Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-07-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 11:07 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19.7.1997

Απάντηση στην εσωκομματική αντιπολίτευση, έδωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, από το Ναύπλιο, δηλώνοντας ότι "η Μαδρίτη ήταν μια επιτυχία της πολιτικής μας. Στη Μαδρίτη, η Ελλάδα επέτυχε διπλά: και στη διασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων και στην επίτευξη ενός πλαισίου αρχών, που εντάσσονται στο Διεθνές Δίκαιο, όπως παγίως επιδιώκαμε". Συγκεκριμένα, ο κ. Σημίτης στην ομιλία του, στις εργασίες της 5ης Ειδικής Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, με θέμα "Διοίκηση - Αυτοδιοίκηση", αφού επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι "να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την πλήρη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων - δικαιωμάτων - δικαίων", διασαφήνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, δεν επιδέχονται ούτε ρητορικές, ούτε μπορεί να είναι αντικείμενο επιπόλαιων σχολιασμών, χωρίς αξιολόγηση των στοιχείων, χωρίς στάθμιση των δεδομένων". "Στη Μαδρίτη, συνέχισε ο πρωθυπουργός, επιτύχαμε ένα πλαίσιο σχέσεων, το οποίο κατοχυρώνει τις θέσεις μας, ενισχύει τα δικαιώματα μας και τα δίκαιά μας, επιτρέπει τη βήμα προς βήμα προσέγγιση, όπως την είχαμε διαγράψει εδώ και καιρό. Διότι εάν μεν οι συνομιλίες των εμπειρογνωμόνων οδηγήσουν, με βάση το πλαίσιο της Μαδρίτης, στις διαδικασίες του Διεθνούς Δικαστηρίου, που έχει ζητήσει εδώ και καιρό η Ελλάδα, η χώρα μας διασφαλίζει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα και δεύτερον εάν η Τουρκία παρασπονδήσει θα έχει όλη την ευθύνη απέναντι στη διεθνή κοινή γνώμη".

Tην ανησυχία τους για την τροπή που έχει πάρει το Μακεδονικό θέμα μετά την ενδιάμεση συμφωνία εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας, Αμερικής, Καναδά και Ευρώπης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν με αφορμή το 7ο παγκόσμιο συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από αύριο ως τις 26 Ιουλίου στο πλαίσιο του οποίου προωθείται η δημιουργία Παγκόσμιας Παμμακεδονικής Ένωσης που θα συντονίζει τις ενέργειες για εθνικά και άλλα θέματα. "Θέλουμε να τονίσουμε στην κυβερνητική και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας τις ανησυχίες μας για την εξέλιξη στο Μακεδονικό θέμα και τη δυσαρέσκειά μας στην αμνησία, απραξία και την υποβάθμιση του θέματος και την αφοσίωση του μόνο στα άλλα εθνικά θέματα. Η αποσύνδεση των εθνικών θεμάτων είναι επικίνδυνη και οι κακοί χειρισμοί σε ένα θέμα σήμερα οπωσδήποτε στο μέλλον θα έχουν αρνητικές επιδράσεις στα υπόλοιπα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Απόδειξη είναι οι πρόσφατες εξελίξεις στα Ιμια, Αιγαίο, Κυπριακό μετά τις αδυναμίες της Ελλάδας να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες μετά το 1991 για το όνομα των Σκοπίων" επισήμανε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής-Καναδά Ευάγγελος Μιχαλόπουλος. Ο κ Μιχαλόπουλος τόνισε ακόμη ότι το συνέδριο θα δώσει ένα μήνυμα στον κ Γκλιγκόρωφ ότι η ιστορία του ελληνικού λαού δεν κλέβεται και ότι το λαός των Σκοπίων έχει την δική του ιστορία και δεν χρειάζεται την ελληνική αλλά και το μήνυμα συμπαράστασης στην ελληνική μειονότητα που ζει στα Σκόπια.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα παραμένει αμετακίνητη στο πλευρό της Κύπρου έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, με δήλωση του για τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την τουρκική εισβολή στο νησί. "Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διπλωματικής και διαπραγματευτικής διαδικασίας η οποία απαιτεί γνώση των πραγματικών συνθηκών και συνείδηση δικαίου εκ μέρους των μεσολαβητών", τονίζει ο κ. Στεφανόπουλος και προσθέτει:"Εκ μέρους της Ευρωπαικής Ένωσης απαιτείται εφαρμογή των αρχών της και τήρηση των δεσμεύσεων της. Ήδη αναπτύσσεται μια νέα κινητικότητα με τη γνωστή πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τη συνδρομή των ΗΠΑ, ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζεται θετικά η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση".

