Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 9 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-10-29

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Να σας ενημερώσω, εισαγωγικώς, ότι είναι σε εξέλιξη η υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον Τουρισμό. Στη συνεδρίαση μετέχουν οι υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ακης Τσοχατζόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Στεφανής, Γιώργος Δρυς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρήστος Βερελής, Γιώργος Πασχαλίδης, οι υφυπουργοί Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Τηλέμαχος Χυτήρης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης. Σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο Πρωθυπουργός.

-Στις 7 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα έχει την καθιερωμένη συνάντησή του με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Αύριο, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο θέματα απασχόλησης και εισηγητή τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες θα σας το ανακοινώσω αύριο.

Θα ήθελα, επίσης, να κάνω μια δήλωση: Καταδικάζουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τα απαράδεκτα φαινόμενα που έγιναν από ορισμένες ομάδες ακραίων αντιλήψεων, που χτες έφθασαν στο σημείο να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των καταδικασμένων στη συνείδηση του ελληνικού λαού ταγμάτων ασφαλείας της κατοχής. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να καταδικάζονται αμέσως. Όπως πρέπει να καταδικάζεται κάθε μια από αυτές τις αντιλήψεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, οι οποίες και πάλι χθες έκαναν την εμφάνισή τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα και αυτές τις ακραίες ομάδες. Περιμένουμε τις σχετικές κινήσεις και από την πλευρά τους.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Κύριε υπουργέ, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" αναφέρεται ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, καταθέτοντας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, παραδέχθηκαν ότι ασκήθηκε πολιτική που παραβίαζε τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και εν γένει της Τουρκίας, από τη δεκαετία του '50 και εντεύθεν. Εχει η κυβέρνηση κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι γνωστό και έχουμε επισημάνει κατ` επανάληψη ότι έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι γνωστές οι διώξεις Ελλήνων που είχαν γίνει. Ο λαός μας τα έχει ζήσει. Αν υπάρχουν στην τουρκική πλευρά παράγοντες, οι οποίοι -έστω και εκ των υστέρων- αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους, αυτό είναι θετικό, για να μην επαναληφθούν τα ίδια απαράδεκτα φαινόμενα.

ΦΙΛΗΣ: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε έκθεσή της εκτιμά ότι στην Ελλάδα ο εμφανιζόμενος πληθωρισμός, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, οφείλεται στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων και όχι στο μισθολογικό κόστος. Διαφορετική είναι η εκτίμηση που έχουν κάνει και ο κ. Γκαργκάνας και οι βιομήχανοι. Και οι δύο αυτοί παράγοντες θεωρούν ότι φταίνε οι μισθοί και όχι τα κέρδη. Η ΓΣΕΕ έχει την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κέρδη και όχι με τους μισθούς. Θα θέλαμε μια εκτίμηση εκ μέρους της κυβέρνησης για την έκθεση αυτή και την απόκλιση εκτιμήσεων που υπάρχει από τον κ. Γκαργκάνα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι σωστό να επιχειρεί κανείς να "ρίξει" τις ευθύνες για τον πληθωρισμό, σε όποιο ύψος και αν είναι, στους εργαζόμενους. Αυτή είναι μια αντίληψη που ανήκει στο παρελθόν και δεν είναι αντίληψη που έχει ο κ. Γκαργκάνας ή η Τράπεζα της Ελλάδος. Ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπιστώνει ότι υπάρχουν, σε ορισμένους κλάδους, επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα δεν είναι και ανταγωνιστικές, που παρουσιάζουν υψηλά κέρδη, παρότι δεν έχουν υψηλή θέση στον ανταγωνισμό. Προφανώς, διότι οι επιχειρήσεις αυτές, με κάποιους τρόπους, δημιουργούν υπερκέρδη, που με τη σειρά τους έχουν αρνητική επίπτωση στον πληθωρισμό. Αυτό τονίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κέρδη στις επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρχουν κέρδη στις επιχειρήσεις, για να μπορούν να κάνουν και τις επενδύσεις τους και να αυξάνουν τις θέσεις εργασίας. Τα κέρδη, όμως, πρέπει να προέρχονται από τον υγιή ανταγωνισμό και την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή είναι μια γενικά σωστή τοποθέτηση. Η αναγνώριση, δηλαδή, του γεγονότος ότι επηρεάζεται ο πληθωρισμός από κέρδη που είναι "φουσκωμένα" σε μη ανταγωνιστικούς τομείς, αλλά και ότι πρέπει να υπάρχουν κέρδη από την ανταγωνιστική και υγιή λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε να πραγματοποιούνται και επενδύσεις και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Ο κ. Γκαργκάνας τονίζει, κατ` επανάληψη, όχι ότι φταίνε οι μισθοί για τον πληθωρισμό -θέλω να το ξεκαθαρίσουμε αυτό- αλλά ότι η συγκράτηση σε κάποιο ικανοποιητικό, βεβαίως, επίπεδο των αυξήσεων στους μισθούς, μπορεί να αποτελέσει συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια σταθερότητας και ανάπτυξης που πραγματοποιείται στη χώρα.

