Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-10-06

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Μόσχα τον προσεχή Δεκέμβριο. Η ανωτέρω επίσκεψη θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην ιστορία των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και θα επισφραγίσει το άριστο κλίμα που επικρατεί μεταξύ τους. Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα, στις 13.45, θα παραθέσει γεύμα στους βουλευτές του Γ@ Θερινού Τμήματος της Βουλής. Στις 18.00, θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Ομοσπονδία Ναυτεργατών.

Αύριο, στις 10 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Μιλτιάδη Εβερτ.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Στις 14 Σεπτεμβρίου ο κ. Ρουσόπουλος στο briefing είχε πει, σε σχέση με την υπόθεση ΣΙΝΟΥΚ, ότι θα δοθεί όλο το χρονολόγιο, για να ξέρει ο ελληνικός λαός λεπτό προς λεπτό τι έγινε. Στις 17/9, επίσης, είχε πει ότι θα δοθούν δύο πορίσματα, ένα για τις συνθήκες του δυστυχήματος και ένα για το τι έγινε σχετικά με την ενημέρωση. Είχε πει ότι και τα δύο θα δοθούν στη δημοσιότητα. Χθες, είπατε ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα. Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα; Επίσης, επειδή χθες μιλήσατε για προσωπικά δεδομένα, από πότε οι πράξεις, οι παραλείψεις και οι πιθανές παρατυπίες οργάνων της διοίκησης αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εντός της ημέρας, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Στην ανακοίνωση για το δεύτερο πόρισμα, που έχει ήδη παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι πραγματικά περιστατικά και συνεπώς απαραίτητα ώστε η κοινή γνώμη να γνωρίζει τί ακριβώς συνέβη. Από την άλλη πλευρά, θα ληφθεί η πρόνοια που απαιτείται, ώστε να γίνουν απόλυτα σεβαστά τα προσωπικά δεδομένα. Ως προς τούτο, ισχύει ό,τι είπα χθες: Το πλήρες κείμενο του πορίσματος δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θα δοθεί επιλεκτικώς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Θα εκδοθεί ανακοίνωση, η οποία θα περιέχει όλα τα πραγματικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν, όπως αντιλαμβάνεστε, επιφυλάξεις για ορισμένα προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν θα τα δημοσιοποιήσουμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να θέλει να παραβιαστούν κανόνες και αρχές βάσει των οποίων λειτουργεί η Δημοκρατία.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Νομίζω ότι είναι μια πρακτική της διοίκησης να δημοσιοποιούνται τα πορίσματα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν ήταν πρακτική στο παρελθόν και ήταν αντίθετη με τους νόμους, δεν θα συνεχιστεί.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, ούτε το δεύτερο πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα στοιχεία του πορίσματος, τα οποία είναι απαραίτητα για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, θα δοθούν στη δημοσιότητα. Όχι το πόρισμα, σαν κείμενο αυτό καθαυτό.