Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-02-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες μας μιλήσατε για βαρυσήμαντη παρέμβαση του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, σχετικά με την κατάσταση στα Βαλκάνια. Όπως διαβάζουμε, όμως, στο πρόγραμμα αυτός που θα αναφερθεί στα Βαλκάνια δεν θα είναι ο κ. Καραμανλής, αλλά ο Αυστριακός Πρωθυπουργός. Τι ακριβώς σημαίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα σας είπα χθες. Ο Πρωθυπουργός, σήμερα, στην απογευματινή συνεδρίαση θα κάνει παρέμβαση για τα Βαλκάνια. Όλα τα άλλα, τα οποία αναγράφονται για τον Πρωθυπουργό συνιστούν μια απαράδεκτη επίθεση, η οποία βασίζεται σε ένα ψέμα.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποια είναι αυτά, κ. Εκπρόσωπε, για μας που δεν τα έχουμε διαβάσει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ψέμα είναι κυρίως ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει. Οταν σας ενημερώνω ισχύουν όσα σας έχω πει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Είναι κάποια εφημερίδα που τα γράφει;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όχι, σε ποίους κύκλους τα αποδίδετε αυτά τα ψέματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οσοι γράφουν τέτοια πράγματα βασίζονται σε ψέματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, βασίζονταν στο αρχικό πρόγραμμα, το οποίο ανέφερε ότι ο Αυστριακός Καγκελάριος κ. Σούσελ θα έκανε παρέμβαση για τα Βαλκάνια και θα εκπροσωπούσε@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν αμφισβητώ την παρέμβαση του κ. Σούσελ. Εγώ αναφέρθηκα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον οποίο εκπροσωπώ.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Α, θα γίνει και παρέμβαση από τον κ. Σούσελ, γιατί στο πρόγραμμα αυτό αναφερόταν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ μιλώ για την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο επ` αυτού.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα εκφράσει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης; Γιατί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα την εκφράσει ο κ. Σούσελ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με συγχωρείτε, επ` αυτού. Επειδή είναι μια βαριά κατηγορία αυτή που απευθύνατε ότι κάποιοι ψεύδονται, θα θέλατε να μας πείτε ποίοι είναι αυτοί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω, το είπα.

ΜΙΧΑΗΛ: Μπορείτε να μου πείτε, σας παρακαλώ πολύ, σε τι συνίστανται τα ψέματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Άλλη ερώτηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Επιμένω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ σας είπα χθες επί λέξει ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση για τα Βαλκάνια. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει.

ΜΙΧΑΗΛ: Μπορείτε να μου δώσετε μια διευκρίνιση; Η παρέμβαση αυτή θα γίνει, γιατί όπως είδαμε από το πρόγραμμα στη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο θα μιλήσουν όλοι οι Πρωθυπουργοί στο ΝΑΤΟ. Κι εκεί στο πεντάλεπτο που προβλέπεται, αν δεν κάνω λάθος, καθένας θα εκφράσει τις θέσεις του. Εγώ, όμως, δεν ρωτώ γι` αυτό. Ρωτώ στη συνάντηση των «25» με τον Μπους στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μιλήσει ο κ. Καραμανλής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα, χθες, ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση στην απογευματινή συνεδρίαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Διαβάστε το πρόγραμμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ποια είναι η αντίδραση της κυβέρνησης, σχετικά με την πρόταση που έγινε από την Ιεραρχία για τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου και με τη συμμετοχή τεσσάρων αντιπροέδρων των ισάριθμων ανωτάτων δικαστηρίων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η συγκεκριμένη πρόταση, στην οποία αναφέρεστε δεν έχει φτάσει μέχρι στιγμής στους