Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-07-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 10:46 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 5.7.1997

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος αναμένεται να "αγγίξει" τους 38 βαθμούς. Οι νομαρχίες, οι δήμοι και τα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, ενώ μαζική προβλέπεται να είναι η έξοδος των κατοίκων των μεγάλων πόλεων για να βρουν καταφύγιο στις παραλίες. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, αναμένεται να υποχωρήσουν από τη Δευτέρα.

Τις διήμερες συνομιλίες του στα Γιάννενα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, ολοκλήρωσε ο Γερμανός ομόλογός του, Φόλκερ Ρύε. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ ενόψει της διάσκεψης της Μαδρίτης, αλλά και το Κυπριακό. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι διατυπώθηκαν θετικές προτάσεις και υπήρξε προσέγγιση απόψεων πάνω στα ζητήματα που τέθηκαν. Ο κ. Ρύε υποστήριξε τη θέση για ίδρυση τεσσάρων υποστρατηγείων, εκ των οποίων το ένα θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν όπως έχει προβλεφτεί και αποφασιστεί, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Για την πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εκτίμησε ότι αυτή έχει ολοκληρώσει το έργο της που ήταν να βοηθήσει στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και την υποστήριξη της διαδικασίας των εκλογών. Σημείωσε δε ότι είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση της πολυεθνικής δύναμης.

Οι ελληνικές θέσεις που θα διατυπωθούν στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Η χώρα μας θα υποστηρίξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ των βαλκανικών χωρών όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία ενώ σε γενικότερο επίπεδο θα επιδιώξει να υπάρξει διατύπωση που θα αφήνει ανοιχτά τα όρια ένταξης και άλλων χωρών των Βαλκανίων στο μέλλον. Χθες συνήλθε και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας με αντικείμενο την νέα κατάσταση στην Αλβανία και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνοαλβανική μεθόριο και τα στενά Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Αλβανίας. Κοινή διαπίστωση ήταν το ότι δεν υπάρχει εκτόνωση της κατάστασης και επιβάλλεται η παραμονή σε ετοιμότητα των δυνάμεων του ελληνικού στρατού, του πολεμικού ναυτικού, του λιμενικού και της αστυνομίας.

Εκατό χιλιάδες διπλοί ή πολλαπλοί αριθμοί φορολογικού μητρώου, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κατά την εκκαθάριση από τις εφορίες, ενάμιση εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Τα στοιχεία αυτά, έδωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν διπλό ή πολλαπλό ΑΦΜ θα κληθούν να δώσουν διευκρινίσεις, ενώ δεν αποκλείεται να πληρώσουν πρόστιμα.

Η προώθηση και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, αποτέλεσε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο επικεφαλής του Γραφείου Σύνδεσης της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλέξανδρος Μαλλιάς, με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ζλάτκα Πόποφσκα. Αυτό μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι, τόσο ο κ. Μαλλιάς, όσο και η κ. Πόποφσκα, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών και στη περαιτέρω συνεργασία. Εξάλλου, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός των Σκοπίων και οι δύο πλευρές, έκαναν λόγο για την επικείμενη επίσκεψη του διοικητή της Ιονικής Τράπεζας, κ. Σταματόπουλου στην ΠΓΔΜ.

Στο μεικτό σύστημα λειτουργίας τόσο της κοινοτικής παρέμβασης όσο και της ιδιωτικής αποθεματοποίησης κατέληξε τελικά το υπουργείο Γεωργίας, ύστερα από διαπραγματεύσεις μηνών, για την απορρόφηση των 120.000 τόνων αδιάθετων αποθεμάτων ρυζιού της ελληνικής περσινής σοδειάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός, Βασίλης Γερανίδης, το 50% περίπου της ποσότητας αυτής δεσμεύεται να απορροφήσει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, που αναδείχθηκε φορέας παρέμβασης, ύστερα από τη δραστική μείωση του ύψους της εγγυητικής επιστολής από 110% σε 50%. Επιστολή που δεσμεύτηκε ότι θα εκδώσει η ΑΤΕ.

Την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα υπεραμύνεται της αρχής της διατήρησης των καλών σχέσεων με τους γείτονες της και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, διατύπωσε σε συνέντευξή του, στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Έλληνας πρέσβης στην Αγκυρα, Δημήτρης Νεζερίτης. Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, που φέρουν την Ελλάδα να παρέχει υποστήριξη στις δραστηριότητες του ΡΚΚ, επισήμανε ότι ζητεί συνεχώς ασφαλείς πληροφορίες και τεκμήρια, σχετικά με τον προβληθέντα από την Τουρκία ισχυρισμό, ενώ σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν γνωστοποιήθηκαν τέτοιες πληροφορίες στις ελληνικές αρχές. Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για θάνατο Έλληνα αξιωματικού στο Βόρειο Ιράκ, υπογράμμισε ότι "επισήμως γνωρίζουμε μόνο την ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο στο Ντιαρμπακίρ, σύμφωνα με την οποία φονεύτηκε ένας Έλληνας αξιωματικός. Εμείς επιθυμούμε να γνωρίσουμε επισήμως τις κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά της χώρας μας και να δώσουμε ανάλογη απάντηση".

