Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-04-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Θεσσαλονίκη, 11.04.1998 (MΠΕ)

Με τιμές αρχηγού κράτους θα κηδευτεί τη Μεγάλη Δευτέρα στις 10 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Η εξόδιος τελετή θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα εκλεγεί στις 28 Απριλίου. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, όχι όμως οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ και το Χρηματιστήριο. Στο μεταξύ, από το πρωί εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στην Μητρόπολη για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στο Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου προσκύνησαν το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ υπήρξε από τους σημαντικούς ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. "Μετά την ταλαιπωρία της δικτατορίας αναδιοργάνωσε την Εκκλησία, με τη στιβαρή προσωπικότητά του έδωσε μια σφραγίδα στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, την έφερε κοντά στον κόσμο και έδειξε ότι μπορεί να συμμετέχει στις σύγχρονες εξελίξεις και μπορεί να δείχνει ποιο δρόμο πρέπει να πορεύεται στο σύγχρονο κόσμο", είπε ο κ. Σημίτης. Ο κ.Γρίβας αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε ότι ήταν ένας άξιος ιεράρχης με λεβεντιά και ανθρωπιά, ενώ ο Χρήστος Σαρτζετάκης ευχήθηκε ο νέος διάδοχος να είναι το ίδιο άξιος.

Απάντηση στην εσωκομματική αντιπολίτευση έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο κ.Σημίτης δήλωσε: "οι στόχοι της πολιτικής μας δεν είναι μερεμέτια και εξωραϊσμοί στα κακώς κείμενα. Η χώρα αλλάζει και πάει μπροστά, η χώρα κερδίζει έναν από τους μεγάλους της στόχους και είναι στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ευρωπαϊκών εξελίξεων". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κράτος πρόνοιας, λέγοντας ότι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια της ένταξης της χώρας μας στην Ο.Ν.Ε. λέγοντας ότι αυτή η προσπάθεια είναι εκείνη που εξασφαλίζει στους πολίτες ένα χαμηλό πληθωρισμό και περιορισμένα ελλείμματα. Η προσπάθεια αυτή με απλά λόγια, εξασφαλίζει καλύτερες βιοτικές συνθήκες.

"Η 6η Σύνοδος της Κ.Ε. θεωρεί αυτονόητο ότι η ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ δεν συμβαδίζει με τη συμμετοχή σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο από αυτά που εμείς σήμερα αποφασίζουμε. Οποίος το επιχειρεί επιλέγει άλλο δρόμο", δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στους λεγόμενους αντάρτες υποψήφιους δημάρχους - νομάρχες. Ο κ.Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι η πολιτική στάση των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν είναι θέμα που εμπίπτει σε πειθαρχικές ή διοικητικές λειτουργίες ή όργανα δεοντολογίας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα ηθικό και πολιτικό θέμα σεβασμού λειτουργιών, διαδικασιών και συλλογικών αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπήρξε και ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ των κ.κ. Σκανδαλίδη και Μπέη, όταν ο τελευταίος αμφισβήτησε το δικαίωμα της Κεντρικής Επιτροπής να προβεί σε διαγραφές με συνοπτικές διαδικασίες.

Με θέματα που αφορούν την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ίμβρο και την Τένεδο, την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας μέσω ηλεκτρονικών δικτύων καθώς και την πολιτική της γειτονικής χώρας σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, συνεχίζονται οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Α΄ συνεδρίου νεολαίας απόδημου ελληνισμού "Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος, σύνορα της ΕΕ" που διοργανώνει το περιφερειακό ΣΑΕ Ευρώπης. Για την προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στους απόδημους νέους Ελληνες, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το μητροπολιτικό κέντρο, την πατρίδα Ελλάδα, έκανε λόγο, μιλώντας στο συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Σταύρος Λαμπρινίδης. Εξάλλου ο β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης, κατά τη διάρκεια εισήγησής του στο συνέδριο τόνισε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης για να μπορέσει να πιέσει την Ελλάδα σε διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στους διεθνείς οργανισμούς και στα διεθνή φόρα.

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Υγεία". Ο θεράπων ιατρός του Ευάγγελος Μπελόνιας, δήλωσε ότι η κατάσταση του κ. Καραμανλή παραμένει σταθερή και ο πυρετός έχει αντιμετωπιστεί, όμως δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως η λοίμωξη. Ερωτηθείς δε αν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στο σπίτι του το Πάσχα, απάντησε ότι δεν νομίζει κάτι τέτοιο. Τον κ.Καραμανλή επισκέφτηκαν σήμερα οι κ.κ. Μολυβιάτης, Παυλόπουλος, Βαρβιτσιώτης και Σωτηρόπουλος.

