Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-03-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 14:52 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28.3.1998

Περικοπές των δημοσίων δαπανών κατά 320 δισεκατομμύρια δραχμές και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μέχρι τον Ιούλιο θα πουληθούν οι τράπεζες Μακεδονίας - Θράκης, Κρήτης και Κεντρικής Ελλάδας. Τόνισε επίσης ότι το 51% των επιχειρήσεων του στρατηγικού χαρακτήρα θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου, αλλά οι μικρότερες ΔΕΚΟ, όπως οι θυγατρικές της Ολυμπιακής, η διώρυγα της Κορίνθου και τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν εξ΄ ολοκλήρου. Η κυβέρνηση ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, την πλαστότητα ενός ανεφάρμοστου προϋπολογισμού, υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Ως χώρος ανάπτυξης συνεργασιών και σύναψης συμφωνιών μεταξύ επιφανών πολιτικών και επιχειρηματιών από 13 βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες, αναμένεται να λειτουργήσει το 5ο διεθνές φόρουμ για τις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που ξεκινά τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Το φόρουμ -που φέτος ενισχύει περαιτέρω τον διεθνή του προσανατολισμό- διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης και το Ελληνο-αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Κεντρικός στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού ανά τον κόσμο, σχετικά με το γεγονός ότι η νοτιοανατολική Ευρώπη είναι πλέον προσεγγίσιμη για το διεθνές κεφάλαιο, έχοντας ξεπεράσει -κατά ένα μεγάλο μέρος- τα προβλήματα που την ταλάνιζαν στο παρελθόν. Επιπλέον, με εξειδικευμένη πλέον θεματολογία, το φόρουμ αναμένεται να λειτουργήσει ως "γέφυρα" μεταξύ Βαλκάνιων και δυτικοευρωπαίων επιχειρηματιών και πολιτικών. Αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου, ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Ευθυμιάδης, ένας από τους υπευθύνους για τη διοργάνωση του φόρουμ, τόνισε ότι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται φέτος, από την πολιτική στην οικονομία. Το κλίμα αισιοδοξίας προς την επιδιωκόμενη κατεύθυνση ενισχύει, σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη και η αμερικανική πρωτοβουλία SECI, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τη στιγμή που, σε εξέλιξη βρίσκεται η δανειοδότηση των χωρών της περιοχής με 70 εκατομμύρια δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την αναβάθμιση των διασυνοριακών σταθμών. Μάλιστα, ο κ.Ευθυμιάδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι τη Δευτέρα θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως από τον δρ Erhard Busec, τον συντονιστή της SECI.

Θετική χαρακτήρισε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των Αλβανών λαθρομεταναστών, αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα καθώς και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππου Πετσάλνικου, ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών Σοκόλ Γκιόκα. Επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν απελαθεί από την Ελλάδα 2. 500 Αλβανοί, ο κ Γκιόκα τόνισε ότι η αντίδραση αυτή της ελληνικής πλευράς οφείλεται σε επεισόδιο που συνέβη στην Ελλάδα, το οποίο, αν και είναι αληθινό, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μαζικές απελάσεις των Αλβανών που ζουν στη χώρα. Φυσικά, πρόσθεσε, ανάμεσα στους πολλούς Αλβανούς υπάρχουν και εγκληματίες , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι εγκληματίες τονίζοντας ότι αυτή την εντύπωση προσπαθεί να δημιουργήσει μια μερίδα του ελληνικού τύπου. Η κρατική τηλεόραση των Τιράνων μετεδωσε πολλές φορές τις δηλώσεις του κ Γκιόκα ενώ πολλές αλβανικές εφημερίδες, κυρίως εκείνες της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζουν τις απελάσεις ως "ελληνική σκούπα". Οι αλβανικές εφημερίδες γράφουν για μαζικές απελάσεις Αλβανών από την ελληνική αστυνομία τονίζοντας ότι "αυτό γίνεται σε ένα κλίμα ξενοφοβίας που ενθαρρύνεται όχι μόνο από εξστρεμιστές αλλά και από τον ελληνικό τύπο." Η εφημερίδα "Ρελίντιε Ντεμικράτικε", όργανο του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Οι Ελληνες προσβάλλουν τους Αλβανούς μετανάστες" στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης χαρακτηρίζει όλους τους ξένους που ζουν στην Ελλάδα ως υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα". Πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Αλμπανια" φέρει τον τίτλο "Σιδερένια ελληνική σκούπα. 1500 Έλληνες αστυνόμοι καθαρίζουν την Αθήνα από τους μετανάστες".

