Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-08-24

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Αριθμός Δελτίου: 220519340

Έκδοση 1

BRIEFING 2o (240809)

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλησπέρα σας,

Έγινε προ ολίγου ακόμη μια αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών, από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δεν θα επαναλάβω τα όσα ειπώθηκαν. Οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος είναι οι πλέον αρμόδιοι να αναφερθούν σε επιχειρησιακά θέματα, όπως σας είπα και το πρωί. Θα ήθελα μόνο να μείνω σε δύο  τρία σημεία.

Καταρχάς, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, καθώς δεν υπάρχουν ανοιχτά σημαντικά ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων -το επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά- δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, είναι υπαρκτός. Γι` αυτό και όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζουν να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή σε πλήρη ανάπτυξη.

Αντίθετα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα. Οι ισχυροί άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν από το πρωί -σας είπα άλλωστε ότι είχε γίνει διακοπή των πτήσεων των αεροσκαφών, ακριβώς γιατί οι ισχυρής έντασης άνεμοι δεν επιτρέπουν αυτές τις πτήσεις- δεν επέτρεψαν στα πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρήσουν και οι επιχειρήσεις γίνονται μόνο από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος και με εντολή του Αρχηγού του Λ.Σ., έχουν διατεθεί πλωτά περιπολικά σκάφη του, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί, για να απομακρύνουν από την περιοχή του Πόρτο Γερμενού τους κατοίκους.

Συμπληρωματικά των όσων σας είπα το μεσημέρι σχετικά με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, υπάρχει μια συμπληρωματική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αναφέρει αυτό που σας είπα, ότι υπάρχει μια μονάδα του Μηχανικού που έχει φθάσει ήδη στην Αθήνα και είναι έτοιμη να συμβάλει και εκείνη από την πλευρά της και ότι δύο πυραυλάκατοι είναι έτοιμες, εάν χρειαστεί, να παρέμβουν, προκειμένου να απομακρυνθούν πολίτες από την περιοχή του Πόρτο Γερμενού ή αλλού.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σήμερα δύο τηλεφωνήματα. Το πρώτο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος του εξέφρασε την συμπαράσταση και του ιδίου προσωπικά, της κυπριακής κυβέρνησης και όλου του κυπριακού λαού για τη δοκιμασία που υφίσταται η περιοχή και ο πληθυσμός της Αττικής από τις πυρκαγιές που, όπως σας είπα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάδιο καταστολής.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια τόσο για την έκφραση συμπαράστασης, όσο και για τη βοήθεια την οποία με πολύ μεγάλη προθυμία ο κυπριακός ελληνισμός προσέφερε στη χώρα μας. Σας είπα ότι υπήρχε ήδη από χθες μια ομάδα Κυπρίων δασοπυροσβεστών οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας με τα μεταφορικά τους μέσα και άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή του Κιθαιρώνα, όπως επίσης και ένα κυπριακό ελικόπτερο πυρόσβεσης που βρίσκεται στη χώρα μας.

Οι Κύπριοι θέλουν να βοηθήσουν περισσότερο και γι` αυτό το λόγο έχουν ήδη πάει στην Κύπρο τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C 130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφέρουν στην Ελλάδα τουλάχιστον άλλους 70 Κυπρίους δασοπυροσβέστες με τα μεταφορικά τους μέσα, για να προσφέρουν και εκείνοι τις υπηρεσίες τους.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να κάνω αναφορά και στο τηλεφώνημα που έκανε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνημα συμπαράστασης προς τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής τον ευχαρίστησε γι` αυτό το τηλεφώνημά του και για τα λόγια που του είπε ο κ. Ερντογάν. Επίσης, τον ευχαρίστησε και για ένα τουρκικό πυροσβεστικό εναέριο μέσο, το οποίο η γειτονική χώρα μας το έστειλε γι` αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

