Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-11-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 16:39 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22.11.1997

Τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό συζήτησε το πρωί στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Βέρνερ Χόγιερ, με τους Θεόδωρο Πάγκαλο και Άκη Τσοχατζόπουλο. Στις συζητήσεις τέθηκαν ακόμη διμερή και νατοϊκά ζητήματα. Αναφορικά με τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις αρχές Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι η νέα δομή της βορειοατλαντικής συμμαχίας δεν πρόκειται να θίξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η δομή και η προοπτική λειτουργίας του νέου ΝΑΤΟ δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Ο Γερμανός αξιωματούχος θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για την τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου για το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 50.000 Εβραίους θα κάνει αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν παρουσία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης και ανώτατων αξιωματούχων από τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αναμένεται να στείλει μήνυμα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον.

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποφάσισαν οι 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο. Από τους σημαντικούς στόχους που προβλέπονται είναι η υποχρέωση που αναλαμβάνουν οι χώρες να εξασφαλίσουν κατά την επόμενη πενταετία ότι όλοι οι νέοι άνεργοι έως 27 χρονών πριν συμπληρώσουν έξι μήνες ανεργία και οι ενήλικοι πριν συμπληρώσουν δώδεκα μήνες ανεργία θα ενταχθούν σε προγράμματα απασχόλησης. Από την ευρωπαϊκή τράπεζα θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της έκτακτης σύσκεψης κορυφής. Ξεκαθάρισε όμως ότι η Ελλάδα δεν θα επιβάλλει ενεργειακό φόρο ούτε θα μειώσει τη φορολογία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν νέες θέσεις εργασίας, όπως συνιστούν οι "15".

Αντιπαραθέσεις στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Αθήνα, με αντικείμενο την αναθεώρηση του συντάγματος. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης, δήλωσε απογοητευμένος από το περιεχόμενο της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για αναθεώρηση του συντάγματος, λέγοντας ότι αγνοούνται τα μείζονος σημασίας και επιτακτικά ζητήματα της ισορροπίας των πολιτειακών εξουσιών και του ουσιαστικού ρυθμιστικού ρόλου της Δημοκρατίας. Διστακτικές, πρόχειρες και δειλές χαρακτήρισε τις προτάσεις και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος επέμεινε στην πρόταση του για την απευθείας εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε τραγικές τις εξελίξεις στην οικονομία και προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις στον επόμενο χρόνο. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ είπε ότι φοβάται από τις εισηγήσεις που έχουν κατατεθεί από όλα τα κορυφαία στελέχη, δημιουργείται σύγχυση για το τι τελικά θέλει το κόμμα να πετύχει την αναθεώρηση του συντάγματος. Έτσι, είπε χαρακτηριστικά, κινδυνεύουμε την Τρίτη στη Βουλή, που θα συζητήσουμε το θέμα ο καθένας, να λέει το δικό του. Οι βουλευτές Στέφανος Μάνος και Γιώργος Σουφλιάς δήλωσαν ότι η παιδεία δεν θα πρέπει να είναι δωρεάν για τους "έχοντες και κατέχοντες φοιτητές".

Συνεχίζονται σήμερα στην Αθήνα οι εργασίας του φόρουμ της νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς με θέμα την ευρωμεσογειακή συνεργασία. Στο φόρουμ μετέχουν 60 περίπου εκπρόσωποι ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων. Στις ομιλίες τους ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και ο κοινοτικός επίτροπος Χρήστος Παπουτσής αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου και επανέλαβαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου. "Έχει δυνατότητες η χώρα μας να διαδραματίσει ενεργότερο ρόλο και να αναλάβει πρωτοβουλίες στο χώρο της Μεσογείου, στο βαθμό που θα διαμορφώσει μια δυναμική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική", είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έκανε ακόμη λόγο για λανθασμένες επιλογές και αποτυχίες στη Βαλκανική πολιτική. Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η ανάδειξη ενός ευρωμεσογειακού χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης.

