Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN BRIEF (15/03/1996)

Macedonian Press Agency Brief News in Elot928 Greek Directory

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (15.3.1996)

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε το πρωί ο διπλωματικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην Αθήνα Λιούπτσο Αρσόφσκι. Τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Αρσόφσκι δεν προέβησαν σε δηλώσεις. Όπως διευκρίνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέψεις αυτές του Σκοπιανού διπλωμάτη με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, δείχνουν την πρόθεση τόσο των Σκοπίων όσο και της Αθήνας να προωθήσουν τις διαδικασίες για την τελική ονομασία του γειτονικού κράτους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα το Σκοπιανό. Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθεί ιδιαίτερα το θέμα της ενιαίας γραμμής σε ότι αφορά την ονομασία που θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για τα Σκόπια.

Αντικαταστάθηκε από τη Διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο Πρόεδρός της Ρήγας Δογάνης. Ο κ. Δογάνης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι έχουν πετύχει οι στόχοι της επιχείρησης, ωστόσο τόνισε ότι δεν ολοκληρώθηκε πλήρως το πρόγραμμα ανάπτυξής της λόγω όπως είπε των αλλαγών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της έλλειψης ουσιαστικής στήριξης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η Κύπρος όχι μόνο θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα γίνει ένα επίλεκτο μέλος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη ως "θαυμάσια και ενδιαφέρουσα" και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Καμία πρόοδο πριν το 1997 δε διαβλέπει στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό σταθμό "Σίγμα". Ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι δεν αποδέχεται η κυριαρχία του μελλοντικού κράτους να εκπηγάζει από τις δύο κοινότητες αλλά μόνο από το λαό. Πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί λύση που δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στη γη των πατέρων τους γι'αυτό, τόνισε, θεωρεί πρωταρχικής σημασίας το θέμα της ασφάλειας.

Ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιναύαρχο κ. Φλωρόπουλο πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία όπου είχε συζητήσεις για την κατάρτιση του προγράμματος ελληνοαλβανικής στρατιωτικής συνεργασίας για το 1996. Οι Έλληνες και οι Αλβανοί αξιωματικοί εξέτασαν τις δυνατότητες προώθησης της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της στρατιωτικής ιατρικής και διοικητικής μέριμνας.

"Δέκα μύθους και μία ιστορία" του Νίκου Παπανδρέου θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης, αυτοσχεδιάζοντας ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο του succqav]a ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε πέντε μόνο μήνες κυκλοφορίας πουλήθηκαν 40.000 αντίτυπα του βιβλίου.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή θα έχει αύριο η Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v1.03 run on Friday, 15 March 1996 - 9:41:03