Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-06-14

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 14 Ιουνίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΩΤΗ Η Ν.Δ. ΜΕ 36% ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 3,2 ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟ 99% ΤΩΝ ΕΚΛ. ΤΜΗΜΑΤΩΝ
  • [02] ΟΙ 25 ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  • [03] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
  • [04] Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΊΝΑΙ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • [05] ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [06] XAKERS «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
  • [07] ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [08] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ FOCUS ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
  • [09] ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
  • [10] ΚΟΣΟΒΟ:10 ΣΕΡΒΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
  • [11] ΝΑΤΟ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ
  • [12] ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΠΡΩΤΗ Η Ν.Δ. ΜΕ 36% ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 3,2 ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟ 99% ΤΩΝ ΕΚΛ. ΤΜΗΜΑΤΩΝ

    Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 36% έναντι 32,8% του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 99% των εκλογικών τμημάτων της χώρας και η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ανέρχεται σε 3,2 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 8,6%, τέταρτο το ΔΗΚΚΙ με 6,8%, πέμπτο ο ΣΥΝ με 5,1%, έκτο η Πολιτική Ανοιξη με 2,2% και έβδομο το Κόμμα Φιλελευθέρων με 1,6%. Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 6,5%. Οι 25 έδρες της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο κατανέμονται ως εξής: 9 στη Ν.Δ., 9 στο ΠΑΣΟΚ, 3 στο ΚΚΕ, 2 στο ΔΗΚΚΙ, 2 στο ΣΥΝ. Η ΠΟΛΑΝ και οι Φιλελεύθεροι δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή. Η αποχή υπολογίζεται στο 29,8%.

    [02] ΟΙ 25 ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    Οι 25 βουλευτές που εκλέγονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι από τη Νέα Δημοκρατία οι Μαριέτα Γιαννάκου, Χρήστος Ζαχαράκις, Αντώνης Τρακατέλλης, Γιάννης Μαρίνος, Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Κώστας Χατζηδάκης, Χρήστος Φώλλιας, Ρόδη Κράτσα και Ιωάννης Αβέρωφ, από το ΠΑΣΟΚ οι Δημήτρης Τσάτσος, Γιάννης Σουλαδάκης, Γιώργος Κατηφόρης, Ιωάννης Κουκιάδης, Πέτρος Ευθυμίου, Αννα Καραμάνου, Αλέξανδρος Μπαλτάς, Μένη Μαλλιώρη και Μανώλης Μαστοράκης, από το ΚΚΕ οι Στρατής Κόρακας, Γιάννης Θεωνάς και Κώστας Αλυσσανδράκης, από το ΔΗΚΚΙ οι Δημήτρης Κουλουριάνος και Μανώλης Μπακόπουλος και από το Συνασπισμό οι Αλέκος Αλαβάνος και Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

    [03] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

    Κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει επίγνωση των προβλημάτων και θα γίνει πιο αποτελεσματική. Η κυβέρνηση έχει την εντολή του λαού και το χρέος να λύσει τα προβλήματα και πιστεύει ότι στις εθνικές εκλογές ο λαός θα επιδοκιμάσει το έργο της. Η στρατηγική της Ν.Δ. για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού απέτυχε. Δεν δημιουργούνται συνθήκες ρευστότητας και αστάθειας. Η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα συγκρότησαν ένα μέτωπο άρνησης χωρίς θέσεις και προτάσεις. Για την κυβέρνηση σημείωσε πως πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της και θα κάνει διορθώσεις όπου χρειάζεται. Οι αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων θα γίνουν από τα κόμματα τις επόμενες μέρες. Το πλεονέκτημα παραμένει στην κυβέρνηση και είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου. Η Ν.Δ. δεν έχει δυναμική εξουσίας με αυτό το αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της και θα ολοκληρώσει τη θητεία της καθώς δεν δημιουργείται κλίμα ρευστότητας και αστάθειας. Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί ο κ. Σημίτης απάντησε ότι ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές του 2000 και θα είναι ξανά πρωθυπουργός.

    Σε άλλη ερώτηση αν θα υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης απάντησε ότι αυτό είναι θέμα του πρωθυπουργού, ούτε υπάρχει θέμα εκλογών το φθινόπωρο. Χαρακτήρισε τη συγκυρία των ευρωεκλογών ως τη χειρότερη για την κυβέρνηση, γιατί είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα, και οι συνθήκες ευνόησαν την αντιπολίτευση και δεν θα είναι οι ίδιες στις βουλευτικές εκλογές. Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας παρατήρησε πως κάθε κόμμα θα πρέπει να κάνει το σχεδιασμό του με γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Το ΠΑΣΟΚ έχει πει την επιλογή του για τον Κωστή Στεφανόπουλο και εμμένει σ αυτή.

