Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-06-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:31 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13.6.1997

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την μέχρι τώρα εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στη Διακυβερνητική Διάσκεψη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος επισήμανε ότι τα περισσότερα αιτήματα που η χώρα μας είχε κατά καιρούς διατυπώσει, φαίνεται ότι ικανοποιούνται. "Τα αντίστοιχα σημεία που είχαν προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται στο κείμενο που αποτελεί το οδηγό κείμενο για τις τελικές συζητήσεις", είπε ο Υπουργός Τύπου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στο Άμστερνταμ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε και με το θέμα της Διακυβερνητικής. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά είναι ικανοποιημένη για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ορισμένα θέματα, σημείωσε όμως ότι αν και υπάρχει στο τελικό σχέδιο αναφορά στην αλληλεγγύη και τα εξωτερικά σύνορα, η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, γιατί πολλές χώρες εκφράζουν επιφυλακτικότητα ως προς το θέμα των συνόρων. Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εντός των ημερών θα αποστείλει στην ολλανδική προεδρία τον σχολιασμό των εμπειρογνωμόνων της χώρας μας στο κείμενο των Τούρκων ομολόγων τους. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο συνάντησης Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στο Αιγαίο έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος άρχισε σήμερα τριήμερη περιοδεία στις Κυκλάδες. Σε δηλώσεις του από την Κύθνο, ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε ότι διάγουμε την ομαλότερη περίοδο της πολιτικής ζωής με απόλυτη δημοκρατική τάξη που παρόμοια δεν υπήρξε ποτέ. "Η Ελλάδα σαν μια ιδέα και σαν μια έκταση που κατοικείτο από Έλληνες, έχει περιοριστεί με τα χρόνια. Τα χρόνια ήταν δύσκολα για την Ελλάδα και έχουμε χάσει πολλές πατρίδες" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: "Περιοριζόμαστε στα σημερινά μας όρια, αλλά τα σημερινά μας όρια είναι αμετακίνητα". Στην Κύθνο, ο κ.Στεφανόπουλος ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης του νησιού, ενώ στη συνέχεια μετέβη στα νησιά Σίφνος και Σέριφος.

Η εξοικονόμηση του ποσού των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, από τις δαπάνες για τα φάρμακα, αποφασίστηκε σήμερα ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Φαρμάκης, ανακοίνωσαν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των δαπανών στα οποία περιλαμβάνεται η ανακοστολόγηση των φαρμάκων, η ενίσχυση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και η μείωση του ποσοστού των εισαγομένων φαρμάκων, η περικοπή των εισφορών υπέρ τρίτων, η εισαγωγή πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κέρδους των φαρμακοποιών και των εμπόρων, η δημιουργία ενιαίας λίστας φαρμάκων για όλα τα ταμεία κ.ά. Ο κ. Γείτονας επισήμανε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της πολυφαρμακίας και της αλόγιστης χρήσης, αλλά και τη διασφάλιση του ελέγχου της συνολικής δαπάνης για τα φάρμακα. Στο μεταξύ οι φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι ζητούν από το κράτος να πληρώσει το χρέος για τα φάρμακα των ασφαλισμένων, αποφάσισαν σήμερα να μην εκτελούν τις συνταγές φαρμάκων.

Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης, του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, αλλά και των αρχηγών των επιτελείων εθνικής άμυνας και ναυτικού. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση των επιθέσεων Αλβανών ενόπλων σε ακριτικά χωρά της Ηπείρου και παραλιακές περιοχές της Κέρκυρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις λόχοι της πολυεθνικής δύναμης που εστάλη στην Αλβανία θα μεταβούν στην Κορυτσά προκειμένου να ελέγχουν της διακίνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας από τα ελληνικά συνοριακά φυλάκια. "Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο στο εγγύς μέλλον γιατί, καθώς η Αλβανία οδεύει προς εκλογές, εκφράζουμε κάποιους φόβους μήπως τέτοια φαινόμενα λάβουν μια μεγαλύτερη διάσταση", δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

Το ρόλο της Ελλάδας στην εκτόνωση της κρίσης στην Αλβανία, υπογράμμισε σήμερα ο ηγέτης του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φάτος Νάνο, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Νάνο το πρωί συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο και νωρίς το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα. "Πολλές φορές θα έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε κοινές προτάσεις, να παλέψουμε για κοινές θέσεις και να δώσουμε έκφραση σε εκείνα, τα οποία πιστεύει και αγωνίζεται σήμερα ο Αλβανικός λαός, για δημοκρατία, ανάπτυξη, σταθερότητα και σχέσεις φιλίας με την Ελλάδα και τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες", δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Νάνο, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η συζήτηση που είχαν εστιάστηκε σε θέματα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι πρωτοβουλίες για την ανθρωπιστική στήριξη της Αλβανίας.