Τη δεύτερη μέρα των εργασιών της ''Διεθνούς Συνάντησης για την Ευρωπαϊκή Αριστερά'' που διοργανώνει στη συνεδριακή αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών ''Ανδρέας Παπανδρέου'' απασχόλησε το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της χάραξης μιας νέας αριστερής πρότασης για την Ευρώπη.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Ουγγρικού Εργατικού Κόμματος (Ο.Ε.Κ.), πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουγγαρία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Σήμερα ο κ. Φλωράκης θα παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις για τα οκτώ χρόνια από το θάνατο του ιστορικού κομμουνιστή ηγέτη, Γιάννος Κάνταρ, ενώ στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα εκφωνήσει και πολιτικό λόγο.

Καταστηματάρχης χτύπησε με αλυσίδα και τραυμάτισε δύο δικηγόρους, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, θέλοντας έτσι να εκδικηθεί την αδελφή του, με την οποία έχει κληρονομικές διαφορές. Πρόκειται για τον 34χρονο Σπύρο Κτενίδη, ο οποίος έστησε ενέδρα έξω από το Δημαρχείο της Νέας Μηχανιώνας, στους δικηγόρους από τη Θεσσαλονίκη, Νικόλαο Βαβιάρη, 41 χρονών και την 42χρονη Ευθαλία Γρηγοριάδου, οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις της αδελφής του. Ο Κτενίδης, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, χτύπησε με αλυσίδα τους δικηγόρους στο κεφάλι, θεωρώντας ότι είναι συνυπεύθυνοι για την αντιδικία με την αδελφή του σε κληρονομικά θέματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Οι δύο δικηγόροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου", όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, αύριο, το συγκρότημα που άνοιξε τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης. Οι μοναδικοί ¨Les Miserables Brass Band¨, που ενώ είναι μέρος της Νεοϋορκέζικης τζαζ σκηνής, ταυτόχρονα ταξιδεύουν με την μουσική τους στα Βαλκάνια και στο Περού, στο Πακιστάν και την Αφρική, θα εμφανιστούν για μία μόνο βραδιά στο ¨Μύλο¨.

''Στην Κύπρο η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εμποδίζουν τη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις οικονομικές δυνατότητές της και τις ευκαιρίες απασχόλησης''. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Κύπριος βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, στην ομιλία του κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών χωρών στο Μονακό, ενόψει της 3ης Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Ασφάλεια και την Ειρήνη στη Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στην Τυνησία, στις αρχές του 1999. Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι οποιαδήποτε πολιτική στον τομέα της απασχόλησης δεν μπορεί να επιτύχει, εκτός αν εφαρμόζεται σε ένα περιβάλλον πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους τί κάνει ως πολιτεία για τη διαφύλαξη της διεθνούς νομιμότητας αναφορικά με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανόλης Χριστοφίδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη σχετική έκθεση της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που είδε το φως της δημοσιότητας. Σε παρατήρηση ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι πάνω στο θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι για το θέμα αυτό ''υιοθετούνται όλα όσα μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

Η Κύπρος αναμένεται να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων χωρών με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει τον ερχόμενο χρόνο ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της Κύπρου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Κασουλίδης επισήμανε ότι οι τελικές αποφάσεις για το θέμα αυτό θα ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ωστόσο, σημείωσε ότι μπορεί να μην είναι σπαρμένος με ρόδα ο δρόμος προς την ενωμένη Ευρώπη, αλλά υπάρχει η δυνατότητα η Κύπρος να τα καταφέρει.

Στην Αγκυρα βρίσκεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, πέντε μέρες πριν την έναρξη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου. Ο κ.Ντενκτάς έφθασε στην τουρκική πρωτεύουσα με το προσωπικό αεροσκάφος του Προέδρου της χώρας, Σουλειμάν Ντεμιρέλ. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αρχηγός του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, ο αρμόδιος επί θεμάτων Κύπρου, υπουργός Προεδρίας, Σουκρού Γκιουρέλ, ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής του κόμματος του Μπ. Ετσεβίτ, Μουμτάζ Σοϋσάλ και άλλοι αρμόδιοι.

Τα Ηνωμένα Έθνη διαβίβασαν την περασμένη εβδομάδα στην Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων, μήνυμα από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ότι η δασκάλα Ελένη Φωκά μπορεί να πάει στα κατεχόμενα χωρίς να έχει ταυτότητα του ψευδοκράτους, μόνο για να πάρει τα πράγματά της και να επιστρέψει για να διαμείνει στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Τάκης Χριστόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως εναπόκειται στην ίδια την κ. Φωκά να αποφασίσει για το τί επιθυμεί να κάνει. Σημείωσε δε ότι η δασκάλα έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να μεταβεί στα κατεχόμενα χωρίς ταυτότητα, και κανένας δεν μπορεί να την εμποδίσει από το να πράττει αυτό. Τέλος, ο κ. Χριστόπουλος υπενθύμισε πως το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, προέβη ήδη, για το θέμα της κ. Φωκά, σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο κυκλοφόρησε σαν επίσημο έγγραφο στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ διαβήματα έγιναν και προς τις πρεσβείες ξένων χωρών στη Λευκωσία.

