Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-09-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 157766770

Έκδοση 1

BRIEFING(080908)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αυτή την ώρα συναντάται, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ. Αύριο, στις 10.00, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκο Κυπριανού.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τον τελευταίο καιρό δέχεστε συχνά-πυκνά επιθέσεις, με ερωτήσεις, με δημοσιεύματα. Θα έλεγα ότι αποκορύφωμα όλων ήταν χθες, στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ήθελα να σας ρωτήσω, λοιπόν: Αισθάνεστε ότι έχετε στοχοποιηθεί από κάποιους; Και αν το αισθάνεστε αυτό, μήπως θέλετε να μας το πείτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αν το αισθανόμουν, θα σας το έλεγα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να αρχίσω τις «στημένες» μου ερωτήσεις, κύριε Υπουργέ. Λοιπόν, φαντάζομαι ότι δεν θα σας κατατροπώσω. Εάν βαθμολογούσατε τον Πρωθυπουργό για τη χθεσινή του παρουσία στη συνέντευξη, τι βαθμό θα του δίνατε, κύριε Υπουργέ; Άριστα, πολύ καλός, μέτριος, ανεπαρκής;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είμαστε σε σχολείο, δεν είμαι δάσκαλος για να βαθμολογήσω κανέναν. Οι Έλληνες πολίτες παρακολούθησαν τον Πρωθυπουργό, τόσο στην ομιλία του, όσο και στη συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους, χθες το μεσημέρι. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος λέει την αλήθεια, ο οποίος περιγράφει μια πραγματικότητα που ζούμε όλοι στο διεθνές περιβάλλον -αλλά και στη χώρα μας- και ο οποίος δίνει τις λύσεις μέσα από πολιτικές σταθερές, σίγουρες, ουσιαστικές και πάνω απ` όλα  επαναλαμβάνω- ειλικρινείς.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Παρά την κάλυψη που σας έδωσε χθες ο Πρωθυπουργός, τόσο σε εσάς, όσο και στον κ. Βουλγαράκη, αμέσως μετά άρχισαν να υπάρχουν γκρίνιες και δηλώσεις, όπως για παράδειγμα, η δήλωση του κ. Έβερτ στο ραδιόφωνο του Alpha, η δήλωση του κ. Ψωμιάδη, του κ. Μανώλη... Τελικά ο Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει τα στελέχη του κόμματός του για το δίκαιο των απόψεών του;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η παρατήρηση την οποία κάνατε προϋποθέτει ότι τα στελέχη τα οποία αναφέρατε ή άλλα στελέχη έχουν καταφερθεί, με δηλώσεις τους, εναντίον του Πρωθυπουργού. Δεν είδα κάτι τέτοιο.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ, παρατήρησα το εξής, χθες, από τις απαντήσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός. Αποκλείει μεν την πιθανότητα να υπάρξουν πρόωρες εκλογές και από την άλλη, ο σχεδιασμός που αναπτύσσει εξαντλείται στο επόμενο τετράμηνο. Παρατήρησα, δηλαδή, ότι οι βασικοί στόχοι που θέτει η κυβέρνηση από τώρα και στο εξής είναι να ολοκληρωθεί ομαλά η ψήφιση του Προϋπολογισμού, ο «Καποδίστριας», η εξυγίανση της Ολυμπιακής, για την οποία μόνο για τους εργαζόμενους μίλησε  το αναφέρω αυτό ειρήσθω εν παρόδω- και από κει και πέρα δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν ο Πρωθυπουργός έχει έναν άλλο σχεδιασμό, τον οποίο απέφυγε να αναφέρει χθες, ή αν πράγματι, μετά το τρίμηνο-τετράμηνο αυτό, μετά το τέλος του χρόνου, αρχίζουν οι εκλογικοί σχεδιασμοί και για την κυβέρνηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Για τα θέματα που θίγονται στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, έχει απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και νομίζω, με τόση σαφήνεια, που δεν χρειάζεται να πω εγώ τίποτε περισσότερο. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, όμως, έχουμε έναν χρονικό ορίζοντα στον Προϋπολογισμό, ο οποίος τίθεται ως ορίζοντας -όπως κάθε χρόνο άλλωστε- για θέματα που πρέπει να γίνουν ως τότε. Από κει και πέρα, η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του σπουδαίου μεταρρυθμιστικού νόμου για το Ασφαλιστικό, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η εφαρμογή του έχει αρχίσει να γίνεται πράξη στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και συνεχίζεται και πέραν του Δεκεμβρίου. Έχουμε ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την εφαρμογή των προγραμματικών μας προτάσεων που συνεχίζονται. Μόλις την περασμένη εβδομάδα συζητήσαμε στην Κυβερνητική Επιτροπή την εθνική στρατηγική για την Παιδεία. Υπάρχει μια σειρά από μεγάλα θέματα, τα οποία συνεχίζονται, ασχέτως του Δεκεμβρίου που βάλατε ως χρονικό όριο, που είναι μόνο για τον Προϋπολογισμό χρονικό όριο και τίποτε περισσότερο.