Στις εκλογές που θα γίνουν στην Αλβανία αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος. "Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας έχει επανειλημμένως με σταθερότητα τονίσει ότι δεν αναμειγνύεται στην πολιτική ζωή. Τα μέλη της βεβαίως οφείλουν να είναι υπεύθυνοι πολίτες. Και ένα από τα βασικά καθήκοντα του υπεύθυνου πολίτη είναι, η συμμετοχή του στις εκλογές της πολιτικής ηγεσίας της χώρας του", είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: "Η Ορθοδοξία προσφέρει κριτήρια, καλλιεργεί τη συνείδηση, διακηρύσσει τις αιώνιες αρχές της αγάπης, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της τιμιότητας και της ελευθερίας. Με αυτά ως βάση, ο κάθε Ορθόδοξος καλείται να κρίνει εκάστοτε μόνος του, με υπευθυνότητα, κατά συνείδηση, τα προγράμματα των κομμάτων και να αποφασίζει για τους συγκεκριμένους υποψηφίους".

Επίθεση εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τον ισχυρισμό του υπουργού, ότι ο ΣΥΝ υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εγκληματιών ψηφίζοντας εναντίον της Συνθήκης Σένγκεν. "Ο κ. Πάγκαλος είναι ασυναγώνιστος στο πεδίο της λάσπης και των ύβρεων και αισθάνεται την πολιτική ως μια επιθεώρηση στην οποία θέλει να είναι πρωταγωνιστής. Του χαρίζουμε αυτό το ρόλο. Είναι αρμοδιότητα άλλων η περίπτωση του", δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, να ασχοληθεί με το θέμα σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα ηθικής τάξης, καθώς δεν είναι δυνατό ένας υπουργός να λοιδορεί τα κόμματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, και συζήτησαν την πρωτοβουλία του Συνασπισμού για το θέμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο κ. Κωνσταντόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις για καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, πραγματική αποκέντρωση και ανάδειξη ισχυρής αιρετής αυτοδιοίκησης και στο επίπεδο της Περιφέρειας.

Στις δηλώσεις Πάγκαλου για τους βουλευτές που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη Συνθήκη Σένγκεν, αλλά και τις τοποθετήσεις των Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού για την κυβερνητική πολιτική, αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. Ο Υπουργός Τύπου σημείωσε ότι ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε προσωπικές του απόψεις, με χαρακτηρισμούς που εκφράζουν την προσωπική του πεποίθηση για όσους παρουσιάζονται αριστεροί και προοδευτικοί, ενώ στην ουσία μας γυρίζουν σε ένα μικρό μεσαίωνα. Η κυβέρνηση υιοθετεί την πολιτική θέση, που με προσωπικό ύφος εξέφρασε ο κ. Πάγκαλος, είπε ο κ. Ρέππας, ενώ απαντώντας στην κριτική του κ. Κωνσταντόπουλου κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, επισήμανε ότι είναι αδικαιολόγητη η κριτική αυτή, καθώς ο κ. Κωνσταντόπουλος καταγγέλλει την προεδρολογία την ώρα που ο ίδιος προεδρολογεί και την εκλογολογία, ενώ ο ίδιος εκλογολογεί. Σχετικά με την κριτική του Κώστα Καραμανλή, κατά της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι δεν διαπιστώνεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση πολιτικής σε σημαντικά θέματα, τέτοια που να δικαιολογεί το ύφος της επίθεσης και την πολιτική συμπεριφορά του κ. Καραμανλή.

Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας είναι έτοιμος για την ομαλή διεξαγωγή των Γενικών Εξετάσεων. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσαν σήμερα τόσο ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Αγγελος Ζησιμόπουλος. "Οι Γενικές Εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα γίνουν με απόλυτη ομαλότητα στον προβλεπόμενο χρόνο", είπε ο κ. Ανθόπουλος. Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο κ. Ζησιμόπουλος, φέτος έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις 169.753 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 144.583 μέσω της διαδικασίας των δεσμών, ενώ οι 20.750 από τεχνικά Λύκεια. Στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα εισαχθούν τελικά 54.303 άτομα, δηλαδή ποσοστό ένας στους τρεις.

Στα 350 δισεκατομμύρια δραχμές θα ανέλθει φέτος το πρόγραμμα επενδύσεων του ΟΤΕ, όπως δήλωσε το μεσημέρι στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού, Ε. Αποστόλου. Ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι και οι δύο φάσεις μετοχοποίησης του ΟΤΕ στέφθηκαν με επιτυχία και πως όλα τα χρήματα θα διατεθούν σε επενδύσεις, ενώ σημείωσε ότι η αγορά μέρους των σερβικών τηλεπικοινωνιών, αναβαθμίζει τη διεθνή θέση του ΟΤΕ. Εξάλλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Μάνου, για την ανανέωση του στόλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ο κ. Καστανίδης επισήμανε ότι το θέμα θα υπαχθεί στη Διακομματική Επιτροπή Ελέγχου Προμηθειών του Δημοσίου.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για τους πολιτικούς πρόσφυγες που είχαν την ελληνική ιθαγένεια, έστω και αν την έχασαν στο μεσοδιάστημα. Τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους για τη διευκόλυνση όλων, όσων θέλουν να επαναπατριστούν και υπάρχουν επιφυλάξεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ. Ο κ. Ρωμαίος σημείωσε ότι όλοι όσοι ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται, δηλαδή να πάνε στα προξενεία και να συμπληρώσουν ένα δελτίο ατομικών στοιχείων ζητώντας να επαναπατριστούν, αυτόματα επανέρχονται στην Ελλάδα και ακολουθούν τη διαδικασία επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Την πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων στα ταχυδρομεία της χώρας ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υφυπουργός Επικοινωνιών, Μανώλης Λουκάκης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού, Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Λουκάκης σημείωσε ότι η απόφαση αυτή έχει ήδη εγκριθεί και εκτίμησε ότι σε πολύ λίγο χρόνο θα έχει προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εποχιακών υπαλλήλων που θα αναπληρώσει τους μόνιμους υπαλλήλους για τις άδειές τους.