Έκκληση στη νεολαία να παλέψει για μια νέα Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στην πρώτη Πανελλήνια Διάσκεψη της νεολαίας του κόμματός του. Ο κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε στα προβλήματα της νεολαίας και υποστήριξε ότι αυτά οφείλονται στην παγκόσμια επιβολή του νεοφιλελευθερισμού, ως μοντέλου οικονομικής διαχείρισης.

Στην Κίνα βρίσκεται η Υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα στη χώρα, συνοδευόμενη από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ήδη -ή ενδιαφέρονται να επεκταθούν- στο κράτος της κεντροανατολικής Ασίας. Η Ελληνίδα υπουργός επισκέπτεται τη χώρα ύστερα από πρόσκληση του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης, Song Jian, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας

Την Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1998. Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε πως ο νέος προϋπολογισμός θα έρθει στην Ολομέλεια του Σώματος στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ η συζήτηση του θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, οπότε και θα τεθεί τα μεσάνυχτα σε ψηφοφορία προς έγκριση.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για τις χαμηλές αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν κατώτατο μισθό 200. 000 δραχμές.

Στο "στόχαστρο" της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται η Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, Γεώργιος Κολιοκώστας, έδωσε εντολή στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις σε ό,τι αφορά την κατασκευή της βίλας στην Εκάλη. Θα ερευνηθεί επίσης αν παρόμοια αδικήματα έχει διαπράξει ο επιχειρηματίας Τζον Χάλακ, το όνομα του οποίου είχε συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως ενός από τους δανειστές του.

Δύο αστυνομικοί, δύο αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και άλλα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά, γιατί συνελήφθησαν χθες βράδυ επ' αυτοφώρω στα Μανιάτικα να διαπραγματεύονται την αγοραπωλησία χασίς. Κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στον εισαγγελέα, οι συγγενείς τους επιτέθηκαν κατά των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων.

Κορυφαίοι δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι Γενικοί διευθυντές, διευθυντές σύνταξης ή επιτελικά στελέχη των μεγαλύτερων και εγκυρότερων Ευρωπαϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης, άρχισαν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο που διοργανώνει το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη 24 και 25 Νοεμβρίου στις αίθουσες του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς", με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό "Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997". Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, με θέμα "Ευρώπη και ΜΜΕ: Η Πολιτιστική μας κληρονομιά", θα κηρύξει στις 9 το πρωϊ της Δευτέρας ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δημήτρης Ρέππας, ενώ προηγουμένως τους συνέδρους θα καλωσορίσουν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΠΠΕΘ ΄97 Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος.

Το ενδεχόμενο ίδρυσης ελληνοτουρκικής Ένωσης Δήμων των παραλίων του Αιγαίου θα εξετάσουν Έλληνες και Τούρκοι δήμαρχοι στη διάρκεια συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στη Σάμο. Στόχος της Ένωσης θα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης στις ακτές του Αιγαίου και η επίλυση προβλημάτων που αφορούν το εμπόριο μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών δήμων της περιοχής, δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος του Κούσαντασι και γενικός γραμματέας της Ένωσης των Τουρκικών Δήμων των ακτών του Αιγαίου, Μεχμέτ Ζεκί Φιντάννταλ.

Η Ελλάδα σήμερα παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, κατέχει μία θλιβερή ''πρωτιά'': Η κατά μέσο όρο καιγόμενη έκταση ανά πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αφού καίγονται ανά πυρκαγιά κατά μέσο όρο 393 στρέμματα, ενώ στην Ισπανία καίγονται 280 στρέμματα, στην Ιταλία 197, στην Πορτογαλία 153 και στη Γαλλία 50. Τα στοιχεία αυτά των οποίων τα μεγέθη χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς και ως δείκτης της αποτελεσματικότητας των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο λέκτορας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Α. Π. Δημητρακόπουλος, στην επιστημονική διημερίδα που άρχισε σήμερα στο περίπτερο 7 της HELEXPO, στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Προστασίας από Φωτιά και Κλοπή, ''SECURITY'', που λειτουργεί στο ίδιο περίπτερο.