Την εκτίμηση ότι σε δύο- τρία χρόνια θα πρέπει να μπορούν οι άνθρωποι να κυκλοφορούν άνετα και ελεύθερα από χώρα σε χώρα και να αναπτύσσουν απρόσκοπτα τις όποιες επιχειρηματικές και τουριστικές τους δραστηριότητες, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη λήξη των εργασιών της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη. Η συνάντηση αυτή προετοίμασε τη συνάντηση των πρωθυπουργών των τριών χωρών στις 30 και 31 Μαϊου, στο Ναύπλιο, ενώ στο επίκεντρό της βρέθηκαν η προώθηση των έργων υποδομής στις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της επενδυτικής δράσης στα Βαλκάνια. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας, κ. Πλέσου, παρουσίασε πρόταση - πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, ενώ η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ναντέζντα Μιχάηλοβα, εκτίμησε ότι η ρουμανική πρωτοβουλία θα διευκολύνει τις προσπάθειες για οικονομική πρόοδο των λαών της περιοχής. Η κ. Μιχάηλοβα είπε ακόμη ότι η προσαρμογή της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στις διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη βοήθεια της Ελλάδας, θα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Το Μάιο αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή, υπό τη μορφή νομοσχεδίου, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο. Προτείνεται καθιέρωση ελαστικού ωραρίου απασχόλησης, επέκταση της μερικής απασχόληση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και προσλήψεις ανέργων με χαμηλές αμοιβές, κυρίως σε περιοχές που πλήττονται από ανεργία. Την αντίθεση τους στις νέες ρυθμίσεις εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσει το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, αφού ο ΟΣΕ αποφάσισε την ενίσχυση των δρομολογίων των επιβατικών αμαξοστοιχιών -και των Intercity- προκειμένου να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς επιβατών. Η ρύθμιση αφορά τις ημέρες από το Σάββατο 11 Απριλίου έως την Κυριακή 26, ενώ για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στα γραφεία ταξιδίων και στους κατά τόπους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Στο μεταξύ, τη συγχώνευση ή ακύρωση εννέα πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα η Ολυμπιακή Αεροπορία. Η διοίκηση της εταιρίας προσανατολίζεται στην ενοικίαση τεσσάρων αεροσκαφών, μέχρι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι σε πέντε αεροσκάφη που βρίσκονται καθηλωμένα στο έδαφος.

H σημερινή πραγματικότητα των σχέσεων των δυο λαών και χωρών και οι υποσχέσεις και οι προοπτικές για το μέλλον είναι τόσο ισχυρές, ώστε επιβάλλουν τη διευθέτηση του εκκρεμούς προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ντνέβνικ" των Σκοπίων, την πρώτη όπως υπογραμμίζεται, συνέντευξη Ελληνα υπουργού σε σκοπιανή εφημερίδα. Ο κ.Πάγκαλος εκτιμά μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι η διευθέτηση του θέματος πρέπει να γίνει στους επόμενους μήνες. Στη συνέντευξη την οποία η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα με τίτλο "Αρκετά με τη σημασιολογία-Να προχωρήσουμε στον κόσμο της πραγματικότητας", ο κ.Πάγκαλος τονίζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση: "Νομίζω ότι πρέπει να πετύχουμε κάποιο συμβιβασμό για την αποδοχή ενός επίσημου ονόματος, το οποίο θα ικανοποιεί την κοινή γνώμη και των δυο κρατών".

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο, ούτε να σταματήσει, ούτε να υποθηκεύσει τις διαπραγματεύσεις διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Κύπρο". Ο κ.Σαντέρ επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κύπρο έχουν ξεκινήσει, εξέφρασε τη λύπη του που δεν συμμετείχαν σε αυτές και οι Τουρκοκύπριοι, είπε όμως ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε γι΄αυτό, άρα οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, όπως ακριβώς αποφασίστηκε. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ.Σαντέρ τονίζει ότι "το ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα, στο οποίο εντάχθηκε πριν λίγο καιρό η Ελλάδα εγγυάται ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των χωρών που θα είναι εντός νομισματικής ένωσης και αυτών που θα είναι εκτός, τουλάχιστον προσωρινά".