αρμοδίους υπουργούς. Όταν το συγκεκριμένο αίτημα φτάσει στους αρμοδίους υπουργούς θα γίνει αντικείμενο μελέτης. Ακολούθως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ωστόσο, όμως, γιατί φαίνεται σε δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση επιφυλάσσεται ή μάλλον επί της ουσίας το απορρίπτει και παραπέμπει στη δική της πρόταση για νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό την προεδρία λαϊκού και όχι κληρικού- και αυτό με κατηγορηματικό τρόπο- προκειμένου να μελετήσει αυτές τις προτάσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για τελείως διαφορετικά θέματα. Εάν ζητήσει η Εκκλησία από την κυβέρνηση @το έχω πει και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά- το σχηματισμό νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με την αναμόρφωση της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά στο σχηματισμό μιας τέτοιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο που σας είχα αναλύσει πριν από λίγες ημέρες. Το άλλο είναι ένα καινούργιο αίτημα, το οποίο σας επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση το έχει πληροφορηθεί δημοσιογραφικά. Δεν έχει φτάσει ακόμη επίσημα σε γνώση της. Όταν φτάσει στα χέρια των αρμοδίων υπουργών η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε σχετικές δηλώσεις. Αν μας έρθει αυτό το θέμα, θα το συζητήσουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Τις άκουσα εγώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο που του έγινε η ερώτηση αν θα έρθει η απόφαση της Ιεραρχίας τι σκέφτεστε να κάνετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εν πάση περιπτώσει εγώ σας λέω πώς έχει το συγκεκριμένο θέμα. Επαναλαμβάνω: Οταν έρθει αυτό το θέμα θα γίνει αντικείμενο μελέτης και ακολούθως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί.

ΒΑΓΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποια αιχμή; Αναφέρατε δύο φορές ότι η κυβέρνηση το έχει πληροφορηθεί μόνο δημοσιογραφικά. Αυτό είναι μια αιχμή προς την Εκκλησία ότι δεν έχει ενημερώσει την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αλλο είναι μια απόφαση την οποία λαμβάνει η Ιερά Σύνοδος ή εν προκειμένω η Ιεραρχία και η οποία γνωστοποιείται δια του Τύπου και άλλο είναι να πάρει το συγκεκριμένο αίτημα της Εκκλησίας τη μορφή γραπτού αιτήματος που θα απευθυνθεί προς την κυβέρνηση. Τότε μόνον η κυβέρνηση αφού λάβει γνώση των λεπτομερειών του συγκεκριμένου αιτήματος, το οποίο θέτει η Εκκλησία, θα τοποθετηθεί.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Χθες ο κ. Κονιδάρης, καθηγητής Πανεπιστημίου, μιλώντας στον 9,84 είπε ότι η κυβέρνηση έχει και την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να ζητήσει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στις Μητροπόλεις, όπου υπάρχουν στοιχεία ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Το σκέφτεται η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για μεμονωμένες τοποθετήσεις καθηγητών ή άλλων.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν θέλω να μου σχολιάσετε την τοποθέτηση του καθηγητή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η ερώτηση είναι αν σκέφτεται η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τις δικές τις δυνατότητες και αρμοδιότητες για να παρέμβει στο θέμα των οικονομικών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΜΙΧΑΗΛ: Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η κυβέρνηση έκανε τη νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση της φορολογίας και της φοροαπαλλαγής από τα έσοδά τους, των Μητροπόλεων και των ιερών ναών; Γιατί αυτό πέρασε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το θέμα εξαντλήθηκε με την ψήφιση του φορολογικού νόμου τον περασμένο Νοέμβριο. Τώρα το πληροφορηθήκατε;

ΜΙΧΑΗΛ: Εμείς τώρα το μάθαμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει και είναι νόμος του κράτους. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε.

