Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-05-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:13 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 21.5.1997

Στο Παρίσι μεταβαίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Για το λόγο αυτό η προγραμματισμένη, για τη Δευτέρα, συζήτηση στη Βουλή για τον κοινωνικό διάλογο αναβάλλεται για τις 10 Ιουνίου.

Τη διαβεβαίωση ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο Λύκειο θα εφαρμοστεί σταδιακά από αυτόν τον Σεπτέμβρη με την Α' τάξη του Λυκείου έτσι που το 2000 να έχει ολοκληρωθεί και να καταργηθούν οι Γενικές Εξετάσεις, έδωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Ο κ. Αρσένης έκανε λόγο για φαινόμενα παραπληροφόρησης και συμφέροντα ύψους 600 δισεκατομμυρίων δραχμών που θίγονται από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. "Η μεταρρύθμιση θα γίνει. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να την κάνει", τόνισε ο κ. Αρσένης. Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα γίνουν στη νέα σχολική χρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι αυτές αφορούν την Α Λυκείου και πρόσθεσε: "Είναι αλλαγές που αφορούν το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών αφενός και αφετέρου τη χρήση του λεγόμενου πολλαπλού βιβλίου". "Υπάρχει μία σύγχυση που ακριβώς έχει δημιουργηθεί γιατί συγχέεται η αλλαγή αυτή στην Α' Λυκείου από τη νέα σχολική περίοδο με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων. Το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τις αλλαγές αυτές και παραμένει το ίδιο για τα επόμενα χρόνια", δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας.

Για τραγελαφικές παλινωδίες του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας έκανε σήμερα λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος. "Οι τραγελαφικές παλινωδίες του υπουργού αποδεικνύουν πολιτική αμηχανία και μόνο. Η εμμονή στην εφαρμογή αποσπασματικών μέτρων θα αποδιοργανώσει για μια ακόμη φορά το εκπαιδευτικό σύστημα εντείνοντας την αγωνία των μαθητών", επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Έκκληση προς όλες τις πλευρές στην Αλβανία, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπάρξει συνεννόηση στο θέμα του εκλογικού νόμου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή εκλογών, απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικότερα έχουν υπογραμμίσει, τον τελευταίο καιρό, την ανάγκη διεξαγωγής ομαλών και αδιάβλητων εκλογών στην Αλβανία, στις 29 Ιουνίου. Για τη ρύθμιση του θέματος του εκλογικού νόμου, πρέπει να επιδειχθεί από όλα τα κόμματα η απαιτούμενη από τις περιστάσεις ευθύνη". Την προειδοποίηση ότι η διεθνής κοινότητα δε θα παραμείνει απαθής αν δεν υπάρξει συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων στην Αλβανία για τον εκλογικό νόμο, αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες θα γίνουν οι εκλογές, απηύθυνε εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εγκύκλιος του σχολικού επιθεωρητή της Λάρισας, καθηγητή Θεολογίας, Αχιλλέα Πιτσίλκα, με την οποία χαρακτηρίζει το Νίκο Καζαντζάκη ως ανθέλληνα, διεστραμμένο και κοινωνικό διαφθορέα. Ο καθηγητής καλεί τους συναδέλφους του να αποτρέπουν τους μαθητές από την ανάγνωση των έργων του. "Δεν είναι στην αρμοδιότητα σχολικού συμβούλου να εκδίδει εγκυκλίους αυτού του είδους. Είναι αρμοδιότητα άλλης επιτροπής και ζήτησα σήμερα το πρωί από το υπουργείο να επιληφθεί αμέσως αυτής της θέσης", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης και πρόσθεσε: "Περίεργα πράγματα σαν και αυτά συμβαίνουν ακόμα και στον χώρο της Παιδείας, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που πρέπει".

Ο υπάλληλος του ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, υπαστυνόμος Νίκος Μαρκάκης πυροβολήθηκε από άλλο όπλο και όχι το δικό του και από άλλον άνθρωπο που βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις των ιατροδικαστών, Φίλιππου Κουτσαύτη και Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, που διενήργησαν την νεκροψία στο πτώμα του άτυχου υπαστυνόμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί οι ιατροδικαστές ο υπαστυνόμος βρισκόταν στο δεύτερο όροφο του προξενείου μαζί με τον ομογενή υπάλληλο του προξενείου, Οδυσσέα Μήτση. Σε δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, επισήμανε ότι πριν εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα, αναμένονται η οριστική ιατροδικαστική έκθεση, τα όπλα και ο κάλυκας που θα υποβληθούν σε βαλλιστικό έλεγχο. "Αυτό που έχει προς το παρόν αποκλειστεί είναι η ενέργεια αυτή να προήλθε έξω από το προξενείο", είπε ο κ. Ρωμαίος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει η απαραίτητη έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και οι ανακρίσεις γίνονται προς πάσα κατεύθυνση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο για την 133η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα παρέστη σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. "Είναι πολύ μεγάλη η επέτειος που γιορτάζουμε. Δεν είναι μόνο η ένωση των Ιονίων νήσων με την Ελλάδα, αλλά και η αναγνώριση ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν και άλλοι Έλληνες που δεν είχαν ακόμη το δικαίωμα της ελευθερίας. Ήταν η πρώτη επέκταση του μικρού κράτους που ελευθερώθηκε το 1830 και ελευθερώθηκε με τους αγώνες των ιδίων των Επτανησίων, που αγωνίστηκαν όχι μόνο για ελευθερία αλλά και για δημοκρατία", είπε ο κ. Στεφανόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζακύνθου, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ με προσκύνημα στο κάστρο, τις φυλακές όπου κρατήθηκαν οι αγωνιστές της Επτανήσου.