Να κάνω μια ανακεφαλαίωση όσον αφορά τα ξένα εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή μας: Πρόκειται για ένα κυπριακό ελικόπτερο, δύο ιταλικά αεροσκάφη τύπου CL 415, τέσσερα γαλλικά του ίδιου τύπου, ένα τουρκικό αεροσκάφος, το οποίο άλλωστε ανέφερα και προηγουμένως. Αναμένονται δε αύριο το πρωί δύο ισπανικά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Θα ήθελα να σας πω ότι η βοήθεια αυτή γίνεται δυνατή -όπως άλλωστε είπα το πρωί- στα πλαίσια του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον οποίο αποφάσισε ήδη από το Σάββατο να ενεργοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας τη συνδρομή των κρατών-μελών για την αποστολή εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα σε μια ώρα μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού, η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει -απέστειλε ήδη- δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του τύπου που σας ανέφερα, ενώ μετά από αίτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πληροφόρησης, η Γαλλία δήλωσε την ετοιμότητά της να παράσχει επίσης δύο αεροσκάφη από την ευρωπαϊκή τακτική δύναμη. Το ίδιο έγινε και με την Κύπρο.

Σε γραπτή δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ο Έλληνας Επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας, σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή δύναμη πυροσβεστικών αεροσκαφών που συστάθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνιστά λαμπρό παράδειγμα ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας στην ενίσχυση των προσπαθειών που γίνονται στις πιο δύσκολες περιστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε χώρα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα επίσης να αναφέρω, ότι προσφορά βοηθείας με πυροσβεστικά ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα είχαμε και από τη γειτονική μας χώρα, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ευχαριστούμε τη γειτονική χώρα γι` αυτή την απλόχερη προσφορά βοήθειας στις δύσκολες στιγμές. Απ` ό,τι πληροφορούμαι από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές όπου έχει διαβιβαστεί το αίτημα, η προσφορά αυτή δεν είναι συμβατή αυτή τη στιγμή με τις ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα.

Θα ήθελα, επίσης, να κάνω μια σύντομη αναφορά σε ένα συμβάν, το οποίο όλοι έχετε πληροφορηθεί, σχετικά με ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Κατά τη διάρκεια της υδροληψίας το αεροσκάφος αυτού του τύπου παρέμεινε στην επιφάνεια της θάλασσας, λόγω απώλειας του αριστερού πλωτήρα. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός διάσωσης για το πλήρωμα και το αεροσκάφος. Συγκεκριμένα απογειώθηκαν ένα Super Puma για ενδεχόμενη διάσωση του πληρώματος και ένα δεύτερο Super Puma στο οποίο επιβιβάστηκε μια ομάδα επισκευής. Άλλο αεροσκάφος, του ίδιου τύπου Καναντέρ, προσθαλασσώθηκε πλησίον για παροχή τεχνικής βοήθειας. Το αεροσκάφος, όπως με πληροφορούν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη στιγμή, αφού ρυμουλκήθηκε, έχει προσδεθεί ασφαλώς σε παρακείμενη παραλία του Σχοινιά.

Η αρχική φάση ρυμούλκησης έγινε σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης. Θα ακολουθήσει, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ρυμούλκηση σε ασφαλές λιμάνι για ανέλκυση και επισκευή του αεροσκάφους.

Θα ήθελα, επίσης, να αναφερθώ σε μια ανακοίνωση-δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Σουφλιά: «Επειδή λέγεται και γράφεται από ορισμένους ότι οι δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται από την πυρκαγιά δήθεν θα μετατραπούν σε οικόπεδα και βίλες, θέλω να επισημάνω», λέει ο κ. Σουφλιάς, «ότι έχουν γίνει από πλευράς νομοθεσίας τα πάντα ώστε να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο». Και υπενθυμίζουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Μένω πάντα στη δήλωση του κ. Σουφλιά.

Πρώτον, το Νοέμβριο του 2007 ο κ. Σουφλιάς εισηγήθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή πολύ σημαντική διάταξη που ισχύει για όλες τις πυρκαγιές από το 2007 και μετά. Βάσει αυτής της διάταξης, μόλις διαπιστωθεί ότι σε δασική έκταση που καταστράφηκε από πυρκαγιά, χτίζεται κάποιο αυθαίρετο, αυτό κατεδαφίζεται αμέσως και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δικαίωμα να καταφύγει σε οποιαδήποτε διοικητική ή δικαστική Αρχή.

