Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN BRIEF (01/05/1996)

Macedonian Press Agency Brief News in Elot928 Greek Directory

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 1.5.96

* Με συγκεντρώσεις και πορείες στα μεγάλα αστικά κέντρα γιορτάζεται σήμερα η εργατική πρωτομαγιά.Στην Αθήνα πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ,ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Στη Θεσσαλονίκη το Εργατικό Κύντρο οργανώνει συγκέντρωση και πορεία, που θα καταλήξει στο σημείο όπου σκοτώθηκαν οι καπνεργάτες στην διαδήλωση του 1936.

* Μηνύματα για την εργατική πρωτομαγιά απηύθυναν πρός τους εργαζόμενους όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου,που εκτιμούν,διαφορετικά η κάθε μια , τη σημερινή πραγματικότητα και τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται.

* Ο Πρωθυπουργός είχε χθές συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και εξέτασαν την πορείας της Οικονομίας.Ο κ.Σημίτης εκτίμησε ώς θετική την προταση του διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος κ.Παπαδήμου,για τη συνέχιση της σφιχτής εισοδηματικής πολιτικής και τόνισε ότι η έκθεση αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και δείχνει το σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

* Περιοδεία στη Θράκη αρχίζει αύριο Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου.Θα τον συνοδεύουν οι υπουργοί Εθν.Αμυνας Γερ.Αρσένης, Ανάπτυξης Βόσω Παπανδρέου,ΠΕΧΩΔΕ Κ.Λαλιώτης,Μακεδονίας- Θράκης Φιλ.Πετσάλνικος και υφυπουργοί.Ο κ.Σημίτης θε επισκεφθεί όλους τους νομούς και θα εξαγγείλει μέτρα που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη της περιοχής.

* Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη η σύνοδος της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Κίνησης,που φιλοξενεί η Νύα Δημοκρατία.Την Πύμπτη ο πρόεδρος του κόμματος Μ.Εβερτ θα έλθει στη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει σε δείονο που θα παρατεθεί πρός τιμήν από τα μέλη της συνόδου.Την Παρασκευή μετά το τελος της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής ο κ.Εβερτ ,μαζί με τους προέδρους της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης Καρλ Μπίλντ και της Ευρωπαίκής Δημοκρατικής Κίνησης Αλόις Μόκ θα δώσουν συνέντευξη τύπου.

* Απέκλεισαν την σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών Θεσσαλονίκης , οι κάτοικοι της περιοχής Αυλώνας,απο χθές το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή της περιοχής τους,όπου θα εγκατασταθεί μονάδα υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν και την εθνική οδό Αθηνών =Λαμίας,σήμερα,κίνηση που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επιστροφή των χιλιάδων εκδρομέων κατοίκων της Αθήνας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

* Να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την ειρήνη στη Μύση Ανατολή συμφώνησαν κατα τη συνάντησή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμον Πύρες και ο πρόεδρος των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφατ.

* Στη Γερμανία η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και υδραντλίες για να διαλύσει νεαρους διαδηλωτές που προκάλεσαν ταραχές στη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Βερολίνου,πυρπολώντας και αυτοκίνητα.Οι ταραχές άρχισαν στη διάρκεια πορείας 10.000 άτομών,για την εργατική πρωτομαγιά.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

* Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας.Εστω και δύσκολα νίκησε στο χθεσινό τρίτο ημιτελικό,τον Πανιώνιο με 68-62.Σώμερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο άλλο παιχνίδι των ημιτελικών.Και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη και θα προκριθεί στον τελικό όποιος κερδίσει σήμερα.

Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v1.03 run on Wednesday, 1 May 1996 - 8:48:25