Συμφωνία για την επέκταση του νόμου Πεπονή για τις προσλήψεις και σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως οι τράπεζες και οι δημοτικές επιχειρήσεις, επήλθε κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή. "Σε όσες περιπτώσεις εμφανίζεται μη σωστή εφαρμογή του νόμου, πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι να εφαρμόζονται με αυστηρότητα ούτως ώστε να αποκλείονται περιπτώσεις παρανομιών", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλέκος Παπαδόπουλος. Σε ότι αφορά τη μονιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν επιφυλάξεις, ιδιαίτερα η Ν.Δ., που ζήτησε διεύρυνση για όλους τους εργαζόμενους των δήμων. Την προσεχή εβδομάδα θα συζητηθεί στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τις νέες προσλήψεις εκτάκτων υπαλλήλων.

Με το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, με αντικείμενο το πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας", που προβλέπει τη συνένωση των μικρών δήμων και κοινοτήτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ακόμη ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εξάλλου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ευάγγελο Κουλουμπή, το νομάρχη Αθηνών, Δημήτρη Ευσταθιάδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, Θεόδωρο Κατριβάνο, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για αιρετή αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα και την περιφέρεια και αλλαγή του εκλογικού συστήματος για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών.

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης περιλαμβάνονται σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα "Washington Post". Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα έκανε μια σημαντική στροφή και κατάφερε να ανταλλάξει το ρόλο του αταίριαστου εταίρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με μια περισσότερο ρεαλιστική και υπεύθυνη πολιτική προς τις γειτονικές της χώρες, ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης φαίνεται αποφασισμένος να βασιστεί στην περιφερειακή συνεργασία, στη δημοσιονομική αυστηρότητα και στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, για να προσφέρει ένα πιο ήρεμο ρόλο στην Ελλάδα, στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο αρθρογράφος επικαλείται εκτιμήσεις αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες η νέα πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αποδεικνύει την αναδυόμενη πολιτική ωριμότητα της Ελλάδας μετά από δεκαετίες αναταραχής και ως ενισχυτικό στοιχείο αυτού του κλίματος σημειώνεται η άνοδος του Χρηματιστηρίου.

Κρίσιμη εθνική προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση η ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης, δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά την ομιλία του με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης λειτουργίας στην Κομοτηνή της έκθεσης "Θράκη '97", που διοργάνωσε η HELEXPO-ΔΕΘ. Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, εκτελούνται σήμερα στην περιοχή μεγάλα έργα, συνολικού ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών. Σ' αυτά συγκαταλέγονται τα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, ύψους 200 δισεκατομμυρίων δραχμών, τα έργα του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, ύψους 30 δισεκατομμυρίων δραχμών, ενώ σε 700 δισεκατομμύρια δραχμές ανέρχονται τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως η Εγνατία οδός με τους κάθετους οδικούς άξονες, ο ενεργειακός σταθμός Κομοτηνής, τα μεγάλα αρδευτικά έργα κ.ά.

Tη στενότερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων τους σε θέματα τουρισμού και βιομηχανίας αποφάσισαν σήμερα o Έλληνας υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Κύπριος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χρυστοφή, μετά από συνάντησή τους. "Έχω τη γνώμη ότι οι εμπειρίες της Ελλάδας σε θέματα που αφορούν και το δικό μας υπουργείο είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ιδίως μέσα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικές τους εμπειρίες θα είναι πολύ υποβοηθητικές για μας, δεδομένης της πορείας μας προς την ένταξη", τόνισε ο κ.Χρυστοφή, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υφυπουργό.

Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Σύνταξης και Αρχισυντάκτες των σημαντικότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από όλες τις βαλκανικές χώρες, παίρνουν μέρος στο Διαβαλκανικό δημοσιογραφικό συνέδριο, που διοργανώνει το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sun Beach, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997". Θέμα του συνεδρίου είναι "τα ΜΜΕ των Βαλκανικών χωρών και ο ρόλος τους στη δημιουργία ενός κλίματος Ειρήνης, συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

Ορκίστηκε σήμερα η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας με πρωθυπουργό τον Ιβάν Κόστοφ, ηγέτη της κεντροδεξιάς "Ενωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων". Διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία υπέρ της κυβέρνησης των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων" ("Ενωση Δημοκρατικών Δυνάμεων" και Λαϊκή Ενωση") ψήφισαν 179 βουλευτές και κατά 55, σε σύνολο 240 βουλευτών. Ο Ιβάν Κόστοφ εκλέχθηκε πρωθυπουργός με 179 ψήφους υπέρ και 54 κατά. Ο νέος, 48χρονος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, έχει σπουδάσει Πολιτική Οικονομία στο Ανώτατο Ινστιτούτο "Καρλ Μαρξ" της Σόφιας, όπου και κατέχει θέση βοηθού καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας. Σπούδασε ακόμη μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο "Κλίμεντ Οχριντσκι" της Σόφιας, αποκτώντας μάλιστα και δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στα μαθηματικά. Διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του Ντιμίταρ Ποπόφ και του Φίλιπ Ντιμιτρόφ. Είναι πρόεδρος της "Ενωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων" από το 1994.