Αυτό έχει τεράστια σημασία, γιατί είναι γνωστό ότι στο παρελθόν αυτοί που έχτιζαν αυθαίρετα στα καμένα, με προσφυγές και άλλα ένδικα μέσα και διάφορους άλλους τρόπους τους οποίους χρησιμοποιούσαν να κερδίζουν χρόνο πετύχαιναν τελικά να παραπέμπουν το θέμα στις λεγόμενες «ελληνικές καλένδες». Αυτό πλέον με την τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ που έχει γίνει νόμος του κράτους, δεν είναι δυνατόν.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σύνταγμα στο άρθρο 117 παράγραφος 3, ορίζει ότι δάση και δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται από πυρκαγιά κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.

Ο κ. Σουφλιάς τονίζει, επίσης, στη δήλωσή του ότι ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας όπου το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει φορέα διαχείρισης, έχει συνδεθεί με δορυφόρο που ελέγχει την περιοχή και εντοπίζει αμέσως αν κτίζεται κάποιο τέτοιο κτίσμα.

Δεύτερον, οι διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και για τις κυρώσεις και την κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι σαφείς. Αυτό που πρέπει να γίνει, ασφαλώς, τόσο με αυτές τις διατάξεις, όσο και με όσα προανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Σουφλιάς, είναι να εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι διατάξεις αυτές από τους αρμοδίους. Οι περιφέρειες, οι νομαρχίες και οι πολεοδομίες που υπάγονται στις νομαρχίες -το υπενθυμίζω αυτό- έχουν την αποστολή να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους νόμους.

Οι ώρες αυτές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Αλλά τουλάχιστον ας έχουν όλοι οι Έλληνες στο μυαλό τους ότι έχουμε νομοθετήσει με πληρότητα σε όλα τα επίπεδα, ώστε η εφαρμογή των νόμων να εξασφαλίζει αυτό που σας είπα και το πρωί: Όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος.

Και μια δεύτερη ανακοίνωση, επειδή ερωτήθηκα το πρωί, σχετικά με τη διαπίστωση ζημιών που πιθανόν να έχουν γίνει. Με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιά, η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου η ΥΑΣ, άρχισε ήδη την καταγραφή ζημιών σε κτίσματα.

Πρώτον, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, κατέγραψε τους οικισμούς στους οποίους έγιναν ζημιές σε κτίσματα και έγινε και μια πρώτη εκτίμηση.

Δεύτερον, σύμφωνα με αυτή, ζημιές διαφόρων βαθμών έχουν υποστεί περίπου 150 σπίτια.

Τρίτον, αύριο Τρίτη, 25 Αυγούστου, τριάντα επιτροπές μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ θα ξεκινήσουν τη συστηματική και πλήρη καταγραφή των ζημιών στα κτίσματα των οικισμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Υπάρχει, επίσης, μια επιστολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς την Περιφέρεια Αττικής, με την οποία ζητείται από την Περιφέρεια να αναφέρει τα εξής:

Πρώτον, για ποιες περιοχές λήφθηκε απόφαση οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3613 του 2007.

Δεύτερον, τον κατά προσέγγιση αριθμό ανά Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που απομακρύνθηκαν προληπτικά και με δική τους ευθύνη από τις οικίες τους.

Τρίτον, τον αριθμό των κατοικιών που έχουν υποστεί ζημιές από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και έχουν καταστεί μη κατοικήσιμες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, με όλες αυτές τις ενέργειες γίνεται ένας πλήρης έλεγχος των κατοικιών οι οποίες έχουν υποστεί ζημιές, ώστε πολύ γρήγορα να αρχίσει μια αποτίμηση.

