Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-10-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 17:38 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 31/10/1998 (MΠΕ)

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, πρωτοβουλίες που θα αφορούν το χώρο της Βαλκανικής αλλά και η υποστήριξη του απόδημου ελληνισμού θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιάννη Μαγκριώτη που μετά τη χτεσινή ορκωμοσία αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του. "Οι προτεραιότητες θα είναι η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων και παράλληλα η αναζήτηση λύσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι πρωτοβουλίες στη Βαλκανική θα είναι ένα σημαντικό τμήμα των δράσεών μας. Η υποστήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού είναι στις άμεσες επιδιώξεις για να καταστεί η Θεσσαλονίκη ουσιαστική πρωτεύουσα του ελληνισμού της διασποράς. Η υλοποίηση των μεγάλων στόχων στη Θεσσαλονίκη θα είναι το σταθερό επίκεντρο αυτών των προσπαθειών γιατί η ανάπτυξή της είναι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης του ευρύτερου μεθοριακού χώρου αλλά και όλης της Ελλάδας" δηλώνει ο νέος υπουργός. Στο ερώτημα πως θα πετύχει τους στόχους που θέτει, από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θεωρείται περιορισμένων αρμοδιοτήτων, ο κ Μαγκριώτης επισημαίνει ότι ο διάλογος και η συναίνεση θα είναι ένα αποτελεσματικό όπλο σε αυτή τη περίπτωση ενώ παράλληλα τονίσει ότι το ΥΜΑ-Θ έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται κοντά στην περιφέρεια και τους πολίτες. "Το να καταστήσουμε συμβατές όλες τις ώριμες διεκδικήσεις της περιφέρειάς μας είναι ένα στοίχημα για μένα" συνεχίζει ο κ Μαγκριώτης χαρακτηρίζοντας συγχρόνως δικαιολογημένα τα πολλά παράπονα της Θεσσαλονίκης από την κεντρική εξουσία.

Επεισόδια απειλήθηκαν το πρωί μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων στο χωριό Πέργαμος της Κύπρου. Ελληνοκύπριοι γεωργοί επιχείρησαν σήμερα με την υποστήριξη αστυνομικής δύναμης των βάσεων να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους τα οποία παράνομα εκμεταλλεύονται τουρκοκύπριοι. Τα επεισόδια αποφεύχθηκαν με τη μεσολάβηση Βρετανών στρατιωτών. Οι ελληνοκύπριοι θα προσφύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Δύο Αλβανούς διαρρήκτες σκότωσε με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του ο 17χρονος Ιωάννης Μαργιάννης, έξω από το σπίτι του στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας. Στις τσέπες του ενός διαρρήκτη βρέθηκαν τα χρυσαφικά που είχε αποσπάσει από το σπίτι του δράστη.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις πτήσεις λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στην πολιτική αεροπορία. Αναβλήθηκαν έξι πτήσεις ενώ σε πολλές σημειώθηκαν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κοινού. Η ομοσπονδία συλλόγων υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας επισημαίνει ότι έχουν δημιουργηθεί και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των πτήσεων από την ανεξέλεγκτη διακίνηση αεροσκαφών στους χώρους στάθμευσης.

Η 17χρονη Παρασκευή Μπούρα είναι ένα από τα θύματα της πυρκαγιάς που σημειώθηκε σε ντισκοτέκ στο Γκετεμποργκ της Σουηδίας που στοίχισε τη ζωή 67 νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 192. Από τα 67 πτώματα έχουν μέχρι τώρα αναγνωριστεί τα 22 και εικάζεται ότι μεταξύ των άλλων είναι και ενός αγοριού επίσης ελληνικής καταγωγής. Επίσης τραυματίες είναι ένα 16χρονο αγόρι και ένα συνομήλικό του κορίτσι ελληνικής καταγωγής που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Γκέτεμποργκ και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Σημειώνεται ότι οι γονείς της Μπούρα κατάγονται από τα Γιάννενα και είναι από τους πρώτους Έλληνες που μετανάστευσαν στη Σουηδία τη δεκαετία του 1960.

Tην αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας τους. Η διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, ύστερα από δεσμεύσεις για την ευόδωση του συνταξιοδοτικού ζητήματος, με τη σύσταση ενός ενιαίου φορέα, που θα λειτουργήσει με τα χρήματα του Ταμείου Αρωγής και τη συμμετοχή του κράτους. Ο εν λόγω φορέας εκτιμάται ότι θα έχει κερδοφορία από το 2001.Μέχρι τότε, τα ελλείμματα του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων θα καλύπτονται απο το κράτος.