ΜΙΧΑΗΛ: Ρωτάω με ποιο σκεπτικό κάνατε αυτή την τροποποίηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απευθυνθείτε στο Υπουργείο Οικονομικών για περαιτέρω

διευκρινίσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν θεωρεί η κυβέρνηση άδικο το γεγονός να απαλλάσσεται η Εκκλησία και η εκκλησιαστική περιουσία, όλων των φόρων που είχαν υποβληθεί σε παλαιότερο χρόνο και την ίδια στιγμή να μελετάται το ενδεχόμενο επιβολής εμμέσων φόρων στα λαϊκά στρώματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε ποια λαϊκά στρώματα αναφέρεστε;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει αυξήσεις σε έμμεσους φόρους προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα. Κάνω τη σύγκριση μεταξύ της φοροαπαλλαγής στην εκκλησιαστική περιουσία και της επιβολής στους έμμεσους φόρους και λέω ότι είναι άδικο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για το σκεπτικό της συγκεκριμένης ρύθμισης παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Οικονομικών. Θα ήθελα να τονίσω ωστόσο ότι η κυβέρνηση με την ευαισθησία που τη διακρίνει λαμβάνει ιδιαίτερη πρόνοια για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από την αύξηση του αφορολογήτου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα θέλατε να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους τρεις κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης ζήτησαν και είχαν ραντεβού με κοινοτικό υπάλληλο σήμερα το πρωί στις Βρυξέλες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρθηκα διεξοδικά γι` αυτό χθες. Η συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί. Διήρκεσε περίπου μία ώρα. Οι τρεις Υπουργοί ενημέρωσαν @ αντίθετα με ότι δεν έκανε ποτέ στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ @ τον Γενικό Διευθυντή Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Schaub για το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία του νόμου που ευρέως αποκαλείται «για το Βασικό Μέτοχο». Είναι μια επιπλέον πρωτοβουλία την οποία πήρε η Ελληνική κυβέρνηση για να δείξει ακριβώς σε τι αποσκοπεί η ρύθμιση και να παραμερίσει μια για πάντα οποιεσδήποτε ενδεχομένως αμφιβολίες ή αναίτιες ενστάσεις υπήρχαν σχετικά με αυτή τη ρύθμιση.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Απ` ότι είχα ακούσει τον κ. Παυλόπουλο, όταν του είχε τεθεί το ερώτημα από εμένα για τις ενστάσεις που είχαν εκφραστεί τότε από τον κ. Σταύρο Δήμα, είπε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα. εσείς είπατε τώρα ότι υπάρχουν τυχόν ενστάσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είπα κάτι τέτοιο. Σας είπα @ το είπα και χθες και νομίζω ότι ήσασταν παρών σ` αυτή την αίθουσα @ ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την απόλυτη πεποίθηση ότι ο νόμος είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο. Όσοι ενδιαφέρονται δεν έχουν παρά να περιμένουν την απάντηση της αρμόδιας κοινοτικής υπηρεσίας.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μιλήσατε προηγουμένως για τυχόν ενστάσεις κάποιων, που υπάρχουν. Εσείς εδώ αλλά και ο κ. Παυλόπουλος πρώτος στην τάξη Υπουργός της κυβέρνησης έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως η επιστολή του κ. Schaub, το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, αναφερόταν στο ελληνικό Σύνταγμα και στο νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν περιείχε τίποτε για το νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Σε ότι αφορά το ότι τρεις κορυφαίοι Υπουργοί ενημερώνουν έναν κοινοτικό υπάλληλο εσείς θεωρείτε ότι είναι στο ίδιο επίπεδο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα χθες. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος εξακολουθεί να είναι υπάλληλος, είναι ο αρμόδιος υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται τα συγκεκριμένα θέματα. Γιατί να μη γίνει αυτή η συνάντηση;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Τον είχατε για χαμηλόβαθμο υπάλληλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Α! @Ηταν άλλος ο υπάλληλος παλαιότερα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να μη συγχέετε διάφορες δηλώσεις που έχω κάνει.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μα θέλω να κάνω ερώτηση: Είναι ο ίδιος που τον είχατε χαρακτηρίσει υπάλληλο παλαιότερα ή πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας δουλειά να την κάνετε και να ανατρέχετε σε παλαιότερες δηλώσεις μου.