Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-10-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Κατ` αρχάς, θα ήθελα να ρωτήσω, εάν έχετε μία απάντηση για το προχθεσινό δημοσίευμα και δεύτερον, ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Αγία Βαρβάρα άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις στους συνταξιούχους. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οσον αφορά το πρώτο θέμα, έχουμε σαφή πολιτική γύρω από την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Οντως, υπάρχει επιστολή του κ. Μίλερ προς τον κ. Παπανδρέου. Ανάλογη επιστολή έχει σταλεί και στις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Είναι οι γνωστές αμερικανικές απόψεις. Εχουμε τις δικές μας απόψεις για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σύμφωνα με το πλαίσιο που έχει καθορίσει η Ε.Ε.. Από εκεί και πέρα, ανταλλάσσουμε απόψεις και υπάρχει προβληματισμός. Σε κάθε περίπτωση, κινούμαστε βάσει των αποφάσεων και του πλαισίου που έχει καθορίσει η Ε.Ε.. Οσον αφορά το δεύτερο θέμα, θα δοθούν αυξήσεις στους συνταξιούχους. Είναι σαφές, ανακοινώθηκαν και χθες από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι μεγαλύτερο το ποσοστό σε χαμηλές συντάξεις. Φαίνεται ξεκάθαρα στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Χριστοδουλάκη, την οποία επανέλαβε σήμερα ο Πρωθυπουργός. Οι αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις είναι υψηλότερες από αυτές των μισθών σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε ότι "αύξηση θα υπάρχει στις συντάξεις, το έχουμε πει. Η αύξηση αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είναι γενικά για τους εργαζόμενους".

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό είπα. Εχει ξεκαθαριστεί από χθες.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσαμε για κακόπιστους. Ομως, τα γεγονότα είναι "ξεροκέφαλα", όπως θα έλεγε και ο Λένιν. Χθες, ασκήθηκε νέα δίωξη για τρία κακουργήματα κατά του κ. Κόκκαλη. Μήπως ο Πρωθυπουργός επανεξετάζει την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του αθλητικού ιδρύματος της Ρωσίας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οπως γνωρίζετε, η επιστολή έχει σταλεί στη Δικαιοσύνη από το ίδιο το Ιδρυμα και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναμειγνύεται η κυβέρνηση σε θέματα που δεν την αφορούν.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην "Ελευθεροτυπία" την προηγούμενη εβδομάδα, στην επιστολή αναφέρεται ότι επισείεται η επιστολή στον Πρωθυπουργό, ότι επιχειρείται συγκάλυψη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτά δεν είναι σοβαρά. Δεν αναφέρομαι βέβαια στην εφημερίδα, αλλά στο κομμάτι που λέτε περί συγκάλυψης. Ποιός μίλησε για συγκάλυψη;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Οτι το αναφέρει η επιστολή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι ποτέ δυνατόν η κυβέρνηση να αναμειχθεί στο έργο της Δικαιοσύνης; Αποδείχθηκε ότι δεν έχει αναμειχθεί και ότι η έρευνα προχωρεί.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Το λέει αυτό, κατά τη δική μου εκδοχή, επειδή το ρόλο του κυματοθραύστη σε αυτό το κύμα καταγγελιών είναι ο ίδιος εισαγγελέας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με καλείτε να αναμειχθώ στο έργο της Δικαιοσύνης; Ας ξαναδιαβάσουμε το Σύνταγμά μας.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Θα επανέλθω στο θέμα του ΑΣΕΠ. Σας έστειλα, χθες, τα σχετικά στοιχεία...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι τίποτα το συγκεκριμένο. Πρόκειται για καταγγελίες ή παράπονα πολιτών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος από το 2001 για τα στοιχεία αυτά.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αναφέρεται σε παράπονο πολίτη προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, όπως κάνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το διαβιβάζει αρμοδίως.