ΧΙΩΤΗΣ: Αποδέχομαι, λοιπόν, ότι δεν υποκρύπτει σχεδιασμούς πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τώρα τις συγκεκριμένες εξαγγελίες, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι κάπως αόριστες. Παράδειγμα: Η Ολυμπιακή. Για την Ολυμπιακή ο Πρωθυπουργός είπε ότι προγραμματίζεται ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μετατάξεων για τους εργαζόμενους. Δεν είπε τι θα γίνει για την ίδια την εταιρεία. Από παλιά δέσμευσή του, θυμάμαι που έλεγε ή θα πουληθεί ή θα κλείσει. Ισχύει αυτή η δέσμευση; Και αν ισχύει, με ποιο τρόπο θα γίνει; Θα κρατήσει κάποιο ποσοστό το Δημόσιο ή θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως; Είναι ζητήματα τα οποία, επιτρέψτε μου να πω, περίμενα να ακούσω από τον Πρωθυπουργό να προσδιορίσει και μπορεί εσείς να έχετε περισσότερες πληροφορίες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως η ερώτησή σας έχει μια αντίφαση σε σχέση με την προηγούμενη. Διότι εφόσον υπάρχουν ανοιχτά θέματα και για το επέκεινα, για μετά τον Δεκέμβριο, άρα δεν ισχύει ο συλλογισμός που κάνατε στην αρχή. Σε κάθε περίπτωση, η Ολυμπιακή Αεροπορία...

