Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-07-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή υπάρχει στη δημοσιότητα και έχει πάρει ευρεία έκταση το θέμα των γραπτών και μάλιστα κάποιοι έχουν διατυπώσει και το σχόλιο-επισήμανση για παραίτηση των υπευθύνων ή ακόμη και της Υπουργού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, τι είναι αυτά που λέτε; Τοποθετήθηκε χθες διεξοδικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Υπάρχει, επίσης, η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, την οποία ευχαρίστως, εάν θέλετε, να σας τη διαβάσω. Αυτή είναι και η θέση της κυβέρνησης.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η αίσθηση, όμως, που υπάρχει στην κοινή γνώμη είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εγγυηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων για πρώτη φορά, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Δεν σας προβληματίζει αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η αίσθηση αυτή είναι λανθασμένη, διότι η ύπαρξη παραβατικών συμπεριφορών και παρά τις κάθε φορά αυστηρές εντολές που απορρέουν από το νόμο, μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε. Σημασία έχει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τα φαινόμενα αυτά με όρους διαφάνειας, αμεσότητας και αποτελεσματικότητας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Σας διαβάζω, λοιπόν, από τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας: «... Στην προκειμένη περίπτωση των καταγγελιών για αλλοίωση βαθμολογίας σε βαθμολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο μάθημα των Αγγλικών, το Υπουργείο Παιδείας αντιμετώπισε άμεσα, με διαφάνεια και γνώμονα την προστασία του αδιάβλητου των εξετάσεων, το συγκεκριμένο συμβάν. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί του επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αυτή την υπόθεση. Είναι βέβαιο, ότι σε κάθε περίπτωση οι μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν πρόκειται ούτε να τους ωφελήσουν, αλλά ούτε και να υπονομεύσουν το κύρος των εξετάσεων».

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ, με βάση την ανακοίνωση αυτή, θα πρέπει να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ευθέως ότι επιχειρείται από την κυβέρνηση «κουκούλωμα» του θέματος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κανένα απολύτως «κουκούλωμα» δεν υπάρχει. Σας παραπέμπω στη λεπτομερή ανακοίνωση που έκανε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ανδρέας Καραμάνος και στην οποία αποδεικνύεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο, πόσο γρήγορα, πόσο αποτελεσματικά, έδρασε και αντιμετώπισε αυτό το συμβάν το Υπουργείο Παιδείας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτό το πρώτο συμβάν --και διορθώστε με εάν κάνω λάθος, διότι είναι λίγο μπερδεμένα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής-- αποκαλύφθηκε επειδή το κατήγγειλαν κάποιοι καθηγητές, οι οποίοι επιπλέον κατήγγειλαν ότι ο προϊστάμενός τους, τους είπε πως είχε μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας κλπ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επ` αυτού, διεξάγεται έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω εγώ σε κανένα σημείο στη δικαστική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσον αφορά την αντίδραση της Πολιτείας, σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Καραμάνου.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτό λοιπόν το συμβάν ήρθε στη δημοσιότητα από την καταγγελία των καθηγητών. Πού ξέρουμε εμείς ότι δεν έχουν υπάρξει και άλλα παρόμοια συμβάντα για τα οποία οι καθηγητές δεν έχουν κάνει καταγγελίες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Φοβούμαι ότι προσπαθείτε να συμπλεύσετε και να δημιουργήσετε ανασφάλεια. Δεν υπάρχει κανένα άλλο συμβάν, καμία άλλη καταγγελία. Όποιος έχει καταγγελία, να την κάνει. Δεν υπάρχει άλλη καταγγελία. Είναι ένα μεμονωμένο συμβάν το οποίο αφορά ένα μάθημα σε μια συγκεκριμένη εξεταστική μονάδα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Καμία σύμπλευση κύριε Εκπρόσωπε. Απλά, κάνω εύλογα ερωτήματα...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα ασχοληθώ με υποθέσεις...