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να πάρει μέρος τη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συμβούλιο θα ασχοληθεί με την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2001 και την παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τον τρόπο επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στο εγγύς μέλλον, με το καθεστώς των ευρωπαϊκών προγραμμάτων μετά το 1998, το Ταμείο Εγγυήσεων για την προώθηση της Κινηματογραφικής και Τηλεοπτικής παραγωγής και τη μείωση του Φ.Π.Α. στους δίσκους της μουσικής.

Σε 754,2 δισεκατομμύρια δραχμές ανέρχεται ο προϋπολογισμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για το 1998, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 6,4% σε σχέση με το ποσό στο οποίο προβλέπεται να διαμορφωθούν τελικά τα σχετικά οικονομικά μεγέθη του 1997. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που παρέθεσε η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην 1η διεθνή έκθεση φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προμηθευτών του δημοσίου "POLIS '97", που ολοκληρώνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον ένα από τα εκατό παιδιά που γεννιούνται παγκοσμίως έχει κάποια μορφή συγγενούς καρδιοπάθειας, δηλαδή μορφολογική ανωμαλία στην καρδιά. Υπολογίζεται ότι από τις 100.000 γεννήσεις, που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, 1.000 με 1.200 παιδιά παρουσιάζουν ανωμαλίες κυρίως στην πνευματική αρτηρία, αλλά και στη βαλβίδα της αορτής. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια, που προκαλούν τις συγγενείς καρδιοπάθειες στα νεογέννητα, αλλά εικάζουν ότι για ένα μικρό ποσοστό από αυτές ευθύνεται η κληρονομικότητα. Πάντως, όπως είπε σήμερα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής θώρακος - καρδιάς- αγγείων, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, ο διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανός καθηγητής της παιδοκαρδιοχειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, Κωνσταντίνος Μαυρούδης, βρέθηκε πρόσφατα, ότι οι βλαπτικοί παράγοντες που δρουν στη δημιουργία αυτών των ανωμαλιών είναι οι ακτινοβολίες, τα φάρμακα ή οι ιώσεις, που προσβάλουν τη μητέρα.

Οι 108 κινηματογραφικές λέσχες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα κατόρθωσαν να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο, ιδίως στην επαρχία, αλλά και να συμβάλουν στη διανομή των μη εμπορικών ταινιών. Αυτά επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου των κινηματογραφικών λεσχών με θέμα "Η έβδομη τέχνη στον 21ο αιώνα" που διοργανώνει η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας σε συνεργασία με την αντίστοιχη Διεθνή Ομοσπονδία. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι η θερμή ανταπόκριση πολιτείας και φορέων δημιουργεί ευνοϊκές προοπτικές για την καθιέρωση νέου θεσμού στη Θεσσαλονίκη αλλά και για το μέλλον των λεσχών.

Η εμπέδωση κλίματος ειρήνης και συνεργασίας αποτελεί πάγια στρατηγική της παλαιστινιακής κυβέρνησης, αρκεί να υπάρξουν και από την πλευρά του Ισραήλ ορισμένες παραχωρήσεις: Αυτό υποστήριξαν ο εκπρόσωπος του Γιασέρ Αραφάτ, Kantura Mousa και ο αναπληρωτής υπουργός τοπικής αυτοδιοίκησης της Παλαιστίνης, Housein Al Aratz, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της επίσημης συμμετοχής της χώρας στην 1η διεθνή έκθεση "POLIS '97". Ο κ.Καντούρα υπογράμμισε ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι φιλειρηνικός και απορρίπτει τη βία, αλλά η Παλαιστίνη δεν μπορεί να αναλάβει ρόλο "χωροφύλακα" των Ισραηλινών, ειδικά δε όταν αυτοί αρνούνται να συμμορφωθούν στις επιταγές της συνθήκης ειρήνης.

