Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 99-01-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 15/01/1999 (MΠΕ)

Το ενδεχόμενο να μετατεθούν το Σεπτέμβριο οι εξετάσεις σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, άφησε ανοιχτό Γεράσιμος Αρσένης, μιλώντας στη Βουλή χθες, πρώτη μέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε η ΝΔ, κατά του υπουργού Παιδείας. Ο κ. Αρσένης, τόνισε ότι τα παιδιά έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του ΚΚΕ. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, με ονομαστική ψηφοφορία, ενώ για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι. Χθες το απόγευμα, η κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού, αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της πρότασης.

Υψιστο δείγμα ανευθυνότητας, χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής εναντίον του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης με συνέντευξή εφ' όλης της ύλης, δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής μετά την υποδαύλιση των καταλήψεων στα σχολεία τώρα θέλει να κάνει κατάληψη και στη Βουλή, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα της Παιδείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να λύσει η ΝΔ τα προβλήματά της".

Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της παιδείας, καθώς οι μαθητές αντιδρούν στις εισαγγελικές παρεμβάσεις, τις ποινικές διώξεις αλλά και την προχθεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας, Γεράσιμου Αρσένη, περί αποκλεισμού από τις εξετάσεις του Ιουνίου μαθητών που έχουν χάσει πολλές διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων. Στην Αθήνα, μαθητές έστησαν μπλόκο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αγανακτισμένος οδηγός χαστούκισε μαθήτρια ενώ μαθητές πέταξαν γιαούρτια και αυγά σε οδηγούς που προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο. Στην Ιερά Οδό, αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε σε μπλόκο μαθητών. Η οδηγός στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να χτυπήσει με αυτοκίνητο μία δημοσιογράφο που έσπασε το πόδι της. Στην Αττική, ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη αυξάνεται. Στην υπόλοιπη χώρα τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και στεγαστικών δανείων έως και τέσσερις μονάδες από 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πίστεως. Στα στεγαστικά δάνεια το κυμαινόμενο επιτόκιο μειώνεται από 15,25% σε 11,25% και στα δάνεια με σταθερό επιτόκιο για μια πενταετία, από 9 σε 7,5%. Στη Σοφοκλέους, ο γενικός δείκτης ανέκαμψε χθες, μετά την πτώση της Τετάρτης, σημειώνοντας άνοδο 3,51%, κλείνοντας στις 2896,4 μονάδες, ενώ συνεχίζεται η πτωτική πορεία στο χρηματιστήριο της Βραζιλίας.

Επέστρεψε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Ισπανία. Σε δηλώσεις του, ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι η Ισπανία έχει την ίδια γραμμή με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των θεμάτων και πρόσθεσε ότι η νέα διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να οδηγήσει σε μια ρύθμιση που θα εγγυάται τη συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών. Ο κ. Σημίτης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ισπανία είχε επαφές με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον τέως πρωθυπουργό Φελίπε Γκονζάλες.

"Οι προθέσεις του δημάρχου Αθηναίων δεν αφορούν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τη ΝΔ", δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στα σενάρια που φέρουν το Δημήτρη Αβραμόπουλο να ιδρύει κόμμα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο για διπλές εκλογές (ευρωεκλογές - εθνικές). "Το ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Σκανδαλίδης, "δενμπορεί να μιλά για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας γέννησης κόμματος ή παρέμβασης στον πολιτικό χώρο, αν δεν γνωρίζουμε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί, σε ποια σχέδια υποτάσσεται και ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει".

