Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-07-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 147486703

Έκδοση 1

brf1107

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης για τη Μεσόγειο και να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Γαλλίας. Την Κυριακή, 13 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει από τις 15.30, στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Θα επακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μετάσχει σε δείπνο που παρατίθεται από το Γάλλο Πρόεδρο και τη σύζυγό του, προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μετά των συζύγων τους και τους Υπουργούς Εξωτερικών. Την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί σε μουσική εκδήλωση και στη στρατιωτική παρέλαση - -είναι το τελετουργικό αυτό, γι` αυτό και σας το λέω - - για τους Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και τους Υπουργούς Εξωτερικών που μετέχουν στη Διάσκεψη. Αργότερα, θα μετάσχει σε γεύμα που παραθέτει ο Γάλλος Πρόεδρος και η σύζυγός του προς τους Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, μετά των συζύγων τους. Κατόπιν, θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πριν από λίγο μάθαμε ότι ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για πέντε κακουργήματα προς τη Διοίκηση ΟΤΕ και COSMOTE για την εξαγορά της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Έχετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω το θέμα και, συνεπώς, δεν μπορώ να πάρω θέση επ` αυτού.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με δεδομένο ότι η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει αυτή την εξαγορά της επιχείρησης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από τον ΟΤΕ, δεν πρέπει η κυβέρνηση να έχει μια πολιτική θέση επ` αυτού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω απ` όσα σας είπα.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρατηρείται αύξηση σε κλοπές και διαρρήξεις το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Εάν υπάρχει κάποιο σχόλιο της κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει, όπως γνωρίζετε, μια εκτενής ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αιτίες για τις αυξομειώσεις των εγκλημάτων είναι πολλές. Θα ήθελα, όμως, να σας πω ότι καλό θα ήταν να διαβάσει κανείς τα στοιχεία που έχουν δοθεί από την Ελληνική Αστυνομία, με μεγάλη προσοχή. Πολλά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται, οφείλονται εν μέρει και σε βελτίωση του συστήματος καταγραφής των εγκλημάτων. Οφείλονται και σε αυξημένη εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων. Σας παραθέτω μόνο δύο στοιχεία, αλλά δεν είμαι ειδικός και δεν θέλω να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό το θέμα.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ωστόσο υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και επειδή μιλήσατε για εξιχνίαση το 17 μόνο των περιπτώσεων διαρρήξεων που καταγράφηκαν μπόρεσε να εξιχνιάσει η Αστυνομία. Μήπως υπάρχει ένα έλλειμμα επαγγελματισμού ή ένα έλλειμμα στελέχωσης των υπηρεσιών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω μιλήσει πολλές φορές για την Ελληνική Αστυνομία και για το δυναμικό το οποίο διαθέτει. Και θα πω, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει, ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατεύσει την ασφάλεια, τη ζωή και βεβαίως και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Επειδή είναι κοινή η διαπίστωση ότι το εισόδημα των νοικοκυριών εξανεμίζεται και από την ακρίβεια και από τον υπερδανεισμό, πρώτον, αν η κυβέρνηση θα πάρει κάποια μέτρα στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών και εάν προτίθεται μετά τη χθεσινή απόρριψη της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προστασία των δανειστών να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε κάποια μέτρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επ` αυτού, τοποθετήθηκε, χθες, ο κ. Φώλιας στη Βουλή. Προφανώς δεν έχετε υπόψη σας τις δηλώσεις του κ. Φώλια.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Τότε γιατί δεν δεχθήκατε συναινετικά χθες, να λυθεί και το θέμα εδώ και τώρα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Φώλια.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Εάν μου επιτρέπετε να επανέλθω στο θέμα της εγκληματικότητας. Δεν είναι λίγο επιτιμητικό το γεγονός ότι η EUROSTAT έβγαλε μια ανακοίνωση, μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, που αναφέρει ότι η Ελλάδα μαζί με άλλα κράτη  μέλη του πρώην ανατολικού μπλοκ, παρουσιάζουν συνεχή αύξηση εγκληματικότητας τα τελευταία 12 χρόνια με ετήσιο κιόλας ρυθμό, σύμφωνα με την EUROSTAT, 3%.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν προτίθεμαι να αναφερθώ, σε καμία περίπτωση, σε αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω άλλωστε τις γνώσεις οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να κάνω ανάλυση όλων αυτών των στοιχείων. Θα έλεγα, όμως, ότι γενικόλογες τοποθετήσεις --δεν αναφέρομαι σε εσάς κ. Βλαβιανέ-- δεν είναι αυτές που εξυπηρετούν το θέμα. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση είναι τέλεια. Αλλά, δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμά ή να απαξιώνει ή να δείχνει ότι απαξιώνει τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται για μείωση της παραβατικότητας σε διαφόρους τομείς.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Σήμερα σε αρκετές εφημερίδες είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που παρουσιάζουν την Αγιά Σοφιά σαν παζάρι. Δεν ξέρω αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας. Εάν ναι, θέλω ένα σχόλιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς είδα τις φωτογραφίες. Θα ήθελα να πω ότι σημαντικά μνημεία και λατρευτικοί χώροι, όπως είναι η Αγιά Σοφιά και η οποία, όπως ξέρετε, ήταν λατρευτικός χώρος, μετετράπη αργότερα σε μουσείο και είναι, εν πάση περιπτώσει, ένα πολύ σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, πρέπει να γίνεται σεβαστή από κάθε άποψη, όπως πρέπει να γίνονται σεβαστοί όλοι οι τόποι λατρείας και όλα τα σπουδαία μνημεία της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 11 July 2008 - 13:45:45 UTC