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Ποιά είναι η θέση του Πρωθυπουργού στο θέμα; Γιατί και στον επόμενο διαγωνισμό παρατηρήθηκαν τα ίδια και τα καταγγέλλει εγγράφως και ο Συνήγορος του Πολίτη. Υπάρχει και δικαστική απόφαση.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κάποιος πολίτης που δεν μπαίνει σε ένα διαγωνισμό είναι λογικό να έχει τα παράπονά του. Δεν σημαίνει ότι είναι δικαιολογημένα. Οταν κάποιος ελπίζει σε μια συγκεκριμένη καριέρα και δεν την έχει, συνήθως εκφράζει κάποια παράπονα. Κάθε καταγγελία εξετάζεται αν είναι βάσιμη ή όχι.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Υπάρχουν και επερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν κατά καιρούς παράπονα πολιτών, τα οποία εξετάζονται. Δηλαδή, εάν κάποια δημόσια υπηρεσία δικαιούται να κάνει προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ, το οποίο σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ εγκρίνει την προκήρυξη και ως ένα σημείο καθορίζει τους όρους της -στην περίπτωση της ΕΡΤ έβαλε όρους- για να διασφαλίσει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό. Στη συνέχεια, ελέγχει τη μοριοδότηση. Υπάρχει περίπτωση ένας πολίτης να έχει κάνει ένσταση κατά της αρχικής μοριοδότησης που έκανε κάποιος οργανισμός και να έχει δικαιωθεί. Ομως, υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ενστάσεων κατά της αρχικής μοριοδότησης και δεν έχουν δικαιωθεί. Εάν, λοιπόν, το ΑΣΕΠ διαπιστώσει κάποιο λάθος σε κάποια μοριοδότηση αυτομάτως παρεμβαίνει και έχει δικαίωμα να την αλλάξει. Είναι δικαίωμα του πολίτη να κάνει ένταση -και πιστεύω ότι σωστά πράττει εάν νιώθει αδικημένος- για να διαπιστωθεί το δίκαιο ή μη. Δεν σημαίνει, όμως, εξορισμού ότι υπάρχει πρόβλημα. Αλλά και αν έχει αποδειχθεί δίκαιη η ένταση κάποιου πολίτη, αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε δόλος. Οταν γίνονται οι μοριοδοτήσεις, βάσει κάποιου κανονισμού, πιθανό να υπάρξει και κάποιο λάθος. Γι@ αυτό το λόγο υπάρχει το δικαίωμα της ένστασης. Αυτά, όμως, δεν συμβαίνουν σε προσλήψεις που γίνονται κατευθείαν από το ΑΣΕΠ, γιατί εκεί δεν έχει βρεθεί λάθος. Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν όταν γίνονται προσλήψεις με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Είναι πράγματα διαφορετικά μεταξύ τους και το λέω για να μην υπάρχει σύγχυση. Το ΑΣΕΠ προστατεύει τον πολίτη. Οχι μόνο δεν είναι διάτρητο, όπως λανθασμένα επιχειρείτε να παρουσιάσετε, αλλά αποτελεί δικλείδα ασφαλείας υπέρ του πολίτη.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Τότε, γιατί το ΑΣΕΠ και ο Πρόεδρός του κ. Βέης, ρίχνουν τα βάρη στο υπουργείο; Αρα, ο Συνήγορος του Πολίτη, που εσείς ορθώς θεσμοθετήσατε, κακώς κάνει αυτή την έκθεση. Λέει ότι δεν ακολουθήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το ΑΣΕΠ έχει κάνει παρεμβάσεις, που γίνονται δεκτές από τη διοίκηση. Αλλά και από αυτά που λέτε, πάλι βγαίνει το συμπέρασμα ότι το ΑΣΕΠ κάνει σωστά τη δουλειά του. Διότι, εάν παρεμβαίνει εναντίον κάποιου δημόσιου οργανισμού, σημαίνει ότι κάνει σωστά τη δουλειά του.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Οι αρχικοί, όμως, πίνακες αυτών που είχαν περάσει, άλλαξαν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Προσπαθείτε να κάνετε αντιπαράθεση.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Προσπαθώ να δω εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα ή όχι.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ηδη, σας έχω εξηγήσει ποια είναι η διαδικασία. Ακόμη κι αν άλλαξε κάποιος πίνακας, σημαίνει ότι τον άλλαξε το ΑΣΕΠ, που είναι -επαναλαμβάνω- η ασφαλιστική δικλείδα για τους πολίτες, μετά από ενστάσεις τους.

ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ: Δεν έγινε η αλλαγή μετά τις ενστάσεις πολιτών. Μέσα σε πέντε ημέρες άλλαξε ο πίνακας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Σας παρακαλώ πολύ να θυμάστε ότι εδώ θέτετε ερωτήσεις και δεν κάνετε πολιτική αντιπαράθεση.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Είναι διαδικαστικό το ερώτημα, αλλά το πολιτικό μήνυμα με ενδιαφέρει. Εχετε πει ότι δεν οργανώνετε δημοσιογραφική αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον της κοινωνίας πρέπει να είναι μειωμένο από τη στιγμή που τελείωσε η Ελληνική Προεδρία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οργανώνεται αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Και αυτή Σύνοδος Κορυφής είναι. Και στην έναρξη της Συνόδου της Διακυβερνητικής, στο Τορίνο, που είχε γίνει πάλι με Σύνοδο Κορυφής, η κυβέρνηση Σημίτη είχε οργανώσει δημοσιογραφική αποστολή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επειδή έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα και μικρή διάρκεια, θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Πρωθυπουργός μετά τη λήξη της, η οποία θα καλυφθεί και θα διανεμηθεί. Γι` αυτό, δεν οργανώθηκε δημοσιογραφική αποστολή. Οπου υπάρχει ουσιαστική συζήτηση, διοργανώνουμε δημοσιογραφική αποστολή. Επίσης, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το οικονομικό μέρος αυτών των αποστολών. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τις μεγάλες δαπάνες και να περιοριστούμε στα απολύτως αναγκαία. Στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 16 και 17 Οκτωβρίου, όπου θα υπάρξουν αποφάσεις θα είναι παρόντες οι δημοσιογράφοι. Η κυβέρνηση δεν απαγορεύει σε κανένα δημοσιογράφο να είναι παρών στη Διακυβερνητική με δικά του έξοδα. Από εκεί και πέρα, για να επιβαρυνθεί το Δημόσιο τα έξοδα της αποστολής; Διότι περί αυτού συζητούμε. Οικονομικοί είναι οι λόγοι. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση επιλέγει κάποιες περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι εκεί κρίνονται κάποιες αποφάσεις. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μια συνεδρίαση έως την άλλη είναι μικρό, επιλέξαμε η δημοσιογραφική αποστολή να είναι παρούσα στις Βρυξέλες κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 16 και 17 του μηνός. Αν κάποιος, όμως, έχει έντονο ενδιαφέρον για την εναρκτήρια ημέρα δεν έχει παρά να πάρει το αεροπλάνο και να μεταβεί στη Ρώμη.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Υπουργέ, χθες ακούσαμε τον κ. Βουλγαράκη, πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση που είχε, να αναφέρεται με κάπως σκληρά λόγια στο θέμα της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι υπάρχει "ουρά" και καλύτερα θα είναι να είμαστε φειδωλοί όλοι γύρω από αυτό το θέμα, ότι έχει παταχθεί η τρομοκρατία. Εχετε κάτι νεότερο επί του συγκεκριμένου θέματος; Ενημερωθήκατε για τα γκαζάκια στο σπίτι του κ. Βουλγαράκη; Γενικότερα θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν σας προβληματίζει αυτό σε σχέση και με τη μείωση των αστυνομικών που προετοιμάζετε@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι διαφορετικό θέμα η πάταξη της τρομοκρατίας. Η ιστορία αυτή με τα γκαζάκια είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Φαντάζομαι, όμως, ότι είναι κατανοητή η διαφορά του ενός θέματος από το άλλο. Η "17Ν' είναι στη φυλακή και δικάζεται. Θα έχουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου σε κάποια χρονική στιγμή. Ελπίζω ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της δίκης. Αυτό, όμως, είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Όπως είναι γνωστό, έχουμε προχωρήσει στην πάταξη της τρομοκρατίας. Εχουμε προχωρήσει και στη δίκη της "17Ν". Η Δικαιοσύνη επιτελεί το έργο της και θα βγάλει τις αποφάσεις της.

