Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-06-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 77676422

Έκδοση 1

brf0806

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Από τη στιγμή που η JP MORGAN δεν επιστρέφει τους τόκους, μήπως θα δώσει η κυβέρνηση τους τόκους στα Tαμεία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πριν από λίγο, έγινε μια κοινή δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του Υπουργού Απασχόλησης κ. Βασίλη Μαγγίνα. Επειδή έγινε πριν από λίγα λεπτά, ενδεχομένως να μην την έχετε υπόψη σας. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να σας τη διαβάσω: «Όπως είναι γνωστό, για την επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ εμφανίζεται διαφορά μεταξύ των Ταμείων και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού, ως προς τους τόκους που αναλογούν στην περίοδο διακράτησης του ομολόγου από τα Tαμεία. Με δεδομένη την κυβερνητική θέση ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων, το ελληνικό Δημόσιο θα καλύψει τη διαφορά αυτή σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών, η οποία δεν θα προέβλεπε, τελικά, την καταβολή αυτών των τόκων. Για τη ρύθμιση αυτή θα απαιτηθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα προβλέπει την πληρωμή των τόκων βάσει του επιτοκίου καταθέσεων στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδας».

ΣΜΥΡΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Αλογοσκούφης όμως είχε πει στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της κ. Παπανδρέου, ότι αν το κράτος δώσει χρήματα πίσω στα Ταμεία, θα τα πηγαίνουν μέσα για απιστία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μια μικρή διαφορά. Όπως έχουμε πει, το κεφάλαιο, το πλήρες κεφάλαιο επιστρέφει. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ για το συγκεκριμένο ομόλογο, γίνεται πράξη. Και έτσι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Στην ουσία, όμως, δεν είναι σαν να πληρώνει το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι, δύο φορές τα ίδια χρήματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο. Άλλωστε, μη ξεχνάτε, ότι τη διαπραγμάτευση --και το επαναλαμβάνω αυτό-- για το συγκεκριμένο θέμα, την κάνουν τα Ταμεία. Τα Ταμεία τα οποία έχουν αγοράσει αυτόνομα, ανεξάρτητα, με απόφαση που πήραν μόνα τους, το συγκεκριμένο ομόλογο από το χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη διαπραγμάτευση αυτή.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Με αυτό τον τρόπο, οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν τις μίζες των διαμέσων; Γιατί έτσι ουσιαστικά θα γίνει. Θα πληρωθούν οι μίζες μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Νομίζω ότι αποδίδετε ιδιαίτερη σημασία σε μια πτυχή, η οποία δεν είναι τόσο σημαντική. Σημασία έχει ότι δεν χάθηκαν χρήματα, όπως φάνηκε άλλωστε και στο θέμα του ομολόγου των δημοσιογράφων, το οποίο γύρισε με ένα σημαντικό κέρδος 3,1 εκατ. ευρώ στο Ταμείο των δημοσιογράφων. Δηλαδή, αντί για 130 εκατ. ευρώ που είχαν καταβάλει, εισέρρευσαν 133,1 εκατ. ευρώ τελικά στο Ταμείο τους. Αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν μεγάλες απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων σε αυτά τα ομόλογα, χρησιμοποίησαν τα επιχειρήματα που δεν είχαν καμία βάση.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Μα, αφού σπεύδει το Δημόσιο, κύριε Εκπρόσωπε, για να καλύψει τη διαφορά...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποια διαφορά;

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Δεν υπήρχε βάση (δεν ακούγεται)...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα σας πω κάτι πάρα πολύ απλό. Έλεγαν ότι δεκάδες εκατομμύρια είχαν χαθεί με αυτά τα ομόλογα. Τα βλέπετε πουθενά να έχουν χαθεί; Έχω πει και άλλες φορές: «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια».

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Το θέμα είναι αν χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ή αν χάθηκαν κάποια χρήματα των Ταμείων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω σε όλους αυτούς που έκαναν επί 90 τόσες μέρες αυτή την παραπληροφόρηση.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Με το να καταβάλλει η κυβέρνηση τους τόκους, δεν είναι παρέμβαση στη διαπραγμάτευση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Παρακαλώ να διαβάσετε ακριβώς τη δήλωση, όπως σας έγινε. Θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως παρέμβαση. Η διαπραγμάτευση γίνεται απευθείας, χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου ή βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης.

ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ: Όταν εσείς διασφαλίζετε με αυτό τον τρόπο στα Ταμεία ότι θα λάβουν τους τόκους, τότε ουσιαστικά λέτε στα Ταμεία, συμφωνήστε και θα βάλουμε εμείς τα έξτρα λεφτά. Άρα, είναι ουσιαστικά παρέμβαση αυτό το πράγμα. Δηλαδή, δείχνετε στα Ταμεία να συμφωνήσουν με την JP Morgan χωρίς να πάρουν τους τόκους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω στη δήλωση. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Δεν σχολιάζετε τη δικαστική πλευρά της εξέλιξης και δεν ζητώ να σχολιάσετε αυτή. Ωστόσο, μήπως ξέρετε εάν η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την πρωτοβουλία του κ. Κολιοκώστα να ζητήσει τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών για να αναβαθμιστεί δικαστικά το θέμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά το αυτονόητο: Όπως ξέρετε, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εξουσίες στη Δημοκρατία μας, οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Είναι γνωστό αυτό. Εγώ ρωτώ, μήπως είχατε πληροφορηθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα ότι λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, όπως πρέπει να λειτουργούν στα πλαίσια του δημοκρατικού Πολιτεύματος.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Σε άλλο θέμα. Θα εγκαινιάσει και άλλα έργα ο Πρωθυπουργός; Γιατί θυμίζει ενός είδους προεκλογική εκστρατεία αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα σε σχετικές ερωτήσεις χθες. Προφανώς, θα αναφέρεστε στο θέμα της Ψυτάλλειας. Έκανα μια μεγάλη αναφορά για το τι είχε παραλειφθεί να γίνει από το 1995 μέχρι το 2004. Για υποσχέσεις οι οποίες είχαν δοθεί απλόχερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν. Για υπερβάσεις προϋπολογισμών. Για έργα τα οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκαν. Για ταλαιπωρία την οποία υφίσταντο μέχρι χθες, προχθές οι τοπικοί πληθυσμοί γι` αυτό το έργο, το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από πάρα πολλά χρόνια. Είναι φυσικό, όταν ολοκληρώνεται ένα τέτοιο έργο, όταν αρχίζει να λειτουργεί, όταν δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να απαλλαγεί το επιβαρυμένο περιβάλλον και ειδικά σε εκείνη την περιοχή από αυτά τα φαινόμενα. Είναι φυσικό, λοιπόν --δεν βρίσκω τίποτα το περίεργο-- να είναι παρών ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερωθεί. Είναι ένα έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ κατά τη θητεία της σημερινής κυβέρνησης.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Εγώ ρωτώ, εάν θα έχουμε και άλλα τέτοια έργα, τα οποία δεν έχει ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ και τα ολοκληρώνει η Νέα Δημοκρατία και θα τα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά γίνονται κατά περίσταση. Γνωρίζετε, βεβαίως, ότι για όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού ενημερώνεστε, ώστε να είστε και εσείς παρόντες, εφόσον επιθυμείτε.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επειδή λέτε ότι ενημερωνόμαστε δύο-τρεις ώρες νωρίτερα, γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως φοβάστε ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να δεχθεί ερώτηση για τα ομόλογα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια και για το συγκεκριμένο θέμα των ομολόγων. Η θεσμική θωράκιση, μεταξύ των άλλων, σε αυτό τον τομέα έχει ανακοινωθεί και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τέτοια φαινόμενα σαν και αυτά που καταγράφηκαν, να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός τοποθετείται στα θέματα στα οποία ο ίδιος κρίνει ότι θέλει να τοποθετηθεί. Θα ήθελα να σας πω, επίσης, ότι ο Τύπος, τα μέσα ενημέρωσης, ενημερώνονται εγκαίρως για τις δημόσιες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επ` αυτού. Εγκαίρως, δεν είναι δύο ώρες πριν. Ειδικά, 6.30 το πρωί να ενημερωνόμαστε. Αλλά, πέραν αυτού, το ότι η ενημέρωση γίνεται λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, δείχνει κάτι, ένα φόβο. Δεν είναι, είπατε, λοιπόν, εάν θα ερωτηθεί ο Πρωθυπουργός ή εάν θα δεχθεί ερωτήσεις. Μήπως φοβάστε κινητοποιήσεις των κατοίκων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνοι οι οποίοι ωφελούνται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, από το συγκεκριμένο έργο το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις  το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά-- παρέλειψαν να το ολοκληρώσουν, αυτοί που ωφελούνται περισσότερο από άλλους είναι οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτοί που ζουν δίπλα και αυτοί οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες της καθυστέρησης.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Λιγάκι στο θέμα με την απόφαση των κ. Αλογοσκούφη και Μαγγίνα. Το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση, ποιο είναι; Ότι, δηλαδή, ας γίνει μια λάθος κίνηση, ας χαθούν χρήματα, είμαστε εδώ πέρα εμείς για να καλύψουμε τις διαφορές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Δεν θα πάω παραπέρα από την ανακοίνωση. Σας τη διάβασα. Είναι σαφές το τι λέει η ανακοίνωση. Και είναι επίσης σαφές ότι με τις εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων αποδεικνύονται τα ψεύδη όσων, εδώ και τρεις μήνες, προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τους Έλληνες πολίτες.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε από την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης προκύπτει ότι υπάρχει και διαφθορά και κακοδιοίκηση και ατιμωρησία σε ό,τι αφορά το Κράτος και ενθυμούμαι ότι δύο από τις βασικότερες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ήταν η επανίδρυση του Κράτους και η μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αυτές οι εξαγγελίες εκ των πραγμάτων δεν φαίνεται να υλοποιούνται τελικά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαβάσατε όλη την έκθεση;

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Τη διάβασα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλη;