Σε συνέντευξη τύπου στη Βιέννη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην αυστριακή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης περιοδείας του στις έδρες του Οργανισμού στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε ότι τον επόμενο μήνα θα συναντηθούν ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς. Σε ερώτηση για την πορεία των εξελίξεων του Κυπριακού ζητήματος, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ σημείωσε ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά, θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι άλλες τρεις συναντήσεις μεταξύ των κυρίων Κληρίδη και Ντενκτάς. "Το Κυπριακό ζήτημα είναι ήδη θέμα πολλών ετών, ένα ζήτημα πολύπλοκο. Ο ΟΗΕ το παρακολουθεί συνεχώς και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες επίλυσής του", σημείωσε ο κ. Ανάν.

Τις διαβουλεύσεις με όλους τους πολιτικούς φορείς της Αλβανίας συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπασκίμ Φίνο, προκειμένου να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση για το θέμα του νόμου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές της 29ης Ιουνίου. Ο Αλβανός Πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο, συμφώνησε σε ορισμένες τροποποιήσεις του εκλογικού νόμου, όμως δεν δέχτηκε το αίτημα των κομμάτων, να κλείσουν οι κάλπες στις 6 το απόγευμα αντί στις 9 το βράδυ, γεγονός που διευκολύνει τη νοθεία των αποτελεσμάτων. Ανακοινωθέν της προεδρίας αναφέρει ότι ο Σαλί Μπερίσα, δέχτηκε να ορίσει η κυβέρνηση τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αλλά ο ίδιος θα έχει τον τελικό λόγο στη σύνθεσή της. Μετά τη νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι ο εκλογικός νόμος ευνοεί σαφώς το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερίσα.

Μία μέρα μετά την απόφαση της ολομέλειας της τουρκικής εθνοσυνέλευσης να μην κάνει δεκτή την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Ερμπακάν, η ένταση στην Τουρκία συνεχίζεται με την ανακοίνωση του εισαγγελέα εφετών της Αγκυρας για προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με στόχο να τεθεί εκτός νόμου το Κόμμα Ευημερίας, του Νετζμετίν Ερμπακάν. Ο εισαγγελέας, Βουράλ Σαβάς, ανακοίνωσε ότι έχει προσφύγει ήδη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η εισαγγελία εδώ και καιρό εξετάζει το θέμα, με βάση καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος του Κόμματος Ευημερίας. Ο Σαβάς, χαρακτήρισε σήμερα το κόμμα, "εστία αντισυνταγματικών δραστηριοτήτων, εναντίον του λαϊκού κράτους", ενώ ζητά να αποδοθούν ευθύνες και στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εκατόν δώδεκα νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άστεγοι και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός της καταστροφής που προκάλεσε κυκλώνας στο Μπαγκλαντές. Ο φονικός κυκλώνας, μέσα σε λίγες ώρες ισοπέδωσε κυριολεκτικά την περιοχή. Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και υποσχέθηκε βοήθεια στους αστέγους.

Συγκλονιστικός αναμένεται να είναι ο δεύτερος αγώνας για τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ανάμεσα στην ιταλική Ιντερ και τη γερμανική Σάλκε, που θα γίνει σήμερα το βράδυ στο Μιλάνο και θα αναδείξει τον τροπαιούχο. Υπενθυμίζεται ότι η Σάλκε, νίκησε στο πρώτο παιχνίδι 1 - 0 την Ιντερ, με γκολ που πέτυχε ο Βέλγος, Μαρκ Βίλμοτς. Οι Ιταλοί αρκέστηκαν στην άμυνα, έχοντας στο μυαλό τους τον επαναληπτικό αγώνα. Η Ιντερ θα έχει σήμερα στη διάθεσή της τους Τζορκαέφ, Ινς και Αγκλομά, η απουσία των οποίων ήταν αισθητή στη Γερμανία και με τη βοήθεια τους θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ του πρώτου αγώνα. Ο ιδιοκτήτης της ιταλικής ομάδας Μάσιμο Μοράτι, προσφέρει 20 εκατομμύρια δραχμές πριμ σε κάθε παίχτη σε περίπτωση που κατακτήσουν το τρόπαιο.

Οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα και η ζέστη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα αύριο στα δυτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος ενώ μετά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 34 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 18 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος όμως μετά το απόγευμα θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 21 May 1997 - 16:40:17 UTC