Αν και αύριο πραγματοποιείται ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, μεγάλη σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Από τις 115 ζώνες όλης της επικράτειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής των Εκλογών, μόνο από τις 105 υπάρχουν αποτελέσματα. Στο σύνολο των καταμετρημένων ψήφων αυτών των ζωνών, το Σοσιαλιστικό Κόμμα παίρνει το 53%, το Δημοκρατικό, το 25%, το φιλοβασιλικό το 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία το 2,89%, το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το 2,82%, το Σοσιαλημοκρατικό Κόμμα το 2,58%. Αναφορικά με το σκέλος του δημοψηφίσματος, υπέρ της Δημοκρατίας ψήφισε το 66,4% και υπέρ της Μοναρχίας, το 33,36%.

Αμεση προτεραιότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν, είναι ο εξοπλισμός με συστήματα επιχειρησιακού ελέγχου, διεξαγωγής πολέμου, ηλεκτρονικών υπολογιστών και συλλογής πληροφοριών, υπογράμμισε ο αντιστράτηγος ε.α, Φικρέτ Ουλγκέρ, ειδικός σύμβουλος της Ένωσης Χρηματιστηριακών Επιμελητηρίων Τουρκίας. Αυτό υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα "Μιλλιέτ", σημειώνοντας ότι ο κ. Ουλγκέρ, προέβη σε αυτή τη δήλωση, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της "Έκθεσης της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας".

Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψαν στα Σκόπια, ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ, Λάζαρ Κιτάνοφκσι και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Μακ Ντίκενσον. Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός των Σκοπίων, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κρατών, αφού ήδη στη Μ. Βρετανία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιτάνοφσκι, εκπαιδεύονται αξιωματικοί της ΠΓΔΜ. Εξάλλου, ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας που αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, υπογράμμισε ότι στο παρελθόν υπεγράφησαν και άλλα δύο μνημόνια στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ ΠΓΔΜ και Μ. Βρετανίας.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας να διατάξει τη διάλυση της Βουλής και να ανακοινώσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την 1η Σεπτεμβρίου. Πραξικοπηματική και αντισυνταγματική, χαρακτήρισε την απόφαση η κυβέρνηση και δήλωσε ότι θα την προσβάλλει το Συνταγματικό Δικαστήριο. "Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το άρθρο 114 του Συντάγματος της Σερβικής Δημοκρατίας, σταμάτησε την εφαρμογή της απόφασης της Μπιλιάνα Πλάβσιτς για διάλυση του κοινοβουλίου", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Οι υποψήφιες χώρες για το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Βουλγαρίας δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στη Βορειoατλαντική Συμμαχία μαζί με τα προβλήματά τους", δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, Εϊβις Μπόουλαν σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια, με αφορμή την εθνική εορτή των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου. Η κ.Μπόουλαν δήλωσε επίσης ότι η Βουλγαρία έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, αλλά η γλωσσική διαμάχη με τα Σκόπια αποτελεί εμπόδιο για την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας. Κατά την Αμερικανίδα πρέσβειρα, η Τσεχία, η Πολωνία και η Ουγγαρία ανταποκρίνονται πλήρως στις βασικές προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, "κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για τη Βουλγαρία", όπως είπε.

Την επικύρωση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία, αποφάσισε η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της βουλγαρικής Βουλής. Η διμερής συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών είχε υπογραφεί στις 31 Μαρτίου 1992. Όπως σχολιάζει η εφημερίδα "Σταντάρτ" της Σόφιας, η επικύρωση της συμφωνίας επιβεβαιώνει τις προθέσεις των κυβερνήσεων των δυο χωρών για σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και ανταποκρίνεται στην επιθυμία της Βουλγαρίας να ενταχτεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, προσκάλεσε τον Βούλγαρο ομόλογό του, Πέταρ Στογιάνοφ, να συναντηθεί μαζί του στις 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Συνάντηση Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Στους τέσσερις του Ευρωμπάσκετ, προκρίθηκε πανηγυρικά η εθνική μας ομάδα, η οποία συνεχίζοντας τις καλές της εμφανίσεις, νίκησε την Πολωνία στα προημιτελικά του 30ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Οι παίχτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, νίκησαν τους Πολωνούς στο γήπεδο "Παλάο Σαν Τζόρντι" με σκορ 72 - 62 κάνοντας επτά τις νίκες τους, σε ισάριθμα παιχνίδια. To ημίχρονο του αγώνα έληξε με σκορ 38 - 39 υπέρ της Πολωνίας. Στον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 9.30 μ.μ. αντίπαλος μας θα είναι η Γιουγκοσλαβία. Είναι η πέμπτη φορά, τα τελευταία έξι χρόνια, που η εθνική μας ομάδα προκρίνεται σε ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 5 July 1997 - 8:05:20 UTC