Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-03-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 10:57 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/03/1998

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας Πάβλε Μπουλάτοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Θα επισκεφτεί το Γ' Σώμα Στρατού και θα καταθέσει στεφάνι στο Συμμαχικό Νεκροταφείο. Ο κ.Μπουλάτοβιτς θα μεταβεί στη Μονή Χιλανδαρίου στο Αγιο Ορος. Χθες συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογο του Άκη Τσοχατζόπουλο, όπου συζητήθηκε το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ εξετάστηκε και η κατάσταση που επικρατεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Καλύτερη ταινία της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο "Τιτανικός" στην τελετή απονομής των Όσκαρ. Απέσπασε 11 βραβεία, ισοφαρίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της ταινίας "Μπεν Χουρ". Τα βραβεία των πρώτων ρόλων ηθοποιών Τζακ Νίκολσον και Ελεν Χαντ για την ερμηνεία τους στην ταινία "Καλύτερα δεν γίνεται". Τα Όσκαρ των δεύτερων ρόλων απέσπασαν ο Ρόμπιν Γουϊλιαμς και η Κιμ Μπάσιτζερ, ενώ καλύτερη ξένη ταινία ανακηρύχθηκε η ολλανδική παραγωγή με τίτλο "Χαρακτήρες".

Καθοριστική για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι η σημερινή συνάντηση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στην εταιρία για το νέο κανονισμό λειτουργίας στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ. Η ομοσπονδία σωματείων πολιτικής αεροπορίας έχει απορρίψει ως απαράδεκτες και αντισυνταγματικές τις προτάσεις της διοίκησης και στη σημερινή συνάντηση θα καταθέσει τις δικές τις προτάσεις για τη σωτηρία του εθνικού αερομεταφορέα.

Σύσκεψη εκπροσώπων των βιομηχανιών τροφίμων και των ιδιοκτητών σούπερ - μάρκετ συγκαλεί σήμερα στο υπουργείο βιομηχανίας η ηγεσία του υπουργείου, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών και του τιμαρίθμου. Οι ανατιμήσεις που διαπιστώνονται ακόμη και σε εγχώρια προϊόντα μετά την υποτίμηση της δραχμής έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, καθώς δημιουργούν συνθήκες ανόδου του πληθωρισμού πάνω από τις προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Καβάλας ο Άκης Πάνου που σκότωσε τον φίλο της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά. Ο Άκης Πάνου κρίθηκε ένοχος, κατά πλειοψηφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Συλλαλητήριο κατά της εγκληματικότητας πραγματοποιείται σήμερα στην Καστοριά. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι Αλβανοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του αστυνομικού Δημήτρη Ζαρομητίδη, πατέρα δύο παιδιών.

Σώοι και ασφαλείς είναι οι τέσσερις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί ναυτικοί του υπό σημαία Ονδούρας Ελληνόκτητου μότορσιπ "Δημήτριος 2", το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα σε αμμώδη άβαθη της Πάφου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Χαλκίδα μεταφέροντας ξυλεία στη Λεμεσό και τη Βηρυττό. Τους 8 ναυτικούς παρέλαβε ελικόπτερο της κυπριακής ακτοφυλακής και τους αποβίβασε στο λιμάνι της Πάφου.

Σε μαζικές απελάσεις όσων αλλοδαπών δεν έχουν εφοδιαστεί με πράσινη κάρτα προχωρά από 1η Μαίου η αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας. Σύντομα θα κατατεθεί και νομοσχέδιο για τη δημιουργία σώματος φύλαξης του πληθυσμού των συνόρων όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα συναντηθεί στις 27 Μαρτίου στη Γενεύη με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ.Ντιέγκο Κόρντοβεζ θα μεταβεί στην Αγκυρα και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Γενεύη, όπου θα ενημερώσει τους ειδικούς αντιπροσώπους των διάφορων χωρών για το κυπριακό. Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου συναντάται το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργέϊ Κιριγιένκο αναμένεται να αρχίσει σήμερα διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τη χθεσινή απόφαση του Μπόρις Γιέλτσιν να αποπέμψει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομίρτιν.

Το πρώτο της αγώνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα δίνει απόψε στις 9:30 το βράδυ στο ΟΑΚΑ, η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ με αντίπαλο την Αλμπα Βερολίνου. Η "Ενωση" θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, ώστε να διατηρήσει το αβαντάζ έδρας και να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την πρόκριση για το φάϊναλ - φορ της διοργάνωσης από το δεύτερο κιόλας παιχνίδι που θα γίνει στις 26 του μηνός στη Γερμανία.

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά από το απόγευμα θα αυξηθούν. Στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στη συνέχεια θα γίνουν μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12 και στο Αιγαίο από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με ασθενείς ανέμους θα έχει η Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς, ενώ στην Αθήνα το θερμόμετρο θα φτάσει από 3 έως 11 βαθμούς.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Tuesday, 24 March 1998 - 12:43:36 UTC