Οι προγραμματικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας, θα αποτελέσουν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, η διοικούσα επιτροπή Νέας Δημοκρατίας του νομού. Η ημερίδα θα ξεκινήσει αύριο στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8), με σκοπό την ενημέρωση των αγροτικών στελεχών του κόμματος για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την ελληνική γεωργία.

Αλλάζει αύριο, η ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι στις τρεις το πρωί της Κυριακής τα ρολόγια θα πρέπει να δείχνουν τέσσερις. Η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, που θα ισχύσει έως τις 25 Οκτωβρίου, είναι υποχρεωτική μέχρι το 2001 για όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στιγμές αγωνίας έζησαν χθες το απόγευμα 83 επιβάτες ενός "Μπόινγκ 727" της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Παρίσι. Μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", το σκάφος παρουσίασε πρόβλημα, όταν ράγισε το παμπρίζ του πιλοτηρίου. Ο κυβερνήτης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αλλαχθεί το τζάμι, ενώ το αεροπλάνο αναχώρησε για τον προορισμό του μετά από πολλές ώρες καθυστέρησης. Εκπρόσωποι της πολιτικής αεροπορίας υποστηρίζουν ότι από τη βλάβη δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες.

Ο θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Μίμης Τραϊφόρος πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 86 χρόνων, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Γεννήθηκε το 1912 στον Πειραιά και ήταν το δεύτερο από τα 14 παιδιά της οικογένειας του. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 4 το απόγευμα από το Α' νεκροταφείο Αθηνών.

Στη σύσταση δύο εταιριών, χρηματοπιστωτικών θεμάτων και τεχνικοοικονομικών συμβούλων αντίστοιχα, προχωρά στο άμεσο μέλλον ο Αστικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Σερρών, με στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ενθάρρυνση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νομό. Η εξυπηρέτηση των μετόχων της -υπό ίδρυση- Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, αποτελεί το βασικό στόχο της επικείμενης δημιουργίας της εταιρίας χρηματοπιστωτικών θεμάτων, με την επωνυμία "Ευρω-Συντ".

Τη θέση ότι η προοπτική ένταξης της μεγαλονήσου στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αποτελέσει θετικό καταλύτη για επίλυση του κυπριακού, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ Τζιμ Φόλεϊ. Χαρακτήρισε "ατυχές γεγονός" την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και του Ραούφ Ντενκτάς, που απέρριψε την πρόταση του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη για συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην ομάδα διαπραγμάτευσης για την ένταξη στην Ε.Ε. Ο κ.Φόλεϊ επισήμανε ότι η ένταξη στην Ε.Ε. "οπωσδήποτε θα πάρει κάποιο χρόνο και θα πρέπει να περάσει από μια διαδικασία διαπραγματεύσεων". Αναφορικά με το θέμα της ομάδας διαπραγμάτευσης της Κύπρου, ο κ.Φόλεϊ είπε ότι υπάρχουν προοπτικές αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν να προτείνουν κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα. Πρόσθεσε ότι "θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μια κοινή αντιπροσωπεία που καλύπτει τις ανάγκες των δύο κοινοτήτων, αλλά και όλου του κυπριακού λαού". Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα υπάρξει προσπάθεια και θέληση από όλες τις πλευρές να συνεργαστούν έτσι ώστε να συμφωνηθεί μια κοινή αντιπροσωπεία και να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

H υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ναντέζντα Μιχάιλοβα, θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποψηφίων για ένταξη χωρών, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Στη βελγική πρωτεύουσα πρόκειται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για την ένταξη των πρώτων πέντε υποψηφίων χωρών που είναι η Κύπρος, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Σλοβενία, ενώ θα παραστούν και οι υπουργοί Εξωτερικών των υπολοίπων 6 υποψηφίων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Βουλγαρία. Στις 3 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, θα συνεδριάσουν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών των υποψηφίων χωρών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου τη Βουλγαρία θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Εξωτερικών Αντοανέτα Πριματάροβα, η οποία θα παρουσιάσει την Εθνική Στρατηγική για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. Το πρόγραμμα που δημοσιοποιήθηκε προβλέπει έως το 2001 να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Βουλγαρίας για ένταξη στην Ε.Ε. και να έχουν υλοποιηθεί τα κριτήρια του Μάαστριχτ για την ένταξη στην Οικονομική Νομισματική Ενωση. Η υπουργός Εξωτερικών κ.Μιχάιλοβα δεσμεύτηκε να προωθήσει τη σύσταση μεικτής επιτροπής, η οποία καθημερινά θα ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις προσπάθειες της Βουλγαρίας.

