Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ
  • [02] ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [03] ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α1: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
  • [04] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ HADEP ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΒΡΟΖ
  • [05] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25ης
  • [06] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 2
  • [07] ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • [08] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΒΑΡΥΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ
  • [09] ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ
  • [10] ΕΠΑΦΕΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
  • [11] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

  • [01] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

    Μόσχα, 19 Μαρτίου 2000 (10:50 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα στην Μόσχα όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του ελληνορωσικού διαλόγου.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο με τον Ρώσο ομόλογό του Ιγκορ Ιβανόφ, με κύρια θέματα τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και την συνεργασία των δυο χωρών.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών μετά την άφιξή του στην Μόσχα θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα παραβρίσκονται ο κ. Ιβανόφ και ο Πατριάρχης της Ρωσία Αλέξιος ο Β΄.

    Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλες για την συνάντηση χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    O.K.

    [02] ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Ηράκλειο, 19 Μαρτίου 2000 (20:46 UTC+2)

    Βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Απριλίου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. "Στις 9 Απριλίου δίνουμε τη μάχη για την Ελλάδα που είναι περήφανη, για την Ελλάδα που προχωρά μπροστά, για την Ελλάδα που δεν είναι πια μίζερη. Στις 9 Απριλίου στέλνουμε το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός προχωρεί μπροστά υπερήφανος και χαράζει νέους δρόμους", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Σημίτης έκανε μια συνολική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και ζήτησε καθαρή λαϊκή εντολή στις 9 Απριλίου. Κατηγόρησε δε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή για παροχολογία, υποσχεσιολογία και αναξιοπιστία. "Η Νέα Δημοκρατία μιλά για λιγότερο κράτος", είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον ελληνικό λαό να πει ένα μεγάλο "όχι" σε όλους εκείνους που απουσίαζαν στη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός έφτασε το μεσημέρι στην Κρήτη, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους επισήμανε ότι εκτός από τα μεγάλα έργα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

    [03] ΧΑΝΤΜΠΟΛ Α1: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2000 (20:26 UTC+2)

    Η ομάδα χάντμπολ του Κιλκίς νίκησε στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών τον Αρχέλαο Κατερίνης με σκορ 32 - 20 και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

    Στους υπόλοιπους αγώνες της 19ης αγωνιστικής, ο Πανελλήνιος επικράτησε επί του ΒΑΟ 21 - 17, ο Ιωνικός Ν.Φ. κέρδισε τον Φοίβο Συκεών 24 - 21, ο Φίλιππος νίκησε τον Αθηναϊκό 30 - 23, ενώ οι Σχολές Ξυνή έχασαν από τον Δούκα 26 - 23.

    [04] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ HADEP ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΒΡΟΖ

    Κωνσταντινούπολη, 19 Μαρτίου 2000 (20:26 UTC+2)

    Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στο φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HADEP) να πραγματοποιήσει δεξίωση σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης για να γιορτάσει το κουρδικό νέο έτος (Νεβρόζ), γιατί χρησιμοποίησε το κουρδικό αλφάβητο για να γράψει το Νεβρόζ.

    Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης απέρριψαν την αίτηση του κόμματος, γιατί το Νεβρόζ ήταν γραμμένο ως Newroz και όχι Nevroz, όπως στα τουρκικά, σύμφωνα με δηλώσεις της ηγεσίας του κόμματος.

    "Γραμμένο κατ' αυτόν τον τρόπο, το Newroz δεν είναι τουρκική λέξη", τονίζει σε επιστολή του στο HADEP ο αναπληρωτής νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Οσμάν Ντεμίρ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα πολιτικά κόμματα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα εκτός της τουρκικής.

    Στη δεξίωση επρόκειτο να παραστεί ο πρόεδρος του HADEP, Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ, αλλά και διάφοροι καλλιτέχνες και διανοούμενοι της χώρας.

    Ο εκπρόσωπος του HADEP, Μεχμέτ Τορούς, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Νεβρόζ σε όλη την τουρκική επικράτεια.

    Σ.Π.

    [05] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25ης

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, κέρδισε 2 - 0 τον ΠΑΟΚ, και παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας εκ νέου δεύτερο τον Παναθηναϊκό. Οι δύο πρωτοπόροι θα λύσουν τις διαφορές τους στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ.

    Από υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε η αναπάντεχη ισοπαλία του Αρη με τα Τρίκαλα στο γήπεδο Χαριλάου, ενώ και ο ΟΦΗ έμεινε στο 2 - 2 στο Ηράκλειο με την Καβάλα. Αντίθετα, η ΑΕΚ επικράτησε 5 - 1 επί του Ιωνικού και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλη μάχη γίνεται και στην ουρά της βαθμολογίας από τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους στην Α' εθνική. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής, ενώ σημειώνεται πως Εθνικός Αστέρας και Ηρακλής αγωνίζονται αύριο στις 3:45 το μεσημέρι στην Καισαριανή.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)

    1.Ολυμπακός 66

    2.Παναθηναϊκός 63

    3.ΟΦΗ 49

    4.ΑΕΚ 40

    5.Αρης 39

    6.Ηρακλής 36

    7.ΠΑΟΚ 35

    8.Ξάνθη 35

    9.Πανιώνιος 34

    10.Ιωνικός 31

    11.Πανηλειακός 28

    12.Καλαμάτα 25

    13.Εθνικός Αστέρας 24

    14.Καβάλα 23

    15.Παναχαϊκή 23

    16.Τρίκαλα 17

    17.Προοδευτική 16

    18.Απόλλων 14

    *Εθνικός Αστέρας και Ηρακλής έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

    ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η)

    Καλαμάτα - Ηρακλής

    Πανιώνιος - Προοδευτική

    Πανηλειακός - Εθνικός Αστέρας

    Απόλλων Αθηνών - Παναχαϊκή

    Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

    Καβάλα - Ξάνθη

    Ιωνικός - ΠΑΟΚ

    Τρίκαλα - ΟΦΗ

    Αρης - ΑΕΚ

    [06] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 2

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2000 (20:09 UTC+2)

    Με τον Λάμπρο Χούτο να αναδεικνύεται σε μορφή του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την κατάμεστη Τούμπα, καθώς κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 2 - 0 στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι από τη Θεσσαλονίκη και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας εκ νέου τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση.

