Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-08-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2004

(Ζάππειο Μέγαρο)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Η ελληνική κυβέρνηση συγχαίρει τη χρυσή ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα μετ` εμποδίων Φανή Χαλκιά, τον αργυρό ολυμπιονίκη στην ιστιοδρομία Νίκο Κακλαμανάκη και τον χάλκινο ολυμπιονίκη στην ελληνορωμαϊκή πάλη Αρτιόμ Κιουρεγκιάν.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, στο Περιστύλιο του Ζαππείου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας νέων σχεδιαστών, υπό την αιγίδα της UNESCO. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενώσει τους λαούς στον εορτασμό των Ολυμπιακών Ιδεωδών και της παγκόσμιας ειρήνης και να προβάλει τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες σχεδιαστών από όλο τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός, σήμερα στις 6.15 το απόγευμα, θα παρακολουθήσει στο ΟΑΚΑ τον τελικό του πόλο γυναικών μεταξύ Ελλάδας - Ιταλίας.

Αύριο, στις 9 το πρωί, θα έχει συνεργασία, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.

Την Κυριακή (29/8) στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συναντηθεί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Αντριάν Αναστάζε.

Τη Δευτέρα (30/8), στις 9.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει συνάντηση με τον Φιλανδό ομόλογό του Μάττι Βανχάνεν. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζουμε την ώρα συνάντησης με τον κ. Πάουελ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ενδεχομένως, θα ανακοινωθεί αύριο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Γι αυτά που ειπώθηκαν χθες από τον κ. Ρουσόπουλο, σχετικά με τη χρηματοδότηση και επιχορήγηση κρατικών κονδυλίων των εταιρειών του κ. Τζέκου, ο κ. Λιάνης, χθες, στην απάντησή του, επικαλέστηκε έναν νεώτερο νόμο, βάσει του οποίου όσες επιχορηγήσεις δόθηκαν στο Σωματείο ΑΙΑΣ και γενικότερα στον κ. Τζέκο και σε άλλους αθλητές δεν είναι παράνομες. Ποιος τελικά εκφράζει το σωστό ή δίκαιο στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Λιάνης, η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραμένω στη χθεσινή δήλωση του κ. Ρουσόπουλου. Όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί από τον κ. Ορφανό στην Εισαγγελία. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα γίνουν περισσότερες ανακοινώσεις.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Η χρηματοδότηση έχει γίνει σε εταιρεία ή σε σωματεία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα κάνω καμία διευκρίνιση.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Υπάρχει θέμα απαγόρευσης της αυριανής πορείας-διαμαρτυρίας@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει θέμα. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ασκούν όλα τα δικαιώματα που έχουν. Εκφράζουμε την ευχή και τη βεβαιότητα ότι οι διοργανωτές θα σεβαστούν την κρισιμότητα της στιγμής και θα συμπεριφερθούν όπως αναμένεται.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Η πορεία δεν θα απαγορευθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ: Εχετε υπόψη σας αν υπάρχουν και άλλες επιχορηγήσεις που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση, προς διάφορα σωματεία και θα δοθούν στον εισαγγελέα σαν αυτή που έγινε@.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οσα στοιχεία υπάρχουν, θα παραδοθούν στον εισαγγελέα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Χθες, μίλησε ο κ. Ρουσόπουλος για 1,5 εκατ. ευρώ. Ο κ. Λιάνης μιλάει για 182.000 ευρώ που δόθηκαν ως επιχορήγηση. Το 1,5 εκατ. ευρώ δόθηκε στον κ. Τζέκο και στις εταιρίες του ή μιλάμε για το συνολικό ποσόν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος σας είπε ότι το 1,5 εκατ. ευρώ αναφέρεται σε ποσά που εδόθησαν σε διάφορα άτομα και εταιρίες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε σημερινά δημοσιεύματα που επικαλούνται ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λιάνη αναφέρεται και το όνομα του προπονητή της άρσης βαρών κ. Χρήστου Ιακώβου. Εχετε υπόψη σας κάτι γι@ αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Χθες, στο Ολυμπιακό Στάδιο υπήρξε ένα πρωτοφανές πρωτοφανές δημοψήφισμα, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν το όνομα «Κεντέρης, Κεντέρης», πριν από τον ημιτελικό των 200 μέτρων. Αυτό το γεγονός, αυτή η στάση η αυθόρμητη του λαού, εννοώ, μπορεί να οδηγήσει, ενδεχομένως, την κυβέρνηση σε επανεξέταση της όλης στάσης της απέναντι στις υποθέσεις που συζητάμε αυτές τις ημέρες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει εκφράσει σταθερή θέση πάνω στο θέμα: Καθαροί αγώνες. Κανείς δεν εξαιρείται από τους κανόνες και τους νόμους, οι οποίοι εφαρμόζονται. Οι θεατές είναι ελεύθεροι να εκφράζουν ό,τι θέλουν να εκφράσουν.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ: Υπάρχει ένα θέμα για το αν θα τοποθετηθούν οι διαπιστεύσεις του Κεντέρη και της Θάνου στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λοζάννη; Υπήρξε ένα θέμα σήμερα στο briefing του ΜPC. Εσείς το θεωρείτε δίκαιο ή άδικο να τοποθετηθούν εκεί αυτές οι ταυτότητες σαν μνημείο ντροπής, κατά κάποιο τρόπο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα το σχολιάσω. Είναι ένα θέμα που αφορά τη ΔΟΕ.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει πρόβλημα με 25.000 καθηγητές, οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν τώρα και άλλοι να αποσπασθούν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας.

ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ: Εξετάζεται από την κυβέρνηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να συνεχίσει η εφαρμογή κάποιων από τα μέτρα που υπάρχουν στις ολυμπιακές λωρίδες, όπως π.χ. οι αριστερές στροφές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχουμε ανακοινώσει μέχρι τώρα.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 26 August 2004 - 13:05:09 UTC