Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-06-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 208059747

Έκδοση 1

brf1506

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας και καλή εβδομάδα.

" Αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 12.00, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

" Σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, με τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας κ. Γιαν Φίσερ. Η συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Φίσερ, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, ως ο νέος Πρωθυπουργός της Τσεχίας. Όπως γνωρίζετε, η Τσεχία είναι η χώρα, η οποία μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνομιλία κάλυψε πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο συνέρχεται στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων με τους Πρωθυπουργούς των άλλων χωρών. Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να θέσει θέματα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για την ελληνική πλευρά.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ενόψει των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης, έχει λάβει οριστική απάντηση η κυβέρνηση από την πλευρά του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν, αν θα παραστεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή, σχετικά με τα ονόματα των προσωπικοτήτων τα οποία θα παραστούν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Μόλις έχω κάτι, θα σας ενημερώσω.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Στον κυριακάτικο Τύπο, κύριε Εκπρόσωπε, διαβάσαμε κάποια δημοσιεύματα, όπου ο κ. Ρουσόπουλος, σε εισαγωγικά, είπε, ουσιαστικά αφήνει αιχμές για την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ υπήρξαν χθες και αναφορές στον Πρωθυπουργό για μια μυστική συνάντηση στη Ραφήνα. Ποιο είναι το σχόλιό σας; Βγήκαν τα μαχαίρια; Πώς κρίνετε την πολιτική του συμπεριφορά, μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η απόφασή του, όπως γνωρίζετε, είναι σεβαστή. Κάθε απόφαση είναι σεβαστή. Πέραν αυτών, δεν έχω να πω κάτι, δεδομένου ότι δεν γνωρίζω, συν τοις άλλοις, δηλώσεις - -επίσημες- - στις οποίες αναφέρεστε. Ούτως ή άλλως, όμως, παγίως, όπως γνωρίζετε, δεν σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Θα μελετούσε η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε επίπεδο κομμάτων ή να σχηματίσει ένα νέο κομματικό φορέα, ευρύτερο, στο χώρο από το κέντρο μέχρι τη δεξιά, ούτως ώστε να διευρύνει την απήχησή της και το ακροατήριό της και την εκλογική της βάση, ενόψει μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης, οποτεδήποτε αυτή πραγματοποιηθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γιατί κάνετε αυτή την ερώτηση; Δεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το σκεπτικό της. Η Νέα Δημοκρατία, όπως γνωρίζετε - -εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά βεβαίως, ενεργοποιούμαι πολιτικά για τη Νέα Δημοκρατία ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος- - είναι ένα κόμμα το οποίο υπάρχει από το 1974. Και πολιτεύεται, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων πολιτών, με ιδιαίτερη επιτυχία.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Άρα, έκανε λάθος ο κ. Μανώλης που έκανε σχετική δήλωση σε κυριακάτικη εφημερίδα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε - -το είπα μόλις προηγουμένως- - δεν σχολιάζω προσωπικές τοποθετήσεις βουλευτών.

ΤΣΙΚΡΙΚΑ: Αυτή την εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή τελικά, κύριε Εκπρόσωπε, ο νόμος περί Ευθύνης Υπουργών; Θα αλλάξει άμεσα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι γνωστή η δέσμευση την οποία έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός, να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες, τόσο προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια, προκειμένου να μελετηθούν όλες οι δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία περιγράψατε. Είναι γνωστές, βεβαίως, οι πρόνοιες του Συντάγματος. Όπως είναι επίσης γνωστό - -και το έχουμε πει- - ότι θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί κατά καιρούς. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει πει ο Πρωθυπουργός δύο ή τρεις φορές, πολύ πρόσφατα. Και ισχύει, βεβαίως, στο ακέραιο. Ίσως και εντός της ημέρας ενημερωθείτε για λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μόλις πρόσφατα, πριν από λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών ή στην παραφιλολογία περί συνεργασιών, το απέκλεισε, λέγοντας ότι δεν είναι νοητές τέτοιες συνεργασίες. Ο κ. Μανώλης ξεκίνησε τη μια φορά, υπήρξε η πρώτη απάντηση, παραπέμψατε στον Πρωθυπουργό, όμως συνεχίζει. Δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβετε μέτρα για έναν βουλευτή ο οποίος έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα όσα λέει ο Πρωθυπουργός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Την έχει, βεβαίως, παρουσιάσει τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και εγώ, από αυτό εδώ το βήμα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που μου έχουν ανατεθεί. Σας είπα: Σχόλια για προσωπικές δηλώσεις βουλευτών, δεν κάνω.

ΤΡΟΥΠΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, να επιστρέψω στη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας. Έχετε να μας πείτε κάτι; Υπήρξε κάποια απάντηση ή κάποια κατεύθυνση σε σχέση με το θέμα των λαθρομεταναστών, θέμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός με επιστολή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σωστά είπατε, ο Πρωθυπουργός μόλις στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ως αποκορύφωμα των ενεργειών που έχει κάνει και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση όλα τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση μιας κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του θέματος των λαθρομεταναστών, της παράνομης μετανάστευσης, απέστειλε μια επιστολή στον προεδρεύοντα, νέο Πρωθυπουργό της Τσεχίας.

Η Ελλάδα, όπως σας είναι γνωστό, επέμεινε ώστε να συμπεριληφθεί ένα κεφάλαιο για τη λαθρομετανάστευση στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα γίνει τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες. Πράγμα, που οριστικοποιήθηκε μάλιστα, και με την επιστολή αυτή την οποία απέστειλε ο Πρωθυπουργός προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα τίθεται πλέον με αυτό τον τρόπο επισήμως στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόθεση του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή είναι να τονίσει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κάτι που σας έχουμε πει και άλλες φορές: Οξύτατες μεταναστευτικές πιέσεις, δυσανάλογες προς το μέγεθος της χώρας και τις δυνατότητες που έχει η χώρα να απορροφήσει αυτούς τους πολύ μεγάλους, συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς παρανόμων, ως επί το πλείστον, οικονομικών μεταναστών. Γνωρίζετε ότι αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Μεταξύ των άλλων, στη γεωγραφική θέση της χώρας μας, που έχει σε σχέση με τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, την εκτεταμένη θαλάσσια και χερσαία οριογραμμή και την εγγύτητα που έχει η χώρα μας με διάφορες χώρες καταγωγής και διέλευσης παρανόμων μεταναστών.

Πιστεύουμε, συνεπώς, ότι για όλους αυτούς τους λόγους και λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των μεταναστών - -σας είπα ότι μέσα στα τελευταία τρία χρόνια έχει υπερτριπλασιαστεί ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας- - πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα χωρίς καμιά καθυστέρηση. Τα μέτρα αυτά αναφέρονται διεξοδικά στην επιστολή την οποία απέστειλε ο κ. Καραμανλής στον Πρωθυπουργό της Τσεχίας κ. Γιαν Φίσερ.

Είναι επίσης γνωστό ότι, συνεχώς, από τον Ιούνιο του 2004 με πολλές παρεμβάσεις, τόσο σε επίπεδο του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όσο και σε επίπεδο των Υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποσαφηνισθεί πλήρως ποια είναι η ουσία του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Είπα και την περασμένη βδομάδα ότι δεν είναι πάντα εύκολο, σε χώρες οι οποίες είναι πολύ μακριά από μας και έχουν να δεχθούν σημαντικά μικρότερο αριθμό παράνομων οικονομικών μεταναστών απ΄ ό,τι εμείς, να εξηγήσει κάποιος την ιδιαιτερότητα του προβλήματος. Είμαι βέβαιος όμως ότι, όπως φαίνεται, τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα αυτό ακριβώς λόγω του μεγέθους και του ολοένα αυξανόμενου όγκου που παίρνει, γίνεται αντιληπτό.