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Είχε ρωτηθεί ο κ. Ρουσόπουλος για δύο πράγματα: Πρώτον, αν θα δοθούν στη δημοσιότητα οι κατάλογοι των τηλεφωνικών κλήσεων από τα κινητά τηλέφωνα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε αυτή την ιστορία και αρχής γενομένης από τον υποδιοικητή του Αγίου Ορους. Και είχε πει ότι θα δοθούν ο κατάλογος για τα κινητά τηλέφωνα και το χρονολόγιο@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιμένετε να δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Είναι γνωστά. Εχω την ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου που ερωτάται αν σε σχέση με το ΣΙΝΟΥΚ δημοσιευθούν οι κατάλογοι των τηλεφωνικών κλήσεων από τα κινητά τηλέφωνα, όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Και ο κ. Ρουσόπουλος απαντά ότι θα (δεν ακούγεται) το πόρισμα που αφορά την καθυστέρηση ενημέρωσης, ό,τι στοιχεία κρίνουν αυτές οι επιτροπές, ότι βοηθούν στη διαλεύκανση θα περιληφθούν στο φάκελο και στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα. Και ρωτάω: Θα δοθούν στη δημοσιότητα@;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας επαναλαμβάνω: Περιμένετε να δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Μιλήσατε για προσωπικά δεδομένα. Όταν πρόκειται για πράξεις της διοίκησης δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα. Προσωπικά δεδομένα έχουν να κάνουν με την ιδιωτική ζωή. Όταν έχουν να κάνουν με τη δημόσια λειτουργία είναι πράξεις τις οποίες, νομίζω@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οσοι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα φρονούν ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία αγγίζουν τα προσωπικά δεδομένα. Αυτά τα στοιχεία δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες, εκπρόσωπος της Eurostat εκτίμησε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ορθότερο τρόπο υπολογισμού στις αμυντικές δαπάνες, παρότι η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, αλλάζει τα δεδομένα στα όσα υποστήριζε μέχρι τώρα ο κ. Αλογοσκούφης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι ακριβώς έτσι η δήλωση την οποία επικαλείστε. Για μας ένα πράγμα είναι σαφές και πέρα από κάθε αμφισβήτηση: Η Κυβέρνηση έκανε το καθήκον της, αποτυπώνοντας την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Πιστεύει ότι κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, η Eurostat τα τελευταία δύο χρόνια είχε τοποθετηθεί επανειλημμένως επικριτικά, με δημόσιες δηλώσεις της, κατά των οικονομικών στοιχείων που είχε υποβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Το θέμα που προκύπτει από τη δήλωση του Γενικού Διευθυντή της «Eurostat» είναι ότι αυτή τη στιγμή, ακυρώνει τον ισχυρισμό της ελληνική κυβέρνησης, περί παραποιημένων και ψευδών στοιχείων. Διότι, δηλώνει ότι ο ίδιος δεν τα γνώριζε, ότι υπήρχε μια διαφορετική στατιστική μεθοδολογία, αντίστοιχη της οποίας είχε ακολουθηθεί και από την Ολλανδία και ότι κατά τη γνώμη του ως επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, αυτή η μεθοδολογία ήταν «η πρώτη επιλογή». Τι απαντάτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πιστεύουμε ότι ο δρόμος που ακολουθήσαμε για την απογραφή είναι απολύτως σωστός.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Φαντάζομαι ότι δεν επιμένατε στην πρώτη σας άποψη ότι ήταν ψευδή και παραποιημένα τα στοιχεία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα στοιχεία έτσι όπως παρουσιάστηκαν, δεν έδιναν την πραγματική εικόνα των ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Έχει ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος να δει τον Πρωθυπουργό; Και εάν έχει ζητηθεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η συνάντηση;

ANTΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Φαίνεται ότι οι γαλάζιοι συνδικαλιστές εζήλωσαν τη δόξα των παλαιών πρασινοφρουρών. Έχουμε γαλάζιους συνδικαλιστές να συστήνουν στον Πρωθυπουργό, ποιους θα απολύσει και ποιους θα κρατήσει στο Yπουργείο Πολιτισμού. Έχουμε γαλάζιους συνδικαλιστές, δίκην πολιτικού επιτρόπου, να μιλάνε όπως μιλάνε για τον κ. Βουρλούμη. Με την ανακοίνωσή τους ξεπέρασαν τη συνδικαλιστική γλώσσα. Τώρα έχουμε γαλάζιους συνδικαλιστές στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι θέλουν να έχουν άποψη για το ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός. Αυτό θα τραβήξει μακριά; Δεν νομίζετε ότι έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και κρίνει αυτούς που τοποθετεί σε θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα και τις ικανότητές τους.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να υπενθυμίσει στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Βουρλούμη ότι έχει αποφασίσει να μην αλλάξει τον ασφαλιστικό νόμο, γιατί ο κ. Βουρλούμης βγαίνει και μιλά για εθελουσία έξοδο 6.000 εργαζομένων στον ΟΤΕ και παράλληλα άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Βουρλούμης συζητά με τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να προχωρήσει στην εξυγίανση του ΟΤΕ και στη δημιουργία των κανόνων που θα επιτρέψουν σ@ αυτό το μεγάλο Οργανισμό να λειτουργήσει με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στις σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται. Ας περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τελικά τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Θα προχωρήσει η εθελουσία έξοδος; Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μορφές εθελουσίας εξόδου έχουν εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την περίπτωση της ΕΡΤ.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε εάν ο ΟΤΕ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι ο ΟΤΕ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κάτι τέτοιο αναφέρεται σε επιστολή του κ. Βουρλούμη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι αυτή η διαπίστωση που κάνει ο κ. Βουρλούμης.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μελετάται το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου, ακόμα και στην περίπτωση της ΔΕΗ; Και το λέω με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, ούτε από τη συνάντηση, ούτε από τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Παλαιοκρασσάς.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν είπε κάτι συγκεκριμένο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, πώς συμβαδίζει το ανεπιφύλακτο «ναι» της κυβέρνησης με το γεγονός ότι υπάρχει σε ισχύ το casus belli της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην περίπτωση που η Ελλάδα κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματος για την επέκταση των χωρικών μιλίων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως ξέρετε, το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν προϋπόθεση, για να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Γιατί δεν το θέσατε; Δεν ήταν προϋπόθεση, αλλά γιατί δεν το θέσατε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν το έθεσε ως προϋπόθεση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τώρα μπορεί να τεθεί, μέχρι το Δεκέμβρη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα.

