Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-02-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • [02] ΡΟΥΜΑΝΙΑ:ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
  • [03] ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΑ
  • [04] ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο Ε.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • [05] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 4ΟΣ ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [06] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [07] ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΑΝΙΔΗ
  • [08] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • [09] ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ"
  • [10] ΡΩΣΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

  • [01] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ηρακλής πήρε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ με σκορ 75 - 71 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Πάντως, οι ασπρόμαυροι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ενώ είχαν το προβάδισμα με τρεις πόντους δόθηκε εσκεμμένο φάουλ στον Βίκτορ Αλεξάντερ.

    Ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και όλοι πίστευαν πως το παιχνίδι θα έληξε υπέρ του Δικεφάλου. Αλλωστε στο ημίχρονο προηγούνταν 42 - 34. Ομως το τέλος ήταν δραματικό και απρόβλεπτο. Ο Ηρακλής κατάφερε να "κλέψει" μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ το ροζ φύλλο και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για μια θέση στην πρώτη εξάδα.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, ο Αρης κέρδισε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο τη Δάφνη με σκορ 76 - 69, ενώ με νίκες συνέχισαν την πορεία τους Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ΣΕΦ τον Εσπερο 80 - 61, η ΑΕΚ αν και δύσκολα έκαμψε εκτός έδρας την αντίσταση του Περιστερίου με 81 - 79, ενώ ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Σπόρτιγκ 84 - 59. Μεγάλη νίκη πήρε η Νήαρ Ηστ επί του Πανιωνίου 95 - 78, όπως επίσης και το Ηράκλειο επί του Αμαρουσίου 86 - 76.

    Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η αγωνιστική)

    1.Ολυμπιακός 38

    2.ΑΕΚ 38

    3.Παναθηναϊκός 38

    4.ΠΑΟΚ 34

    5.Πανιώνιος 32

    6.Περιστέρι 32

    7.Ηρακλής 32

    8.Ηράκλειο 31

    9.Μαρούσι 30

    10.Αρης 30

    11.Δάφνη 29

    12.Νηαρ Ηστ 27

    13.Εσπερος 24

    14.Σπόρτιγκ 23

    ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22η)

    ΠΑΟΚ - Ηράκλειο

    Σπόρτιγκ - Ηρακλής

    Εσπερος - Παναθηναϊκός

    ΑΕΚ - Ολυμπιακός

    Μαρούσι - Αρης

    Δάφνη - Νήαρ Ηστ

    Πανιώνιος - Περιστέρι

    [02] ΡΟΥΜΑΝΙΑ:ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

    Βουκουρέστι, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:47 UTC+2)

    Φράγμα που θα ελέγχει τη στάθμη του νερού σε δεξαμενή χρυσωρυχείου της Ρουμανίας πρόκειται να στηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι δυνατές βροχοπτώσεις απειλούν με επανάληψη της οικολογικής καταστροφής του Ιανουαρίου, όταν μολύνθηκαν με κυάνιο τα νερά του Δούναβη και των παραποτάμων του.

    Ομάδα Ρουμάνων ειδικών θεώρησε αναγκαία την κατασκευή του φράγματος, που αναμένεται να γίνει υπό την επίβλεψη των ιδιοκτητών του χρυσωρυχείου, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα ανάλογα με αυτά του Ιανουαρίου, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιος φόβος.

    Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι τα ποσοστά κυανίου στα νερά του Δούναβη στη ρουμανική πλευρά, είναι μικρότερα του επιτρεπόμενου ορίου, ενώ μια πηγή που τροφοδοτούσε νερό την πόλη Τουρνού-Σεεβερίν της νοτιοδυτικής Ρουμανίας και είχε κλείσει μετά τη διαρροή, θα τεθεί ξανά σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Ομάδα ειδικών προσπαθεί να εντοπίσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ενώ η Ουγγαρία υποστηρίζει ότι περίπου 100.000 λίτρα νερού με υψηλά ποσοστά κυανίου στη σύνθεσή του διέρρευσαν από το χρυσωρυχείο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

    Σ.Π.

    [03] ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΑ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:34 UTC+2)

    Απεγκλωβίστηκαν τελικά όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου που συγκρούστηκε το απόγευμα με νταλίκα και δύο ΙΧ αυτοκίνητα, στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λαμία. Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά άτομα. Το βράδυ ανακοινώθηκε το όνομα του ενός από τους νεκρούς. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Βολικάκη από τον Βόλο.

    Δεκαεννέα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λαμίας, ενώ τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    [04] ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ο Ε.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:33 UTC+2)

    Για έλλειψη εμπειρίας διοίκησης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του στο Περιστέρι. Σχετικά με την εντολή που έδωσε για έρευνα στο θέμα του "ροζ σκανδάλου", στο οποίο εμπλέκονται πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και τον πολιτικό κόσμο, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου. "Γιατί έχουμε και εμείς υπηρεσίες, έχει υπηρεσίες και το καθεστώς που υπηρετούμε. Το καθεστώς δεν μπορεί να μείνει απροστάτευτο. Έχει τις υπηρεσίες του παντού", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

    Στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος. "Παρακάμπτουμε τη νέα υβριστική επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον θεσμών και προσώπων. Επιβεβαιώνει απλά το δρόμο που επέλεξε η κυβέρνηση, δρόμο στον οποίο θα μείνει απελπιστικά μόνη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    Αναφερόμενος στη δήλωση Γιαννόπουλου ότι "το καθεστώς έχει παντού υπηρεσίες", ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για σαφή επιβεβαίωση των επισημάνσεων της Νέας Δημοκρατίας για το νοσηρό κομματικό κατεστημένο της εικοσαετίας. Ζήτησε δε εξηγήσεις για τη σχετική υπογράμμιση του κ. Γιαννόπουλου. "Η ευθύνη ανήκει πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Υποχρεούται να εξηγήσει την υπογράμμιση του υπουργού ότι υπάρχει καθεστώς και προπάντων τί σημαίνει ότι το καθεστώς έχει παντού υπηρεσίες", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    [05] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 4ΟΣ ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:15 UTC+2)

    Τον τέταρτο απαγωγέα του 18χρονου μαθητή Γιώργου Περιστέρη στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν οι αρχές της πόλης. Πρόκειται για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος είχε αναλάβει τη φύλαξη του νεαρού και πήρε ως αμοιβή ενάμισι εκατομμύριο δραχμές. Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητά τους τοκογλύφους που πήραν ένα μεγάλο ποσό από τους απαγωγείς.

    [06] ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:15 UTC+2)

    Ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κατάστημα με ηλεκτρονικά παιχνίδια στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Δύο άνδρες οπλισμένοι με αυτόματα όπλα εισέβαλαν στο κατάστημα, πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα, πήραν ένα εκατομμύριο δραχμές από τον ιδιοκτήτη και τους πελάτες και τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

    [07] ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΑΝΙΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:02 UTC+2)

    Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του πολιτικού του γραφείου έκοψε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Γεωργίας , Βασίλης Γερανίδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης".

    Στην ομιλία του ο κ.Γερανίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε θέματα γενικής πολιτικής, σε τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα και σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του νομού Θεσσαλονίκης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην διαρθρωτική πολιτική της κυβέρνησης και στην συμβολή της στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

    [08] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2000 (20:00 UTC+2)

    Οξύ διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας στον Τομέα της Κοινωνικής Προστασίας χαρακτήρισε την διοικητική, οργανωτική και οικονομική κρίση της κοινωνικής ασφάλισης ο υπεύθυνος του Τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος.

    Με αφορμή δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για το ασφαλιστικό, ο κ Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας οδηγήθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης κατά την περίοδο 1981-1989, όταν έγιναν αλόγιστες σπατάλες και δημιουργήθηκαν τεράστια ελλείμματα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, την τριετία 1990-1993 έγιναν προσπάθειες συγκράτησης των δαπανών από τη Νέα Δημοκρατία όμως στη συνέχεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τορπίλισαν τον κοινωνικό διάλογο και αποοικοδόμησαν το ασφαλιστικό σύστημα, αγνοώντας προβλήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση των συνταξιούχων.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα και ασάφεια των προθέσεών της και επανέλαβε τις εξαγγελίες Καραμανλή για αύξηση των κατωτάτων ορίων των συντάξεων στις 150.000 δραχμές το μήνα. Εξέφρασε, τέλος τη βεβαιότητα, ότι το κόμμα του στις 10 Απριλίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και θα το πράξει με αίσθημα ευθύνης, χωρίς αιφνιδιασμούς και μετά από διαρκή δημοκρατικό κοινωνικό διάλογο.

    [09] ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ"

    Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2000 (19:58 UTC+2)

    Η ιδιωτική ζωή των Ελλήνων υπήρξε πάντα σεβαστή και απαραβίαστη δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ερωτηθείς για την εμπλοκή προσώπων του καλλιτεχνικού και του πολιτικού κόσμου σε "ροζ σκάνδαλα". Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ιδιωτικής ζωής γιατί, όπως είπε, αποτελεί συστατικό της ίδιας της δημοκρατίας.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για περιπτώσεις όπου υπάρχει παρανομία ή προσβάλλονται η κοινωνία, οι νόμοι της, οι κανόνες της και τα χρηστά της ήθη και έθιμα. "Για όποιον προσβάλλει την κοινωνία μας υπάρχει ο νόμος, η διαδικασία εκείνη που μπορεί να του αποδοθεί η ευθύνη. Ακόμα και ο επώνυμος και ο ανώνυμος πολίτης μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία, σε αυτή τη διαδικασία", σημείωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

    [10] ΡΩΣΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

    Βερολίνο, 20 Φεβρουαρίου 2000 (19:54 UTC+2)

    Δριμεία κριτική κατά του Βερολίνου για την αλλαγή της στάσης του στο θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στη Μόσχα, άσκησε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στη Γερμανία, Σεργκέι Κριλόφ.

    Σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου, Hundert 6, ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι η Γερμανία υπήρξε στο παρελθόν αξιόπιστος συνεργάτης της Ρωσίας, υποστηρίζοντας τα αιτήματα της Μόσχας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τις χώρες-δωρητές της Λέσχης του Παρισιού, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι η γερμανική πλευρά έχει αλλάξει πλέον στάση, ασκώντας δυσμενή κριτική στις οικονομικές ανάγκες της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν περιμένει πλέον καμιά χάρη από το Βερολίνο.

    Ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του για το αρνητικό προφίλ που δίνουν στη χώρα του τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι στρέφουν την προσοχή τους μόνο σε προβλήματα όπως η διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα και η φτώχεια.

    Σ.Π.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 20 February 2000 - 19:13:39 UTC