Και γι΄ αυτό ακριβώς έχουμε και μεγαλύτερη ανταπόκριση στα αιτήματα τα οποία εμείς θέτουμε συνεχώς: Τόσο όσον αφορά τη FROΝΤEX (και τις επιχειρήσεις τις οποίες διοργανώνει στον ελληνικό χώρο) όσον αφορά την κοινή ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, αλλά και τέλος όσον αφορά την ανάγκη που υπάρχει να ενισχύσουν οικονομικά οι χώρες της Ευρώπης και στο κέντρο της Ευρώπης και στο Βορρά, τις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Όλες αυτές οι προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε με αφορμή την απόφαση του κ. Ρουσόπουλου να μην συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, θα πρέπει το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές ή πρώην υπουργοί που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι πάνω σ΄αυτό το θέμα. ΄Εχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, αλλά όμως το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλές φωνές και από τον κ. Μανώλη και από τον κ. Κοκκινούλη σήμερα ο οποίος επανέρχεται και που ζητά ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν όσοι ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κ. Βουλγαράκη και στον κ. Δούκα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επιμένετε να σχολιάσω δηλώσεις ή φερόμενες δηλώσεις βουλευτών. Δεν το έκανα δύο ή τρεις φορές σήμερα μέχρι τώρα και δεν θα το κάνω ούτε αυτήν εδώ.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η θέση του Μαξίμου ποια είναι; Δηλαδή αν πρέπει να το ακολουθήσουν το παράδειγμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκα.

ΤΡΟΥΠΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχετε να μας πείτε κάτι περισσότερο για τα θέματα του αυριανού ΚΥΣΕΑ και αν στα θέματα αυτά είναι και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, όπου ο στρατός εμπλέκεται έτσι κι αλλιώς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω αυτή την εντύπωση. Θα σας παρακαλέσω να περιμένετε τη συνολική ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ από τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μεϊμαράκη.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, πριν καλά-καλά ανακοινωθεί ουσιαστικά η σκέψη της κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρων υποδοχής σε διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα - -και ξέρω ότι δεν είναι οριστικές οι σκέψεις, ξέρω ότι είναι ακόμα σε ζύμωση, σε διεργασία στην κυβέρνηση- - υπήρξαν δύο ειδών κριτικές. Πρώτον, ότι αυτές οι λογικές παραπέμπουν στο παρελθόν και σε πολύ δυσάρεστες μνήμες, σε σχέση με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και δεύτερον, ότι πολλές τοπικές κοινωνίες δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν. Δήμαρχοι, δηλαδή θεσμικοί παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κυβέρνηση θα πάρει κάποια πρωτοβουλία να το συζητήσει περισσότερο; Θα το ανακοινώσει; Αδιαφορεί; Δηλαδή, πώς αντιπαρέρχεται αυτή την κριτική;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, θα πω το εξής: Είναι λαθεμένες και πολλές εκφράσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι συζητήσεις που γίνονται προς μια εσφαλμένη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η χώρα αντιμετωπίζει, τα τελευταία δύο-δυόμιση χρόνια, ένα συνεχώς ογκούμενο κύμα παράνομων στη συντριπτική τους πλειοψηφία - -το υπογραμμίζω αυτό για μια ακόμη φορά- - οικονομικών μεταναστών. Δηλαδή, ανθρώπων που επιχειρούν να έρθουν από τις χώρες καταγωγής τους προς την Ευρώπη, με πρώτη χώρα εισόδου τη χώρα μας, προκειμένου να βρουν μια καλύτερη μοίρα. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό, αλλά δημιουργεί σε αυτούς τους μεγάλους αριθμούς και τους όγκους, τεράστια προβλήματα στη χώρα μας, έτσι ώστε να έχουν φθάσει στα άκρα οι αντοχές τόσο της οικονομίας, όσο και της κοινωνίας μας.