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, συγνώμη, μέχρι τον Δεκέμβριο έτσι κι αλλιώς θα γίνει.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε κάθε περίπτωση, όπως γνωρίζετε, για την Ολυμπιακή Αεροπορία έχουν γίνει δηλώσεις, και μέχρι πρόσφατα, του κ. Χατζηδάκη ο οποίος μίλησε αναλυτικά για το θέμα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Θα σας θυμίσω ότι στην Ολυμπιακή Αεροπορία έχουν παρέλθει, τουλάχιστον επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, τρία και πλέον έτη, όπου γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια στην Κομισιόν, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να λυθούν προβλήματα που υπήρχαν. Το μέγιστο πρόβλημα όλων, όπως θυμάστε, ήταν να αναγνωριστεί το ισόποσο των χρεών που έχει η Ολυμπιακή προς το Δημόσιο από τα χρέη που έχει το Δημόσιο προς την Ολυμπιακή. Αυτό το ζήτημα, όπως έχει πει και ο κ. Χατζηδάκης, είναι σε πολύ καλό δρόμο. Από κει και πέρα, σας θυμίζω επίσης ότι οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού -που επανελήφθησαν- για το ότι δεν θα χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους και για το ότι υπάρχει ένα σχέδιο ολοκληρωμένο  είχε γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση γι` αυτό το σχέδιο πριν από 2 - 2,5 χρόνια, θυμηθείτε ότι ο τότε Υφυπουργός κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος είχε δώσει αναλυτικά στοιχεία γι` αυτό- για το τι θα γίνει στην Ολυμπιακή Αεροπορία της νέας εποχής.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Προβληματίζουν την κυβέρνηση οι παρεμβάσεις ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τα οποία παρακινούν τον Πρωθυπουργό να πάρει μέτρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Και μιλάω για τον κ. Έβερτ, τον κ. Κεφαλογιάννη αλλά και τον κ. Βαρβιτσιώτη.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την απάντηση του Πρωθυπουργού στο αντίστοιχο ερώτημα, που αν δεν με απατά η μνήμη μου υπεβλήθη πάλι από εσάς, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξω, δεν υπάρχει και λόγος, να αλλάξω την απάντηση.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Να σας θυμίσω την απάντηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Ότι έχει απαντήσει μου είπε και δεν πρόκειται να επανέλθει, γι` αυτό σας ρωτάω.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είχε απαντήσει, λοιπόν, νωρίτερα. Έπρεπε να σας δώσω το λόγο νωρίτερα τότε στη συνέντευξη.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Σωστά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε χθες ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ότι η χώρα και η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, το 74,7%, σύμφωνα με το γκάλοπ της MRB στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, έχει διαφορετική άποψη. Πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Τι συμβαίνει; Ποια εξήγηση δίνετε εσείς; Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τον Πρωθυπουργό και την πολιτική του ή η πολιτική της κυβέρνησης βρίσκεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τις ανάγκες του κόσμου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς να μπαίνω στην ουσία των δημοσκοπήσεων, γιατί άλλωστε τη θέση μου τη γνωρίζετε πολλά χρόνια τώρα, κάνοντας μια μικρή παρέκβαση από αυτό, θα σας έλεγα ότι πριν από λίγες μέρες σε άλλη δημοσκόπηση ήταν διαφορετικό το ποσοστό το οποίο κατεγράφη για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα σχολιάσω περισσότερο αυτή τη δημοσκόπηση που μου αναφέρετε. Θα επιμείνω όμως ότι ακολουθούμε μια πολιτική η οποία μπορεί να μην είναι ευχάριστη, όπως έχει δηλώσει κατ` επανάληψη ο Πρωθυπουργός, αλλά είναι χρήσιμη στις κρίσιμες διεθνείς συγκυρίες τις οποίες περνάμε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά η δημοσκόπηση την οποία επικαλείστε ήταν πριν από τα μέτρα και έδειχνε, ήταν στη βάση ότι θα εξαγγείλει μέτρα για την πάταξη. Μετά τα μέτρα οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει δείχνουν ακριβώς ότι το 70%, 7 στους 10 δηλαδή, θεωρούν ότι είναι άδικα αυτά τα μέτρα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επαναλαμβάνω, δεν θα μπω στην ουσία της δημοσκόπησης αλλά ήταν όταν τα μέτρα συζητούντο την προηγούμενη εβδομάδα και όχι πριν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Σαββάτου είχε ένα δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βουλγαράκης, η εταιρεία του μάλλον, η ΕΠΕ που είχε συστήσει, έναντι 18.000 ευρώ το 2005 αγόρασε τον 7ο όροφο του Πύργου των Αθηνών. Η αξία του ήταν σχεδόν 900.000 ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, πούλησε στον κ. Προκοπίου αυτόν τον όροφο έναντι 70.000 ευρώ. Δηλαδή έχει τόσα πολλά ο κ. Βουλγαράκης που χαρίζει έναν ολόκληρο όροφο; Γιατί περί αυτού πρόκειται.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει εξαντληθεί το θέμα. Ο ίδιος ο Υπουργός έχει κάνει δηλώσεις, νομίζω και στο δικό σας Μέσο Ενημέρωσης.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτές οι δηλώσεις ήταν πριν βγει ο έβδομος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μείνω σε αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί από τον υπουργό. Δόθηκε και μια γενική απάντηση, χθες, από τον Πρωθυπουργό για συναλλαγές οι οποίες έχουν καταγραφεί στο «πόθεν έσχες» του υπουργού, εφόσον είναι και πολλά χρόνια βουλευτής, όπως γνωρίζετε.

ΧΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, παρατηρώ ότι δεν μας διαφωτίζετε και τόσο στις απορίες μας...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί το λέτε αυτό;

ΧΙΩΤΗΣ: Γιατί μέχρι τώρα, στις δικές μου τουλάχιστον. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια: Έχετε υπόψη σας τι εννοούσε ο Πρωθυπουργός όταν είπε ότι η ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσει στην εσωτερική αναδιάρθρωσή της; Υποκρύπτει και προθέσεις αλλαγής της ηγεσίας της;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εκείνο το οποίο είπε ο Πρωθυπουργός είναι αυτό το οποίο ήδη γίνεται και είναι σε εξέλιξη. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο του νέου διοικητή της ΔΕΗ για την αναδιοργάνωση και την αναδιάρθρωση θέσεων και προσώπων στο εσωτερικό της εταιρείας, οι οποίες θα βοηθήσουν τη ΔΕΗ να γίνει ακόμη καλύτερη.

