Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-12-29

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 29 Δεκεμβρίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
  • [02] ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ
  • [03] ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
  • [04] ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
  • [05] ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
  • [06] ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [07] ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [08] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
  • [09] Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΗΣ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

    «Χρονιά της ΕΜΑΚ» χαρακτήρισε τη χρονιά που έφυγε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της ΕΜΑΚ και συνεχάρη τα στελέχη της. Εκανε λόγο για ανεκτίμητες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης των συνεπειών των σεισμών στην Ελλάδα και την Τουρκία. Είπε ακόμη ότι οι άνδρες των ΕΜΑΚ κέρδισαν την εκτίμηση, τις ευχαριστίες και την αγάπη του ελληνικού λαού και αναδείχτηκαν σε παράδειγμα ήθους και αυτοθυσίας στην ελληνική κοινωνία. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον απεγκλωβισμό 85 ατόμων από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Αττική και υπογράμμισε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε παρόμοιες περιστάσεις. «Μπορούμε να πετύχουμε σε δύσκολες αποστολές. Δεν χρειαζόμαστε δισταγμούς. Χρειάζεται υψηλή αίσθηση καθήκοντος, αποφασιστικότητα, συστηματικότητα στην δουλειά, epilom^ και πίστη στην αποστολή που έχουμε όλοι», είπε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, ισχυρή και συγκροτημένη χώρα, αντιμετωπίζει τις απρόσμενες καταστάσεις με σχέδιο, πρόγραμμα, κατάλληλη εκπαίδευση και έμψυχο δυναμικό.

    Εξάλλου ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, τους ευχαρίστησε για το έργο τους τη χρονιά που πέρασε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εθελοντές. ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ Στη συνέχεια ο κ. Σημίτης μετέβη στο Μενίδι, όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων. «Κερδίσαμε το στοίχημα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο σεισμός αυτός ήταν πρόκληση για ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού αλλά και για την ετοιμότητα της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. «Δουλέψαμε με σχέδιο, με σαφή χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων. Δώσαμε και δίνουμε μάχη για να εξαλείψουμε τις συνέπειες των σεισμών. Αυτή τη μάχη την κερδίσαμε, την κερδίζουμε μέρα με τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στα επιδόματα ενοικίασης και συγκατοίκησης, καθώς και στην εγκατάσταση οικίσκων, λυομένων και τροχόσπιτων σε οργανωμένους, με τις απαραίτητες υποδομές, οικισμούς. Συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση και επισήμανε με έμφαση την κοινωνική αλληλεγγύη που επέδειξαν οι πολίτες, οι οργανισμοί και οι τράπεζες.

    «Το μήνυμά μας στη νέα χιλιετία είναι ισχυρή Ελλάδα, ισχυρή οικονομία, ισχυρή κοινωνία. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια μεθοδικότητα για να βρουν οι σεισμόπληκτοι τους κανονικούς ρυθμούς ζωής», τόνισε ο κ. Σημίτης και ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία.

    [02] ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ

    Γύρω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τους παλιννοστούντες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, αλλά η υλοποίηση του έχει ξεκινήσει από τώρα, υπογράμμισαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Μαγκριώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

    Ηδη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου έχει υπογράψει την παραχώρηση 4.000 δανείων (ύψους 11.000.000 το καθένα) σε παλιννοστούντες που εγκαθίστανται στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σήμερα υπογράφτηκε η παραχώρηση από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στο Ιδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων οικοπεδικών εκτάσεων 616 στρεμμάτων στο Αβατο και στο Εύλαλο Ξάνθης, 300 στο Αμύνταιο Φλώρινας και 55 στη Γενησέα Ξάνθης, για την εγκατάσταση παλιννοστούντων. Εχουν πολεοδομηθεί εκτάσεις 395 στρεμμάτων στην Κομοτηνή και 159 στην Ξάνθη (κόστους 2,5 δισ.) και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους με jk^qysg, ενώ έχουν εντοπιστεί σε όλη την Ελλάδα 67 μεγάλα οικοπεδικά συγκροτήματα συνολικής έκτασης 11.500 στρεμμάτων τα οποία θα παραχωρηθούν από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου για τους παλιννοστούντες.

    Ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των παλιννοστούντων και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έτυχε καθολικής αποδοχής από όλο το πολιτικό φάσμα ψηφίστηκε από τη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ψηφιστεί και από την Ολομέλεια του Σώματος. Για την απόδοση της ιθαγένειας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης λειτουργούν πέντε επιτροπές του υπουργείου Εξωτερικών που εξετάζουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και υπολογίζεται ότι μέσα στο 2000 θα δοθεί σε όλους όσους βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Ο κ. Νιώτης επισήμανε το γεγονός ότι η ελληνική ιθαγένεια, το διαβατήριο και η ταυτότητα θα δοθούν στους 150.000 Ελληνες που παλιννόστησαν αλλά και στους 500.000 που ζουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και με αυτό τον τρόπο εντάσσονται στον εθνικό κορμό. Αναφέρθηκε ακόμα στα κίνητρα που δίνονται για την επαγγελματική αποκατάσταση των παλιννοστούντων.

    [03] ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

    Εντάσεις προκαλεί στους κόλπους της Ν.Δ. το θέμα της προσέγγισης με τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά. Ο αρχηγός της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής ξεκαθαρίζει μιλώντας σε όλους τους συνεργάτες του ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

    Η Ριγίλης θεωρεί άνευ αντικειμένου τη συζήτηση για ενδεχόμενη επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά που επανέφερε στο προσκήνιο με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γιάννης Κεφαλογιάννης προκαλώντας αναστάτωση στη Ν.Δ.

    Σήμερα ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον κ. Καραμανλή και μετά τη συνάντηση διευκρίνισε ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

    Εύγλωττη ήταν η σιωπή του κ. Μητσοτάκη όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη. Ωστόσο οι συνεργάτες του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. υπενθύμιζαν παλαιότερη δήλωσή του ότι ενδεχόμενη επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη Ν.Δ. θα αποτελούσε «casus belli».

    Από την πλευρά τους οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή τόνιζαν ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά και χαρακτήρισαν τη συζήτηση επιζήμια για το κόμμα.

    Κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. όπως η κ. Γιαννάκου εκτιμούν ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η άποψη του κ. Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει ότι το κόμμα του θα κατεβεί αυτόνομο στις εκλογές.

    [04] ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    Ο ΣΥΝ προετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές σαν να πρόκειται να γίνουν αύριο, τόνισε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

    Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΣΥΝ και το αποτέλεσμα των εκλογών, σημειώνοντας ότι είναι «καλά» τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο κόμμα και υπάρχουν περιθώρια να aungho}m. Επεσήμανε τη στάση της κυβέρνησης και της Ν.Δ. στο θέμα του Χρηματιστηρίου και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τα βήματα που θα' πρεπε για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο βίο της χώρας.

    [05] ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

    Αποφασισμένη να σταματήσει τα μπλόκα στους δρόμους από ελάχιστους διαδηλωτές είναι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Όπως επισημαίνει σε συνέντευξη τύπου στην εφημερίδα «Έθνος» ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι πορείες με μικρή συμμετοχή θα καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο ή ανάλογα ένα ρεύμα του δρόμου. Στις μεγάλες οι δρόμοι θα κλείσουν. «Οι καθημερινές πορείες στο κέντρο και οι καταλήψεις των δρόμων δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα μέσα στην πόλη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι. Πρέπει να πάρουν το μήνυμα όλοι. Δεν μπορούν μικρές ομάδες να κλείνουν τους δρόμους και να οδηγούν σε μαρτύριο τη μετακίνηση χιλιάδων πολιτών.» Επίσης ο υπουργός πρόσθεσε ότι επανειλημμένες προσπάθειες έχουν γίνει με το διάλογο. «Αποδείχθηκε ότι δεν αποδίδει αυτός ο τρόπος. Και δεν αναφέρομαι στις μεγάλες συγκεντρώσεις όπου αναγκαστικά θα κλείσει ο δρόμος. Αναφέρομαι σε 20 άτομα που απαγορεύουν την ελευθερία της κυκλοφορίας. Η αστυνομία πολλές φορές έχει χρησιμοποιήσει το διάλογο. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ληφθούν νομοθετικά μέτρα. Ο αστυνομικός διευθυντής δεν έχει τη νομική δυνατότητα να περιορίσει το χώρο. Χρειάζεται η παρουσία του εισαγγελέα, ο οποίος θα διαπιστώσει την παρακώλυση της συγκοινωνίας. Υπάρχει ένα κενό που πρέπει να ρυθμιστεί. Προσωπικά- πρόσθεσε ο υπουργός- θα προωθήσω νομοθετική ρύθμιση.»