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Υπάρχει άλλη μία ερώτηση επ` αυτού: Εγιναν δεκτές οι εξηγήσεις που έδωσαν οι τρεις υπουργοί στον υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οσοι ενδιαφέρονται, δεν έχουν παρά να περιμένουν τη σχετική απάντηση της αρμόδιας κοινοτικής υπηρεσίας.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, θεωρείτε και εκτιμά η κυβέρνηση ότι μετά από τη συνάντηση αυτή των τριών υπουργών με τον Γενικό Διευθυντή της Κομισιόν, θα αρθούν αυτές οι ενστάσεις, αφού δεν υπάρχει θέμα κατά την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν δικαιολογημένες ενστάσεις.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ετσι είπατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα ότι διατυπώνονται από εδώ και από εκεί. Δεν σημαίνει ότι η Κομισιόν έχει εκφράσει ενστάσεις.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: @Αρα, ελέω των ενστάσεων, όταν πάμε και ενημερώνουμε, αφού δεν υπάρχει λόγος, γιατί πάμε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η ελληνική κυβέρνηση με δική της βούληση, με δική της απόφαση, χωρίς να της ζητηθεί, πήγε να ενημερώσει και να διευκρινίσει θέματα τα οποία έκρινε η ίδια ότι ήθελε να διευκρινίσει. Ούτε ενστάσεις έχουν διατυπωθεί από εκείνη την πλευρά, ούτε τίποτε άλλο.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούσαμε κάτι για την αντικατάσταση του ΣΔΟΕ με άλλο σώμα των ιδίων, προφανώς, αρμοδιοτήτων. Αναρωτιέμαι αν με την απλή αλλαγή του τίτλου του σώματος αυτού και χωρίς την ανάλογη αλλαγή των υποδομών, θα αρθούν οι αμαρτίες του παρελθόντος ενός σώματος που η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει «αμαρτωλό».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι πληροφορίες που έχω είναι πολύ γενικές. Πρόκειται για ένα Προεδρικό Διάταγμα που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Παρακαλώ για όλες τις λεπτομέρειες, να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Οικονομίας.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Να υποθέσω ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα ενημερώσει και την αρμόδια Επιτροπή της ελληνικής Βουλής για τη συνάντηση που είχε με τον υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας επιστρέψει ο κ. Ρουσόπουλος και θα του θέσουμε το ερώτημα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες σας είχαμε ρωτήσει αν υπάρχει προσφυγή κάποιας γαλλικής εταιρίας, που συμμετέχει εδώ σε κάποια μεγάλα έργα, εναντίον του νόμου για το βασικό μέτοχο. Μας είπατε ότι δεν το γνωρίζετε. Μήπως το κοιτάξατε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν το γνωρίζω.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν το γνωρίζετε ή δεν υπάρχει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν το γνωρίζω. Είναι θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν είναι θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Ανησυχεί η κυβέρνηση μήπως, όποιος κάνει προσφυγή που αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι εσάς, εξαιτίας αυτού έχει επιπτώσεις στη ροή των κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα μας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΜΙΧΑΗΛ: Διαψεύδετε τα σημερινά δημοσιεύματα ότι υπάρχει κίνδυνος, εάν ευσταθούν οι πληροφορίες περί προσφυγής, να μη συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις, έως ότου ξεκαθαριστεί αυτή η υπόθεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για φαντασιοπληξίες.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Και ο κ. Φώλιας ως τι μετείχε στη σημερινή συνάντηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα χθες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα κάνω μία ερώτηση η οποία, απ` ό,τι φαίνεται, έχει να κάνει με το κλίμα των ημερών, για «ροζ» κασέτες, πορνογραφικό υλικό, διάφορες ιστορίες κ.λπ. Και αφορά, βεβαίως, έχει ως θύμα αυτή τη φορά μια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, την κα Ματσούκα. Θα ήθελα το σχόλιό σας. Νομίζω ότι θα γνωρίζετε την υπόθεση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω την υπόθεση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σχετικά με τη διανομή, κατασκευασμένου προφανώς, άθλιου υλικού που την εμπλέκει σε «ροζ» ιστορίες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω την εν λόγω υπόθεση και δεν θα σχολιάσω μία υπόθεση που δεν γνωρίζω.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 22 February 2005 - 15:05:10 UTC