ΚΟΥΙΝ: Μπορείτε να μας ενημερώσετε αν πρόκειται η Κυβέρνηση να βγάλει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή κάποια δήλωση σήμερα, σχετικά με την απόφαση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις γνωστοποιηθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υπάρξει τοποθέτηση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΚΟΥΙΝ: Ο υπουργός Εξωτερικών λείπει. Βρίσκεται καθ@ οδόν για το@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, φαίνεται ότι οι καταγγελίες του κ. Σπηλιωτόπουλου για το Εμπραέρ είναι στον αέρα, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία φαίνεται ότι δηλώνει πως δεν είχε ειδοποιηθεί ποτέ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω δημοσιεύματα του Τύπου.

ΜΠΟΪΛΕ: Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε χθες το επίδομα ενοικίου για τους βουλευτές της περιφέρειας. Συμφωνεί η Κυβέρνηση με την ψήφιση αυτών των επιδομάτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Βουλή είναι ένα κυρίαρχο όργανο το οποίο αποφασίζει αυτόνομα για θέματα που αφορούν την ίδια και τους βουλευτές. Θα ήθελα να απευθυνθείτε για το συγκεκριμένο θέμα σ@ αυτήν. Η ενημέρωση την οποία έχω, είναι ότι αυτό το μηνιαίο επίδομα αντικαθιστά το ποσό που έπαιρναν μέχρι τώρα οι προερχόμενοι από την επαρχία βουλευτές καθημερινά ως επίδομα, προκειμένου να εξασφαλίζουν τη διαμονή τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τις μέρες που βρίσκονταν στην Αθήνα. Δεν είναι ένα επιπλέον επίδομα. Είναι ένα επίδομα το οποίο αντικαθιστά τη ρύθμιση που υπήρχε μέχρι τώρα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Πολιτικά κρίνοντας από την απάντηση που έδωσε ο γενικός διευθυντής της Εurostat φαίνεται ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το συγκεκριμένο σύστημα με το οποίο μετρήσαμε και να έχουμε μετρήσει με βάση το προηγούμενο το οποίο γίνεται αποδεκτό από την Ε.Ε., πάντοτε με βάση τη δήλωση του κ. Αμπέλε. Κρίνοντας πολιτικά, λοιπόν, μήπως ήταν λάθος τελικά η ιστορία της απογραφής; Μήπως δημιούργησε, δηλαδή, μια λάθος εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος παρά μόνο με ζημιά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκανα δήλωση επ@ αυτού πριν από λίγα λεπτά, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επ@ αυτού: Επιμένετε στην άποψη ως Κυβέρνηση ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ γίνονταν «μαγειρέματα» με τη Eurostat και εν γνώσει της Eurostat;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι παρουσιάζονταν οικονομικά στοιχεία, με τρόπο διαφορετικό απ@ αυτό τον οποίο εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να παρουσιαστούν. Και αυτή η παρουσίαση δεν απέδιδε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η παρουσίαση την οποία κάνουμε εμείς @αυτό που λέμε απλά απογραφή- ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα και δίνει καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, αλλά εγώ ρωτώ αν ήταν από πρόθεση «μαγείρεμα». Δηλαδή, εάν αυτό το πράγμα που παρουσίαζε ως εικόνα της ελληνικής οικονομίας η προηγούμενη κυβέρνηση@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα αναλύσω την ψυχολογία ανθρώπων, οι οποίοι κατά το παρελθόν κυβέρνησαν τη χώρα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, το πρόβλημα είναι ότι μόνο εσείς εξακολουθείτε να το λέτε αυτό, διότι ξένες υπηρεσίες λένε πως ό,τι έγινε, καλώς έγινε και είμαστε ενήμεροι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λέει ότι και «εμείς ήμασταν ενήμεροι».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι η δική σας άποψη.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Μα, δεν είναι δική μου. Είναι τα λόγια των ανθρώπων που μιλούν γι@ αυτό το θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ σας παρουσιάζω την άποψη της Κυβέρνησης.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ν.Δ. έχει πρόβλημα στις σχέσεις της με τα άλλα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, ακόμη και μέσα στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λόγω της εμμονής, όπως εκείνοι υποστηρίζουν, για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Εμμονή δική μας σε τι;

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Ότι υπάρχουν ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίον η ελληνική κυβέρνηση προωθεί ή στηρίζει, αν θέλετε, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχουν φθάσει στην ελληνική κυβέρνηση τέτοιες ενστάσεις.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Δηλαδή, δεν υπάρχουν επικρίσεις για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχουν τέτοιες ενστάσεις. Αν αναφέρεστε στη Νέα Δημοκρατία, σας παρακαλώ να απευθυνθείτε εκεί.

ΚΟΥΙΝ: Μπορώ να συμπεράνω απ@ ό,τι έχετε πει μέχρι τώρα, ότι η στάση της Ελλάδας είναι ακόμα ανεπιφύλακτα «ναι»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Στο προσφιλές θέμα των ημερών, σχετικά με τις πρόωρες εκλογές και την προεδρολογία, ο κ. Κακλαμάνης έχει ζητήσει να αναληφθούν πρωτοβουλίες έγκαιρα, ώστε να μη σέρνεται το θέμα τους υπόλοιπους μήνες. Και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης πιστεύουν ότι το θέμα θα πρέπει να λήξει πρόωρα. Αυτό που είναι να γίνει τον Ιανουάριο, να γίνει νωρίτερα, ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα των πρόωρων εκλογών. Παράλληλα, το ρεπορτάζ λέει ότι ο Πρωθυπουργός στις συναντήσεις που έχει με στελέχη της Ν.Δ. και με υπουργούς δεν κλείνει τελείως το θέμα των εκλογών. Αφήνει, δηλαδή, ένα παράθυρο ανοιχτό. Μπορείτε να μας πείτε αν στη σκέψη της Κυβέρνησης είναι να κλείσει νωρίς το θέμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η δήλωση την οποία έχουμε κάνει επανειλημμένως τόσο ο κ. Ρουσόπουλος, όσο και εγώ: Είναι πολύ πρόωρο να μπούμε σε συζήτηση για την προεδρική εκλογή. Θέμα πρόωρων εκλογών τις οποίες να προκαλέσει η Κυβέρνηση, δεν υπάρχει.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 6 October 2004 - 13:05:10 UTC