Την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας προς την επίτευξη των στόχων της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ) επιβεβαιώνει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, στο δημοσιονομικό τομέα επετεύχθη μια σημαντική μείωση του γενικού ελλείμματος της κυβέρνησης κάτω του 3% το 1998 (σε σύγκριση με 7,5% το 1996, ως ποσοστό του ΑΕΠ), ενώ η πτώση θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ. Η βελτίωση αυτή αντανακλά μεταξύ άλλων και την επιτυχή εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μέτρων όπως π.χ. την περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, τη μείωση της φοροδιαφυγής κ.λ.π. για την επίτευξη ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος. Επιπλέον το δημόσιο χρέος έχει εισέλθει σε καθοδική πορεία. Στο μέτωπο του πληθωρισμού επετεύχθη μια δραστική πτώση των ειδικών δεικτών παρά την υποτίμηση του Μαρτίου με αποτέλεσμα η ικανοποίηση του σχετικού κριτηρίου του Μάαστριχτ να φαίνεται ορατή στο άμεσο μέλλον. Όσον αφορά την πραγματική οικονομική σύγκλιση ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι η ακολουθούμενη μακροοικονομική πολιτική καθώς και τα διαρθρωτικά μέτρα βαίνουν στη σωστή κατεύθυνση.

Την έναρξη των εργασιών της "Συνάντησης Νέων Πολιτικών'' που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στην αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου θα κηρύξει σήμερα στις 10.00 ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Κατά την έναρξη των εργασιών της συνάντησης θα απευθύνουν χαιρετισμό στους συμμετέχοντες ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Πέτρος Σφηκάκης.

Τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επισκεφθεί η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου η οποία θα παρακαθήσει σε γεύμα που οργανώνει προς τιμήν της ο οργανισμός Foreign Policy Association. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Yale Club στο Μανχάταν. Το ταξίδι της κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ θα διαρκέσει από τις 20 ως τις 28 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει ομιλίες, επαφές και συναντήσεις τόσο με την ομογένεια, όσο και με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και παράγοντες του αμερικανικού κογκρέσου.

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από τις 29 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) και θα αναπτύξει το θέμα: "Ο ρόλος της Ελλάδας στο κατώφλι του 21ου αιώνα: Ευρωπαϊκή Ενωση και Εθνικά Θέματα". Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναφερθεί ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον τρόπο που επηρεάζουν τα εθνικά θέματα, με έμφαση στη διεύρυνση που αφορά άμεσα την Κύπρο. Επίσης, θα αναλύσει το στρατηγικό σχεδιασμό της εξωτερικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της Ελλάδας να ενισχύσει τη θέση της στην ΕΕ και διεθνώς για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος του Ελληνισμού.

Το Κιλκίς επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιος Λυσαρίδης και παρέδωσε αθλητικό υλικό, (εστίες ποδοσφαίρου, χαντ μπωλ, βόλεϋ, μπασκέτες) στα Δημοτικά Σχολεία της Τερπύλου, Ποντοηράκλειας, Αγίου Πέτρου, Σ.Σ. Μουριών, Δροσάτου και Γρίβας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος του ΥΜΑΘ "Προμήθεια και διανομή αθλητικού υλικού σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Μακεδονίας και Θράκης", που σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των Νομών εγκαθίσταται στους αύλειους χώρους των σχολείων.

Πατρική και ορθοδόξου περιεχομένου επιστολή, απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Αρβανιτίδη, σε απάντηση ανάλογης επιστολής που είχε αποσταλεί και στην οποία εκφραζόταν η βαθιά πίστη του δημάρχου για τη διεύρυνση των σχέσεων και επαφών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Πατριαρχείου. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην επιστολή του πιστοποιεί τις αγαθές σχέσεις και το πνεύμα αμοιβαιότητας που υπάρχει και από την πλευρά του Πατριαρχείου και εκφράζει την ευαρέσκειά του και τις ευχές του στον Δήμαρχο, το Δήμο και την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή του κοινού της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα δύο θέατρα της Μονής Λαζαριστών. "Το παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του φετινού χειμώνα. Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα, χορογραφία Μαρίας Σπυράτου, ενώ ακούγονται από ζωντανή ορχήστρα η θρυλική μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Η παράσταση θα παίζεται στη σκηνή "Σωκράτης Καραντινός" της Μονής Λαζαριστών μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Η παιδική σκηνή του ΚΘΒΕ ανεβάζει από τις 6 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο της Μονής Λαζαριστών το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου "Οδυσσεβάχ"σε σκηνοθεσία Ελένης Πήττα, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Πρώιου και μουσική Διονύση Σαββόπουλου. Μέχρι σήμερα την παράσταση έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 6.000 μικροί και μεγάλοι φίλοι του θεάτρου.