Συντονιστικό κέντρο, με έδρα τη Σόφια, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο κατάρτισε "Πρόγραμμα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης 1998 - 2000". Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προστασία των επενδύσεων στη χώρα, η καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και των οικονομικών εγκλημάτων, η εναρμόνιση της εγχώριας νομοθεσίας με αυτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και η συμμετοχή του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών στην καταπολέμηση της διεθνούς εγκληματικότητας. Μεταξύ των προτεραιοτήτων του υπουργείου είναι τροπολογίες στους νόμους για την επιβολή ποινών, την παραμονή αλλοδαπών στη Βουλγαρία, καθώς και οι νόμοι για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Πανικό έχει προκαλέσει στα Τίρανα η διαπίστωση ότι πλαστά αμερικανικά δολάρια έχουν εισχωρήσει πλέον και στις τράπεζες της χώρας. Οι αλβανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στους κύκλους των 500 ανταλλακτηρίων συναλλάγματος της Αλβανίας, αλλά και των ξένων τραπεζών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διακίνηση πλαστών δολαρίων στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας ανησυχεί τις αρχές, αλλά αυτές τις ημέρες το φαινόμενο έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις: για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση καθησυχασμού της κοινής γνώμης, στο κείμενο της οποίας αναφέρεται ότι, οι ΗΠΑ επιδεικνύουν "μεγάλη προσοχή, όσον αφορά στο χειρισμό του προβλήματος". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλμπανία", στη γειτονική χώρα κυκλοφορούν περίπου 200.000 πλαστά δολάρια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα δημοσιεύματα της "Κόχα Γιόνε", της "Γκαζέτα Σκιπτάρε" και της "Μπουλεβάρ". Μάλιστα, η "Κόχα Γιόνε", επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας, γνωστοποιεί ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ θα διενεργήσει ανακρίσεις για τα πλαστά δολάρια και θα διερευνήσει επιτόπου το πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, εντός των ημερών θα μεταβούν στα Τίρανα τρεις εμπειρογνώμονες της CIA, οι οποίοι, με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου μίνι εργαστηρίου, που ανιχνεύει αμέσως τα πλαστά δολάρια, θα επιχειρήσουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία των στενών του Οτράντο, στη διάρκεια της οποίας, πάνω από 100 Αλβανοί -άντρες, γυναίκες και παιδιά- έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοίο που τους μετέφερε μακριά από τις ταραχές που ξέσπασαν στην πατρίδα τους, εμβολίστηκε από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής. Μία έκθεση με φωτογραφίες χαμογελαστών παιδιών, παιχνίδια, στολές του νηπιαγωγείου και σχολικές τσάντες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ευχάριστο πολιτιστικό γεγονός, αν τα προσωπάκια που απεικονίζονται, βρίσκονταν ακόμη στη ζωή. Ομως, με την έκθεση αυτή, που φιλοξενείται στο ιστορικό μουσείο της Αυλώνας, η πόλη από όπου πέρυσι ξεκίνησαν οι ταραχές, πενθεί τα χαμένα παιδιά της. Στο νεκροταφείο της Αυλώνας, παρουσία των τοπικών αρχών και συγγενών των θυμάτων, τελέστηκε σήμερα μνημόσυνο, ενώ στα Τίρανα εγκαινιάστηκε έκθεση με 40 ξυλόγλυπτα έργα γνωστού καλλιτέχνη, που έχουν όλα ως θέμα την τραγωδία της 28ης Μαρτίου 1997.

Αθεοι είναι το 5% των Βουλγάρων και βαθιά θρησκευόμενοι το 5,9%. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, σύμφωνα με την οποία παρατηρείται τάση μείωσης των θρησκευόμενων στη χώρα. Να σημειωθεί ότι το 66% των ερωτηθέντων συνδέουν τη σημασία της θρησκείας με την πολιτιστική - ιστορική πλευρά της και μόνο το 2,2% ζουν σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας, τηρώντας αυστηρά τα θρησκευτικά έθιμα. Επίσης το 73,9% των ερωτηθέντων εκτίμησαν ως καλές τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων στη Βουλγαρία και μόνο το 1,6% είχε αντίθετη άποψη.

