Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-04-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:17 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 4.4.1997

Ένα συνολικό σχέδιο για το ξεπέρασμα της κρίσης στις βαλκανικές χώρες πρότεινε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τα Βαλκάνια. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση", δεν έχει ακόμη μια ολοκληρωμένη πολιτική, που θα στηρίξει αποτελεσματικά αυτές τις χώρες", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Κοινότητα ευρίσκεται μπροστά στο δίλημμα: άμεση ενεργοποίηση ή ανοχή μπροστά σε μία πορεία αποσταθεροποίησης. Ο κ. Σημίτης είπε ότι η χώρα μας κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις γείτονες χώρες με τη δραστηριοποίηση της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και μη κυβερνητικών οργανισμών. Προσδιορίζοντας τις ευθύνες που προκύπτουν από την κατάσταση στα Βαλκάνια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιηθεί η αναγκαιότητα μιας συνολικής πολιτικής για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, να προσδιοριστεί ένα συνολικό σχέδιο δράσεων, διαθεσιμότητας πόρων και τεχνικής βοήθειας και να εμπεδωθεί ένα ελάχιστο κλίμα πολιτικής σταθερότητας, εσωτερικής ασφάλειας, εκδημοκρατισμού και προσαρμογής των θεσμών. Στο περιθώριο της συνόδου ο πρωθυπουργός είχε κατ΄ιδίαν επαφές με την Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολίν Γκρην, τον ηγέτη του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Φάτος Νάνο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρούντολφ Σάρπινγκ.

Με διαδικασίες διαλόγων και συνεννόησης μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη Βαλκανική και να διασφαλιστούν οι όροι για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, τόνισαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ρουντολφ Σαρπινγκ, και ο Αντιπρόεδρος Ακης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή τη Διάσκεψη για τα Βαλκάνια που άρχισε σήμερα. Οι όποιες εξελίξεις στα Βαλκάνια θα είναι καθοριστικές για όλη την Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Σάρπινγκ, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία. Επισήμανε δε τον κίνδυνο πολεμικών συγκρούσεων στα Βαλκάνια, αν δεν επιτευχθεί συνεννόηση. Τόσο ο κ. Σάρπινγκ, όσο και ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκαν στις διαδικασίες διεύρυνσης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι έτσι κατοχυρώνεται ένα σύστημα ασφάλειας και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Σε δηλώσεις του ο Κοινοτικός επίτροπος Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι στόχος της σημερινής διάσκεψης είναι η διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής για την περιοχή των Βαλκανίων και εξέφρασε την ειδική διάθεση των Σοσιαλιστικών Κομμάτων να ασχοληθούν με τα προβλήματα των Βαλκανίων.

Λεπτομέρειες σχετικά με την πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της τάξης και την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αλβανία έδωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ο οποίος επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε τον κ. Βρανίτσκι για τη θέση του επικεφαλής της προσπάθειας, ως εκπρόσωπο του Δανού προεδρεύοντος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κ. Πέτερσεν. Σε αυτόν, όπως είπε ο κ. Ρέππας, θα αναφέρεται συγκεκριμένος εκπρόσωπος της Ολλανδικής προεδρίας, Ολλανδός υπηρεσιακός παράγοντας ο οποίος θα εγκατασταθεί στα Τίρανα και θα παραμείνει και μετά τη λήξη της Ολλανδικής προεδρίας. "Το έργο τους θα πρέπει να υποστηρίζεται από διάφορες ομάδες εμπειρογνωμόνων, επικεφαλής των οποίων θα είναι για κάθε τομέα, ένας όσον αφορά στα στρατιωτικά θέματα, ένας για τα οικονομικά και ένας για τα θεσμικά", κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

"Βήμα βήμα η Ελλάδα δείχνει και το ρόλο της και τη σοβαρότητά της". Αυτό επισήμανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης δήλωσε: "Η Ελλάδα έχει αναδειχτεί με τους χειρισμούς που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό σε έναν αξιόπιστο διεθνή παράγοντα για την Αλβανία και βοηθά στην κατεύθυνση της ομαλότητας και της αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης στη χώρα αυτή". Ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στην Ελλάδα δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο οποίος έκανε γνωστούς τους βασικούς άξονες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για τη δημιουργία πολυεθνικής δύναμης, την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και την πορεία εκδημοκρατισμού της χώρας. Ωστόσο οι συμμορίες εξακολουθούν να δρουν στον Αλβανικό νότο ενώ σήμερα έμεινε κλειστό το ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο μετά την επίθεση που δέχτηκε χθες. Επίσης ένοπλοι άνοιξαν πυρ και εναντίον της οικίας της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Τίρανα. Ύστερα από το επεισόδιο αυτό Αλβανοί αστυνομικοί έκαναν επιδρομές σε σπίτια της περιοχής και συνέλαβαν αρκετά άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων.