Συνελήφθη από την Αστυνομία ένα άτομα για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διευρυνώμενη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον 53χρονο Αυγουστίνο Σκούλλου, από τον Κορμακίτη, ο οποίος χθες επιχείρησε να περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο Σκούλλου φέρεται να είχε στη κατοχή του έγγραφο, που αναφαίρετο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς. Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε φωτογραφική μηχανή που περιείχε φιλμ. Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων διερευνά την υπόθεση.

Μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών Τούρκων στρατιωτών που υπηρετούν στις υπό τουρκική κατοχή περιοχές της βόρειας Κύπρου έχει καταγραφεί από το 1974 μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "ΑΒΡΟΥΠΑ". Καταγγέλλοντας παράλληλα ότι "αυτοί που υποστηρίζουν το απόρρητο στο θέμα των αυτοκτονιών, ανάβουν το πράσινο φως για νέες αυτοκτονίες". "Η ιστορία των αυτοκτονιών - γράφει η εφημερίδα - δεν είναι κάτι το νέο. Από το 1974 υπήρξαν πολλές περιπτώσεις αυτοκτονιών στο στρατό. Επειδή όμως δε δημοσιεύθηκαν στον Τύπο της εποχής εκείνης, δεν τις πληροφορήθηκε κανείς". Ο Σενέρ Λεβέντ, σε άρθρό του στην "ΑΒΡΟΥΠΑ" αναφέρεται στο θέμα της μυστικότητας που τηρείται "στις αυτοκτονίες στρατιωτών" και γράφει ότι "αυτοί που ασχολούνται με το θέμα των αυτοκτονιών στο στρατό, με κανένα τρόπο δεν αναφέρουν ότι, οι αυτοκτονίες οφείλονται στο ξύλο, στις βρισιές και στην υποτίμηση της προσωπικότητας". Κατά της συγκάλυψης "των αυτοκτονιών στο στρατό" τάσσεται με ανάλογο δημοσίευμα και ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας Αζίζ Ενέρ.

Μόλις 23 από τις 78 βουλγαρικές βιομηχανικές επιχειρήσεις που κρίθηκαν ζημιογόνες, έχουν κλείσει οριστικά μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Βιομηχανίας, Μαρίν Μαρίνοφ με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σεγκά" της Σόφιας και υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσουν όλες οι ζημιογόνες βιομηχανικές εταιρίες. Το τρέχον έτος θα ολοκληρωθούν και οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Βίλχελμ Κράους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρί". Κατά τον υπουργό, το 1998 στη Βουλγαρία συνάφθηκαν 97 συμφωνίες ιδιωτικοποίησης μεταφορικών εταιριών και συγκεντρώθηκαν έσοδα 43 δισεκατομμυρίων λεβ, ποσό που ξεπερνά κατά 20 φορές το αναμενόμενο.

Μόλις τέσσερις μήνες διήρκεσε το κλίμα ευφορίας στη Γερμανία, που δημιούργησαν στους πολίτες και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση οι θετικές εξελίξεις στον τομέα της ανεργίας. Μετά τη φθίνουσα πορεία, που παρουσίασε στο διάστημα από τον περασμένο Αύγουστο έως και τον Νοέμβριο, ο αριθμός των ανέργων ''έσπασε'' το Δεκέμβριο, για άλλη μια φορά το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων, πράγμα που προκάλεσε αντιδικίες ανάμεσα στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ και τα συντηρητικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Τόσο η Βόννη, όσο και το Ομοσπονδιακό Ιδρυμα Εργασίας αποδίδουν το γεγονός σε εποχικούς λόγους, κυρίως στο ότι τον χειμώνα μειώνονται αισθητά οι εργασίες στις οικοδομές, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις εξαγγελίες της και την πολιτική της, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στην αγορά εργασίας.

