Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-07-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:29 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11.7.1997

Την πεποίθηση ότι η υπογραφή της ελληνοτουρκικής συμφωνίας στη Μαδρίτη αποτελεί ένα βήμα για την περαιτέρω προσέγγιση των δύο χωρών, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα επίμαχα σημεία της συμφωνίας Σημίτη - Ντεμιρέλ. "Με το ελληνοτουρκικό κείμενο, στην ουσία, αποκαταστάθηκε μια ομαλή και ισορροπημένη σχέση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, η οποία όμως εμπεριέχει πολλά προβλήματα", συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος. Ως σημαντικό βήμα, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, την προσαρμογή της Τουρκίας στα δεδομένα του σύγχρονου κόσμου, όπου ισχύει το Διεθνές Δίκαιο και την παραίτησή της από τον ηγεμονικό της ρόλο. Η συμφωνία αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Πάγκαλος, ήταν μια ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματα της Ελλάδας για την υιοθέτηση δύο από τους τρεις όρους που είχε θέσει μετά τα γεγονότα των Ιμια. Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε ότι εκκρεμεί βεβαίως, ο τρίτος όρος, που αφορά στην άρση της διεκδίκησης των βραχονησίδων Ιμια, θέμα που εμπεριέχεται στις διαδικασίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και για το οποίο η Τουρκία αν επιμένει, μπορεί να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Αποδήμου Εληνισμού, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας αρχών για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χαιρετίζει τις προσπάθειες της υπουργού Eξωτερικών των Η.Π.Α κ. Μαντλίν Oλμπράιτ, του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Θεόδωρου Πάγκαλου και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Ισμαήλ Τζεμ. O Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Αντριου Αθενς χαρακτήρισε την συμφωνία σημαντική για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, γιατί με την συμφωνία αυτή η Τουρκία εξέφρασε τον σεβασμό της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας και των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών.O κ. Αθενς τόνισε καταλήγοντας ότι η προσπάθεια αυτή εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί ένδειξη ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Αμερικανική κυβέρνηση κάνει βηματα για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο Αιγαίο.

Εντονες διαστάσεις τείνει να λάβει η ανησυχία που έχει προκληθεί στο πολιτικό τοπίο της χώρας, τόσο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά την υπογραφή της ελληνοτουρκικής συμφωνίας στη Μαδρίτη. Eικοσιδύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους εκφράζουν τις επιφυλαξεις τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας μή επίθεσης. Οι αντιδράσεις των κομμάτων συνεχίζονται, ενώ με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, για να αποσαφηνίσει τα κυρίαρχα σημεία της συμφωνίας, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ασκεί "μυστική και βλαπτική διπλωματία για τον ελληνικό λαό". Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, χαρακτηρίζει την ελληνοτουρκική συμφωνία, ως "συμφωνία ντροπής", ενώ αφήνει αιχμές και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι "στην ουσία στηρίζει την κυβερνητική εξωτερική πολιτική".

Η βουλευτίνα Κάρολιν Μαλόνι, μαζί με τα μέλη της Ελληνικής Oμάδας του Κονγκρέσου, συνεχάρησαν την υπουργό Εξωτερικών κ. Μαντλίν Oλμπράιτ, τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για την επίτευξη της συμφωνίας αρχών στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κ. Mαλόνι χαρακτήρισε την συμφωνία ως το πρώτο από τα πολλά βήματα που θα χρειαστούν για την επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή και υπογράμμισε ότι περιμένει κι άλλα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή κατά το διάστημα των συνομιλιών μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκου Κληρίδη και του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς. Η κ. Μαλόνι τονίζει επίσης ότι το Κονγκρέσο εκτιμάει τις προσπάθειες του προέδρου Κλίντον για ειρηνική λύση στην Κύπρο, που εκφράζονται με τον διορισμό του κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ως ειδικού απεσταλμένου.

Τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην προσπάθεια για την αναδάσωση του δάσους του Σέϊχ- Σου, ζήτησε ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Οπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Σαλπιστής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με ευχαρίστηση το αίτημα του Οργανισμού, να φυτέψει το πρώτο δέντρο στην προσπάθεια για την αναδάσωση, που θα σημάνει και την έναρξη της "ανάστασης" του κατεστραμμένου πνεύμονα ζωής της Θεσσαλονίκης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στο πλαίσιο του μεγάλου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου που οργανώνεται.

Την οργή και την αγανάκτησή τους για την καταστροφή του δάσους του Σέιχ Σου, εξέφρασαν οι Θεσσαλονικείς στην πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν το απόγευμα οι οικολογικές οργανώσεις της πόλης. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούσαν καμμένα κλαδιά, αξίωσαν για μια ακόμη φορά την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας, Στέφανου Τζουμάκα και του υφυπουργού Βασίλη Γερανίδη. Υποστήριξαν ότι η φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου είναι έργο εμπρηστών, που στόχο είχε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών γης στην περιοχή. Επίσης κατήγγειλαν ως υπεύθυνους τον πρόεδρο της κοινότητας του Ασβεστοχωρίου, Θ. Χριστοδούλου και τον δήμαρχο Πανοράματος, Γ. Κεδίκογλου και επανέλαβαν την πεποίθησή τους ότι το έγγραφο του υπουργού Γεωργίας, για τις ιδιοκτησίες γης στο Σεϊχ Σου ουσιαστικά "άνοιγε το δρόμο στους οικοπεδοφάγους".

Άλλες δέκατέσσερις μηνύσεις για την καταστροφή του περιαστικού δάσους Σέϊχ- Σου της Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν στην εισαγγελία ισάριθμοι ιδιώτες που εκφράζουν την αγανάκτησή τους και ζητούν τον καταλογισμό ποινικών ευθυνων. Οι μηνυτές, που προέρχονται από διάφορες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα- προσέφυγαν στην εισαγγελία πρωτοδικών και κατέθεσαν τις μηνυτήριες αναφορές -κατά παντός υπευθύνου- οι οποίες θα συσχετιστούν στη δικαστική έρευνα που διενεργούν οι δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις μηνύσεις την κύρια ευθύνη για καταστροφή του δάσους-πάρκου φέρουν οι αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των κρατικών υπηρεσιών δασοπροστασίας και πυρόσβεσης στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους καταγγέλλουν για σειρά παραλείψεων πριν και μετά την πυρκαγιά.

Το θέμα των τροπολογιών που κατατίθονται σε άσχετα νομοσχέδια, έθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Αργότερα, ο κ. Κωνσταντόπουλος, με γραπτή ανακοίνωσή του, τόνισε ότι "η βιομηχανία τροπολογιών αποτελεί παλαιοκομματική πατέντα για την εξυπηρέτηση κυβερνητικών σκοπιμοτήτων πελατειακών σχέσεων και υπουργικών αυθαιρεσιών", ενώ έκανε λόγο για "παραβίαση της Συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης", θεσμική σύγχυση και ενίσχυση της πολιτικής αναξιοπιστίας.

Την απόσυρση της τροπολογίας για το φυσικό αέριο, η οποία κατατέθηκε ως προσθήκη στο σχέδιο νόμου "Ιδρυση και λειτουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων και άλλες διατάξεις", ζητά ο πρόεδρος των Περιφερειακών Εταιρειών και Δημοτικών Επιχειρήσεων Διανομής Φυσικού Αερίου (ΠΕΔΦΑ) και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, στον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Κοσμόπουλος, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αγνοεί την εκφρασμένη άποψη και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καταθέτει χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση προσθήκη τροπολογίας σε άλλο νομοσχέδιο και μάλιστα στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής.