Ο συντονισμός των ενεργειών του ΟΑΣΕ με άλλους διεθνείς οργανισμούς, κρίνεται επιτακτικός, προκειμένου να υπάρξει εκδημοκρατισμός στην Αλβανία, ο οποίος συνίσταται στη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος και νέων θεσμών. Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Φραντς Βρανίτσκι μετά την άφιξή του στη Βιέννη, όπου και έδωσε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε δε, ότι η διαδικασία του εκδημοκρατισμού θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ με τη βοήθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναφερόμενος στην αποστολή πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία, ο κ. Βρανίτσκι υπογράμμισε ότι αυτή αποτελεί ένα μείζον θέμα στο οποίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε, Χανς Βαν Μίρλο, την πρωτοκαθεδρία και τον συντονιστικό ρόλο θα έχει ο ΟΑΣΕ.

Συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ. "Το Υπουργικό Συμβούλιο υποστηρίζει την προσπάθεια που κάνει η διαπραγματευτική ομάδα και το υπουργείο Εξωτερικών για τη μεγάλη διαπραγμάτευση της Διακυβερνητικής. Στην τελική ευθεία θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος θα διαπραγματευτεί για την Ελλάδα τη νέα συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Άμστερνταμ τον Ιούνιο". Αυτό δήλωσε, μετά τη συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σημείωσε ότι η χώρα μας αντιτίθεται στην αρχή της ευελιξίας που δίνει στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δυνατότητα να προχωρούν πιο μπροστά από άλλες με ειδικές αποφάσεις. "Εμμένουμε στο δικαίωμα ομοφωνίας σε ζωτικά μας συμφέροντα αλλά και στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. Για το θέμα της μετοχοποίησης του ΟΤΕ, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών που προβλέπει να διατεθεί το 10% των μετοχών μέχρι τον Ιούνιο. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να στεφθεί και αυτή η μετοχοποίηση με επιτυχία. "Ο ΟΤΕ είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική υπόθεση για τις διεθνείς αγορές και υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον", είπε ο υπουργός.

Την επιφύλαξη της κυβέρνησης στις προτάσεις των ισχυρών χωρών της Κοινότητας που αφορούν στην αρχή της ευελιξίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. "Επιμένουμε, και είμαστε ανυποχώρητοι σε αυτό, ότι πρέπει να συνεχίσει να ισχύει η αρχή της ομοφωνίας στη λήψη των αποφάσεων και είμαστε υπέρ μιας πολιτικής για τη θεσμική ισότητα και ισοτιμία που πρέπει να υπάρχει στην Κοινότητα", είπε ο Υπουργός Τύπου ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια ανατροπής της σημερινής θεσμικής ισορροπίας μεταξύ των κρατών μελών ή ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο 6%, από 6,6 τον Φεβρουάριο, έπεσε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Η πτώση του πληθωρισμού καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής, δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου και προέβλεψε ότι η πτώση αυτή θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά ότι είναι εφικτός ο στόχος για μείωση του πληθωρισμού στο 5% μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο ο υπουργός συνέστησε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία στους διοικητές των Τραπεζών, ενώ αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για τις δημόσιες υπηρεσίες τόνισε ότι οι αυξήσεις δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπεράσουν το 7%.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει μέτρα για την κάλυψη των χαμένων, από την απεργία των καθηγητών, διδακτικών ωρών. "Έχουν μπει τα σχολεία στη δουλειά για να αντιμετωπίσουμε το θέμα της αναπλήρωσης της ύλης και να οδηγηθούμε στις Γενικές Εξετάσεις", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης ο οποίος γνωστοποίησε ότι τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια έχουν επιλέξει την επιμήκυνση του σχολικού ωραρίου, την αξιοποίηση της Μεγάλης Δευτέρας, Μεγάλης Τρίτης και Μεγάλης Τετάρτης και τη διεξαγωγή μαθημάτων τα Σάββατα. Ο κ. Αρσένης, ο οποίος είχε συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ανακοίνωσε ότι οι υπερωρίες των καθηγητών για την αναπλήρωση αυξάνονται από 2.700 που είναι σήμερα στις 5.200 και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την απορρόφηση του συνόλου των Κοινοτικών κονδυλίων που διατίθενται για την παιδεία. Το μεσημέρι μαθητές που διαμαρτύρονται για τα μέτρα αναπλήρωσης συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγγελο Ζησιμόπουλο.

