Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-12-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 13:17 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 25/12/1998 (MΠΕ)

Χιόνια, αποκλεισμένα χωριά, τσουχτερό κρύο προβλήματα στις συγκοινωνίες και θυελλώδεις ανέμους είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο τοπίο στη χώρα μας. Εβδομήνατα τρία χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Το κρύο είναι τσουχτερό και σε πολλές πόλεις της χώρας η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη Θεσσαλία, όπου οι συγκοινωνίες γίνονται πολύ δύσκολα και μόνο με αλυσίδες.

Παρά τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η τροχαία σε όλους τους εθνικούς δρόμους για τη διευκόλυνση των εκδρομέων λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν σε 66 τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν από χθες μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια για δεύτερη μέρα, παρά τη βελτίωση του καιρού, και σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας θα πνέουν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ και σήμερα. Καθυστερήσεις αναμένονται και στο αεροδρόμιο του "Ελληνικού" λόγω της κακοκαιρίας.

Στην Αθήνα αναμένεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος την επομένη θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, προκειμένου να συζητήσουν για τους ρωσικούς πυραύλους S-300. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Μεγαλόνησο όπου θα συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για να πάρει οριστικές αποφάσεις για τη τύχη των S-300. Ο κ.Κληρίδης αρνήθηκε σήμερα να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τους ρωσικούς πυραύλους πριν συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Δολοφονήθηκε χθες έξω από το σπίτι του στην Τιφλίδα, ο Ελληνας ανθυπαστυνόμος, Αναστάσιος Μυζήθρας, που υπηρετούσε στην πρεσβεία μας στη Γεωργία. Ο Μυζήθρας που ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού και σε λίγους μήνες θα έπαιρνε μετάθεση εκτελέστηκε με εφτά σφαίρες από καλάσνικοφ.

Ενα κοριτσάκι 16 μηνών πέθανε αργά χθες βράδυ, ενώ μεταφερόταν από τη Ρόδο στην Αθήνα με έκτακτη πτήση της Ολυμπιακής. Το βρέφος είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε συμπτώματα σηψαιμίας.

Ενας 15χρονος μαθητής και ένας 42χρονος παρασύρθηκαν και σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα από αμαξοστοιχία στην Αχαΐα. Στις 5 το απόγευμα παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία "Ιντερσίτι" ο μαθητής Γυμνασίου, Κώστας Παπαγεωργάκης, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τις γραμμές με το ποδήλατο του. Λίγο αργότερο, στο Αίγιο αμαξοστοιχία Κυπαρισσίας - Πειραιά παρέσυρε και σκότωσε τον Ανδρέα Κυριακόπουλο.

Εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Χθες οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των αλβανοφώνων αυτονομιστών και λίγο αργότερα οι αντάρτες του λεγόμενου απελευθερωτικού στρατού του Κοσσυφοπεδίου δήλωσαν ότι παύουν να τηρούν την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί πριν τρεις μήνες. Ο επικεφαλής της διεθνούς αποστολής παρατηρητών στο Κοσσυφοπέδιο, Ουίλιαμ Ουόκερ, επέκρινε τους Σέρβους για την έκταση των επιχειρήσεων, επέρριψε όμως ευθύνες για την επιδείνωση της κατάστασης και στις δύο πλευρές.

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις ήταν ο Παλαιστίνιος, Γιασέρ Αραφάτ. Στη Ρώμη ο πάπας Ιωάννης Παύλος χοροστάτησε στη λειτουργία των Χριστουγέννων και είπε ότι προσβλέπει στο επόμενο έτος. Στην Κούβα τα Χριστούγεννα γιορτάζονται φέτος για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια μετά από άρση σχετικής κυβερνητικής απόφασης.

Τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση του ανεξάρτητου Γιαλίμ Ερέζ ανακοίνωσαν οι Ισλαμιστές στην Τουρκία. Ο Ερέζ που έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μετά την αποτυχία του Μπουλέντ Ετσεβίτ, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το κόμμα της Αρετής.

Τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα συναντηθούν στις 29 Δεκεμβρίου στο "Μαξ Σμέλινγκ Χάλε" του Βερολίνου προκειμένου να διεξαχθεί το "All Star Game" μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Στην κορυφαία γιορτή της "γηραιάς" ηπείρου θα συμμετέχουν με την ομάδα της Δύσης και τέσσερις παίχτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι Νίκος Οικονόμου, Ντίνο Ράτζα, Ντέγιαν Μποντίρογκα και Ντράγκαν Τάρλατς.

Συνεχίζονται και σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι στον Αιγαίο εντάσεως έως και 9 μποφόρ τοπικά. Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά με τοπική βροχή, πολύ ισχυρούς ανέμους στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις, τσουχτερό κρύο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Friday, 25 December 1998 - 14:25:57 UTC