ΦΙΛΗΣ: Στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -δημοσιεύθηκε στη χθεσινή Αυγή με πίνακες και στοιχεία- λέει ότι αν στον πληθωρισμό επιδρούσε μόνο το μοναδιαίο κόστος εργασίας, τότε ο ελληνικός πληθωρισμός θα ήταν μικρότερος του πληθωρισμού της Ευρωζώνης κατά 0,32. Δηλαδή, είναι φτηνό το εργατικό κόστος στην Ελλάδα. Αρα, το πρόβλημα είναι τα υπερκέρδη όχι μερικών επιχειρήσεων, ως συνολικό μέγεθος μιλάει, το ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Θα ήθελα μια εκτίμηση γι` αυτό το ζήτημα, διότι ενόψει της μισθολογικής πολιτικής που θα συζητηθεί με τον Προϋπολογισμό υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τους μισθούς στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνω ότι όπως λέει και η έκθεση@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μη βλέπετε μόνο αυτό το σημείο. Δείτε και τα παρακάτω για τα κέρδη, γιατί έχει σημασία@

ΦΙΛΗΣ: Τα είδαμε όλα, όπως και μια εμβόλιμη παρατήρηση που υπάρχει στο τέλος, μια παράγραφος, η οποία όμως δεν εννοεί τα αρνητικά στοιχεία της έκθεσης@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οπως τίθεται το θέμα στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει κανείς λόγο να διαφωνήσει. Διότι έχει δύο παραγράφους για το θέμα των κερδών: Μια που αναγνωρίζει ότι τα υπερκέρδη που παρατηρούνται σε ορισμένες επιχειρήσεις και μη ανταγωνιστικούς κλάδους συμβάλλουν στον πληθωρισμό και μία δεύτερη -σωστή επίσης- που αναφέρεται στην αναγκαιότητα ύπαρξης θετικού αποτελέσματος και στα κέρδη των επιχειρήσεων, προκειμένου να κάνουν περισσότερες επενδύσεις και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Απλά, δεν πρέπει αυτό να είναι έξω από την πραγματικότητα, διότι, σε αυτή την περίπτωση, πράγματι και συμβάλλει στον πληθωρισμό και δεν είναι μια υγιής κατάσταση στην οικονομία. Τους το επισημαίνει και κατά τη γνώμη μας το επισημαίνει πολύ σωστά. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν είπε ποτέ από την κυβέρνηση ότι οι μισθοί των εργαζομένων φταίνε για τον πληθωρισμό. Ούτε ήταν δυνατό να το πει κανείς από αυτή την κυβέρνηση. Λέμε, όμως, κάτι άλλο ποιοτικά διαφορετικό: Μια υπεύθυνη στάση στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των αυξήσεων, που βεβαίως πρέπει να είναι θετικές, στο μισθό των εργαζομένων, μπορεί γενικότερα να συμβάλει στη θετική πορεία και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό πιστεύω ότι δεν διαφωνεί κανείς.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηλίτευσε τα φαινόμενα διαφθοράς και έκανε λόγο για "αδηφάγα παράσιτα" του δημόσιου πλούτου. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Παγίως δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ομως, μπορεί κανείς να πει ότι αυτές οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι μια θετική παραίνεση για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά την πολιτική μας για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο, να συνεχίσουμε στο ανοικτό μέτωπο εναντίον της διαφθοράς.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Σε ένα άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι στο Δημόσιο δεν λειτουργεί η κύρωση. Αναγνωρίζετε τη μορφή της διοικήσεώς σας σε αυτή τη φράση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύει η προηγούμενη απάντησή μου.