Την επικείμενη δημοσίευση δύο προεδρικών διαταγμάτων για την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και στη βάση του ανθρωπισμού και στη βάση της οργάνωσης της αγοράς εργασίας στη χώρα μας" είπε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: "ήδη έχουμε επεξεργαστεί δύο προεδρικά Διατάγματα με βάση το νόμο που προέβλεπε αυτή τη διαδικασία μέσα από έναν ευρύτατο διάλογο". Ο υπουργός Εργασίας κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να μετέχουν στο διάλογο για το θέμα των λαθρομεταναστών.

Την ομάδα του Άρη, του νέου κυπελλούχου Ευρώπης στο Κύπελλο Κόρατς υποδέχτηκε θερμά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Το ενθουσιώδες κοινό σήκωσε στα χέρια τους παίκτες της ομάδας που κατάφερε μέσα στην Τουρκία να κερδίσει την "Τόφας" με σκορ 88 - 70 και να σηκώσει το κύπελλο ανατρέποντας τη σε βάρος της διαφορά του προηγούμενου αγώνα. Το κύπελλο "Κόρατς" έρχεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη. Χθες το βράδυ χιλιάδες φίλαθλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη του Άρη.

Μια καινούρια ελπιδοφόρα σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ο νέος αρχηγός της Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Γιώργο Δημητρακόπουλο, που βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία εκδήλωσης για το ευρωπαϊκό μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, που χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός την εκλογή του νέου αρχηγού, "ο κ. Καραμανλής έχει όλα τα εφόδια για να προχωρήσει την ιστορία της ΝΔ με επιτυχία και να βάλει τις βάσεις για το μέλλον του κόμματος και την είσοδό του στο 2000".

Την ανάγκη να τεθεί η συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον της ελληνικής γεωργίας σε μια νέα βάση, δεδομένης της κρίσιμης περιόδου που διέρχεται η αγροτική οικονομία σε ολόκληρη την Ευρώπη και των νέων δεδομένων στην παγκόσμια αγορά, επισήμαναν οι Έλληνες ευρωβουλευτές που έλαβαν μέρος σε σημερινή ημερίδα για το θέμα, στη Θεσσαλονίκη. Τρεις είναι οι διαφαινόμενες προοπτικές για το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ειρήνη Λαμπράκη: η επαναφορά στο καθεστώς της εθνικής αγροτικής πολιτικής, η διατήρηση της ισχύουσας κατάστασης, ή η βελτίωσή της μέσα από τροποποιήσεις, στο πλαίσιο πάντα της κοινής ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο της Ένωσης Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων συναντήθηκαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα οι Δικηγορικοί Σύλλογοι των Σκοπίων και της Θεσσαλονίκης. Οι προσεγγίσεις και οι επαφές για την ένταξη στην Ένωση, που ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, ευδοκιμούν και μέχρι σήμερα είναι μέλη Δικηγορικοί Σύλλογοι από τη Νέα Γιουγκοσλαβία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ πρόσκληση για ένταξη έχει απευθυνθεί και στους αντίστοιχους συλλόγους από Βουλγαρία, Τουρκία, Σλοβενία και Κροατία.

Η Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε για ένα δεκαήμερο στην Αθήνα δίνοντας την ευκαιρία στην πρωτεύουσα να ενημερωθεί για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Την ευκαιρία αυτή έδωσε το Δεκαήμερο Πολιτιστικών Eκδηλώσεων για τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στη "Στοά του Βιβλίου", στο Αρσάκειο Μέγαρο της Αθήνας και που διοργάνωσε η Ένωση Εκδοτών Βιβλίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997" και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, από τις 26 Mαρτίου και λήγει αύριο 5 Απριλίου.

Ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκουστάβ Φεϊσέλ δήλωσε σήμερα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλει έκθεση στο Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με τις εκτιμήσεις του για την κατάσταση. Η έκθεση Φεϊσέλ αναμένεται να υποβληθεί πριν από τη συνάντηση Ανάν-Ντενκτάς στις 9 Απριλίου στη Γενεύη. Ο κ. Φεϊσέλ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Στη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, συζητήθηκαν "οι προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένων και των χειρονομιών καλής θέλησης".

Τις προτάσεις για τη σύσταση επιτροπής Ελλήνων και Τούρκων ειδικών οι οποίοι θα ασχοληθούν με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, διαβίβασε στην Τανσού Τσιλέρ ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Χανς Βαν Μίρλο, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Αγκυρα στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών. Η πρόταση του Ολλανδού υπουργού διατυπώθηκε για πρώτη φορά στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αμπελντορν της Ολλανδίας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του υπουργό της Τουρκίας, ο Βαν Μίρλο υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που έχουν οι δύο χώρες.

Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα αύριο στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν όλη τη χώρα αλλά από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά προς νότο και θα σημειωθεί στα βόρεια από 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά από 5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με βροχή αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Friday, 4 April 1997 - 17:40:18 UTC