Οσον αφορά το θέμα με τα γκαζάκια, η Αστυνομία το ερευνά. Και αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες, ανεξάρτητα εάν είναι διαφορετικές από μια τρομοκρατική ενέργεια. Όλα τα συνεξετάζουμε. Εάν με ρωτάτε, εάν θα υπάρχει φρουρά στον κ. Βουλγαράκη, βεβαίως θα υπάρχει. Αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Το επισημαίνω για να μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Είναι άλλο η "17Ν" και άλλο κάποιοι ανεγκέφαλοι, ανόητοι, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα επιδείξουν κάποια παρουσία.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Παραλίγο, να είχαμε και θύματα. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βουλγαράκης, απειλήθηκαν οι ζωές των δικών του ανθρώπων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Επαναλαμβάνω ότι σε όλα τα ζητήματα η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Κατανοούμε απολύτως την ψυχική οδύνη των ανθρώπων που δέχθηκαν αυτές τις επιθέσεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και με τις αρχές ασφαλείας λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Οι αρχές ασφαλείας έχουν αποδείξει ότι επιτελούν το έργο τους στο ακέραιο. Προσωπικά θα ήθελα να μην κάνουμε το λάθος να ταυτίζουμε δύο τελείως διαφορετικές μεταξύ τους περιπτώσεις.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, παρά τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται και μάλιστα είχαμε την προσφυγή του υπουργείου Γεωργίας στη Δικαιοσύνη. Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το κύμα αυτών που έχουν κινητοποιηθεί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μου αρέσει η λέξη "αντιμετώπιση". Κάναμε ενδελεχή διάλογο και καταλήξαμε μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια τελική πρόταση. Προσέξτε τον όρο "τελική πρόταση". Γιατί τελική πρόταση; Διότι υπάρχουν όρια στην οικονομία, διότι δεν υπάρχουν άλλες οικονομικές δυνατότητες. Είναι αυτή η τελική πρόταση ικανοποιητική; Κατά τη γνώμη μας ναι, διότι υπερβαίνει σημαντικά το ύψος του πληθωρισμού. Αρα, σταθερά αυξάνεται το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων. Αρα σταθερά βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι τελικές προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Χριστοδουλάκης βελτιώνουν την πραγματική οικονομική κατάσταση του εργαζόμενου, συμβάλλουν στο καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Είναι, όμως, στο όριο της οικονομίας. Εχουμε εξαντλήσει αυτό το όριο. Δεν υπάρχουν παραπέρα δυνατότητες. Ενας τυχόν δανεισμός για χορήγηση οικονομικών αυξήσεων θα έθετε σε κίνδυνο τις κατακτήσεις στην οικονομία και τελικά ο ίδιος ο λαός θα το πλήρωνε. Γι` αυτό το λόγο και αυτές οι αποφάσεις, είναι οι τελικές αποφάσεις μας. Είναι θετικές για τους εργαζόμενους διότι βελτιώνουν την πραγματική θέση τους. Εξαντλούνται οι δυνατότητες της οικονομίας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Από εκεί και πέρα, επειδή με ρωτάτε συχνά και ταυτίζετε τις κινητοποιήσεις μεταξύ τους -συνηθίζουμε να το κάνουμε αυτό στην Ελλάδα- θα παρατηρήσετε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές σταματούν. Δεν έχουμε αυτή την περίοδο κινητοποιήσεις βενζινοπωλών, όπως