνας", "απορύθμιση εργασιακών σχέσεων". Ολα αυτά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα δεχθεί και ας το καταλάβουν καλά οι της εργοδοτικής πλευράς. Επίσης, συμπεριφορές και λογικές, σαν αυτές που είδαμε πρόσφατα από Ελληνες επιχειρηματίες, ότι "χωρίς να αναλαμβάνω μια κοινωνική ευθύνη απέναντι στη χώρα και την προσπάθεια που γίνεται, σηκώνομαι και φεύγω, επειδή μπορεί να κερδίσω περισσότερα κάπου αλλού", δεν μπορεί να μείνουν ασχολίαστες. Είναι συμπεριφορές που πρέπει να καταδικαστούν. Και,

-Πέμπτον, ο πληθωρισμός, εάν δεν είναι εκεί που θέλουμε -και δεν είναι- οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στα διαρθρωτικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα κέρδη και τις αυξήσεις των κερδών. Δεν οφείλεται στους μισθούς των εργαζομένων. Επομένως, πρέπει και η εργοδοτική πλευρά, όχι απλά να διαπιστώνει, αλλά να συνεισφέρει το δικό της μερίδιο ευθύνης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα. Τέτοιες συμπεριφορές, που υποδείχθηκαν χθες από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης Στέλιο Αργυρό, ο οποίος ευθέως ενεπλάκη σε κομματικούς ανταγωνισμούς, δεν προσφέρουν σε κανέναν. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις -και μέσα στις ελληνικές επιχειρήσεις- που αντιλαμβάνονται ότι, αυτή τη στιγμή, η χώρα προχωρά μπροστά, ότι υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις, αλλά και ότι πρέπει να καταθέσουν και τη δική τους ευθύνη, στο μερίδιο βέβαια που τους αναλογεί, στη γενικότερη προσπάθεια για ανταγωνισμό, για τόνωση της απασχόλησης και σεβασμό στο κοινωνικό πρότυπο που έχουμε στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι για ένα τρίπτυχο που έχει να κάνει με την πραγματική δημιουργία, την προσπάθεια και την εργασία. Και εκεί, θέλουμε τη συμφωνία και τη συμπόρευση με όλες τις πλευρές. Αλλά, αυτό προϋποθέτει ότι θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Για την ανακοίνωση του κ. Τσιπλάκου έχω πολιτικά τοποθετηθεί από χθες και έχει ήδη παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο κ. Πάχτας για τα κονδύλια του Β@ Κ.Π.Σ..

