Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-03-20

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 127237036

Έκδοση 1

brf2003

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Η δέσμευση της κυβέρνησης Καραμανλή για ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά, έγινε πράξη. Τα Μητρώα Νέων που δίνουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε νέους από 15 έως 28 ετών, οριστικοποιήθηκαν την 7η Μαρτίου. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Δήμων και των Κοινοτήτων της χώρας υιοθέτησε τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η συμμετοχή της νέας γενιάς είναι υψηλή, γεγονός ακριβώς που δείχνει ότι οι νέοι αγκάλιασαν το θεσμό και την κυβερνητική πρωτοβουλία. Τα πρώτα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια Νέων, στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας, θα είναι πραγματικότητα μετά τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται την 22α, την 23η, την 29η ή την 30η Μαρτίου, μετά από απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, από τους οποίους κάποιοι αποχώρησαν, αντιδρούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης και αν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάποιες αλλαγές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές γι` αυτό το θέμα. Όπως γνωρίζετε, η συζήτηση, αυτή η εκτενής συζήτηση για την αναγκαία ασφαλιστική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο. Βρίσκεται στο στάδιο της συζήτησης που διεξάγεται από τις αρχές αυτής της εβδομάδας στη Βουλή και φθάνει, βεβαίως, στο τέλος της. Ευθύνη όλων μας είναι να συμπράξουμε και να συναποφασίσουμε αυτές τις απαραίτητες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν σε βάθος χρόνου, για όλες τις γενιές, το δικαίωμα να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, που θα επιτρέψει σε αυτούς και τις οικογένειές τους να ζουν με τον τρόπο που πρέπει να ζει κάθε ελληνική οικογένεια.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Αύριο, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό της, μάλιστα παρουσία του βοηθού του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Φριντ. Ο κ. Μιλόσοσκι, όμως, δήλωσε πως περιμένει από τον κ. Νίμιτς πιο κατάλληλες λύσεις. Άρα, συμπεραίνουμε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις προτάσεις του κ. Νίμιτς, επί του παρόντος. Είναι και δική σας θέση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εμείς, όπως γνωρίζετε, δεν συζητούμε ποτέ δημόσια το περιεχόμενο αυτής της διαβούλευσης, η οποία γίνεται κάτω από τη σκέπη των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Προσερχόμαστε με εποικοδομητικό πνεύμα και με θετική διάθεση στο διάλογο. Με αυτό ακριβώς το πνεύμα και με αυτή τη διάθεση θα λάβει μέρος αύριο η Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη στο νέο κύκλο των προσπαθειών που γίνονται, ώστε να λυθεί το θέμα.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 20 March 2008 - 14:18:54 UTC