Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-04-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 7 Απριλίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 195441668

Έκδοση 1

brf0704

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

" Εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και προσωπικά, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βασίλη Κουφολιά, του Έλληνα φοιτητή που έχασε τη ζωή του από το σεισμό, που έπληξε την κεντρική Ιταλία, στην πόλη Λ` Ακουίλα όπου σπουδάζουν πολλοί Έλληνες φοιτητές.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και φυσικά όλες οι άλλες αρμόδιες Αρχές της ελληνικής Πολιτείας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους Έλληνες φοιτητές και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια.

" Να σας ενημερώσω ότι ο Πρωθυπουργός, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Γαλλίας κ. Σαρκοζί, θα βρεθεί μεθαύριο Πέμπτη στο Παρίσι, για ανεπίσημη επίσκεψη.

Στις 13.00, θα μετάσχει σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Σαρκοζί.

Στις 16.30, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Φιγιόν.

Στις 18.00, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την Έκθεση «Όρος Άθως και Βυζαντινή Αυτοκρατορία-Θησαυροί του Αγίου Όρους».

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα ένα σχόλιο της κυβέρνησης, το πώς εξέλαβε τη χθεσινή αναφορά του κ. Παυλίδη, όταν υποστήριξε τα περί σκάφους, φορτίου που πετάγεται στη θάλασσα και μάλιστα, όπως είπε, χωρίς αποζημίωση. Αυτό το «χωρίς αποζημίωση», θα θέλατε να το σχολιάσετε; Πώς το εκλαμβάνετε από τη μεριά του κ. Παυλίδη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σημασία έχει αυτό που είπα και χθες - -και έχω πει και άλλες φορές- - το είπε και ο Πρωθυπουργός το Σάββατο: Εκείνο το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση σε βάθος, πλήρως, αυτής της υπόθεσης.

Αυτή η διερεύνηση, όπως γνωρίζετε, έχει εξελιχθεί, αυτή τη στιγμή, μετά από τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η διερεύνηση, όπως η διερεύνηση κάθε υπόθεσης, πρέπει να γίνει σε βάθος ώστε να μη μένει καμία σκιά - -όπως είπα και χθες- - για την τιμή και την υπόληψη του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Δεν σας ρώτησα γι` αυτό. Καταλάβατε την ερώτηση...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι η απάντησή μου. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για την υπόθεση.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Όχι, δεν είναι για την υπόθεση. Η αναφορά του κ. Παυλίδη, κατά την άποψή μου, δεν αφορούσε την υπόθεση επί της ουσίας ή τέλος πάντων, αυτό που λέτε εσείς, τη διερεύνηση της υπόθεσης. Εμένα προσωπικά και φαντάζομαι και σε πολλούς συναδέλφους μου, έδωσε την αίσθηση ότι αυτό το «χωρίς αποζημίωση» για να πεταχτεί το φορτίο στη θάλασσα, ήταν μια κίνηση που κάτι ζητούσε ο κ. Παυλίδης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω ποτέ, όπως γνωρίζετε, τοποθετήσεις βουλευτών. Δεν θα το κάνω ούτε σήμερα. Εν πάση περιπτώσει, για την κυβέρνηση την οποία εκπροσωπώ, σημασία έχει αυτό που σας είπα: Η ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Εγώ θα επιμείνω κ. Εκπρόσωπε. Ο κ. Παυλίδης, ο 151ος και εγκαλούμενος βουλευτής πλέον, όπου πάνω του στηρίζεται όλη η κυβέρνηση, θεωρείτε ότι εκβιάζει πολιτικά την κυβέρνηση με ένα απαλλακτικό πόρισμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα είπα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για ποια διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης μιλάτε από τη στιγμή που ήδη η πλειοψηφία έσπευσε να κηρύξει αθώο τον πρώην Υπουργό. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών, του κ. Παυλόπουλου ή του κ. Δένδια, ήδη τον κηρύξανε αθώο πριν καν γίνει η Προανακριτική Επιτροπή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ γνωρίζω ότι χθες από τη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής, αποφασίστηκε η σύσταση της προβλεπόμενης Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. Και αυτό θα κάνει - -είμαι βέβαιος- - η Επιτροπή, η οποία συστήνεται με αυτή την απόφαση.

ΜΠΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η κυβέρνηση έχει πει πάρα πολλές φορές ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της ανεξάρτητα. Εκτιμώ και αυτή είναι η δική μου άποψη ότι σταδιακά γίνεται και ανεξέλεγκτη. Αυτή είναι δική μου άποψη. Χθες στη Βουλή όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων ξιφούλκησαν εναντίον του ανακριτή, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση, ο οποίος κατά κοινή ομολογία παραβίασε το Σύνταγμα και έστειλε στη Βουλή αντί για μία σελίδα, 25 σελίδες, αν δεν κάνω λάθος, παίρνοντας ευθέως θέση για την υπόθεση. Θέλω να σας ρωτήσω, αν η κυβέρνηση κεντρικά, ο Υπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου, αν έχετε να μας πείτε κάτι, θα κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση, ώστε να υπάρχουν κάποιες κυρώσεις και να μην ξανασυμβεί αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Η κυβέρνηση με δεδομένη την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, θεωρείτε ότι μπορεί να στηρίζεται σε αυτή την περίοδο, την περίοδο της διερεύνησης της υπόθεσης, στην ψήφο του κ. Παυλίδη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Δημοκρατία λειτουργεί με ορισμένους κανόνες. Δεν έχω να πω, πέραν αυτού, τίποτε άλλο απολύτως. Σε σενάρια, το είπα και χθες, δεν τοποθετούμαι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς σχολιάζετε την αναφορά του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ότι - -απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- - δεν είχατε το στοιχειώδες πολιτικό θάρρος να καλύψετε τον Θόδωρο Τσουκάτο, που είπε ότι πήρε χρήματα για το ΠΑΣΟΚ από τη Siemens; Δηλαδή, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι καλύπτει τα στελέχη της που κάνουν κάτι ανάλογο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαβάστε όλη την ομιλία του κ. Παυλόπουλου.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σαφώς τη διάβασα. Και αυτό είναι ακριβές αντίγραφο. Πώς το σχολιάζετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ να διαβάσετε όλη την ομιλία. Οι ομιλίες έχουν αρχή, μέση και τέλος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Από μόνο του έχει αξία αυτό. Είναι αυτόνομο αυτό το κομμάτι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας εκτίμηση, την οποία δεν συμμερίζομαι.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Θα επανέλθω στην ερώτηση, κ. Εκπρόσωπε, του κ. Τσιούφου: Μπορεί η κυβέρνηση να σταθεί, συνταγματικά μπορεί, μπορεί όμως πολιτικά να σταθεί με 150 βουλευτές; Γιατί, ήδη, πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν και το λένε, όπως ο κ. Βαρβιτσιώτης χθες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα ήδη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για το αληθινό σκάνδαλο, ότι στην απελευθερωμένη ακτοπλοΐα από το 2000 μέχρι το 2008 έχουν δοθεί για επιδοτήσεις των εφοπλιστών για τις άγονες γραμμές 230 εκατ., η κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα συστήσει προανακριτική Επιτροπή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει τοποθετηθεί γι` αυτό το θέμα ο αρμόδιος Υπουργός, με δήλωση την οποία έκανε χθες.

Σας ευχαριστώ.

" Η επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα, 13 Απριλίου.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Sunday, 10 May 2009 - 12:50:19 UTC