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, αλλά και ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού στα κράτη όπου αυτός έχασε έδαφος τα τελευταία χρόνια, διαβλέπουν για το άμεσο μέλλον τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουριστικών Εκθέσεων, που βρίσκονται από χτες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσής τους. Η 13μελής Ενωση Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων -στην οποία περιλαμβάνεται εδώ και δύο χρόνια η ελληνική "Philoxenia"- πραγματοποιεί ετησίως τέσσερις συναντήσεις, εκ των οποίων μόνο η μία γίνεται εκτός Βρυξελλών, όπου εδρεύει. Στην πόλη μάλιστα, όπου φιλοξενείται η μοναδική εκτός έδρας συνάντηση, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς του εκθεσιακού τουρισμού, αλλά και ολόκληρου του κυκλώματος που περιστρέφεται γύρω από τον κλάδο. Η σπουδαιότητα της συνάντησης αυξάνεται για τη χώρα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που η γενική συνέλευση της ETTFA γίνεται στην Ελλάδα.

Σχεδόν δώδεκα χρόνια χρειάστηκαν για να ναυπηγηθεί η αρχαία αθηναϊκή τριήρης "Ολυμπιάς", ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης πειραματικής αρχαιολογίας, που νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε με το αρματαγωγό "Ικαρία" στη Θεσσαλονίκη και τοποθετήθηκε σε ειδική εξέδρα μπροστά στο "Μακεδονία Παλάς". Η τριήρης "Ολυμπιάς" όμως τόνισε ο πλωτάρχης του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Φώτης Φωτόπουλος, θα μείνει ένα μήνα στη παράλια της Θεσσαλονίκης και θα μπορούν να τη δουν όλοι οι Θεσσαλονικείς.

Ένοπλη ληστεία, με λεία έξι εκατομμύρια δραχμές, σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο άγνωστοι, κρατώντας περίστροφα, εισέβαλαν το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας, στην οδό Ελευθερίας 19 στην περιοχή της Τριανδρίας και ακινητοποίησαν πελάτες και υπάλληλους. Με την απειλή των όπλων παρέδωσαν στον ταμία μια νάιλον σακούλα για να τη γεμίσει με χαρτονομίσματα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα - που είχαν σταθμεύσει στο πεζοδρόμιο- και εξαφανίστηκαν. Η ληστεία καταγράφηκε από τις κάμερες της Τράπεζας, η οποία δεν διέθετε ένοπλο φρουρό. Ανακρίσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, συνθέτης και ερμηνεύτρια Diamanda Galas τιμά με την παρουσία της τις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. "Diamanda Galas φωνή και πιάνο σε μία performance" θα είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει στις 21 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους. Η παράσταση παρουσιάζεται σε φωτιστικό σχεδιασμό του Dan Kotlowitz, ενώ υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό είναι ο Blaise Pribitzer.

Με ένα βραβείο αναγνώρισης των προσπαθειών τους για την ειρήνη, επαναπροσέγγιση και επανένωση της Κύπρου επέστρεψαν στη Μεγαλόνησο, οι πρώτοι Κύπριοι που τιμήθηκαν με το βραβείο Ειρήνης και Φιλίας Ιπεκτσί για την ταινία "Το τείχος μας". Πρόκειται για τον Ελληνοκύπριο Πανίκο Χρυσάνθου και τον Τουρκοκύπριο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Νέο πλήγμα δέχτηκε σήμερα ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Τουρκία. Την παραίτησή του ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Τουρισμού, Μπαχατίν Γκιουσέλ, που ανήκει στο κόμμα της Τανσού Τσιλλέρ. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τον ισλαμικό προσανατολισμό της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, την παραίτησή του από την πρωθυπουργία θα υποβάλει στις 18 Ιουνίου ο ηγέτης του Κόμματος Ευημερίας, Νετζμεντίν Ερμπακάν, με στόχο να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Ορθού Δρόμου, Τανσού Τσιλέρ. Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα χθες τη νύχτα, μετά τη σύσκεψη στελεχών των δυο κομμάτων της συμπολίτευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών θα καθοριστεί αφού σχηματιστεί η κυβέρνηση Τσιλέρ.

Μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει αύριο η θερμοκρασία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα αύριο σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς, στο Ιόνιο από 17 έως 33 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Friday, 13 June 1997 - 16:40:27 UTC