Το Μεθοριακό σταθμό Νίκης Φλώρινας επισκέφτηκε το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. Νωρίτερα ο προκαθήμενος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο. Το απόγευμα θα επισκεφτεί την Καστοριά.

Τα μικρότερα ποσά για την κοινωνική ασφάλιση -από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης- δαπανά η Ελλάδα τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, σύμφωνα με έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε. Η ανά κάτοικο δαπάνη για τον τομέα στη χώρα μας ούτε καν προσεγγίζει το 50% της μέσης κοινοτικής δαπάνης. Για τους υπολογισμούς των μεγεθών και τις συγκρίσεις μεταξύ των χωρών, η Eurostat χρησιμοποιεί ένα τεχνητό νόμισμα, τις Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ). Με βάση αυτό το μέτρο σύγκρισης η Ελλάδα δαπανά για την κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης 2.250 ΜΑΔ ανά κάτοικο ετησίως, ενώ η αντίστοιχη μέση κοινοτική δαπάνη είναι 4.831 ΜΑΔ. Στις τελευταίες θέσεις μαζί με τη χώρα μας είναι η Πορτογαλία με 2.313 ΜΑΔ, η Ισπανία με 2.914, η Ιρλανδία με 3.165, ενώ στην κορυφή βρίσκονται το Λουξεμβούργο με 7.725 ΜΑΔ, η Δανία με 6.391 και η Σουηδία με 6.061 ΜΑΔ. Η κατάσταση στην Ελλάδα από ότι δείχνει η ίδια έρευνα επιδεινώνεται κάθε χρόνο, καθώς οι δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση ως ποσοστού του ΑΕΠ ακολουθούν φθίνουσα πορεία, μεταξύ 1990 - '95, αντίθετα με ότι παρατηρείται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της διημερίδας που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου" και το τμήμα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την ελληνόγλωσση παιδεία των ομογενών. Στη διημερίδα, που έχει τίτλο "Η παιδεία του γένους των Ελλήνων- Ελληνόγλωσση εκπαίδευση ομογενών", παρουσιάζονται τα πρώτα αξιολογημένα αποτελέσματα του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας, που εκπονείται από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Συνταξιούχος πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα με κυνηγετικό όπλο γείτονά του στο χωριό Φωλέα Καβάλας με αφορμή το θάνατο ενός σκύλου. Σύμφωνα με την αστυνομία ο Κωνσταντίνος Ηλίας 36 ετών, γεωργός τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα πήγε έξω από το σπίτι του 75χρονου συγχωριανού του Κώστα Σακαβά και άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί επειδή πίστευε ότι ο ηλικιωμένος είχε σκοτώσει πριν από μερικές μέρες το σκυλί του. Οι δύο γείτονες ήρθαν στα χέρια και σε κάποια στιγμή ο 75χρονος συνταξιούχος μπήκε στο σπίτι του, ξεκρέμασε το κυνηγετικό του δίκανο και πυροβόλησε τον Ηλία από μικρή απόσταση τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πρόσωπο, στο θώρακα και στον ώμο. Ο 36χρονος διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Καβάλας.

Η πρόταση για απομάκρυνση και των 13 λεωφορειακών γραμμών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Δικαστηρίων, με στόχο να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, θα συζητηθεί το πρωί της Τετάρτης σε ειδική σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης. Την πρόταση για απομάκρυνση των λεωφορειακών γραμμών τη συνέταξε το Τμήμα Οδοποιίας του δήμου Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε ήδη σε μελέτη τόσο στον ΟΑΣΘ όσο και στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο δήμαρχος Δημήτρης Δημητριάδης, ο αντιδήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Την άλλη βδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί το επίσημο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ που σημειώθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο. Το Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" η εγκατάσταση του βασικού εξοπλισμού για το ραντάρ απο την ανάδοχη ιταλική εταιρία. Μετά την εγκατάσταση θα ακολουθήσουν δοκιμαστικές χρήσεις του με αεροσκάφη εν πτήση τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί και η ενημέρωση των αεροελεγκτών για τη λειτουργία του.