την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης και σε άλλους χώρους συμβαίνει το ίδιο. Όπως έχω πληροφορηθεί ότι και στο χώρο της Παιδείας, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν αλλαγές. Υπάρχουν άλλου τύπου κινητοποιήσεις. Δεν είναι οι συνεχείς κινητοποιήσεις. Διαπιστώνετε ότι πολλά πράγματα αλλάζουν. Εμείς προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε γιατί κρατήσαμε αυτή τη στάση. Και εάν οι πολίτες, ακόμη και οι απεργοί, κατανοήσουν το λόγο που ακολουθήσαμε αυτή την πολιτική και αναλύσουν τις αποφάσεις μας, θα καταλάβουν ότι τελικά καταλήξαμε στην πραγματική βελτίωση της θέσης τους, χωρίς βεβαίως να τους στερούμε από τη δυνατότητα, μετά από ένα ή δύο χρόνια να επανέλθουν στις διεκδικήσεις τους.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Την ώρα που λένε ότι γίνεται οικονομία και δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να ξοδεύει, διαβάζουμε και πληροφορούμαστε ότι χάνουμε 2 δις το μήνα από τη χρήση των νέων αεροδιαδρόμων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο,τι είχα να πω όσον αφορά το θέμα αυτό, το έχω πει. Εχω πει ότι αυτή η απόφαση ήταν θετική και οικονομικά και επιχειρησιακά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ε.Ε. είχε δώσει προθεσμία, μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, για να καταργηθεί το σχέδιο για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Νομίζω ότι σήμερα έχει κατατεθεί. Σήμερα ο κ. Βερελής έστειλε το σχέδιο.

Περίμενα να δω εάν θα υπάρξει ερώτημα γι` αυτό που συζητούσατε μόλις μπήκα στην αίθουσα, επανέρχομαι αυτοβούλως διότι το θεωρώ σημαντικό. Επειδή, όμως, δεν υπήρξε ερώτημα επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Σπανουδάκη, οι οποίες εν τέλει δεν με αφορούν, αλλά ίσως θα έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί αυτή η συνέντευξη. Εμείς βοηθάμε για να γίνει κατανοητό το εξής: Οτι δεν υπάρχουν Ελληνες δύο κατηγοριών. Οι φίλοι και οι μη φίλοι του κ. Καραμανλή. Αν όσοι αισθάνονται φίλοι του κ. Καραμανλή αποκαλούν τους υπόλοιπους «σκουλήκια», αυτό τους χαρακτηρίζει. Θα περίμενα με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του κ. Καραμανλή. Γι` αυτό που λυπάμαι είναι ότι υπάρχουν βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., οι οποίοι και χθες και σήμερα στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», επανήλθαν και καλύπτουν αυτή την αντίληψη. Οτι το ΣΔΟΕ, που έκανε έλεγχο σε όλους τους άλλους, δεν δικαιούται να κάνει έλεγχο στους φίλους του κ. Καραμανλή. Το ΣΔΟΕ θα κάνει έλεγχο σε όλους τους Ελληνες πολίτες, είτε είναι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, είτε είναι φίλοι της Ν.Δ., είτε κόμματος της Αριστεράς, διότι αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα, οι νόμοι και η ισότητα των πολιτών. Καλώ τη Ν.Δ. να απαντήσει: Είναι όλοι οι Ελληνες ίσοι ή υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους άλλους, με μοναδικό προσόν να είναι φίλοι του αρχηγού της;

ΤΑΚΗΣ: Απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αν προσέξατε την ανακοίνωσή του δεν μπαίνει στην ουσία.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 1 October 2003 - 14:05:11 UTC