Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-10-27

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 166531675

Έκδοση 1

BRIEFING(271008)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το θέμα της συνεδρίασης θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή υπήρξε μια κατ` αρχήν συμφωνία, δεν ξέρω πώς ήταν αυτή η ιστορία με την Ολυμπιακή και με την προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την QATAR AIRWAYS, έχει κάτι το οποίο είναι να μπορούμε να πατήσουμε σίγουρα εμείς ως ελληνική κυβέρνηση που ενδιαφέρεται η κυβέρνηση, δηλαδή, για την πώληση της Ολυμπιακής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκε ήδη ο Πρωθυπουργός. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι σε ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτό ήθελα να πω, αν υπάρχει κάτι, ας το πούμε έτσι, πιο λεπτομερές ή αν υπάρχει κάποιο σχέδιο, μια και λήγει η προθεσμία, στις 31 Οκτωβρίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ήθελα να περιμένετε μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Τελικά, πότε θα γίνει η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ζητήσει να γίνει αυτό το τετραήμερο. Δεν έγινε. Πότε θα γίνει τελικά αυτή η συζήτηση για την οικονομία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό, γνωρίζετε ότι αφορά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είμαι βέβαιος ότι μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες, θα το πληροφορηθείτε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με δεδομένη τη διεθνή οικονομική κρίση και όλη αυτή την αναταραχή, αφήνει ανοιχτό η κυβέρνηση το ενδεχόμενο για αναθεώρηση στόχων και προβλέψεων του Προϋπολογισμού, θα λέγαμε, και σε βασικά μεγέθη, για το έλλειμμα ή... ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: ΄Εχει τοποθετηθεί ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, όπως γνωρίζετε, και σε αντίστοιχες ερωτήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Γνωρίζετε, επίσης, ότι η σημερινή κυβέρνηση, συνεχώς, από την πρώτη στιγμή, παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της διεθνούς κρίσης. Σας υπενθυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός, με πολλές παρεμβάσεις, όπως άλλωστε και ο Υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, έχουν τοποθετηθεί, έχουν κάνει ανακοινώσεις και έχουν ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για το τι ακριβώς κάνουμε, προκειμένου οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία να είναι όσο το δυνατόν περιορισμένες. Γνωρίζετε, όμως, ότι η κρίση αυτή συνεχίζεται. Είναι μια κρίση που αφορά, βεβαίως, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά έχει ευθεία αντανάκλαση στους Έλληνες πολίτες. Και γι` αυτό ακριβώς τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν, με την υποβολή του σχετικού σχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή, στοχεύουν, όπως σας είπα και την Παρασκευή, κυρίως στην εξασφάλιση ρευστότητας, ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ο καθένας Έλληνας πολίτης -φερ` ειπείν στον τομέα των στεγαστικών δανείων- να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Αυτό είναι το μέλημά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται. Σας διαβεβαιώ ότι ο Πρωθυπουργός, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ολόκληρη η κυβέρνηση, έχει σκύψει με τη δέουσα σοβαρότητα, με τη δέουσα προσοχή, πάνω από το θέμα και μελετά όλες τις πτυχές του. Ασφαλώς θα γνωρίζετε -είμαι βέβαιος γι` αυτό- ότι και σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν συνεχώς εξελίξεις. Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τις μηνύσεις και τις αγωγές που κατέθεσε ο προκάτοχός σας κ. Ρουσόπουλος, εναντίον συναδέλφων του ALPHA.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε σχετικό ερώτημα το Σάββατο έκανα μια δήλωση η οποία είναι σαφής και ισχύει στο ακέραιο. Δεν αλλάζει κάτι.

ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ: Για το θέμα των νομαρχιακών συνελεύσεων, σας έχουν γίνει άλλες δύο ερωτήσεις, εάν θυμάμαι καλά, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο σχόλιο, σε σχέση με το ότι και στις τελευταίες τρεις εβδομάδες το πάγιο αίτημα, το οποίο συμπεραίνουμε από όσα ακούγονται, είναι ότι το μεγάλο παράπονο είναι ότι είναι κλειστές οι πόρτες των Υπουργείων. Αυτό το αίτημα ακούγεται επί τρεις εβδομάδες. Αυτή είναι δική μου κρίση, τέλος πάντων. Έχετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σωστά είπατε έχω ερωτηθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες δύο ή τρεις φορές πάνω σε αυτό το θέμα. Έχω τοποθετηθεί. Ακούμε ως κυβέρνηση με προσοχή όσα λέγονται σε αυτές τις νομαρχιακές συνελεύσεις, σε αυτές τις κομματικές συναντήσεις. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κομματικές συναντήσεις. Δεν το κάνω ποτέ. Θα ήθελα όμως να σας διαβεβαιώσω ότι όσα λέγονται καταγράφονται με τη δέουσα προσοχή.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η απουσία της Νέας Δημοκρατίας από τη συζήτηση για την Προανακριτική, έγινε αντικείμενο κριτικής, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εγώ όμως θα σταθώ εντός Νέας Δημοκρατίας και κυρίως με αφορμή την παρέμβαση του κ. Τατούλη, ο οποίος είπε ότι συνιστά, στην ουσία, παραδοχή ενοχής. Και από κει και πέρα ζήτησε οι πέρα από τους ποινικά υπεύθυνους, οι πολιτικά υπεύθυνοι, να αποπεμφθούν από την κυβέρνηση. Το σχόλιο της κυβέρνησης ποιο είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Έχω τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα -τη συζήτηση, δηλαδή, που έγινε την Παρασκευή στη Βουλή- με τρόπο ο οποίος είναι πολύ σαφής. Ανέπτυξα όπως άλλωστε το έπραξαν και διάφοροι Υπουργοί, με επικεφαλής τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, ήδη νομίζω από την Πέμπτη, την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης η οποία δεν αφήνει αναπάντητα ερωτήματα σε κανέναν καλόπιστο Έλληνα πολίτη.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 27 October 2008 - 18:46:23 UTC