Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-06-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κόμματος της Κύπρου «Δημοκρατικός Συναγερμός» Νίκο Αναστασιάδη. Αργότερα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Αυτή την ώρα επισκέπτεται τα γραφεία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Αλιμο.

Η ανεργία, όπως γνωρίζετε, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα και η καταπολέμησή της αποτελεί πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Στόχος της νέας αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής μας είναι να δημιουργήσουμε νέες και περισσότερες ευκαιρίες για τους Ελληνες -και ιδιαίτερα για τους νέους μας- αλλά και σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις δουλειάς.

Ο Πρωθυπουργός, στις 13.15, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και αύριο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου, στις 12 το μεσημέρι, θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Μετά την ομιλία του, όπως σας έχω ήδη ανακοινώσει, θα αναχωρήσει για τη Βιέννη. Στην αυστριακή πρωτεύουσα πραγματοποιείται την Κυριακή το ευρωπαϊκό Φόρουμ Βασάου, υπό την αιγίδα της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, με θέμα «Η Ευρώπη των 25, νέες προοπτικές για περιφερειακές συνεργασίες».

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Βιέννη, ως επίσημος προσκεκλημένος του Καγκελαρίου της Αυστρίας κ. Σούσελ και θα είναι ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, με θέμα: «Η Ευρώπη είναι το μέλλον».

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχω δύο ερωτήσεις: Είπατε ότι η ανεργία αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του, για σας, είναι πρώτος στόχος. Γι@ αυτό απολύονται οι συμβασιούχοι; Θα φτάσουμε σε σημείο να προσληφθούν μόνο 10.000 από τους 250.000 που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ουδέν ανακριβέστερον τούτου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς προκύπτει ο αριθμός τον οποίο αναφέρετε, πολύ περισσότερο που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν φρόντισε να καταγράψει πόσοι είναι οι συμβασιούχοι. Οι συμβασιούχοι, για τους οποίους η κυβέρνηση ασχολήθηκε, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της -το έχω ξαναδηλώσει σ@ αυτό το χώρο- έμεναν υπό ομηρία επί πέντε χρόνια. Θα προσληφθούν με βάση τους κανόνες που έχουν, ήδη, ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα προταθούν από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τα οποία θα αποφασίσουν ποιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με μία λογική η οποία απάδει αυτού που προαναφέρατε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Επιτρέψτε μου, οι ίδιοι οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι δεν βγαίνει τώρα το σχετικό νομοθέτημα, προκειμένου το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφανθεί. Ενδεχομένως, η υπόθεση μπορεί να φθάσει και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Εν τω μεταξύ, κόσμος απολύεται με τη λήξη των συμβάσεων, οπότε τίθεται το ερώτημα, χάνουν το δικαίωμα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν νομικές διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται. Δεν χάνουν το δικαίωμα, διότι, όπως γνωρίζετε, η πρόβλεψη είναι πως το χρονικό διάστημα μεταξύ της ανανέωσης μιας σύμβασης και της λήξης της προηγούμενης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, έχει παραταθεί στο τρίμηνο. Σας θυμίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε για 20 ημέρες μόνο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Είναι δευτερεύον θέμα, ίσως, αλλά άπτεται των θεσμικών διαδικασιών και του σεβασμού τους. Προχθές, 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περίμεναν τον κ. Αβραμόπουλο να απαντήσει στη Βουλή σε μία ερώτηση που είχε κατατεθεί, με θέμα τον τουρισμό. Αντ@ αυτού, έστειλε τον υφυπουργό του ο κ. Αβραμόπουλος, γιατί θέλησε να εμφανιστεί μεταξύ των λαμπερών ακροατών του Παβαρότι. Είναι σεβασμός στις διαδικασίες του Κοινοβουλίου αυτή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω το θέμα. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι, ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου προβλέπει να απαντώνται ερωτήσεις βουλευτών και από υφυπουργούς.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μιας και περί κομματικού κράτους ο λόγος, το 70% των στελεχών της Εθνικής που έχουν αντικατασταθεί, είναι στο κομματικό κράτος ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω αυτό που λέτε, αν έχουν αντικατασταθεί και ποια στελέχη. Μένω στη χθεσινή απάντησή μου επί των κατηγοριών που απευθύνει η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Μας κατηγορεί από τη μια πλευρά ότι έχουμε απολύσει κόσμο και από την άλλη ότι δεν έχουμε αλλάξει κανέναν και χρησιμοποιούμε τα στελέχη που είχε το ΠΑΣΟΚ. Είπα και χθες, ας ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ τη γραμμή του. Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 4 June 2004 - 13:05:07 UTC