Εφτακόσια και πλέον άτομα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομετανάστες από χώρες της Ασίας και την Αλβανία που έπεσαν θύματα βασανιστηρίων, ή άλλων μορφών κακομεταχείρισης- βρήκαν περίθαλψη και νομική προστασία από το κέντρο αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που λειτουργεί στην Αθήνα εδώ και οκτώ χρόνια. Σ' ένα δεύτερο, αντίστοιχο, ιατρικό κέντρο αποκατάστασης - που ιδρύθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων το 1995- αποκαλύφθηκαν άλλες εβδομήντα περιπτώσεις ατόμων (κυρίως βορειοηπειρώτες και Αλβανοί) που έπεσαν θύματα βασανιστηρίων στη χώρα τους -και ορισμένες φορές και στην Ελλάδα- κυρίως στη διάρκεια της σύλληψης ή της ανάκρισης σε αστυνομικές υπηρεσίες. Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη η καθηγήτρια ψυχολογίας του Α. Π.Θ. κ. Μίκα Χαρίτου-Φατούρου, με την ιδιότητα της προέδρου του τρίτου κατά σειρά στην Ελλάδα κέντρου αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων που άρχισε να λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Την επιθυμία της Ελλάδας για σύσφιξη και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της με τη Βρετανία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, υποδεχόμενος 50 εκπροσώπους της Βρετανικής Παροικίας στην Ελλάδα, συνοδευόμενους από τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, κ. Σμιθ και τον πρόεδρο της Ελληνο - Βρετανικής Ομάδας Φιλίας, Γιάννη Καψή. Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κοινοβούλια των δύο χωρών μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ένα καθοριστικό ρόλο, για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Βρετανίας, ενώ επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή οι συναντήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αποτελούν αποφασιστικό παράγοντα και αφετηρία για μια γόνιμη περίοδο στην περαιτέρω πορεία των δύο λαών.

Στα άρθρα που αφορούσαν τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (Ο.Α.Ε), του νομοσχεδίου για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επικεντρώθηκε, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, η αντιπαράθεση της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, υποστήριξε ότι με τη ρύθμιση αυτή φορτώνονται νέα βάρη στον ελληνικό λαό, ο οποίος ήδη έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τον ΟΑΕ, 1 τρισ. 100 δισ. δραχμές και ζήτησε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Η διάταξη έγινε τελικά δεκτή με 51 ψήφους υπέρ και 40 κατά. Λίγο αργότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, παραβιάζεται η απαγόρευση οικιστικής επέκτασης στη Β' ζώνη του Υμηττού, με τη δημιουργία υποσταθμού της ΔΕΗ υψηλής τάσης, καθώς και ότι αναστέλλεται ουσιαστικά ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων της Δ.Ε.Π.

Για παράβαση καθήκοντος και απιστία παραπέπονται σε δίκη, ο πρώην πρόεδρος στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα μέλη της επιτροπής σίτισης για υπόθεση που αφορά την εξασφάλιση συσιτίου στους σπουδαστές. Η εισαγγελεία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παρέπεμψε στο τριμελές πλημμελειοδικείο, με απευθείας κλήση, τον πρόεδρο της επιτροπής σίτισης σπουδαστών κ. Κώστα Εφραιμίδη και τον πρώην πρόεδρο στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Σαββίδη με την κατηγορία ότι τον Οκτώβριο του 1993 "βεβαίωσαν" εγγράφως ότι από το εστιατόριο που είχε αναλάβει την τροφοδοσία των ΤΕΙ, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, είχαν διατεθεί 130. 558 μερίδες φαγητού, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για 75.704 μερίδες.

Δεν εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η τοποθέτηση του Στέφανου Τσαμπαλή, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Ο.Σ. Ε. Με αφορμή τις απαντήσεις που έδινε προς τα μέλη της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής και οι οποίες δεν κρίθηκαν επαρκείς και ικανοποιητικές, ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε να μη γίνει ψηφοφορία για την εκλογή του και να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης, προκειμένου η κυβέρνηση να επανεξετάσει την επιλογή της. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Μεταφορών, η υποψηφιότητα του κ.Τσαμπαλή για τον Ο.Σ.Ε θα ανακληθεί.