    [06] ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

    Συνεχίστηκε και σήμερα το καλό κλίμα στη Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 5.359,11 μονάδες, με άνοδο 2,46%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 245 δισ. δρχ. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες όλων των επιμέρους κλάδων, ωστόσο τα μεγαλύτερα σημείωσαν και σήμερα -για τρίτη συνεχή συνεδρίαση- τα «χαρτιά» μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το ίδιο κλίμα αναμένεται να επικρατήσει και στη διάρκεια της αυριανής τελευταίας συνεδρίασης του χρόνου και κατά συνέπεια οι επενδυτές έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, αναμένοντας τη νέα χρονιά. Ειδικότερα, με βάση την τελευταία πράξη που έγινε για κάθε μετοχή -και όχι το μέσο όρο του τελευταίου ημιώρου διαπραγμάτευσης- οι ενδεικτικές τιμές στους επιμέρους κλάδους διαμορφώθηκαν ως εξής:

    Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Εθνικής τερμάτισε στις 23.400 δρχ., της Εμπορικής στις 25.200 δρχ., της Ιονικής στις 16.540 δρχ., της Alpha Τράπεζας Πίστεως στις 25.500 δρχ., της Πειραιώς στις 8.090 δρχ. και της Eurobank στις 14.200 δρχ. Στον τομέα των εταιριών τροφίμων, η κοινή μετοχή της cakajtobiolgwam_ar ΔΕΛΤΑ διαμορφώθηκε στις 11.000 δρχ., ενώ εκείνη της ΕΒΖ έκλεισε στις 7.650 δρχ. και της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως (3Ε) στις 7.650 δρχ. Στις τηλεπικοινωνίες, η μετοχή του ΟΤΕ τερμάτισε στις 7.500 δρχ., της PANAFON στις 4.195 δρχ. και της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στις 14.800 δρχ. Η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής ΙNTRASOFT έκλεισε στις 19.340 δρχ. Τέλος, στον τομέα των τσιμεντοβιομηχανιών, η κοινή μετοχή της ΤΙΤΑΝ διαμορφώθηκε στις 18.550 δρχ., ενώ εκείνη της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ τερμάτισε σήμερα στις 10.500 δρχ.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [07] ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Στην τελευταία φάση της βρίσκεται η στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων στην Τσετσενία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Σεργκέγεφ.

    Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση ενός «ενεργού σταδίου» της επιχείρησης και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο στάδιο στην προσπάθεια της Μόσχας να απομακρύνει, όπως υποστηρίζει, τους ισλαμιστές αντάρτες από την περιοχή. Σ.Π.

    [08] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

    Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Τουρκία καθώς μαίνεται η κακοκαιρία και πολύ ισχυροί άνεμοι ξεριζώνουν σπίτια και καταστρέφουν τα καλώδια ηλεκτροδότησης και τηλεφώνου μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή». Στην Προύσα ένας 27χρονος βρήκε το θάνατο από ηλεκτροπληξία, όταν ήρθε σε επαφή με πεσμένα στο έδαφος καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος που είχαν καταστραφεί από τους πολύ δυνατούς ανέμους. Ένας ακόμη άνδρας σκοτώθηκε στην επαρχία Καντίρα καθώς ένας τοίχος από τετραώροφου κτιρίου κατέρρευσε πάνω του. Στην επαρχία Ινεγκολ ένα ζευγάρι τραυματίστηκε καθώς ο άνεμος ξερίζωσε την ξύλινη καλύβα τους και τα σχολεία έκλεισαν στην ίδια περιοχή. Τα τεράστια κύματα εμποδίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους των παραλιακών πόλεων όπου πλημμύρισαν πολλά σπίτια και μαγαζιά. Ο.Κ.

    [09] Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΕΥΡΩΠΗΣ

    Η Γερμανία διάκειται ευνοϊκά στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ο Γερμανός καγκελάριος υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα των πρόσφατων κοινοβουλευτικών εκλογών στη Ρωσία για την ανάδειξη της m]ar Δούμα δίνουν «μεγάλη ελπίδα», τονίζοντας παράλληλα, ότι μετά την εκλογική αναμέτρηση ξεκίνησε στη Μόσχα η δημιουργία ενός σταθερού πολιτικού κέντρου, που έχει ως στόχο τη δημοκρατική αναμόρφωση της χώρας.

    Ο κ.Σρέντερ υπογράμμισε ότι η γερμανική πλευρά θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκληρωμένη ενσωμάτωση της Ρωσίας στην ομάδα των μεγάλων βιομηχανικών εθνών. Σ.Π.


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Wednesday, 29 December 1999 - 22:39:30 UTC