Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-07-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 14/07/1998 (MΠΕ)

Τίτλοι ειδήσεων:

  • Πυρκαγιά κατακαίει πευκοδάσος του Ωρωπού.
  • Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Β. Βεντούρη, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εφοπλιστή, Κώστα Αγαπητού.
  • Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται από το πρωί οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής.
  • Μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.
  • Βλάβη και μετ' εμποδίων προσγείωση αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας.
  • Σε νέα αποστολική εποχή περνάει μετά τους διωγμούς που υπέστη επί 23 χρόνια η αυτοκέφαλη ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας, τονίζει σε συνέντευξή του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
  • Οι περιουσίες των εγκληματιών στη Βουλγαρία θα κατάσχονται.
  • Πτώση 1,77% σημείωσε σήμερα στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης Τιμών.
  • Ζεστός καιρός προβλέπεται για αύριο

Οι ειδήσεις αναλυτικά:

Εβδομήντα άντρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 18 οχήματα και 4 αεροσκάφη συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη 1 μετά το μεσημέρι στη θέση Βούβα. Ωρωπού και καίει πευκοδάσος. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν επίσης 75 στρατιώτες και 11 άντρες της ΕΜΑΚ. Η περιοχή είναι δύσβατη και οι πυροσβέστες επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στο να περιορίσουν το μέτωπο από την πλευρά που βρίσκονται τα σπίτια του Ωρωπού. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, και η φορά του ανέμου έχει διαφορετική κατεύθυνση απ' αυτές.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του εφοπλιστή Κώστα Αγαπητού άσκησε το πρωί ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον του εφοπλιστή, Β. Βεντούρη. Ο Βαγγέλης Βεντούρης που συνελήφθη χθες, προέβαλε ως άλλοθι ότι την ώρα της επίθεσης έβλεπε τον τελικό του μουντιάλ, μαζί με πέντε φίλους του στο σπίτι του και αρνήθηκε την ενοχή του. Ο Αγαπητός που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο, αποδίδει την επίθεση στην πενταετή διαμάχη τους για τον έλεγχο των ακτοπλοϊκών γραμμών των Κυκλάδων.

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται από το πρωί οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής. Αργά το απόγευμα άρχισε νέα συνάντηση της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας με τους πιλότους της εταιρείας. Οι δύο πλευρές συζητούν για τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν στις εργασιακές σχέσεις από το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ύστερα από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, με διαφορά 40 λεπτών. Προβλέπεται, ανάμεσα σε άλλα, η εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων ελέγχου των εισερχόμενων και εξερχόμενων από τα κτίρια των δικαστηρίων.

Βλάβη στο σύστημα μεταφοράς καυσίμων παρουσίασε αεροπλάνο της πολεμικής μας αεροπορίας τύπου Α-7 ενώ πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση. Οι χειριστές του επιχείρησαν προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο, στο Αγρίνιο, αλλά κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε βλάβη και στο σύστημα τροχοπέδησης με αποτέλεσμα να σκάσουν τα δύο λάστιχα του αεροσκάφους χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι πιλότοι του.

Σε νέα αποστολική εποχή περνάει μετά τους διωγμούς που υπέστη επί 23 χρόνια η αυτοκέφαλη ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας, τονίζει σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, στη μειονοτική εφημερίδα "Τα νέα της Ομόνοιας", επίσημο όργανο του πολιτικού φορέα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο μακαριότατος Αναστάσιος, τονίζει ακόμη ότι θεωρεί πως στην Αλβανία έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου μετά τα γνωστά περσινά γεγονότα, έχουν ανασυσταθεί και λειτουργούν οι κυβερνητικές δομές, ετοιμάζεται το Σύνταγμα, έχει αποκατασταθεί η τάξη, βελτιώνονται οι σχέσεις με τις γειτονικές χώρες και τη Διεθνή Κοινότητα. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι δεν μπορεί από το χάος να δημιουργηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μία ευνομούμενη κοινωνία και ότι υπάρχουν ακόμη τεράστια προβλήματα.

Οι περιουσίες των εγκληματιών στη Βουλγαρία θα κατάσχονται. Αυτό προβλέπει η εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία επεξεργάστηκε και θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδας, η κυβέρνηση Κόστοφ. Εκτός από το μέτρο της κατάσχεσης, οι εγκληματίες θα τιμωρούνται και με καταναγκαστικές εργασίες προς όφελος του κράτους. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σεγκά" της Σόφιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Βασίλ Γκότσε, σημείωσε ότι εξετάζεται η εφαρμογή και στη Βουλγαρία της πρακτικής της μείωσης των ποινών στις περιπτώσεις που ο κατηγορούμενος ομολογήσει την αξιόποινη πράξη του, δεχτεί να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές και να αποζημιώσει τα θύματα ή τους συγγενείς τους με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει. Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης όμως, σύμφωνα με τον κ.Γκότσεφ, θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από σχετικές τροπολογίες στον Ποινικό- Δικονομικό Κώδικα της Βουλγαρίας.

Πτώση 1,77% σημείωσε σήμερα στη Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης Τιμών και διαμορφώθηκε στις 2.638,20 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 62,861 δισ. δραχμές. Στον τραπεζικό τομέα, η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στις 47.470 δρχ., της Πίστεως στις 27.800, της Ιονικής στις 17.776, της Εργασίας στις 32.000 και της Κτηματικής στις 23.300 δραχμές. Στο βιομηχανικό τομέα, η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στις 8.195 δρχ., της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις 3.830 δρχ. και της Ιντρακόμ στις12.275 δραχμές.

Ζεστός καιρός προβλέπεται για αύριο κυρίως στη νότια Ελλάδα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 20-38 βαθμούς και κατά τόπους 39, ενώ στα νησιά από 23-36 βαθμούς. Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά στην πόλη θα φτάσει τους 39, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη τιμή θα είναι 3- 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-38 βαθμούς.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Tuesday, 14 July 1998 - 17:40:13 UTC