    [04] Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΊΝΑΙ ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗΣ DOUKEIAS

    Le τη φράση «είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και περισσότερης δουλειάς» σχολίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    «Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη σημασία να ανταποκριθεί στο μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός και να οργανωθεί καλύτερα», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Σημείωσε δε ότι το κόμμα πρέπει να προετοιμαστεί ορθότερα και να δώσει τη μεγάλη μάχη ώστε να πείσει ότι έχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για τα προβλήματα αυτού του τόπου. «Για μας δεν είναι ώρα πανηγυρισμών, είναι ώρα δουλειάς, πολλής δουλειάς», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    [05] ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Την εκτίμηση ότι οι ευρωεκλογές αποτύπωσαν αντικειμενικά τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του ελληνικού λαού σε αυτή τη συγκυρία, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι «παρά την εκλογική πρωτιά, διαπίστωσε τα όρια της. Αδυνατεί να συγκροτήσει λαϊκή πλειοψηφία. Η νεοφιλελεύθερη πρόταση είναι μειοψηφική πρόταση στον ελληνικό λαό. Αντίθετα, πλειοψηφική πρόταση συγκροτείται στο χώρο της Αριστεράς, στο χώρο της μεταρρύθμισης, στο χώρο της προόδου». Ο υπουργός χαρακτήρισε δυσμενές το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ στις αγροτικές περιοχές και στις αποβιομηχανοποιημένες περιοχές της Ελλάδας ήταν το λαϊκό μήνυμα, τελευταίας προειδοποίησης προς το ΠΑΣΟΚ, μετά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. «Ο λαός διαπίστωσε και έλλειμμα πολιτικής και κοινωνικό έλλειμμα στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε: «Ομως, νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ για το 2000, μπορεί να νικήσει στις εκλογές. Είναι μια δυνατή κυβέρνηση για τον ελληνικό λαό. Εχει αποδείξει ότι μπορεί με επιτυχία να προωθήσει τα μεγάλα συμφέροντα και τις μεγάλες ανάγκες του τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση με προοπτική την ενδυνάμωση της οικονομίας και το Κοινό Ευρωπαϊκό Νόμισμα, όσο όμως και για την ειρήνη και για την ασφάλεια στην περιοχή». Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο υπουργός, έχει ευθύνη να προχωρήσει στη διαμόρφωση πολιτικών που εγγυώνται δυνατότητες ευρύτατων πολιτικών συγκλίσεων αλλά και αποδεκτής κοινωνικής ευαισθησίας παράλληλα με την προσπάθεια ολοκλήρωσης πολιτικών που έχουμε σε εξέλιξη.

    [06] XAKERS «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    Την ώρα της μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών επέλεξε η «Δικτυακή Πάλη-Νοέμβριος 1998» για να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο ελληνόφωνο Ίντερνετ. Στόχος των hackers έγινε για άλλη μια φορά ο επίσημος κόμβος του υπουργείου Εξωτερικών καθώς και ο κόμβος του υπουργείου Περιβάλλοντος (που αποκαταστάθηκε σχεδόν άμεσα) και οι δικτυακοί τόποι δύο ιδιωτικών εταιριών. Λίγο μετά τη 1 π.μ της Δευτέρας οι επισκέπτες σε αυτές τις σελίδες έβλεπαν αντί για το κανονικό τους περιεχόμενο, μία σελίδα με σκληρή σάτιρα για όλα τα πολιτικά κόμματα και άλλα δημόσια πρόσωπα. Τις αιχμές των hackers συγκέντρωσαν το ΠΑΣΟΚ, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής, η ΝΔ, το ΚΚΕ, τα μικρότερα κόμματα, ο αρχιεπίσκοπος και ο υπουργός Παιδείας

    [07] ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ

    Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β΄Λυκείου. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 29 Ιουνίου και αμέσως μετά θα αρχίσουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Γ΄ Λυκείου.