Σε διάστημα οκτώ μηνών θα είναι έτοιμο το νέο,σύγχρονο πλέον Βασιλικό Θέατρο, αν είναι κανονική η ροή της χρηματοδότησης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κ. Κώστας Λοϊζος. Η σχετική άδεια εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από την ψήφιση του προηγούμενου οικιστικού νόμου. Με την ψήφιση του νόμου δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών σε πέντε ακόμη έργα του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πρόκειται για το Νταμάρι της Τριανδρίας, το Θέατρο Δάσους, το Θέατρο Κήπου και δύο ακόμη χώρους, που διαμορφώνονται στο στρατόπεδο Κόδρα.

Την αναγκαιότητα εξάπλωσης των χώρων πολιτισμού στις κοινότητες και στους δήμους που βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ο σκηνοθέτης Μίνως Βολανάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις παραστάσεις του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό", στο οποίο υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Το έργο παρουσιάζεται, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, στο λατομείο "Γένεσις" της Νεοχωρούδας από αύριο ως τις 15 Ιουλίου. Το χώρο εντόπισε πριν από χρόνια, κατά την θητεία του στο ΚΘΒΕ, ο ίδιος ο σκηνοθέτης και διαμορφώθηκε υπό τις εντολές του, από τους μηχανικούς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Δε διαγράφεται ελπιδοφόρα προοπτική για θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες του Προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς, υποστηρίζει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ), ''λόγω της αρνητικής και αδιάλλακτης στάσης που εξακολουθεί να τηρεί η Τουρκία και ο εντολοδόχος της Ντενκτάς''. Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΚ υποστηρίζει ότι η συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας, που επιτεύχθηκε στη Μαδρίτη, υποκρύπτει μεγάλους κινδύνους για την κυπριακή υπόθεση, καθώς και για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα, που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επεισόδια, κατά τα οποία, δύο Σερβοβόσνιοι σκοτώθηκαν και κύμα αντιδράσεων, προκάλεσε στη Βοσνία, η επιχείρηση της νατοϊκής δύναμης στη Βοσνία, με στόχο τη σύλληψη κατηγορουμένων από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις της SFOR προσπάθησαν να συλλάβουν τον πρώην αστυνομικό διευθυντή της πόλης Πριέντορε, Σίμο Τρίλιατσα, ο οποίος εικάζεται ότι από τον Απρίλιο έως το Δεκέμβριο του 1992 βασάνισε πολλούς μουσουλμάνους και Κροάτες που κατοικούσαν στην περιοχή του Πριέντορε και οργάνωσε στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων. Μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, ο Τρίλιατσα και ο συνοδός του, σκοτώθηκαν, ενώ ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ τραυματίστηκε.

Στην εργασία Βουλγάρων στην Ελλάδα αφορά η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης της Βουλγαρίας θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της επιλογής των εργατών στην Ελλάδα, η αποστολή των οποίων θα γίνεται μόνο εφόσον έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους Ελληνες εργοδότες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 21- 60 ετών, να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, πιστοποιητικό υγείας και πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ οι άνδρες θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία.

Διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να καταλαμβάνει στη νέα κυβέρνηση τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον. " Εγώ θα είμαι ο νέος αντιπρόεδρος της μελλοντικής κυβέρνησης", σημείωσε ο κ. Φίνο, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τη θέση αυτή την κατέλαβε πριν ξεκινήσει για τη Μαδρίτη, ενώ κατέστησε σαφές ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κρατήσει το βουλευτικό του αξίωμα.

Παρουσιάστηκε και επίσημα από τη διοίκηση του Αρη, το νέο απόκτημα της ομάδας ο Τίτ Σοκ, ο οποίος θα αγωνίζεται στους "κιτρίνους" για τα επόμενα δύο χρόνια, έναντι του ποσού των 100 εκατομμυρίων. Ο Εσθονός πλέι μέικερ, ο οποίος έφτασε προχθες στη Θεσσαλονίκη, θα αγωνίζεται από τη νέα μπασκετική περίοδο, ως κοινοτικός. Σε δηλώσεις του ο Σοκ τόνισε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για τον Αρη και θα μιλήσει με την απόδοσή του στα γήπεδα.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Friday, 11 July 1997 - 5:40:17 UTC