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Απογευματινή" για τη χορήγηση δανείων σε παλιννοστούντες, τη στιγμή μάλιστα που η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι σύμφωνη, διότι δεν υπάρχει η εμπράγματος ασφάλεια για τα δάνεια αυτά, τα οποία ανέρχονται σε ύψος 1,47 δις ευρώ. Γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή τη ρύθμιση, όταν είναι επισφαλής η εξόφληση αυτών των δανείων; Η κίνηση αυτή μήπως εντάσσεται σε προεκλογική τακτική;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι μια απόφαση, πλήρως αιτιολογημένη, που έχει λάβει το υπουργείο Οικονομικών. Οπως έχουν τονίσει ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους παλιννοστούντες. Αλλά, θέλω να θυμίσω ότι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τονίσει πρόσφατα ότι υπάρχει ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς του κράτους προς τους παλιννοστούντες. Χαίρομαι, γιατί ο κ. Καραμανλής έχει ζητήσει να προβούμε σε τέτοιες κινήσεις και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι χρήζουν βοηθείας, προκειμένου να μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Διαπιστώνω, όμως, κ. Υπουργέ, ότι γίνεται ένας διαχωρισμός. Δεν ισχύει για όλους τους παλιννοστούντες. Διαχωρίζονται και αυτοί σε κατηγορίες.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ισχύει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ξεκαθαρίζει όλα τα σχετικά ζητήματα. Σας είπα τη γενική κυβερνητική άποψη: Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους παλιννοστούντες -γι@ αυτό έγινε προχθές και η Διυπουργική, η οποία θα επαναληφθεί- με συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να ενταχθούν, με τον καλύτερο τρόπο, ως Ελληνες και αυτοί, στην κοινωνία μας. Σε αυτό πρέπει να συμφωνούμε όλοι.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω αντίρρηση, ζητώ διευκρινίσεις. Υπάρχει μια διαφωνία μεταξύ των υπουργών κ. Χριστοδουλάκη και κ. Φαρμάκη και σας υπενθυμίζω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει εγκρίνει αυτή τη διαδικασία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ των υπουργών. Είναι στο ίδιο υπουργείο και υπογράφουν τις σχετικές αποφάσεις.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς, λοιπόν, θα διασφαλιστεί ότι αυτά τα χρήματα θα εισπραχθούν;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αποτελούν τη συμβολή του κράτους σε αυτή την προσπάθεια και βεβαίως εκτιμώ ότι τα ποσά είναι τέτοια που μπορεί να εισπραχθούν. Δεν πρόκειται για τεράστια ποσά που κάποιος δεν μπορεί να επιστρέψει.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόκειται για 1,47 δις ευρώ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό είναι το συνολικό ποσό. Ας μη δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το ποσό που θα λάβει ο καθένας -και είναι χιλιάδες άτομα- πιστεύω ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, όσον αφορά την επιστροφή του.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα η κίνηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με την ίδια λογική και αυτά που είπε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος αναγνώρισε ότι το κράτος πρέπει να συμβάλει στην καλύτερη ενσωμάτωση των παλιννοστούντων, είναι προεκλογικού χαρακτήρα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτώ για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Τις σχολιάζω εγώ. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είμαστε σταθερά υπέρ των παλιννοστούντων.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Τα στοιχεία της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία φαίνεται να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτά της ελληνικής κυβέρνησης. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Χρησιμοποιείτε τον όρο "φαίνεται", διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι η σχετική έκθεση επισήμως δεν είχε φτάσει στα χέρια μας. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχουμε λάβει επισήμως, ιδιαίτερα σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Οταν λάβουμε την έκθεση, θα τοποθετηθεί το υπουργείο Οικονομίας και θα επανέλθουμε στο θέμα.