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιδείξουν ελαστική στάση στο θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, έδωσε ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους φόβους της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Ουάσιγκτον, ο Τόμας Μίλερ επεσήμανε πως οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι η διαδικασία στην οποία εμπλέκονται, προβλέπει διευθέτηση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ο κ.Μίλερ χαρακτήρισε σημαντικό το νέο γύρω επαφών που θα έχουν ο ίδιος και ο κ.Χόλμπρουκ σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος θα πρέπει να καταβληθεί πολύ σοβαρή προσπάθεια

Ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, εκτός των δύο νομαρχιών Λέσβου και Αρκαδίας και 10 δήμων, όπου και υπήρξε εξουσιοδότηση στο Ε.Γ. να αποφασίσει. Στο νομό Θεσσαλονίκης, υποψήφιος Νομάρχης είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ Δήμαρχος ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης. Στο δήμο Καλαμαριάς υποψήφιος θα είναι ο Χρήστος Οικονομίδης.

Ένας νεκρός Αλβανός λαθρομετανάστης και τρεις τραυματίες - από τους οποίους δύο αστυνομικοί - είναι ο αιματηρός απολογισμός συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων, στο νομό Καστοριάς, όταν ομάδα ενόπλων λαθρομεταναστών επιχείρησε να μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα. Αστυνομικοί της ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τη θεσσαλονίκη, εμφανίστηκαν τα ξημερώματα ως δήθεν αγοραστές ναρκωτικών έξω από την κοινότητα Αγία Κυριακή. Οι αλλοδαποί που εμφανίστηκαν αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για παγίδα και ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή. Στο μεταξύ, από την ασφάλεια Φλώρινας συνελήφθη σήμερα ο 34χρονος Αλβανός υπήκοος, που κατηγορείται ως εγκέφαλος σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μίχο, από το Τεπελένι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί στη Φλώρινα αποκτώντας τεράστια περιουσία από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.29 το μεσημέρι τη Χαλκιδική. Ο σεισμός είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νότια της Σιθωνίας, 112 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Μ.Π.Ε. ο αναπληρωτής καθηγητής σεισμολογίας του Α.Π.Θ., Παναγιώτης Χατζηδημητρίου, σεισμοί αυτού του μεγέθους είναι συνηθισμένοι στην περιοχή και δεν θα έπρεπε να εμπνέουν ανησυχία στους κατοίκους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο σημείο της Νότιας Βουλγαρίας, όπου πριν από τέσσερις ημέρες αγρότης ξέθαψε ανεκτίμητης αξίας θησαυρό της Τρωικής εποχής του 10ου αιώνα π.Χ. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος αρκέστηκε να σημείωσε ότι η τοποθεσία απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Φιλιππούπολη. Ο θησαυρός, που εικάζεται ότι ανήκει σε Θράκα βασιλιά, περιλαμβάνει χρυσό σκήπτρο, μπρούντζινο δίσκο, μεταλλικό ξίφος με αιχμές και άλλα χρυσά και κεραμικά αντικείμενα και έχει παραδοθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη χθες στο Μπέλφαστ της βόρειας Ιρλανδίας εξέφρασαν ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο. Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε μετά από δεκαετίες αιματηρών συγκρούσεων, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύσταση κοινοβουλίου, τον αφοπλισμό όλων των ενόπλων οργανώσεων και την παραίτησή τους από κάθε εδαφική διεκδίκηση. Ο βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ, δήλωσε ότι θριάμβευσε το θάρρος, ενώ ο Ιρλανδός ομόλογός του χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ιστορικό ξεκίνημα για όλους τους ανθρώπους σε όλα τα βρετανικά νησιά.

Στην τελική του ευθεία φτάνει και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού αύριο διεξάγεται η 30η αγωνιστική, η πέμπτη πριν τη λήξη της διοργάνωσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μόνο η ουρά της βαθμολογίας, με πολλές ομάδες να "καίγονται" για τη νίκη, αφού στην κορυφή και στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει. Η αυριανή αναμέτρηση του Απόλλωνα Αθηνών με τον ΠΑΟΚ στις 5 το απόγευμα στη Ριζούπολη, ξεχωρίζει από την 30η αγωνιστική. Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στη Λάρισα, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον Ιωνικό. Οι παίχτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα φιλοξενήσουν στο ΟΑΚΑ τον Πανηλειακό. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί κόντρα στην Καβάλα, και η ΑΕΚ κόντρα στον Εθνικό. Ο Αθηναϊκός θα υποδεχτεί την Καλαμάτα, η Προοδευτική τον Πανιώνιο, η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει την Ξάνθη, ενώ η Βέροια τον ΟΦΗ.

Ο ζεστός και υγρός καιρός θα διατηρηθεί αύριο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 12 μέχρι 22 βαθμούς, στα δυτικά από 16 μέχρι 24 και στην υπόλοιπη χώρα από 15 μέχρι 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. Π.Γ.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 11 April 1998 - 17:00:43 UTC