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος έδωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ σε αίθουσα του κοινοβουλίου. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Γκλιγκόροφ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη βελτίωση που παρουσιάζει η εξωτερική πολιτική που ασκείται από τη χώρα του, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι "η Δημοκρατία έχει ριζώσει στην ΠΓΔΜ". Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχέσεις με τα γειτονικά κράτη, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις σχέσεις των Σκοπίων με ορισμένες γειτονικές χώρες, ενώ επεσήμανε ότι μια από τις αρχές της εξωτερικής πολιτικής της ΠΓΔΜ είναι η ειρηνική γειτνίαση με τα υπόλοιπα κράτη. "Δυστυχώς όμως", συνέχισε ο κ. Γκλιγκόροφ "βλέπουμε ότι ζούμε σε μια ασταθή περιοχή με αναχρονιστικούς μύθους και επίκαιρα προβλήματα, τα οποία όμως πρέπει να επιλυθούν". Για το πως προδιαγράφεται το μέλλον για την ΠΓΔΜ, ο κ. Γκλιγκόροφ είπε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ένταξη της χώρας στην Ενωμένη δημοκρατική Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.

Ο Παναθηναϊκός είναι η όγδοη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Οι "πράσινοι" κέρδισαν στον Πύργο τον Πανηλειακό με σκορ 2 - 0 σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχόπτωσης και συνεχίζουν την πορεία τους στο θεσμό. Οι "πράσινοι" -που βρέθηκαν από το 9' λεπτό με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μιλόγεβιτς με κόκκινη κάρτα- προηγήθηκαν στο 14' λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λυμπερόπουλου. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ακολούθησε σκληρή μάχη μεταξύ των δύο ομάδων και μοιράστηκαν από τον διαιτητή οκτώ κίτρινες κάρτες, πέντε για τον Πανηλειακό και τρεις για τον Παναθηναϊκό. Με δέκα παίκτες έμεινε και ο Πανηλειακός στο 62', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μοσχογιάννης. Την πρόκριση των "πρασίνων" στους "οκτώ" σφράγισε στο 86' ο Λυμπερόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η κλήρωση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ. Οι ομάδες που πέρασαν στους "8" είναι: Ηρακλής, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός, Λύκοι, Πανσερραϊκός και Καλαμάτα.

Αρχίζει από τη Δευτέρα η εβδομάδας αργίας για το ελληνικό μπάσκετ. Όπως έγινε γνωστό η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στην Ολυμπία αποφάσισε να μην διεξαχθεί κανένας αγώνας μπάσκετ σε επίπεδο Εθνικών και Τοπικών Πρωταθλημάτων από τις 18 - 24 Ιανουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που εφαρμόζει η αθλητική ηγεσία του υπουργείου έναντι του ελληνικού μπάσκετ. Οι αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας που έχουν προγραμματιστεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου θα αρχίσουν με καθυστέρηση 10 λεπτών, σε ένδειξη συμμετοχής της ΕΣΑΚΕ και των Σωματείων της Α1 Εθνικής κατηγορίας στη διαμαρτυρία της ΕΟΚ για την μεταχείριση που έχει το μπάσκετ από τη σημερινή αθλητική ηγεσία.

Βόρειοι άνεμοι και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα σήμερα στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός αρχικά θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι είναι πιθανόν να βρέξει στις νησιωτικές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -2 μέχρι 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 4 μέχρι 15 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Friday, 15 January 1999 - 6:40:12 UTC