Συμπληρώνονται αύριο τριάντα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου. Τιμώντας την επέτειο η Βουλή των Ελλήνων οργανώνει την Τετάρτη πολιτικό μνημόσυνο και ειδική έκθεση στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου. Στο πολιτικό μνημόσυνο θα μιλήσουν για το έργο του μεγάλου πολιτικού, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι αρχηγοί των κομμάτων. Στην έκθεση που θα εγκαινιαστεί αμέσως μετά, θα παρουσιαστούν φωτογραφίες, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του "Γέρου της Δημοκρατίας". Η έθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η επίδραση της πολιτιστικής παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο, η διατήρηση του στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και η ποντιακή ενδυμασία, θα συζητηθούν σήμερα και αύριο στο 5ο πανελλήνιο συνέδριο ποντιακών συλλόγων που διεξάγεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Τα παραπάνω θέματα θα αναλυθούν από τους καθηγητές πανεπιστημίων Σωκράτη Αγγελίδη, Αχιλλέα Ανθεμίδη, Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, Σωκράτη Λαζαρίδη, Νεοκλή Σαρρή, Κωνσταντίνο Σαχινίδη και τη φιλόλογο Ελένη Καλπίδου. Η αυλαία του συνεδρίου άνοιξε χθες και στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ο Γ.Γ. παλιννοστούντων του ΥΜΑ- Θ Χρήστος Καμενίδης, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας που επιστρέφει απόψε στην Αθήνα από τη Λοζάνη, μεταφέρει υπόμνημα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Στο υπόμνημα υπάρχουν εκτιμήσεις και απόψεις του κ. Σάμαρανκ για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην πορεία της προετοιμασίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σημειώνεται ότι ο κ.Φούρας που πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελβετική πόλη συναντήθηκε με τον κ.Σάμαρανκ και συζήτησαν θέματα αθλητικού ενδιαφέροντος.

Με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος δια του οποίου διατυπώνεται η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για την Αλβανία και στο μέλλον, ολοκληρώθηκε η διεθνής διάσκεψη των Τιράνων. Ουσιαστικά στο ανακοινωθέν παρουσιάζονται εκείνα που έχουν γίνει στην Αλβανία τον τελευταίο χρόνο καθώς εκείνα που πρέπει να γίνουν από την αλβανική κυβέρνηση και γενικά από την κοινωνία, προκειμένου να δικαιολογηθεί η βοήθεια και η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας . Με την ολοκλήρωση της διάσκεψης των Τιράνων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μετά από δέκα μήνες μία άλλη διεθνής οικονομική διάσκεψη στην Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Πασκάλ Μίλο, χαρακτήρισε τη διάσκεψη ως επιτυχή τονίζοντας ότι η αλβανική κυβέρνηση πήρε την έγκριση για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας . Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διάσκεψη των Τιράνων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα αλβανική κυβέρνηση. Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα από την πλευρά του υποστήριξε ότι η διάσκεψη αυτή "απέδειξε την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για τον τρόπο διακυβέρνησης στην Αλβανία" τονίζοντας ότι "η διεθνής κοινότητα έθεσε όρους στην αλβανική κυβέρνηση".

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ένας νέος διάλογος με την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ. "Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουμε ένα νέο διάλογο με τη νέα γερμανική κυβέρνηση και να συζητήσουμε με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες μας", τόνισε ο Ντεμιρέλ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Θετική εντύπωση επικρατεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Βουλγαρία, που υλοποιούνται μετά την υπογραφή συμφωνίας δανειοδότησης τριετούς διάρκειας, που ενεργοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα του προϋπολογισμού έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Ιβαν Κοστοφ και του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βρίσκονται θέματα που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές αλλαγές της βουλγαρικής οικονομίας. Στις αρχές της βδομάδας, η κυβέρνηση παρουσίασε τον προϋπολογισμό για το 1999, που μεταξύ άλλων, προβλέπει έλλειμμα στο 2,8%, αλλά και ανάπτυξη σε ποσοστό 3,7%, έναντι του περσινού στόχου για κίνηση του ΑΕΠ στο 4,5%, που αποδείχτηκε μη ρεαλιστικός.

Η κυβέρνηση κεντροδεξιού συνασπισμού του πρωθυπουργού Ραντου Βασιλε στη Ρουμανία, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύκλο πολιτικής αναταραχής, με επίκεντρο τις προτεραιότητες του προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης και ενώ φτάνει σήμερα στο Βουκουρέστι αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να εξετάσει τη γενικότερη πορεία των μακροοικονομικών δεικτών της οικονομίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει σχέδια για επερχόμενο ανασχηματισμό με έμφαση στην αποτελεσματικότητα και ευελιξία του παραγόμενου κυβερνητικού έργου, μέσω και της μείωσης του αριθμού των υπουργείων, από 23 σε 17.