Πρωτόκολλο αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Γεωργίας, υπεγράφη από τον Έλληνα υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γεωργιανό ομόλογό του, V. Nadibaidze, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Τσοχατζόπουλου στη Γεωργία. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, κατέστησε σαφές ότι η αναζήτηση τρόπων αντίστασης και διαφύλαξης της ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή, ήταν ο κύριος λόγος, που οδήγησε τις δύο χώρες στην υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ, απέστειλε στον Έλληνα ομόλογό του, Κωστή Στεφανόπουλο, και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Σημίτη, επιστολές, με τις οποίες εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Σόφιας για την υποστήριξη που παρείχε η Αθήνα στην προώθηση της βουλγαρικής υποψηφιότητας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. "Θα ήθελα να σας βεβαιώσω πως ο λαός μου δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την εξαιρετική πράξη αλληλεγγύης από πλευρά της Ελλάδας", τονίζει ο κ.Στογιάνοφ.

Η ανάγκη δημιουργίας της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και της κρατικής μηχανής, η δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη στην κοινωνία της πληροφορίας και η δημιουργία μιας χρήσιμης μάζας χρηστών τεχνολογιών πληροφορικής είναι οι τέσσερις άξονες κυβερνητικής δράσης σε ό,τι αφορά στην κοινωνία της πληροφορίας, όπως τους προδιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε την κοινωνία της πληροφορίας θέμα πολύ σημαντικό αλλά και πολύπλοκο. "Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η πληροφορική, η ροή και η αξιοποίηση ή διαχείριση των πληροφοριών έχουν κεντρικό ρόλο", επισήμανε ο Υπουργός Τύπου.

Από τον ακριτικό Έβρο προγραμματίζουν να αρχίσουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις οι ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων των παραμεθόριων περιοχών εφόσον δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στα αιτήματα τους, που αφορούν στην αντιμετώπιση της εισβολής και των βίαιων επεισοδίων, τα οποία προκαλούν ένοπλοι Αλβανοί στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων των παραμεθόριων περιοχών Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης, Έβρου, Χιου, Δωδεκανήσου, καθώς και των ενώσεων Κοζάνης, Γρεβενών, Ημαθίας, Πιερίας και Καβάλας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων, στην κοινή συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία, καθόσον δε διέθετε ούτε και διαθέτει ανάλογη κοινωνική, οικονομική, διοικητική αλλά και στρατιωτικοπολιτική υποδομή. Επισημάνθηκε ακόμη, η ανάγκη φύλαξης των συνόρων από το στρατό, στο πλαίσιο των επιταγών του Συντάγματος.

Την κινητοποίηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και της κυβέρνησης για την αναγέννηση του δάσους του Σέϊχ - Σου και την άμεση εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, προσδιορίζει ως πρώτιστα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος. Ο κ. Κοσμόπουλος, καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες, που αφορούν άμεσα έργα προϋπολογισμού 3 δισ. δραχμών και να ενημερώνει το λαό για την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος αυτών των έργων.

¨H πρόσφατη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β.) υπό την αιγίδα των Υπουργών Ανάπτυξης και Εξωτερικών, για τη δημιουργία εκτελεστικού οργάνου με αντικείμενο τη συλλογή και τη διάχυση πληροφόρησης στους Έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να προωθήσουν τις δραστηριότητες στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης προκαλεί πολλά ερωτηματικά, τη στιγμή μάλιστα που το ΔΙΠΕΚ έχει ξεκινήσει τη δυναμική πορεία ανάπτυξής του.Το ΔΙΠΕΚ πιστεύει ότι η σύσταση του παραπάνω οργάνου πιθανότατα να αποτελεί μία περιττή σπατάλη δυνάμεων και πόρων και ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη, η προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας γραφείων στην Αθήνα που αποσκοπεί στην κάλυψη του κενού πληροφόρησης για τα δρώμενα στην Βαλκανική και Παρευξείνια Ζώνη¨. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΠΕΚ .

Στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος υποχρεώνει την κεραμοποιία ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΕ το Νομαρχιακό Συμβούλιο με αποφάσεις που έλαβε υιοθετώντας τις προτάσεις του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού, Στάθης Καϊτετζίδης, κατά τη διάρκεια συνέλευσης των κατοίκων της περιοχής, η οποία γειτνιάζει με την κεραμοποιία ΦΙΛΙΠΠΟΥ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η κεραμοποιία πρέπει να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου και να σταματήσει να χρησιμοποιεί μαζούτ που μολύνει το περιβάλλον, να καθιερωθεί νησίδα πρασίνου περιμετρικά του εργοστασίου με δαπάνη του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού και να μειωθεί το ύψος των χωμάτων το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα ύψος της υφιστάμενης περίφραξης , η οποία δεν πρέπει να μεγαλώσει.

Ένοπλη ληστεία με άγνωστο δράστη και λεία 490.000 δρχ σημειώθηκε στο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ - μάρκετ <<Μασούτη>> που βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης. Άγνωστος νεαρός που φορούσε μαντίλι στο πρόσωπο μπήκε στο κατάστημα, πλησίασε τη ταμία και με την απειλή του πιστολιού το οποίο ήταν πιθανόν ψεύτικο, την εξανάγκασε να του δώσει χρήματα που τα τοποθέτησε σε πλαστικό σάκο. Στη συνέχεια ο δράστης, ο οποίος δεν έγινε αντιληπτός από τους λίγους πελάτες που βρισκόταν στο κατάστημα, βγήκε , επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε συνεργός του και εξαφανίστηκαν στους γύρω δρόμους. Από την Ασφάλεια διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών. Στο μεταξύ, χρυσαφικά, συνολικής αξίας 50.000.000 δρχ έκλεψαν άγνωστοι που διέρρηξαν χρυσοχοείο στην περιοχή της Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης. Οι δράστες που αναζητούνται έκοψαν με ψαλίδι το στόρι του καταστήματος, παραβίασαν με κατσαβίδι την κεντρική του είσοδο και παρά το γεγονός ότι χτύπησε συναγερμός <<μάζεψαν>> τα χρυσαφικά και εξαφανίστηκαν. Μετά την καταγγελία της ιδιοκτήτριας του καταστήματος Βασιλικής Μάτρογλου, 31 χρονών διενεργούνται έρευνες από την Ασφάλεια Κατερίνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

''Ατυχή'' χαρακτήρισε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Ντέιβιντ Μάντεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, κατά την οποία, όπως είπε, είχε μία ''πολύ χρήσιμη συνομιλία'', τόσο την άφιξη τουρκικών πολεμικών σκαφών στα κατεχόμενα, όσο και την επικείμενη κάθοδο του Πρωθυπουργού της εισβολής, Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Οι ΗΠΑ έχουν διαβεβαιώσει την κυπριακή κυβέρνηση ότι δε θα αφήσουν να οδηγηθούν σε ναυάγιο οι προσπάθειες λύσης και εάν χρειαστεί θα παρέμβουν ''σωτήρια'' επί της διαδικασίας, με στόχο να μην παραμείνει άλυτο το πρόβλημα. Στη δήλωση αυτή προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μανόλης Χριστοφίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για την πολιτική των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου και των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού, μετά το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Χόλμπρουκ. Επανέλαβε μάλιστα τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Προέδρου Κληρίδη, ότι ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δεν υποστηρίζει τη σύζευξη των συνομιλιών για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού και επικαλέστηκε ως ενισχυτικές αυτής της θέσης, πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Κένεθ Μπριλ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια των απευθείας συνομιλιών, εξέφρασε ο απεσταλμένος της Ρωσίας για το Κυπριακό, Βλαντιμίρ Τσιζόφ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, ο κ. Τσιζόφ ανέφερε ότι προσβλέπει, κατά το δεύτερο μήνα των συνομιλιών, σε μία συζήτηση πάνω στην ουσία του Κυπριακού και γι' αυτό δεν αποκλείει ο δεύτερος γύρος να είναι πιο δύσκολος από τον πρώτο.