Επίσης, με εντολή του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριου Σαλμά, κοινωνικοί λειτουργοί του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΕΚΚΑ, βρίσκονται από χθες το πρωί στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν τους Δήμους και τις Κοινότητες Διονύσου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Άνοιξης, Αγ. Στεφάνου, Παλλήνης, Πικερμίου, Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα, Σουλίου και Νέας Μάκρης, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που παρουσιάζονται και να προσφέρουν βοήθεια σε όσους κατοίκους έχασαν τα σπίτια τους. Σε συνεργασία με τις Νομαρχίες και τους Δήμους, το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρίσκεται, ανά πάσα στιγμή, σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσει στις δομές του ΕΚΚΑ όλους όσοι έχασαν τα σπίτια τους. Και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν σε επαφή με την τριψήφια τηλεφωνική γραμμή 197 που λειτουργεί ολόκληρο το εικοσιτετράωρο. Μικρός αριθμός ατόμων, όπως με πληροφορούν από το Υπουργείο, που έκριναν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τη μόνιμη κατοικία τους, ήδη βρίσκονται σε προσωρινή στέγαση. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Για όποιον χρειάζεται, ευχαρίστως να του δώσω και περισσότερα στοιχεία.

Θα ήθελα, επίσης, να κάνω μια σύντομη αναφορά στην ηλεκτροδότηση των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Όπως αντιλαμβάνεστε, επειδή ακριβώς οι πυρκαγιές ήταν μεγάλης έκτασης, σε ορισμένα χρονικά σημεία, υπήρξαν κάποια προβλήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τη ΔΕΗ, η κατάσταση σήμερα και μιλώ για τα στοιχεία που είχα πριν από λίγες ώρες σαφώς βελτιώθηκε με κατακόρυφη πτώση στο 50% περίπου, των υποσταθμών που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας. Αυτό οφείλεται, βεβαίως, στη σταδιακή κατάσβεση των εστιών της πυρκαγιάς. Αλλά, βεβαίως, είχαμε χθες επιδείνωση της κατάστασης, λόγω της αναζωπύρωσης που σημειώθηκε τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να καούν κολώνες και γραμμές που είχαν στο μεταξύ αποκατασταθεί στο Γραμματικό και στο Καλέντζι. Πολλά συνεργεία της ΔΕΗ και των συνεργαζομένων τεχνικών εταιρειών, εκτελούν εργασίες αποκατάστασης στο Βαρνάβα, στη Ροδόπολη, στο Διόνυσο, στην Πεντέλη, στο Γραμματικό, στο Καλέντζι, στην περιοχή Βρανά, στο αντλιοστάσιο του Σουλίου και αλλού.

Η ΔΕΗ, προς ενίσχυση των συνεργείων που βρίσκονται στην Αθήνα, έχει φέρει, ήδη συνεργεία από γειτονικές πόλεις, όπως είναι η Λιβαδειά και η Θήβα και φέρνει επιπλέον συνεργεία από την Πάτρα.

Στην Κάρυστο υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, γιατί πάνω από 70 στύλοι είναι καμένοι. Η ΔΕΗ έχει εκεί, ήδη, συνεργεία με 40 άτομα, τα οποία ασχολούνται με την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ θα μετακινηθούν και συνεργεία από την Κεντρική Ελλάδα προς την περιοχή της Καρύστου. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επικαιροποιημένα στοιχεία για την περιοχή του Κιθαιρώνα, Πόρτο Γερμενού. Ίσως αργότερα να έχω και να σας τα δώσω.

Για τη γενική κατάσταση, θα ήθελα να σας πω: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω από τη ΔΕΗ, δεν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ-άουτ, όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Καμία παραγωγική μονάδα ή σημαντική γραμμή υψηλής τάσης δεν επηρεάζεται από τις πυρκαγιές. Η διανομή έχει όλες τις δυνατότητες, συνεργεία και υλικά, για να αντιμετωπίσει την αποκατάσταση βλαβών αποτελεσματικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μόλις σβήσουν, δηλαδή, οι πυρκαγιές.

Αυτά είναι τα στοιχεία που είχα να σας πω σχετικά με τη ΔΕΗ.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη ενημέρωση, θα ήθελα επίσης να σας πω ότι αύριο στις 16.00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επόμενη ενημέρωση θα γίνει αύριο περίπου στις 12.00 με 12.30, λίγο νωρίτερα από τη συνηθισμένη μας ώρα.

Ευχαριστώ.

Καλό απόγευμα.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 24 August 2009 - 18:26:37 UTC