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Είναι ερωτήματα, δεν είναι υποθέσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είναι γνωστή κάποια άλλη καταγγελία;

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Όχι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει άλλη καταγγελία.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Από χθες, είχα θέσει, ενδεχομένως δεν το ξέρετε, ένα ερώτημα στον κ. Ρουσόπουλο για το SEA DIAMOND.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το γνωρίζω.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Μήπως έχετε κάποια απάντηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως και έχω. Η Πολιτεία, μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε να προχωρήσει αποτελεσματικά η απάντληση του πετρελαίου και των άλλων υλικών από το ναυάγιο του SEA DIAMOND. Μέχρι στιγμής, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει επιβάλει συνολικά πρόστιμα ύψους άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Από όσο έχω ενημερωθεί, γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ στη χώρα μας για τέτοιο θέμα. Επιπλέον, επιβάλλονται πρόστιμα ύψους από 8.000 έως 17.000 ευρώ ημερησίως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απάντλησης των καυσίμων και των άλλων υλικών και της ανέλκυσης του πλοίου. Ταυτόχρονα, προκειμένου να διασφαλιστεί ακριβώς ότι θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία, από το λεγόμενο Γαλάζιο Ταμείο, τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, το Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων χρηματοδοτούν μελέτη σχετικά με αυτό το θέμα. Δηλαδή, την απάντληση των καυσίμων, των λιπαντικών και των άλλων υλικών που βρίσκονται εγκλωβισμένα εντός του βυθισμένου πλοίου, καθώς και την ανέλκυση του πλοίου. Αυτό γίνεται πέρα από τη νομική υποχρέωση την οποία έχει η εταιρεία να προχωρήσει ακριβώς στην απάντληση αυτών των υλικών και την ανέλκυση του πλοίου. Θα ήθελα να σας πω ακόμη, ότι όπως με ενημέρωσαν από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταλογιστούν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία και στις ασφαλιστικές εταιρείες που προφανώς την καλύπτουν ασφαλιστικά, όλες οι δαπάνες που έχουν προκύψει ως συνέπειες του ναυαγίου. Θα κατατεθούν, βεβαίως, και οι σχετικές αγωγές. Προσθέτω ότι έχουν γίνει, όπως σας είναι ενδεχομένως γνωστό, πολλές συσκέψεις των αρμοδίων με τους τοπικούς φορείς στη Σαντορίνη. Η τελευταία έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Τζοάνου, ώστε να υπάρξει λεπτομερής καταγραφή όλων αυτών των συνεπειών για την τοπική κοινωνία. Διότι στόχος είναι --και πρέπει να είναι-- να δοθεί το περιβάλλον στους κατοίκους, όπως ακριβώς ήταν πριν από το ναυάγιο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι σε αντίθεση με ότι έγινε πριν από χρόνια μετά το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αντέδρασε άμεσα, συστηματικά και αποτελεσματικά επιβάλλοντας και πρόστιμα, όπως σας είπα, και προχωρώντας στις ενέργειες που σας ανέφερα διεξοδικά πιο πάνω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Από όλα αυτά που μας είπατε απουσιάζει το πιο ουσιαστικό. Δεν υπάρχει δηλαδή ουσιαστική δέσμευση, συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η απάντληση των καυσίμων...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην εκτενή τοποθέτηση που έκανα μόλις.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν έχει καμία σχέση... Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Πότε θα γίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρέπει να γίνουν μελέτες και πρέπει να γίνει όλη η κατάλληλη προετοιμασία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τα πρόστιμα είναι για τα μάτια του κόσμου. Γιατί ποτέ δεν εισπράττονται...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας εκτίμηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ερώτηση: Έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μας φωτίσατε τώρα...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε μια εριστική διάθεση, κ. Κακαλή, τον τελευταίο καιρό.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όταν οι απαντήσεις σας είναι τέτοιες, προφανώς μας προκαλείτε.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να επανέλθω στο προηγούμενο θέμα, στο θέμα των εξετάσεων. Από το μεμονωμένο αυτό, όπως είπατε, περιστατικό υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση ότι το αδιάβλητο των εξετάσεων, τελικά καθίσταται τρωτό από προσωπικές συμπεριφορές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Μεμονωμένες, πολύ μεμονωμένες τέτοιες συμπεριφορές, παραβατικές συμπεριφορές δεν μπορούν να αποκλειστούν ποτέ. Αλλά, όλοι οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι το σύστημα είναι αδιάβλητο και μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο αυτοί που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Νομίζω ότι την τελευταία φορά που είχαμε θέμα με τις εξετάσεις ήταν το 1979. Γιατί πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια είχαμε...