''Μπλόφα'', χαρακτήρισε η αρχηγός της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πολίν Γκριν, τις απειλές Τούρκων επισήμων για προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία, σε περίπτωση που αρχίσουν διαπραγματεύσεις ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου, η κ. Γκριν είπε ότι ''η Τουρκία έχει ένα γελοίο τρόπο να προσπαθεί να κάνει φίλους και να επηρεάζει ανθρώπους. Εάν θέλουν να έρθουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτός είναι ένας πολύ κακός τρόπος να το πράξουν'', είπε.

"Αγκάθι" για την τουρκική κυβέρνηση, αποδεικνύεται η πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Τανσού Τσιλλέρ. Μετά τις καταγγελίες του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, Ντογού Περιντσέκ, για κατασκοπία για λογαριασμό της CIA, τώρα ακολουθεί νέα μήνυση εναντίον της κ. Τσιλέρ, για εξύβριση του στρατού. Ο κ. Περιντσέκ, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ζήτησε να συλληφθεί η κ. Τσιλέρ, αναφέροντας ότι "είναι σαν τον Marcos. Θα διαφύγει στις ΗΠΑ, όπως οι άλλοι πράκτορες της CIA από τις χώρες του τρίτου κόσμου". Η κ. Τσιλέρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της, είχε χαρακτηρίσει ως παράνομη τη "Δυτική Ομάδα Εργασίας" του Γενικού Επιτελείου και είπε ότι "αυτή φακελώνει τον κόσμο".

Έναν ακόμη σύμβουλό της φαίνεται ότι έχασε η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλλέρ μετά την παραίτηση του στενού συνεργάτη της Ουφούκ Σοϋλεμέζ και ενώ εκκρεμούν εις βάρος της οι κατηγορίες για κατασκοπία. Πρόκειται για το 20ο κατά σειρά στέλεχος του "Ορθού Δρόμου", το οποίο υποβάλλει την παραίτησή του μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία με επικεφαλής τον Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος πήρε το περασμένο Σάββατο ψήφο εμπιστοσύνης χάρη στην υποστήριξη των αποχωρούντων από την παράταξη της Τσιλέρ.

Περισσότερο πολιτική, παρά πρακτική αξία είχε η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ, στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα. Αυτό τονίζεται σε άρθρο του εβδομαδιαίου πολιτικού - οικονομικού περιοδικού "Σεγκά" της Σόφιας, στο οποίο αναφέρεται η υπόσχεση της Αθήνας να υποστηρίξει την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, και της Σόφιας να ψηφίσει υπέρ της ελληνικής εκπροσώπησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το 1999-2000.

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η υπόθεση με τα κρούσματα της ελονοσίας που είχαν εμφανιστεί στα μέλη του εμπορικού πλοίου "Αρμπερία" στην Αλβανία. Ο διευθυντής του επιδημιολογικού νοσοκομείου, καθηγητής Χρήστος Πάνος, ανακοίνωσε ότι ο ασθενής που προσβλήθηκε από την ελονοσία εξήχθη από το νοσοκομείο απόλυτα υγιής. Εξάλλου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας των Τιράνων, δήλωσε ότι τις τελευταίες μέρες, οκτώ μέλη του πληρώματος προσήλθαν για εξετάσεις στο Ινστιτούτο, οι οποίες προέκυψαν αρνητικές, κάτι που θεωρείται θετικός οιωνός για τη μη διάδοση της ασθένειας.

Τα προβλήματα μεταξύ Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ θα βρουν σύντομα λύση με την βοήθεια του Προέδρου της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ. Αυτό τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ναντέζντα Μιχάιλοβα, στην ομιλία που έδωσε στην Ατλαντική Λέσχη της Σόφιας, με θέμα "Βουλγαρία και ΝΑΤΟ- απολογισμός και προοπτικές μετά τη Μαδρίτη".

Ανοδο θα παρουσιάσει σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 μέχρι 37 και στα νησιά από 23 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 19 July 1997 - 8:05:20 UTC