ΦΙΛΗΣ: Μεθαύριο λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί από την κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Από παντού έρχονται πληροφορίες ότι για λόγους ανεξαρτήτως της θέλησης των μεταναστών, δεν έχουν επιτρέψει σε χιλιάδες ανθρώπους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία των απαραίτητων εγγράφων για τη νομιμοποίησή τους. Υπάρχει κάποια σκέψη να ληφθούν μέτρα παράτασης της προθεσμίας αυτής; Σκέφτεται, επίσης, η κυβέρνηση να προχωρήσει συντόμως στις από καιρό εξαγγελθείσες προθέσεις της για τη συνένωση των οικογενειών και για την αύξηση του χρόνου της κάρτας παραμονής στη χώρα μας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση ζήτημα παράτασης. Εάν υπάρξει τέτοιο θέμα, επειδή όντως λήγει η προθεσμία, θα μιλήσω με τον κ. Σκανδαλίδη και θα επανέλθω αύριο. Είναι γνωστές οι προθέσεις μας για τις οικογένειες και έχουμε κάνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Οσον αφορά τη διάρκεια της κάρτας παραμονής θα επανέλθω αύριο, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου εκφράζεται η ικανοποίησή του για την πορεία των θεμάτων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οσο, δε, για το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες και προχθές από δημοσιεύματα σε ελληνικές εφημερίδες, παραπέμπει στις εφημερίδες αυτές. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μας για τις δηλώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου. Είναι σαφής και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στην Ελλάδα θα διεξαχθούν ιδιαίτερα ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Αντιλαμβάνομαι ότι παίρνει και αποστάσεις, ως επίσημος φορέας, από επικριτικά δημοσιεύματα που αφορούν την ασφάλεια στη χώρα μας.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα έλεγα ότι δείχνει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα με επικριτικά δημοσιεύματα, πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα αυτές τις δηλώσεις. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούμε να "τρέχουμε" κάθε φορά, πίσω από οποιαδήποτε ξένη εφημερίδα που δημοσιεύει ένα άρθρο, το οποίο δεν γνωρίζουμε τι στόχους εξυπηρετεί. Αυτά τα έχουμε καταδικάσει και έχουμε πει ότι πολλές φορές συνδέονται μεταξύ τους. Εννοώ αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο διεθνή Τύπο, τις τελευταίες ημέρες. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έχουν την άποψή τους και η άποψη αυτή να μην είναι σωστή. Εχουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και τη σημερινή τοποθέτηση του Αμερικανού εκπροσώπου. Ας το καταλάβουν όλοι. Στην Ελλάδα θα γίνουν οι καλύτεροι και ασφαλέστεροι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο ελληνικός λαός τους θέλει και εκείνο που μας ενδιαφέρει, πάνω από όλα, είναι όχι μόνο η επιτυχής διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία εγγυόμαστε, αλλά και η θετική αξιοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος για την Ελλάδα και για το Εθνος. Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι Ελληνες να προσέξουμε ιδιαίτερα τη στάση μας σε αυτά τα ζητήματα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 29 October 2003 - 14:05:10 UTC