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, Άρης και Ολυμπιακός, θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος θα γίνει σήμερα στις 7 το βράδυ στον Πύργο Ηλείας. Είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία των "κιτρίνων", που καταφέρνουν να προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όμως δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της κατάκτησης του τροπαίου. Για τους "ερυθρόλευκους", η φετινή είναι η 19η συμμετοχή, ενώ έχουν κατορθώσει να σηκώσουν το κύπελλο εφτά φορές. Η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες θέλει τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο, αφού και τις τέσσερις φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν τους "κίτρινους". Σήμερα όμως οι παίχτες του Άρη ελπίζουν να σπάσουν τη κυριαρχία του Ολυμπιακού και να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πολύτιμο κύπελλο. Υπενθυμίζεται ότι χθες στους ημιτελικούς του φάϊναλ - φορ οι Θεσσαλονικείς, σε ένα συκλονιστικό παιχνίδι, επιβλήθηκαν επί της ΑΕΚ με 3 - 2 σετ, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν άνετα τον Ηρακλή με 3 - 0 σετ.

Με το παιχνίδι Παναθηναϊκού κόντρα στην Προοδευτική θα ανοίξει σήμερα στις 4:45 το απόγευμα στον Κορυδαλλό, η αυλαία της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Οι "πράσινοι" θέλουν τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτούν κάποιο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού, ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο στο ΟΑΚΑ σε ένα κρίσιμο αγώνα τον Ιωνικό. Ο τίτλος του πρωταθλητή όμως, αναμένεται να κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο ντέρμπι των δύο "αιωνίων". Στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα γίνουν αύριο, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στην Τούμπα τον Πανηλειακό και θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να βρεθεί πιο κοντά στην Ευρώπη. Δύσκολο αγώνα θα δώσει και η ΑΕΚ στην Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή, αφού η "Ενωση" δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Το ενδιαφέρον όμως όλων των φιλάθλων, επικεντρώνεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, όπου πολλές ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η Καβάλα θα επιζητήσει αύριο τη νίκη με αντίπαλο τον Ηρακλή, ενώ και ο Εθνικός με την Καλαμάτα θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς στο Καραϊσκάκη. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα γίνουν για την 28η αγωνιστική είναι Απόλλων Αθηνών - ΟΦΗ, Πανιώνιος - Ξάνθη και Βέροια - Αθηναϊκός. Λόγω αλλαγής της ώρας, όλα τα αυριανά παιχνίδια θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα, αντί για τις 4, εκτός από την αναμέτρηση της Καβάλας με τον Ηρακλή που θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ.

Η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο, η οποία θα κρίνει πιθανότατα τις ομάδες που θα τερματίσουν, στην κανονική περίοδο, στην πρώτη τετράδα. Στην 25η ημέρα, ο ΠΑΟΚ ο οποίος θέλει να διατηρηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη στην Κρήτη από το Ηράκλειο, το οποίο όμως έχει μόνο μια ήττα στην έδρα του και αυτή στην παράταση. Από την ομάδα του "Δικέφαλου", εκτός από τους Γιαννούλη και Σάκλεφορντ, θα απουσιάσει και ο Ρον Ρόουαν, ο οποίος έπρεπε να αναχωρήσει εσπευσμένα σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του ότι είναι βαριά άρρωστος ο πατέρας του. Με τα προβλήματα να συνεχίζουν να υπάρχουν, ο Αρης θα εκτίσει την τελευταία ποινή μακριά από το γήπεδο του, αφού θα αντιμετωπίσει στη Λάρισα την ήδη υποβιβασμένη Δάφνη. Οι "κίτρινοι", χωρίς τους Λιαδέλη, Γαλακτερό και Πάσπαλι, θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη και να τερματίσουν σε μια θέση όσο το δυνατόν καλύτερη.Ολοι όμως στον Αρη, περιμένουν με αγωνία την απάντηση του Γιώργου Λαϊνόπουλου, για το αν θα αναλάβει το ΤΑΚ και βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Το σημαντικότερο παιχνίδι είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι στις 6:30 το απόγευμα. Οι "πράσινοι" μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, θέλουν τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή του πίνακα. Ο Ολυμπιακός αν και αγωνίζεται στα Πατήσια με αντίπαλο τον Σπόρτιγκ, έχει το μυαλό του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αφού περιμένει ένα στραβοπάτημα των "πρασίνων" για να κατακτήσει αυτός την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στο Ιβανώφειο ο Ηρακλής, χωρίς τους Νέπχαρτ και Μάξεϊ, θα υποδεχτεί τον Παπάγου, ενώ στο κλειστό της Πάτρας ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις 6:30 το απόγευμα με το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 28 March 1998 - 17:27:24 UTC