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στο Υπουργείο Παιδείας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μετά το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, χθες, όπου το ποσοστό του Δημοσίου έπεσε κάτω από το 50% και το ξεπούλημα του ΟΤΕ την προηγούμενη εβδομάδα, όπου το ποσοστό έπεσε στο 25%, τι άλλο μένει για να ξεπουλήσει η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, όπως ξέρετε, στο πρόγραμμά της έχει συγκεκριμένες θέσεις που αφορούν στην αποκρατικοποίηση. Αυτό το οποίο εσείς απαξιωτικά χαρακτηρίσατε, όπως το χαρακτηρίσατε, είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της σημερινής κυβέρνησης. Η χθεσινή αποκρατικοποίηση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ήταν στο πρόγραμμα η αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όχι. Προεκλογικά λέω στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η απάντηση που σας έδωσα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επίσης, ήθελα να ρωτήσω, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση με την Αγροτική Τράπεζα, η οποία είχε προεκλογικά το πρόγραμμα, προέβλεπε ότι θα παραμείνει στον έλεγχο του Δημοσίου, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι θα παραδοθεί σε στρατηγικό επενδυτή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχει πει ο κ. Αλογοσκούφης.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Μιας και είπατε για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προεκλογικά κάποιες ιδιωτικοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αλογοσκούφης τις χαρακτήριζε «ξεπούλημα των ασημικών της οικογένειας». Τι άλλαξε τώρα και αυτή η κυβέρνηση δεν ξεπουλά το ασημικά της οικογένειας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, είναι δύσκολο για ορισμένους να αντιληφθούν τη μεγάλη διαφορά. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως σας είπα, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και μάλιστα μέσα στο χρονοδιάγραμμα στο οποίο η ίδια είχε αναγγείλει. Ήταν άλλο εκείνο το οποίο γινόταν ενδεχομένως εκείνη την εποχή: Υπό την πίεση της δημιουργικής λογιστικής για την οποία αποδείχθηκε εκ των υστέρων, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι εφάρμοζαν οι τότε κυβερνήσεις, αναγκάζονταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εσπευσμένα να αναζητούν πόρους, προκειμένου να καλύπτουν τα τεράστια κενά στα Ταμεία, τα οποία οι ίδιοι είχαν προκαλέσει με την άφρονα οικονομική πολιτική τους.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ο όρος παραμένει ίδιος, πάντως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Είναι εντελώς διαφορετικός.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ίσως είναι η διαφορά στην τιμή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι εντελώς διαφορετικός.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους κάνει τις αποκρατικοποιήσεις. Για τα λεφτά που εισπράττονται είπα ότι κατευθύνονται προς τα εκεί. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποια είναι η διαφορά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η διαφορά είναι --σας επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά-- ότι η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις, βήμα-βήμα, σταδιακά, τις οποίες είχε αναλάβει στα πλαίσια του προεκλογικού και κατόπιν κυβερνητικού της προγράμματος. Αυτό είναι πάρα πολύ σαφές. Δεν αρέσει, προφανώς, σε ορισμένους. Αλλά είναι η απλή αλήθεια.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει μια εξήγηση πώς ο Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαντωνίου δηλαδή, που κατεξοχήν επικρίθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για δημιουργική λογιστική, σήμερα προτείνεται, έστω και ως πρόθεση, από τον κ. Αλογοσκούφη για Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω το θέμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να επανέλθουμε σε ένα θέμα, αλλά τι να κάνουμε επανέρχονται τα στελέχη. Χθες η κ. Μπακογιάννη είπε ότι οι εκλογές τον Οκτώβριο δεν είναι πρόωρες. Και επειδή το είπε η κ. Μπακογιάννη, δεν το είπα εγώ, αλήθεια το πιστεύει αυτό η κυβέρνηση ότι οι εκλογές τον Οκτώβριο δεν είναι πρόωρες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος επ αυτού. Ισχύει η απάντηση που σας έδωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Έχω άλλη μια απάντηση σε θέμα που εκκρεμεί από χθες. Ρωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος, σχετικά με ένα δημοσίευμα που αφορούσε τις λεγόμενες προστατευόμενες περιοχές. Όπως με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ το συγκεκριμένο θέμα, η προστασία δηλαδή και η ουσιαστική ενίσχυση των Προστατευόμενων Περιοχών στις οποίες εντάσσονται οι Εθνικοί Δρυμοί, τα Θαλάσσια και Υγροτοπικά Πάρκα και άλλα, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου με τη θεσμική και οικονομική θωράκιση των φορέων διαχείρισης. Για παράδειγμα σας αναφέρω ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2004 είχαν εγκριθεί μόνον εννέα κανονισμοί λειτουργίας των φορέων με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από τη σημερινή κυβέρνηση άλλοι 94 τέτοιοι κανονισμοί. Εννέα τότε, 94 σήμερα. Από τον Μάρτιο του 2004 θεσμοθετήθηκαν και οριοθετήθηκαν εννέα Προστατευόμενες Περιοχές όπως η λίμνη Κάρλα, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, το Δέλτα του Έβρου, ο υγρότοπος του Αμβρακικού και άλλοι. Τέλος, για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 έχουν προγραμματισθεί επενδύσεις, οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον. Για περισσότερες λεπτομέρειες, απευθυνθείτε παρακαλώ στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σας ευχαριστώ.

Σημείωση: Η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Πέμπτη και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 11 July 2007 - 20:31:24 UTC