Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-08-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:20 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 18/08/1998 (MΠΕ)

Τίτλοι ειδήσεων:

  • Για σημαντικές παραλείψεις στο θέμα της απόδρασης των ανήλικων κρατουμένων από τις φυλακές του Αυλώνα κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης.
  • Στην παραδοχή ότι είχε "ανάρμοστες σχέσεις", με τη πρώην εργαζόμενη στο Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, προχώρησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Υπό έλεγχο τέθηκαν το απόγευμα οι πυρκαγιές στη Μεγαλόπολη και στον Αυχένα Κατάρας.
  • Ολοκληρώνεται εντός των ημερών η βαθμολόγηση των γραπτών των 27.000 υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.
  • Πέθανε σήμερα η κορυφαία ελληνίδα φωτογράφος Nelly's.
  • Μεγάλη ανάκαμψη κατά 4,08% στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
  • Νεαρός άνδρας, στο στομάχι του οποίου υπήρχαν δώδεκα φακελάκια με ηρωίνη, συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών.
  • Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του επιβάτη πλοίου που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Δονούσας.
  • Έντονη δυσαρέσκεια της Ενωσης Καταναλωτών για την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών που παρέχουν οι αστικές συγκοινωνίες και η ΔΕΗ.
  • Έκκληση της κυπριακής κυβέρνησης στη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση κλίματος κρίσης στο Κυπριακό.
  • Κηδεύτηκαν σήμερα στην βόρειο Ιρλανδία τα θύματα της έκρηξης στην πόλη Όμαγκ.
  • Άνοιξε και επίσημα το απόγευμα στη Βουδαπέστη το 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου με την επίσημη τελετή έναρξης.
  • Δέκα μετάλλια έφεραν στη χώρα μας τα μέλη της εθνικής μας ομάδας στίβου ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιστρέφοντας στην Αθήνα από το Μπέρμινχαμ.
  • Βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι ειδήσεις αναλυτικά:

Για ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων και σημαντικές παραλείψεις στο θέμα της απόδρασης των ανήλικων κρατουμένων από τις φυλακές του Αυλώνα έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι επισημάνθηκαν παραλείψεις, και επανέλαβε ότι έχουν διαταχθεί ένορκες διοικητικές εξετάσεις, ενώ η εισαγγελία της Αθήνας διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Στην παραδοχή ότι είχε "ανάρμοστες σχέσεις", με τη πρώην εργαζόμενη στο Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, προχώρησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια λόγου που απηύθυνε μέσω τηλεοπτικού δικτύου στον αμερικανικό λαό. Ο πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη που παραπλάνησε τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες των πράξεων του. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν ζήτησε ποτέ από κανέναν να ψευδομαρτυρήσει, να κρύψει ή να καταστρέψει στοιχεία ή ακόμη να προβεί σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Υπό έλεγχο τέθηκαν το απόγευμα οι πυρκαγιές στη Μεγαλόπολη και στον Αυχένα Κατάρας. Έσβησαν οι φωτιές στο Αλεποχώρι και την Αγία Γαλήνη της Κρήτης. Στο μεταξύ, στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας παραπέμφθηκε για δίκη ο 22χρονος πρώην δασοπυροσβέστης Γιώργος Σταυρόπουλος που κατηγορείται για τον εμπρησμό ενός μοναστηριού και μιας εκκλησίας.

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών η βαθμολόγηση των γραπτών των 27.000 υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο δημόσιο. Μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν γράψει πάνω από 14. Στη συνέχεια οι αναπληρωτές καθηγητές που έγραψαν πάνω από 14 θα πρέπει σε δέκα μέρες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου ο βαθμός τους να προσαυξηθεί κατά 2% για κάθε χρόνο υπηρεσίας. Η ΟΛΜΕ με διάβημά της ζητά από το ΑΣΕΠ να ανακοινώσει τον τρόπο αξιολόγησης των γραπτών.

Πέθανε σήμερα η κορυφαία ελληνίδα φωτογράφος Nelly's που έγινε γνωστή με τα έργα της σε ολόκληρο τον κόσμο. Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού η κηδεία της θα γίνει δημοσία δαπάνη. Σε μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη θλίψη του και χαρακτήρισε την εκλιπούσα ως εξέχουσα μορφή στο χώρο της φωτογραφικής τέχνης.