Σοκ προκάλεσε σε όλο τον κόσμο ο θάνατος του τραγουδιστή του διάσημου αυστραλιανού συγκροτήματος INXS Μάικλ Χάτσενς. Ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε κρεμασμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σίδνευ της Αυστραλίας. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά, ενώ διερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου του. Πληροφορίες έκαναν λόγο για υπερβολική δόση ναρκωτικών, όμως διαψεύστηκαν από την αστυνομία.

Συστάσεις στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς να μην παρεμβάλλει εμπόδια στο έργο του Αμερικανού ειδικού διαμεσολαβητή για το κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αναμένεται να κάνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, κατά την επικείμενη συνάντησή τους στην Αγκυρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γενί Ντουζέν", ο κ.Ντεμιρέλ θα ενημερώσει τον κ.Ντενκτάς για τη σημασία που αποδίδει η Τουρκία στις ΗΠΑ, και θα του ζητήσει να μην δημιουργήσει καταστάσεις που θα στρέφονται κατά της αμερικανικής πρωτοβουλίας.

Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η ψηφοφορία στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, για την ανάδειξη των 83 βουλευτών του κοινοβουλίου. Οι κάλπες θα κλείσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα) και θα ανοίξουν πάλι αύριο το πρωί, καθώς η εκλογική διαδικασία διαρκεί δύο ημέρες. Το σοβαρότερο ίσως πρόβλημα σημειώθηκε χθες, όταν ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγονται οι εκλογές, διέγραψε από ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος, τρεις υποψηφίους, διότι, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του οργανισμού, τις προηγούμενες ημέρες οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι διοργάνωσαν αφισοκόλληση με πορτραίτα του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, Ράντοβαν Κάρατζιτς. Το κυβερνών κόμμα αντέδρασε έντονα απορρίπτοντας τις καταγγελίες του ΟΑΣΕ ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια των υποψηφίων και ζήτησε από τον οργανισμό να αναθεωρήσει την απόφασή του. Το αίτημα απερρίφθη από τον ΟΑΣΕ.

Τη συνέχιση του διαλόγου, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν, συνέστησε στις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, που επισκέφθηκε τα Τίρανα. Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ευρωπαϊκού οργανισμού, συναντήθηκε με εκπροσώπους των κυριοτέρων πολιτικών κομμάτων και διαπίστωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα "Κόχα Γιον", ότι οι σχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είναι βαθύτατα κλονισμένες με κυρίαρχο το στοιχείο της πόλωσης, στοιχεία που ανησύχησαν τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τους ελέγχους στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράκ άρχισαν και πάλι σήμερα οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, που επέστρεψαν χθες στη Βαγδάτη μετά την εκτόνωση της κρίσης στον Περσικό Κόλπο και την επιτυχή κατάληξη της ρωσικής πρωτοβουλίας. Η Ρωσία δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της άρσης των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράκ.

Η αφρόκρεμα των παιχτών, που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, θα πάρει σήμερα μέρος στο 6ο All Star Game, που διοργανώνεται στην Πάτρα. Όλα τα κορυφαία ονόματα, Έλληνες και ξένοι, θα δώσουν το παρών σε ένα παιχνίδι γιορτή του αθλήματος. οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 4:40 το απόγευμα με το διαγωνισμό τριπόντων. Θα ακολουθήσει ο κύριος αγώνας μεταξύ των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, όπου οι Πατρινοί φίλαθλοι αναμένουν από το παιχνίδι γεμάτο θεαματικές και γρήγορες φάσεις. Στο ημίχρονο του παιχνιδιού, θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός καρφωμάτων. Στη διοργάνωση περιλαμβάνεται επίσης η βράβευση των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών του 1997, καθώς και η ανάδειξη του πολυτιμότερου παίχτη για το All Star Game. Το φετινό All Star Game, ήταν για πρώτη φορά διήμερο.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα αύριο στα δυτικά από το πρωί ο καιρός θα είναι νεφελώδης, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές που θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 μέχρι 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 μέχρι 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα καταιγίδας προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και βαθμιαία ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 22 November 1997 - 17:05:25 UTC