Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-10-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:21 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 6.10.1997

Αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές σε δώδεκα κατηγορίες και περιπτώσεις φορολογουμένων, σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικών εφημερίδων. Ωστόσο, στο φορολογικό καθεστώς, που θα ισχύσει από την 1.1.98 προβλέπονται και ελαφρύνσεις για ορισμένες κατηγορίες μισθωτών.Ακόμη αλλάζει ο τρόπος καταβολής του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και πολλές κατηγορίες υπαλλήλων θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα απ όσα πέρυσι.

Και νέο συκοφαντικό για τη χώρα μας δημοσίευμα από την βρετανική εφημερίδα "Ομπσέρβερ" για το θέμα της διασύνδεσης της τρομοκρατίας με τις κουρδικές οργανώσεις.Δημοσιεύει και πάλι συνέντευξη του Κούρδου Χάζαρ, στην οποία αυτός επιμένει ότι έχει στην κατοχή του δισκέτα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην οποία περιέχονται ονόματα και διευθύνσεις ατόμων , τα οποία δήθεν ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη".

Στην βρετανική εφημερίδα πάντως απάντησαν χθές ο θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ και ο λόρδος Ειβμπερι. Με επιστολές τους στην βρετανική εφημερίδα, την κατηγορούν , ότι εξυπηρετεί τα σχέδια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός δημόσιας τάξης κ. Γιώργος Ρωμαίος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του στην Ουάσιγκτον, με τον διευθυντή της ΣΙΑ και του Εφ-Μπι-Αι, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι , η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τις ευθύνες που τις αποδίδουν , έστω και εμμέσως στο θέμα της τρομοκρατίας και ζήτησε την άμεση επαναδιατύπωση ορισμένων σημείων της έκθεσης του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Παράλληλα, όμως κατέστησε σαφές, ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, για το λόγο αυτό άλλωστε συνεργάζεται στενά και σε όλα τα επίπεδα με την αμερικανική κυβέρνηση.

Κηδεύεται στις 3 το απόγευμα ,από το μητροπολιτικό ναό της Αθήνας ο Αθανάσιος Τσαλδάρης. Ο "Νέστωρ" της Νέας Δημοκρατίας άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 76 χρόνων, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη ασθένεια. Τη θλίψη του για το θάνατο του Αθ. Τσαλδάρη, που διετέλεσε πρώην πρόεδρος της Βουλής, επι κυβέρνησης του Κων. Μητσοτάκη, εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, τόνισε στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του, ότι ο Αθ. Τσαλδάρης ήταν μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής μας ζωής. Ανάλογα ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού Κ.Σημίτη, του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Καραμανλή, του πρώην πρωθυπουργού Κων, Μητσοτάκη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μ.Εβερτ, και όλων των πολιτικών κομμάτων.

Από σήμερα επιστρέφουν οι καθηγητές των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των ΤΕΙ στα μαθήματα, όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά όπως έγινε γνωστό, δεν θα γίνονται εγγραφές των πρωτοετών, επειδή ο υπουργός Γερ. Αρσένης αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα των υπαλλήλων για το επίδομα των 35.000 δραχμών. Οι πρωτοετείς κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους.

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο γενικών υποθέσεων των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών κ. Γιώργ. Παπανδρέου. Οι 15 υπουργοί θα συζητήσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό εξωτερικών της Κύπρου, κατά της διάρκεια γεύματος, εγκαινιάζοντας έτσι τις επαφές Ε.Ε. και Κύπρου, ενόψη της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση στην Γιουγκοσλαβία, μετά το χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι πρώτες πληροφορίες δημιουργούν αμφιβολίες αν η συμμετοχή σ΄αυτές ξεπερνά το 50%, ώστε να καθίστανται νόμιμες και να μην διατρέχουν τον κίνδυνο να ακυρωθούν. Και σ΄αυτή την περίπτωση όμως, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τον σημερινό πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή, προηγείται ο εθνικιστής Βόιτσλαβ Σέσελι του υποψηφίου των σοσιαλιστών Ζόραν Λίλιτς. Ακόμη χειρότερη είναι η εξέλιξη στο Μαυροβούνιο, όπου ο μέχρι τώρα πρωθυπουργός Τζουγκάνοβιτς προηγείται του σημερινού προέδρου Μπουλάτοβιτς.

Τα φαβορί προχώρησαν στη χθεσινή Πέμπτη μέρα του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α΄εθνικής. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την Πέμπτη νίκη του επι του Εθνικού και βρίσκεται στην κορυφή , μαζί με τον Ιωνικό, που νίκησε και χθές , αυτή τη φορά τον Αθηναϊκό με 1-0.Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Ξάνθη με 6-1, ενώ ο ΠΑΟΚ σε ένα παιγνίδι για γερά νεύρα, στη Νίκαια ήλθε ισόπαλος με την Προοδευτική με 3-3. Στους άλλου αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα. Βέροια- Πανηλειακός 3-1, Καλαμάτα- Απόλλων 0-1, Παναχαϊκή- Πανιώνιος 3-2, ενώ το Σάββατο ο ΟΦΗ ήλθε ισόπαλος στην Καβάλα με την τοπική ομάδα με 3-3. Σήμερα το βράδυ στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής αντιμετωπίζει την ΑΕΚ.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Monday, 6 October 1997 - 6:41:32 UTC