Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-01-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Οπως γνωρίζετε, συνεδρίασε σήμερα το ΚΥΣΕΑ, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του παρέτεινε τη θητεία των Αρχηγών των Επιτελείων, για ένα χρόνο. Νομίζω ότι ήταν μια απόφαση επιβεβλημένη και λόγω της περιόδου που διανύουμε.

Θέλω να κάνω μια δήλωση σχετικά με την επίσκεψη του κ. Καραμανλή και τις δηλώσεις που έκανε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου. Η παράταξή μας προχωρεί σε αυτές τις εκλογές, επιδιώκοντας έναν εκλογικό αγώνα, με νηφαλιότητα, ευθύνη, πολιτική αντιπαράθεση θέσεων, ιδεών, γύρω από τα προβλήματα των πολιτών. Ο κ. Καραμανλής πρέπει να φροντίσει να πείσει και τα στελέχη του και το λαό, για την αλήθεια των λόγων του.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γιατί το λέτε αυτό;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αναφέρομαι σε αυτό, γιατί ο κ. Καραμανλής έκανε δηλώσεις σήμερα για ένα νηφάλιο, ήρεμο και υπεύθυνο προεκλογικό αγώνα. Εμείς είμαστε ήδη αυτοί που το εφαρμόζουμε. Αλλά, και χθες το βράδυ -και δεν αναφέρομαι μόνο στις προηγούμενες ημέρες- στελέχη της Ν.Δ. χρησιμοποίησαν βαρύτατες εκφράσεις και κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Και εάν χρειαστεί να πούμε και ονόματα, θα τα πούμε. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.

ΒΙΤΑΛΗΣ: Όταν λέτε «βαρύτατες εκφράσεις» τι εννοείτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν θα ήθελα να τις επαναλάβω. Ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις περί «τριψίματος των μούτρων» και κάποια άλλα τέτοια.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Θα κάνουν κοινές εμφανίσεις ο Πρωθυπουργός και ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Ρωτώ, γιατί σήμερα ο κ. Σημίτης πάει στην Κρήτη@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ετσι επέλεξαν, στη συνεννόηση που είχαν μεταξύ τους.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Τελικά θα κάνουν κοινές εμφανίσεις;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Εχουν συνεχή επαφή για όλα τα ζητήματα του προεκλογικού αγώνα. Θα επιλέξουν οι ίδιοι το πρόγραμμα που θα ξετυλίξουν και τις κινήσεις που θα κάνουν.

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ: Δεν έχει καθοριστεί, δηλαδή, ακόμα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχει καθοριστεί στο σύνολό του. Αυτά τα ζητήματα τα συζητούν οι δυό τους.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ούτε στις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό το θέμα θα το λύσουν οι δυό τους. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω, ότι ο κ. Σημίτης ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός της χώρας και αυτό το βλέπετε καθημερινά. Ο κ. Παπανδρέου, ήδη, έχει τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές και μετά την ψηφοφορία που θα γίνει στο Συνέδριο θα είναι και επισήμως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οδηγός μας σε αυτή την εκλογική μάχη και @ελπίζουμε- στη νίκη.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Γνωρίζετε ότι υπήρξε ένα αίτημα του Κώστα Λαλιώτη να είναι στην τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τελικά, τι θα γίνει με αυτό; Θα υπάρξει αποδοχή αυτού του αιτήματος;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτά τα ζητήματα θα λυθούν αρμοδίως κα όχι εδώ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Θα ήθελα να κάνω ένα γενικό πολιτικό σχόλιο, που δεν αφορά ειδικά την ερώτησή σας. Σε μια εκλογική μάχη, στην οποία έχουν στρατευθεί όλοι, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν τη δική τους θέση και τους χρειαζόμαστε όλους -βεβαίως και τον Κώστα Λαλιώτη- ώστε να φτάσουμε, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στην τελική νίκη.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις λέγαμε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού. Τώρα, η συγκρότησή του, ποιανού αρμοδιότητα είναι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Λέγαμε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος. Από τη στιγμή που δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, με βάση το Σύνταγμά μας, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το καταθέτει ο Πρόεδρος του κόμματος, όπως καταθέτει και όλους τους συνδυασμούς. Αρα και ο ίδιος έχει την ευθύνη της συγκρότησής του.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν προβληματίζουν το κυβερνητικό επιτελείο οι δηλώσεις του κ. Πασχαλίδη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρξε και μια επικοινωνία νωρίτερα με τον κ. Σημίτη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο, είναι να συμβάλουν θετικά στην εκλογική μάχη, στηρίζοντας στην πράξη τις θέσεις του κόμματος και τις θέσεις που εκφράζει ο κ. Παπανδρέου, ως επικεφαλής του κόμματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν κάποιος θέλει να διατυπώσει κριτική στον κ. Παπανδρέου δεν πρέπει;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κριτική γίνεται εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Τώρα, είμαστε 50 ημέρες πριν από τις εκλογές και είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε θετικά στην εκλογική μάχη, προβάλλοντας τις θέσεις στις οποίες έχουμε καταλήξει και οι οποίες, βεβαίως, θα επισημοποιηθούν στο Συνέδριό μας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 15 January 2004 - 14:05:10 UTC