    Σημειώνεται ότι οι μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που θα εισαχθούν στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα με το σύστημα του ενιαίου απολυτηρίου. Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα που αρχίζουν αύριο, τα θέματα θα μεταδίδονται στα σχολεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με ειδικό κωδικό. Ο υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει ότι τα θέματα των εξετάσεων θα προκύψουν από την εμπειρία και τη διδασκαλία μέσα στην τάξη και διαβεβαίωσε ότι οι καθηγητές που θα ορίσουν τα θέματα θα λάβουν υπόψη τους την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί λόγω των καταλήψεων στα σχολεία.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [08] ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ FOCUS ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

    Σύναντηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιήσουν άυριο στο Βελιγράδι οι χώρες της ομάδας Focus, δηλαδή η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ελβετία, η Αυστρία και η Γιουγκοσλαβία. Ειδικοί από τις χώρες αυτές θα συνέλθουν αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν στη Γιουγκοσλαβία και να καθορίσουν το ύψος της βοήθειας, αλλά και να συζητήσουν την πρόταση της Μόσχας για αποστολή ομάδας ειδικών στο Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Focus. Στο μεταξύ, στις 17 Ιουνίου αεροσκάφος ναυλωμένο από το ρωσικού υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών θα αναχωρήσει από τη Μόσχα για τα Σκόπια όπου θα μεταφέρει 24 τόνους από τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα. Σ.Α.

    [09] ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Τρεις δημοσιογράφοι έχασαν χθες τη ζωή τους στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι δύο από αυτούς σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ep]baimam δέχθηκε ένοπλη επίθεση στην πόλη Ντούλιε, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πρίστινα, ενώ ο τρίτος βρέθηκε νεκρός κοντά στο Σουβάρεκ, στο νοτιοδυτικό Κοσσυφοπέδιο. Πρόκειται για τους Φόλκερ Κράμερ, 56 ετών και τον Γκάμπριέλ Γκρούνες, 35 ετών οι οποίοι συνεργάζονταν με το γερμανικό περιοδικό «Stern». Ο τρίτος δημοσιογράφος θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν Γερμανός αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά πρόκειται για έναν Ιταλό, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Σ.Α.

    [10] ΚΟΣΟΒΟ:10 ΣΕΡΒΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

    Oι εκπρόσωποι των σερβικών και των ομοσπονδιακών αρχών της Γιουγκοσλαβίας στο Κοσσυφοπέδιο συναντήθηκαν με εκπροσώπους της KFOR στην Πρίστινα και ζήτησαν την παρέμβασή τους για να απελευθερωθούν 5 Σέρβοι που απήχθησαν χθες στο προάστιο της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου Βράνιεβατς από αντάρτες του ΑΣΚ. Επίσης ζήτησαν από τους αξιωματούχους της KFOR να αναλάβουν δράση προκειμένου να απελευθερώσουν άλλους 5 Σέρβους εργάτες που κρατούνται όμηροι από μέλη του ΑΣΚ στο ορυχείο Μπελάτσεβατς, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Πρίστινα και με βάση την ειρηνευτική συμφωνία να αφοπλίσουν τους αντάρτες του ΑΣΚ. Κ.Γ.

    [11] ΝΑΤΟ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

    Οι σερβικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποσύρονται από το Κοσσυφοπέδιο, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε στην τεχνική συμφωνία που υπογράφηκε στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Το νότιο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, γνωστό ως πρώτη Ζώνη, εκκενώνεται γρήγορα από τις σερβικές δυνάμεις και μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα εκκενωθεί πλήρως, όπως έχει προγραμματιστεί. Στο κεντρικό τμήμα της επαρχίας, γνωστό ως δεύτερη Ζώνη, σερβικές ένοπλες μονάδες συμπεριλαμβανομένων φορτηγών με ένοπλο προσωπικό και τεθωρακισμένα άρχισαν να αποσύρονται από την περιοχή Γκνίλιανε. Το κεντρικό αυτό τμήμα πρόκειται να εκκενωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ενώ η τελική και πλήρης απόσυρση του γιουγκοσλαβικού στρατού, της αστυνομίας και των παραστρατιωτικών δυνάμεων από την επαρχία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ΝΑΤΟ. Ε.Ρ.

    [12] ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

    Αναδιάταξη δυνάμεων στο νέο Ευρωκοινοβούλιο σηματοδοτούν οι εκλογές που διεξήχθησαν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα κεντροδεξιά κόμματα πέτυχαν σημαντικές νίκες στις περισσότερες χώρες κερδίζοντας την πρωτιά στο νέο Ευρωκοινοβούλιο την οποία μέχρι σήμερα κατείχαν οι σοσιαλιστές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα κερδίζει έως και 30 έδρες τις οποίες μέχρι τώρα κατείχαν οι σοσιαλιστές.Εκπρόσωπος του μίλησε για ιστορική αλλαγή. Ενισχυμένοι βγαίνουν από τις εκλογές και οι Πράσινοι. Σε πολλές χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η αποχή. Στη Βρετανία το κυβερνών εργατικό κόμμα του Τόνι Μπλερ υπέστη ήττα. Στο Βέλγιο οι συντηρητικοί είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, ενώ οι Πράσινοι διπλασίασαν τον αριθμό των βουλευτών.
    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Monday, 14 June 1999 - 20:35:47 UTC