ΧΙΩΤΗΣ: Γνωρίζετε, μήπως, αν ο Πρωθυπουργός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις ρητορικές του ικανότητες; Διότι, όπως επισημαίνουν σήμερα οι εφημερίδες, αλλά παρατηρήσαμε και εμείς, στα κορυφαία ζητήματα της επικαιρότητας διάβαζε απαντήσεις τις οποίες είχε σημειώσει σε χαρτάκια. Θεωρείτε ότι είναι δικαίωμά του αυτό ή ήταν ένας κακός επικοινωνιακός του χειρισμός;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως βλέπετε, έχω ένα φάκελο μπροστά μου, κάθε ημέρα που έρχομαι στο press room, για θέματα που με ρωτάτε καθημερινώς, πολλές φορές τα ίδια. Αλίμονο, αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε το δικαίωμα του κάθε πολιτικού, πόσο μάλλον του Πρωθυπουργού, να έχει αριθμητικά ή άλλα στοιχεία, τα οποία θα συνοδεύουν τις απαντήσεις του. Αυτό νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ απλό και δίδεται επειδή είπατε ότι το διαπιστώσατε εσείς και το γράφουν οι εφημερίδες. Προφανώς για να το διαπιστώσετε εσείς, το γράφουν οι εφημερίδες, δεν γράφουν άλλοι τις εφημερίδες. Νομίζω ότι δημιουργείτε μια διαφορετική εντύπωση.

ΧΙΩΤΗΣ: Μου επιτρέπετε να επανέλθω;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ.

ΧΙΩΤΗΣ: Στις συγκεκριμένες απαντήσεις του Πρωθυπουργού δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία που έπρεπε να συμβουλευθεί, νούμερα που δεν θυμόταν. Είναι ένα πολιτικό σκεπτικό το οποίο έχει αποδείξει ο κ. Καραμανλής στο παρελθόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι μπορεί και να το κάνει από στήθους. Άλλωστε, φαντάζομαι είναι ζητήματα που θα είχατε κουβεντιάσει μέρες πριν και πολλές φορές. Ποια ήταν η ανάγκη να μην ξεφύγει σε μια λέξη ή σε μια φράση για την απάντηση που έδωσε, είτε για εσάς προσωπικά, είτε για τον κ. Βουλγαράκη, είτε για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών ή του ανασχηματισμού;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κάνετε λάθος στη διαπίστωσή σας. Δεν υπήρχαν τέτοιου είδους σημειώσεις, όπως τις αναφέρετε εσείς. Ο Πρωθυπουργός είχε στα χέρια του, οπωσδήποτε, όπως έχει κάθε χρόνο σε κάθε συνέντευξη Τύπου -και ανατρέξτε στις παλαιές συνεντεύξεις- στοιχεία τα οποία χρησιμοποιεί, όπως κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός και πολύ περισσότερο ο Πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες. Αντιλαμβάνεστε ότι εσείς ο ίδιος και οι δημοσιογράφοι γενικότερα, ότι εάν εδίδετο ένα λανθασμένο στοιχείο σε μια συνέντευξη, της αξίας που έχει η συνέντευξη στη Δ.Ε.Θ., θα σπεύδατε να κατηγορήσετε τον Πρωθυπουργό για λανθασμένα στοιχεία. Νομίζω, όμως, ότι συζητάμε τα αυτονόητα. Βεβαίως, δεν είναι τα μόνα αυτονόητα που συζητάμε. Είναι και άλλα.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα έχετε ενημερωθεί τι συνέβη, χθες, στα διόδια της Τραγάνας, έτσι; Όσοι επέστρεφαν από Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος, βρήκαμε μια ουρά 14 χιλιομέτρων. Πιο πίσω ήταν ο υφυπουργός κ. Βλάχος, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη εκφράσει την αγανάκτησή του, από ό,τι ενημερώθηκα, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλα αυτά συνέβησαν γιατί; Γιατί είχε πολύ κίνηση και αρνούνταν εκεί οι ιδιώτες, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων, να ανοίξουν τις μπάρες να περάσει ο κόσμος. Θεωρείτε, λοιπόν, ότι αυτή η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση των εσόδων από τα διόδια, τελικά ήταν ορθή ή πρέπει να υπάρξουν και κάποιες βελτιώσεις στην πορεία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η επιλογή έχει αναλυθεί επαρκώς από το αρμόδιο υπουργείο. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο παρελθόν έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις και εδώ, αλλά και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, για τις τιμές των διοδίων, για τις αλλαγές που έγιναν. Μένω σε αυτές τις απαντήσεις. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μπορείτε να μας εξηγήσετε μόνο το λόγο της χθεσινής απουσίας του κ. Βουλγαράκη από τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι θέμα αυτό. Οι υπουργοί μετέχουν συνήθως στην ομιλία του Πρωθυπουργού, τινές εξ αυτών παραμένουν την επόμενη ημέρα για να παρακολουθήσουν και τη συνέντευξη Τύπου.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 8 September 2008 - 19:12:25 UTC