Θα ήθελα να σας διαβάσω ένα σημείο της τοποθέτησης του κ. Τσιπλάκου. Είναι επίσημη τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας -δεν είναι κάποιος που κάπου είπε κάτι- και κατά τη γνώμη μου δημιουργεί κάποια ερωτήματα, σχετικά σε αυτά που θα πω. Αναφέρεται σε μένα και λέει ότι ανέλαβα να καλύψω τον κ. Πάχτα και ότι δηλώνω με κυνισμό πως η απώλεια των 160 δις δραχμών είναι δείγμα υγείας, κρίνοντας βέβαια από τις δικές μου ανάγκες για δίαιτα. Στο σημείο αυτό. θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, σε σχέση με αυτές τις ανοησίες. Περιμένω από τη Ν.Δ. να αποδοκιμάσει ευθέως τις ανοησίες που εκστόμισε σήμερα, όχι ένας τυχαίος, αλλά ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση της πορείας του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Θέλω να πιστεύω ότι η Ν.Δ. θα το κάνει. Γιατί αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι αυτά τα περί πολιτικού πολιτισμού που έχει πει τα έχει ήδη εγκαταλείψει ή τα έχει πετάξει στο καλάθι των αχρήστων. Σημαίνει ότι υιοθετεί τον πιο απαράδεκτο, με προσωπικές επιθέσεις, βάρβαρο και υβριστικό τρόπο στην πολιτική αντιπαράθεση.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Αυτή η παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών προς την Ε.Ε. για τις τουρκικές παραβιάσεις, σημαίνει και στροφή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής στα ελληνοτουρκικά;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι μια πάρα πολύ καλή και θετική πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου προς τον κ. Φερχόιγκεν. Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση και μάλιστα έχει λάβει κάποιες ημερομηνίες για τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την Ε.Ε., υπάρχει σειρά κριτηρίων που πρέπει να πληροί. Ένα από αυτά αφορά τη συμπεριφορά της σε μια σειρά ζητημάτων σχετικών με τα προβλήματα στο Αιγαίο. Όταν η ίδια δημιουργεί προβλήματα, όταν η ίδια κάνει κινήσεις που εμφανίζονται ότι απειλούν την ειρήνη, όταν η ίδια χρησιμοποιεί τρόπους και μεθόδους που απάδουν με ένα προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος, τότε πρέπει αντικειμενικά να τεθεί το ερώτημα, για το πώς αντιλαμβάνεται την είσοδό της στην Ε.Ε. Ημασταν και εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Αλλά, το "υπέρ" σημαίνει ένταξη με τους όρους που ισχύουν και τα δεδομένα που ορίζονται για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αν η Τουρκία θέλει να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να έχει και την ανάλογη συμπεριφορά. Με αυτή την έννοια, η τοποθέτηση του ζητήματος από τον κ. Παπανδρέου είναι εξόχως θετική και αποτελεσματική.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ρώτησα αν είναι στροφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γιατί πριν από λίγο καιρό είδαμε τον Ελληνα υπουργό με τον Τούρκο ομόλογό του μαζί, στο Καστελόριζο και στο Καρς.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα εξακολουθεί να συζητά. Το γεγονός ότι συζητά τα προβλήματα, δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει και τις πρέπουσες κινήσεις. Και ο Τούρκος υπουργός ήταν με τον κ. Παπανδρέου για να το πάρουμε και από την αντίστροφη πλευρά και τα αεροπλάνα τους έκαναν παραβιάσεις.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Από την αρχική τοποθέτησή σας, σε σχέση με τον ΣΕΒ, να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι καταλογίζετε στο Σύνδεσμο έμμεση, αλλά σαφή ανάμειξή στα πολιτικά πράγματα της χώρας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό το είπα για τον κ. Αργυρό που προήδρευε της Συνέλευσης.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Γενικεύω το ερώτημά μου και λέω σε επίπεδο θέσεων, τουλάχιστον...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σε επίπεδο θέσεων έκανε μια σειρά από αναφορές, τις οποίες, κατά τη γνώμη μου, όλος ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Η χθεσινή σας τοποθέτηση, εξήγηση-διευκρίνιση σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του αρχηγού της Ν.Δ. για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του Β` Κ.Π.Σ. συνιστά παραδοχή εκ μέρους σας, της αδυναμίας της κυβέρνησης να απορροφήσει κάποια κονδύλια; Και αυτό το ρωτώ γιατί μέχρι πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, δήλωναν, επί λέξει, ότι η Ελλάδα δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ από το Β` Κ.Π.Σ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχω πει ότι σε όλη την Ευρώπη, αυτή την περίοδο, γίνεται το κλείσιμο του Β` Κ.Π.Σ. και φυσικά γίνονται, είτε γίνονται από τις εθνικές, είτε από τις ευρωπαϊκές αρχές, οι σχετικού έλεγχοι. Σε όλη την Ευρώπη έχει διαπιστωθεί μια σειρά προβλημάτων που δημιουργούν κάποιες περικοπές -προσέξτε- στο κλείσιμο, στον απολογισμό του Β` Κ.Π.Σ.. Και μάλιστα, όπως θα παρατηρήσατε από τα σχετικά στοιχεία, στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, χαμηλότερες από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα ειδικά θέματα για το Β` Κ.Π.Σ. τα εξηγεί στους οικονομικούς συντάκτες ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Πάχτας. Χθες, σε συνεννόηση με τον κ. Χριστοδουλάκη, έκανα μια πολιτική αναφορά, επί του θέματος, η οποία και ισχύει. Δεν έδωσα νούμερα.

ΜΙΧΑΗΛ: Απευθύνατε πέντε παρατηρήσεις προς το ΣΕΒ, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κυριακόπουλου, που έκανε πρόσφατα και τα όσα είπε χθες στη Συνέλευση ο κ. Αργυρός. Για τον κ. Αργυρό δικαίωμά σας να τα πείτε, αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί αναφέρεστε στα όσα αναφέρει ο κ. Κυριακόπουλος, διότι και πέρσι, πάλι τα ίδια έλεγε ο ΣΕΒ. Τί είναι αυτό που άλλαξε φέτος και σας υποχρεώνει να απευθύνετε αυτές τις παρατηρήσεις-παραινέσεις ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν το επιχειρηματικό κλίμα. Και πέρσι το έλεγαν. Είναι πάγια θέση του ΣΕΒ...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχουν και προπέρσινες αναφορές, υπάρχουν και αναφορές από πέρσι, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτές. Φέτος, είπε συγκεκριμένα πράγματα ο κ. Κυριακόπουλος, τα είχαν πει και πριν από μερικές ημέρες. Θυμίζω και την υπόθεση της «ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ», και την υπόθεση των μισθών και με αυτή την έννοια κάνω μια συνολική αναφορά, αυτή τη στιγμή. Κάθε φορά σχολιάζουμε, όπως δεχόμαστε και κριτική. Οφείλουμε κι εμείς να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας. Είναι αυτονόητο.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Δημοσιεύεται μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι ερωτηθέντες πολίτες εκτιμούν ότι υπάρχουν σχέσεις εκλεκτικής συγγένειας ισχυρότερης μεταξύ ΣΕΒ και Ν.Δ. από ό,τι με το ΠΑΣΟΚ. Ηθελα να σας ρωτήσω, εάν αυτό το διαπιστώνετε και στις χθεσινές τοποθετήσεις του κ. Κυριακόπουλου και του κ. Καραμανλή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το θέμα. Εκανα συγκεκριμένες παρατηρήσεις, για συγκεκριμένα πρόσωπα και για συγκεκριμένες αποστροφές των ομιλιών των εκπροσώπων του Συνδέσμου. Είναι σαφές ότι ο Σύνδεσμος έχει το δικό του θεσμικό ρόλο, τον οποίο θέλουμε να διατηρήσει. Από κει και πέρα, θα κάνουμε τις παρατηρήσεις μας. Τόνισα, όμως, ότι συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Αργυρού, δεν συμβάλλουν στο θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ.

ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να σχολιάσετε τη θέση του γνωστού Τούρκου αρθρογράφου κ. Εκσί στο περιοδικό «ΚΡΑΜΑ», που δημοσιεύθηκε σήμερα και που είναι κάτι μεταξύ απειλής και ενδεχομένου, στη λογική του ότι βλέπει στο μέλλον μια αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης στα ελεύθερα τμήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη χρήση, βεβαίως, και των ευρωπαϊκών κριτηρίων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Διάβασα το σχετικό άρθρο του Τούρκου αρθρογράφου. Πρέπει να σας πω ότι αντάλλαξα απόψεις επί του θέματος με τον ομόλογό μου κ. Χρυσοστομίδη. Δεν θέλω να κάνω μια βιαστική τοποθέτηση. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να λυθεί το Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, διότι ο αρθρογράφος συζητά στη βάση της παρούσας κατάστασης. Σε όλα αυτά τα ζητήματα προβληματίζεται ιδιαίτερα η Κυπριακή Δημοκρατία και εμείς μαζί τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ζήτημα. Αυτό δεν λέει ίσως κάτι τρομερό, διότι μπορείτε να μου πείτε ότι ενδεχομένως να τεθεί αύριο. Αλλά, είναι σημαντικό ότι, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχει τεθεί κάποιο ζήτημα. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον οποίο συμμετέχουμε κι εμείς. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την κυπριακή ιθαγένεια. Θα εξεταστούν αυτές οι υποθέσεις, κατά περίπτωση, με αντικειμενικά κριτήρια και μέσα από τις πρωτοβουλίες που η Κυπριακή Δημοκρατία θα πάρει. Αναμφίβολα, όμως, αποτελεί και αυτό στοιχείο προβληματισμού.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Με την ευκαιρία, στα εληννοτουρκικά έχει αναπτυχθεί το τελευταίο 24ωρο μια φιλολογία περί κατάρριψης κάποιου τουρκικού αεροσκάφους το 1996 σε μια εμπλοκή. Εχετε ενημερωθεί επίσημα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μου έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

ΜΙΧΑΗΛ: Διαβάζουμε δημοσιεύματα και έχουμε πληροφορίες από το ρεπορτάζ ότι έχει αποκατασταθεί ένας τρόπος επαφής -θεωρείστε ότι είναι δική μου η αναφορά και μην τη σχολιάσετε- μεταξύ του Πρωθυπουργού και του κ. Πάγκαλου, ο οποίος μάλιστα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, όπως γράφεται στον Τύπο σήμερα. Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Πάγκαλος επικρίνει ξανά την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι για την άλλη Ελλάδα, που λέει ότι υπάρχει, είναι αυτή η Ελλάδα που στήριζε και ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια και τώρα την έχετε ξεχάσει κάπως. Θέλετε να το σχολιάσετε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι δυνατόν να σχολιάζω κάθε ημέρα αναφορές στελεχών μας; Δεν θα σταματήσουμε ποτέ.

ΜΙΧΑΗΛ: Στο πλαίσιο της προσέγγισης μπορείτε να τη σχολιάσετε.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το διάλογο μεταξύ των στελεχών προτιμώ να τον κάνω με τα στελέχη μας και όχι στην αίθουσα της ενημέρωσης. Νομίζω εξάλλου ότι θα είναι πολύ πιο καρποφόρο.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Δεν είναι βέβαιο...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ετσι λέτε; Οχι! Είναι βέβαιο.

ΜΙΧΑΗΛ: Εσείς -όχι ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος- πώς εκτιμάτε τη θέση του κ. Πάγκαλου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μένω στην απάντηση που έδωσα πριν. Εδώ, έχω συγκεκριμένη ιδιότητα. Από κει και πέρα, πολύ καλά κάνει ο κ. Πάγκαλος και εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αυτό είναι θετικό.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 15 May 2003 - 14:05:10 UTC