Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Special News Bulletin in Greek, 97-12-18

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 18 Δεκεμβρίου 1997

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

  • [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

  • [03] KAI ANΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

    Θεσσαλονίκη 18 Δεκεμβρίου 1997 (Μ.Π.Ε.)

    Άκαρπες απέβησαν οι ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους YΑK-42, που αγνοείται από χθες το βράδυ, ενώ πετούσε πάνω από την Θεσσαλονίκη, με 62 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες οι 42 είναι Έλληνες. Δύο αεροσκάφη C- 130, τέσσερα ελικόπτερα, αλλά και καταδρομείς, δυνάμεις της ΕΜΑΚ ερευνούν την περιοχή προς την Πιερία και την Ημαθία, όπου σύμφωνα με τον πύργο ελέγχου, εντοπίστηκε για τελευταία φορά το αεροσκάφος, ενώ έρευνες διεξάγονται και στο Θερμαϊκό από πολεμικό πλοίο, περιπολικά του Λιμενικού Σώματος καθώς και αλιευτικά σκάφη.

    Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες και στις περιοχές Κιλκίς και Πέλλας, σύμφωνα με πρωινές δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, Φίλιππου Πετσάλνικου. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από την Οδησσό στην Θεσσαλονίκη και είχε αντικαταστήσει "Μπόινγκ - 737" που είχε παρουσιάσει βλάβη.

    [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , 18 Δεκεμβρίου ( Μ.Π.Ε.)

    Με το πρώτο φως της ημέρας εντάθηκαν οι ερευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους YΑK-42, που αγνοείται, από τις 9.13’ χθες το βράδυ. Ηδη, δύο C-130 και τρία ελικόπτερα “χτενίζουν” την περιοχή της Πιερίας,αλλά και της Ημαθίας, όπου, σύμφωνα με τις ενδείξεις εντοπίστηκε για τελευταία φορά το αεροσκάφος, πριν χαθεί από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

    Όπως δήλωσαν αρμόδιοι του αεροδρομίου, το αεροσκάφος προσέγγισε στις 9.13’ τον διάδρομο προσγείωσης, πέταξε παράλληλα με αυτόν, αλλά χωρίς να έχει αρχίσει τη διαδικασία προσγείωσης. Ο πύργος ελέγχου συνέστησε στον Ουκρανό πιλότο να επιχειρήσει μια στροφή πάνω από την Θεσσαλονίκη και να επανέλθει για την προσγείωση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο πιλότος κινήθηκε προς τα δυτικά, πέταξε δηλαδή πάνω από την Θερμαϊκό και στη συνέχεια νοτιοδυτικά του αεροδρομίου. Για τελευταία φορά εντοπίστηκε από το ραντάρ του πύργου ελέγχου την ώρα που πετούσε se απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Βέροια, σε ύψος 1000 μέτρων περίπου. Στο σημείο αυτό χάθηκε κάθε επαφή μαζί του.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι έρευνες που άρχισαν απέβησαν άκαρπες μέχρι τις πρωινές ώρες.

    Το πρωί ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Φιλ. Πετσάλνικος δήλωσε από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ότι οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στην περιοχή του Κιλκίς, προκειμένου να ερευνηθεί και αυτή η περίπτωση.

    [03] KAI ANΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , 18 Δεκεμβρίου (Μ.Π.Ε.)

    Σαράντα άνδρες της ΕΜΑΚ, διμοιρία αλπινιστών και επίλεκτες μονάδες των καταδρομέων συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους της ουκρανικής εταιρίας “Αεροσουίφτ”, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

    Όπως έγινε γνωστό, στις έρευνες παίρνουν μέρος δύο μεταγωγικά αεροσκάφη “C-130” και τέσσερα ελικόπτερα “ Σινούκ” που “χτενίζουν” την περιοχή της Πιερίας, με επίκεντρο την Κάτω Μηλιά.

    Όπως πάντως, εξακριβώθηκε από τους 42 Ελληνες, που επέβαιναν στο ουκρανικό αεροσκάφος, οι 22 ήταν μηχανικοί και τεχνικοί, που εργαζόταν στην κατασκευαστική εταιρία “Μηχανική” του κ. Πρ. Εμφιετζόγλου, στην Ουκρανία και επέστρεφαν στην Ελλάδα, για τις γιορτές των Χριστουγέννων.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Thursday, 15 January 1998 - 15:51:58