Η Κροατία έχει άμεση ανάγκη οικονομικών κεφαλαίων 2,4 δις δολαρίων, προκειμένου να αναβαθμίσει τις κατεστραμμένες από τις πολεμικές συγκρούσεις παραγωγικές δομές της οικονομίας της, αλλά και υλοποιήσει τα σχέδια επιστροφής των Σέρβων προσφύγων στις εστίες τους, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανασυγκρότησης Ζουρε Ραντιτς. Για το σκοπό αυτό, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης το Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή διεθνών οικονομικών παραγόντων, που θα εξετάσουν από κοντά τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει όλο το φάσμα της παραγωγικής και οικονομικής ζωής, στη μεταπολεμική Κροατία.

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι αλλά με αρκετά παιχνίδια στα οποία μπορεί να σημειωθούν εκπλήξεις διεξάγεται σήμερα η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Το πολύ επικίνδυνο Μαρούσι θα αντιμετωπίσει στις 6:30 το απόγευμα εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" καλείται να πάρει σήμερα τη νίκη με αντίπαλο τη νεοφώτιστη ομάδα, η οποία έχει τα φόντα να παίξει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίχτες του Σβι Σερφ γνωρίζουν ότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, γι αυτό είναι έτοιμοι να παίξουν δυνατά και να δείξουν τη δέουσα προσοχή στον αντίπαλο. Ο Αρης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης στις 5 το απόγευμα κόντρα στο Σπόρτιγκ. Οι "κίτρινοι" θα κυνηγήσουν τη νίκη και μια καλή εμφάνιση, ώστε να παραμείνουν στις πρώτες δύο θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να συνεχίσουν τη μέχρι τώρα καλή τους πορεία στο πρωτάθλημα. Ο αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 5 το απόγευμα στο κλειστό της Γλυφάδας το Ηράκλειο που έχει μόλις μια νίκη στη διοργάνωση. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Αρη και Παναθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νηαρ Ηστ, ενώ ο Απόλλων Πατρών θα φιλοξενήσει τον Παπάγου και ο Πανιώνιος το Περιστέρι. Η 8η αγωνιστική της Α1 θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 το βράδυ στο Ιβανώφειο με την κρίσιμη αναμέτρηση του Ηρακλή κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" που μέχρι στιγμής μετρούν δύο ήττες με ΑΕΚ και Μαρούσι δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες, όμως ο Ηρακλής θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να πάρει το ροζ φύλλο, σε ένα παιχνίδι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία του στη διοργάνωση.

Τις κορυφαίες ελληνίδες αθλήτριες του στίβου θα βραβεύσει το βράδυ ο ΣΕΓΑΣ, σε εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα, μια μέρα πριν το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ειρήνης στη μνήμη του "Γρηγόρη Λαμπράκη". Ο ΣΕΓΑΣ με την ευκαιρία εορτασμού του έτους της γυναίκας στον αθλητισμό θα τιμήσει τις Ολγα Βασδέκη, Αννα Βερούλη, Κατερίνα Θάνου, Κατερίνα Κόφφα, Νίκη Μπακογιάννη, Νίκη Ξάνθου, Βούλα Πατουλίδου και Σοφία Σακοράφα. Επίσης θα βραβευτούν διακεκριμένοι μαραθωνοδρόμοι του παρελθόντος όπως οι Σ. Ανδριόπουλος, Ε. Βαγιανός, Ι. Βιρβίλης, Δ. Βούρος, Μ.Κούσης, Κ.Λαζαρίδης, Θ.Τσιμιγκάτος, Β.Χειμωνής και οι γυναίκες Κ.Κουβάρα, Γ.Παπαναστασίου, Δ.Παπασπύρου, Μ.Πουλημένου, Λ. Τζούμα και Γ.Χριστοδούλου. Ο Μαραθώνιος "Γρ. Λαμπράκης" θα αρχίσει αύριο στις 8:30 το πρωί από τον Μαραθώνα με τερματισμό το Καλλιμάρμαρο, ενώ αύριο θα διεξαχθεί και ο αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων.

Λιακάδα προβλέπει για αύριο σε ολόκληρη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Sunday, 1 November 1998 - 0:09:03 UTC