Είναι φυσικό, λοιπόν, και στην Ελλάδα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης - -αναφέρομαι στην Ιταλία- - να δημιουργούνται κέντρα οργανωμένης υποδοχής των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι είτε συλλαμβάνονται κατά την προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα, είτε συλλαμβάνονται αφού έχουν μπει στη χώρα και διαπιστώνεται ότι δεν διαθέτουν τα νόμιμα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι πριν από δύο-δυόμιση χρόνια γινόταν μεγάλη κριτική στη χώρα μας από φορείς του εξωτερικού, γιατί ακριβώς διέθετε πολύ περιορισμένο, σχεδόν μηδενικό, αριθμό τέτοιων κέντρων υποδοχής. Και σας είπα προχθές ότι στο παρελθόν δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις να οργανωθεί η υποδοχή των ξένων υπηκόων, οι οποίοι προσπαθούν παράνομα να εισέλθουν να ζήσουν στη χώρα μας.

Θυμάστε, ασφαλώς, ότι η χώρα μας δεχόταν έντονη κριτική ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο φέρονταν - -δεν ήταν αλήθεια- - να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Αρχές όσους προσπαθούσαν, κυρίως από τη θάλασσα (δηλαδή από τα ανατολικά) να μπουν στην Ελλάδα. Και θυμάστε πόσο διευκόλυνε την κατάσταση η κατασκευή του κέντρου υποδοχής στη Σάμο. Ανάλογο κέντρο υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάλογο κέντρο, όπως ξέρετε, δημιουργείται κοντά στην Πάτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η σημαντική αυτή πόλη της Ελλάδας, με τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί κυρίως στην περιοχή του λιμανιού της πόλης. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να γίνεται - -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα- - ένας τρόπος συστηματοποιημένης υποδοχής των παράνομων μεταναστών. Τίποτε από αυτά που οργανώνονται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα - - όπως αναγνωρίζονται παγκοσμίως και ισχύουν για κάθε πολίτη, για κάθε άνθρωπο του πλανήτη μας- - δεν μπορεί λοιπόν και δεν επιτρέπεται να ξυπνά, όπως είπατε, κάποιες άλλες μνήμες από άλλες εποχές. Όλα αυτά, βεβαίως, δεν ισχύουν, σε καμία περίπτωση, σε μια χώρα, όπως είναι η Ελλάδα όπου είναι αποδεδειγμένη η ισονομία και η ισοπολιτεία για όλους τους πολίτες.

Δεύτερον: Είναι φυσικό όταν συζητούνται τέτοια θέματα να γίνεται μια συζήτηση και σε τοπικό επίπεδο. Δεν έχουν ληφθεί, όμως, οριστικές αποφάσεις. Και συνεπώς, είναι πρόωρο κάποιοι να προσπαθούν για καθαρά πολιτικούς, κομματικούς ή άλλους λόγους να εκμεταλλευθούν μια κατάσταση που θα δώσει λύση σε προβλήματα, τα οποία είμαι βέβαιος ότι αντιμετωπίζουν αυτές οι ίδιες οι κοινωνίες πολύ συχνά και κάποιοι προσπαθούν να τις κινητοποιήσουν εναντίον αυτών των λύσεων.

Σημασία έχει, λοιπόν, να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις, ώστε να μειωθεί η πίεση, η ένταση που ορισμένα από αυτά τα φαινόμενα που περιέγραψα πιο πριν, δημιουργούν στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία. Αυτός είναι ο στόχος. Η άμβλυνση φαινομένων και όχι η δημιουργία κάποιων νέων.

Ασφαλώς, θα θυμάστε ότι πολλές φωνές ακούγονταν το τελευταίο διάστημα ότι δήθεν δεν γινόταν τίποτα και ότι οι Αρχές δεν ελάμβαναν δήθεν εκείνα τα μέτρα που έπρεπε ή ήταν ωφέλιμο να ληφθούν. Δεν μπορεί, λοιπόν, τα ίδια πρόσωπα που χθες κατέκριναν και την Πολιτεία και τις Αρχές ότι δήθεν δεν έκαναν τίποτε, τώρα να κάνουν άλλου είδους κριτική, γιατί δήθεν οι επεξεργαζόμενες λύσεις κάποιους θα βλάψουν. Νομίζω ότι η κριτική, τις περισσότερες φορές, προέρχεται από κατ` επάγγελμα διαμαρτυρομένους.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 15 June 2009 - 15:39:53 UTC