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Το μεγαλύτερο μέρος της.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαβάσατε την εισαγωγική τοποθέτηση του Γενικού Επιθεωρητή;

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Βεβαίως τη διάβασα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να σας πω λίγα λόγια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Δημόσια Διοίκηση, και αυτό το έχει πει πολλές φορές η σημερινή κυβέρνηση, και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα, έχει ανάγκη από πολλές βελτιώσεις. Έχει ανάγκη από πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες και γίνονται. Οι παθογένειες που προήλθαν και επιδεινώθηκαν με ραγδαίο ρυθμό κατά την περίοδο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, δεν παραμερίζονται βεβαίως από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Και αποτέλεσμα αυτών των παθογενειών είναι ακριβώς όσα διαπιστώνει ο Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής στην ετήσια έκθεσή του. Διαπιστώνει όμως και κάτι ακόμη το οποίο είπε ξεκάθαρα στην εισαγωγή της τοποθέτησής του. Και είναι κάτι το οποίο, με λύπη μου πρέπει να πω, δεν βλέπω να καταγράφεται σε μεγάλη μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης. Είπε, λοιπόν, ότι η σημερινή κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχουν ενισχύσει θεσμικά το ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην αποστολή του. Αυτό ακριβώς είναι που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση και τη θέληση έχει και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε ουσιαστική βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος της κοινωνίας και όλων των Ελλήνων πολιτών. Ακριβώς με τη συμβολή αυτής της θωράκισης, της θεσμικής θωράκισης στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ρακιντζής, γίνεται σήμερα δυνατή η διαπίστωση μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται. Διότι, μέχρι τη θωράκιση αυτής της Αρχής, όπως ήταν απαραίτητο, δεν καταγραφόταν τίποτα. Αυτό έχει πολλή σημασία.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ναι, άλλα η διαφθορά κ. Εκπρόσωπε στις εφορίες, στα νοσοκομεία και στην πολεοδομία για να πω μερικές, είναι κάτι με το οποίο έχουμε ασχοληθεί ως δημοσιογράφοι επανειλημμένα. Ήρθε μια κυβέρνηση, έχει κάτσει 3,5 χρόνια στην εξουσία και εξακολουθεί αυτή η διαφθορά, στις εφορίες, στις νομαρχίες, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, η ανακάλυψη φαινομένων εξυπηρετεί και συμβάλλει ακριβώς στην αντιμετώπιση τους. Διότι, διαφορετικά δεν πιστεύω να πιστεύει κανείς από σας ή κανείς από τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδάκι το οποίο θα κινήσει κανείς ένα ωραίο πρωί και όλα αυτά θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Σημασία έχουν τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, ώστε να επέρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Υπάρχουν γκάλοπ που δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή της Θεσσαλίας, στην περιφέρεια της Θεσσαλίας είναι σε ευθεία πτώση. Προβληματίζει αυτό την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω σφυγμομετρήσεις. Έχουμε πει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι καταγραφή μιας δεδομένης στιγμής, τάσεων μιας δεδομένης στιγμής. Οι Έλληνες πολίτες αποφασίζουν συγκεκριμένη ημέρα ποιος θέλουν να τους κυβερνήσει.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ενισχύεται οικονομικά το Συνέδριο του κ. Παπαθεμελή το κόμμα του ή το φυλλάδιό του από τη Νέα Δημοκρατία, όπως καταγγέλλει ο κ. Καρατζαφέρης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι εγώ εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχω υπόψη μου τέτοιες πληροφορίες. Παρακαλώ να απευθυνθείτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ακούσαμε, χθες τον κ. Κουμουτσάκο, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, να λέει ότι η Αθήνα κρίνει την τήρηση της ενδιάμεσης συμφωνίας από τα Σκόπια, στο σύνολο της και όχι στα επιμέρους άρθρα. Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στον ελιγμό των Σκοπίων, να δέχονται να μπουν με το προσωρινό τους όνομα στο ΝΑΤΟ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Κουμουτσάκος, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, απήντησε γύρω στις είκοσι πέντε ερωτήσεις χθες, σχετικά με αυτό το θέμα. Θα σας παραπέμψω, λοιπόν, στο σύνολο των απαντήσεων που έδωσε ο κ. Κουμουτσάκος και όχι σε μια μεμονωμένη απάντηση, η οποία είναι ενδεχομένως εκτός των συμφραζομένων. Απάντησε σε όλα τα θέματα ο κ. Κουμουτσάκος.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χάρη μας κάνουν τα Σκόπια και μας παραχωρούνε το ότι θα ενταχθούνε με την προσωρινή τους ... ..

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Με αφορμή αυτό το θέμα που συζητείται τώρα, θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υφυπουργό Πολιτικών Yποθέσεων των ΗΠΑ τον κ. Μπέρνς

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι ενήμερος. Αν έχω κάτι, θα σας ενημερώσω.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Θα μπορούσατε να μας πείτε για την ατζέντα της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση. Εξ όσων γνωρίζω, είναι σε εξέλιξη. Μόλις ολοκληρωθεί, είμαι βέβαιος ότι θα ενημερωθείτε.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 8 June 2007 - 14:27:52 UTC