Μεγάλη ανάκαμψη παρουσίασε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, καθώς έκλεισε με κέρδη της τάξης του 4,08%, στις 2643,04 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,518 δισεκατομμύρια δραχμές.

Νεαρός άνδρας, στο στομάχι του οποίου υπήρχαν δώδεκα φακελάκια με ηρωίνη, συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών. Ο συλληφθείς επέβαινε στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Σόφια - Αθήνα. Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στον Προμαχώνα διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό. Ο αλλοδαπός ανακρίνεται από την ασφάλεια Σερρών.

Έρευνες διεξάγονται από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό του Παναγιώτη Σιτοκωνσταντίνου, επιβάτη του πλοίου "Σούπερ Ναϊάς" που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Δονούσας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες του συμβάντος.

Έντονη δυσαρέσκεια για την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών που παρέχουν οι αστικές συγκοινωνίες και η ΔΕΗ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Καταναλωτών για την Ποιότητα Ζωής. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τα χρέη των αστικών συγκοινωνιών, ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών, που διαγράφηκαν πρόσφατα, τη στιγμή που η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών παραμένει χαμηλή.

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση κλίματος κρίσης στο Κυπριακό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβέρνησης Χρήστος Στυλιανίδης. Η δήλωση του κ. Στυλιανίδη έγινε με αφορμή την απόρριψη, εκ μέρους του Τούρκου υπουργού, αρμόδιου για το Κυπριακό, Σουκρού Γκιουρέλ, πρότασης της Ουάσιγκτον για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Κύπρο με αντάλλαγμα την αναστολή της εγκατάστασης των πυραύλων S-300. Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι και ο κ. Μίλερ θα καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.

Κηδεύτηκαν σήμερα στην βόρειο Ιρλανδία τα θύματα της έκρηξης στην πόλη Όμαγκ. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ δήλωσε ότι η επίθεση αυτή θα ενδυναμώσει την ειρηνευτική διαδικασία επίλυσης του Ιρλανδικού προβλήματος παρά τις αντίθετες προθέσεις των τρομοκρατών.

Άνοιξε και επίσημα το απόγευμα στη Βουδαπέστη το 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου με την επίσημη τελετή έναρξης. Στα ημιτελικά των 100 μέτρων προκρίθηκαν το πρωί οι Χάρης Παπαδιάς, Αλέξανδρος Γενοβέλης και Άγγελος Παυλακάκης. Η Μιρέλα Τζελίλη, προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του ακοντισμού καθώς στον προκριματικό έριξε εντυπωσιακή βολή 65 μέτρων και 16 εκατοστών. Στα 100 μέτρα γυναικών η Κατερίνα Θάνου δεν χρειάστηκε να τρέξει, καθώς ματαιώθηκαν οι προκριματικές σειρές. Στο άλμα επί κοντώ η Γωγώ Τσιλιγκίρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Στους προκριματικούς του μήκους μετέχουν οι Κουκοδήμος, Χατζόπουλος και Φιλύδρας, της σφυροβολίας οι Παπαδημητρίου και Πολυχρονίου, του άλματος επί κοντώ η Τσιλιγκίρη και των 1500 μέτρων ο Στρουμπάκος. Στη διοργάνωση δεν συμμετέχουν οι Λάμπρος Παπακώστας, Κώστας Γκατσιούδης, Σπύρος Βασδέκης και η Νίκη Ξάνθου, λόγω τραυματισμών.

Δέκα μετάλλια έφεραν στη χώρα μας τα μέλη της εθνικής μας ομάδας στίβου ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιστρέφοντας στην Αθήνα από το Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, όπου διεξήχθη η Ολυμπιάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η εθνική μας ομάδα κατέκτησε τρία χρυσά, τρία ασημένια και τέσσερα χάλκινα μετάλλια και ήλθε 20η με βάση τη συλλογή μεταλλίων στη σειρά κατάταξης των 68 χωρών που πήραν μέρος στους αγώνες.

Βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος όμως το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 17 μέχρι 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 20 μέχρι 35 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός όμως το απόγευμα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις και θα σημειωθεί καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου. Π.Γ.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Tuesday, 18 August 1998 - 16:40:13 UTC