    Περίπου 35.0000 φίλαθλοι του Δικεφάλου του Βορρά βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην Τούμπα δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Τα εισιτήρια του αγώνα εδώ και καιρό είχαν εξαντληθεί και οι ασπρόμαυροι ήθελαν να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών τους. Ομως στο τέλος δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους καθώς ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Λάμπρου Χούτου στο 49' και στο 55' λεπτό πήρε το θετικό αποτέλεσμα και παρέμεινε στην κορυφή.

    Νωρίτερα βέβαια, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Γιώργος Γεωργιάδης με μια αντιαθλητική ενέργεια (χτύπησε εκτός φάσης το Νινιάδη) είδε την κόκκινη κάρτα στο 38' λεπτό και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια. Από το σημείο αυτό και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την αριθμητική υπεροχή, την οποία και εκμεταλλεύτηκαν.

    [07] ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Λάρισα, 19 Μαρτίου 2000 (20:08 UTC+2)

    Λεωφορείο των ΚΤΕΛ Λάρισας με 19 επιβάτες ανατράπηκε στον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας - Λάρισας, έξω από χωριό Βλοχός. Δεκαπέντε επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο κέντρο υγείας Παλαμά. Τρεις από αυτούς, οι οποίοι έφεραν σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καρδίτσας. Οι υπόλοιποι δώδεκα συνέχισαν το ταξίδι τους για τη Λάρισα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ατύχημα αποδίδεται στην ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της χιονόπτωσης.

    Εξάλλου, χθες το βράδυ στην ίδια περίπου περιοχή ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό. Ο οδηγός και η συνοδηγός κατάφεραν να απεγκλωβιστούν πριν το όχημα τυλιχτεί στις φλόγες.

    [08] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΒΑΡΥΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΠΑΪΡΑΜΙ

    Αγκυρα, 19 Μαρτίου 2000 (20:08 UTC+2)

    Με αίμα βάφτηκε η μεγάλη γιορτή του Ισλάμ, το Μπαϊράμι, στην Τουρκία, καθώς εκατό άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 230 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής της θυσίας (Αϊντ ελ Αντχα), όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι αποφάσισαν να περάσουν το φετινό Μπαϊράμι στα διάφορα παραθαλάσσια θέρετρα της Τουρκία, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες και η ολισθηρότητα των δρόμων είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά τροχαία δυστυχήματα, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των χιλιάδων ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στους δρόμους της Τουρκίας.

    Το 1999, περίπου 4.600 άτομα σκοτώθηκαν και 113.600 άτομα τραυματίστηκαν σε περισσότερα από 400.000 τροχαία δυστυχήματα στην Τουρκία.

    Σ.Π.

    [09] ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

    Βουδαπέστη, 19 Μαρτίου 2000 (20:08 UTC+2)

    Με προειδοποιήσεις στη Σερβία για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή έκλεισε η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και του ΝΑΤΟ με την ηγεσία των όμορων με τη Γιουγκοσλαβία χωρών.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε η ανάγκη παραμονής του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, αλλά και η ανάπτυξη στενότερων δεσμών της δημοκρατίας με τις γειτονικές της χώρες.

    Ο συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας, Μπόντο Χόμπαχ, δήλωσε ότι θέλει να συμφωνήσουν οι χώρες-δωρητές στην ανάγκη άμεσης παροχής βοήθειας, ύψους 1,5 δισ.δολαρίων στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, διευκρινίζοντας ότι η εν λόγω χρηματική βοήθεια προορίζεται για την υλοποίηση έργων υποδομής και θα πρέπει να "επενδυθεί" μέσα σε δώδεκα μήνες.

    Σ.Π.

    [10] ΕΠΑΦΕΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    Λευκωσία, 19 Μαρτίου 2000 (20:08 UTC+2)

    Σειρά επαφών για προώθηση του τομέα της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας και του κυπριακού τουρισμού θα πραγματοποιήσει στη Ρωσία, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος μεταβαίνει αύριο στη Μόσχα, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

    Ο κ. Ρολάνδης κατά την παραμονή του στη Μόσχα θα μιλήσει σε σεμινάριο υψηλής τεχνολογίας, που διοργανώνεται από το υπουργείο Εμπορίου σε συνεργασία με το ρωσικό Σύνδεσμο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Κύπρου, καθώς και για ενημέρωση της κυπριακής αντιπροσωπείας για τις δυνατότητες της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

    Ο υπουργός Εμπορίου θα παραστεί επίσης στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης "ΜΙΤΤ 2000" και θα έχει επαφές με τους σημαντικότερους οργανωτές ταξιδιών από τη Ρωσία προς την Κύπρο.

    [11] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Θεσσαλονίκη, 19 Μαρτίου 2000 (19:46 UTC+2)

    Στην κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, μετά τα τελευταία κρούσματα βίας στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε δηλώσεις του χθες από την Ορεστιάδα, σταθμό της περιοδείας του στον νομό Εβρου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή των πολιούχων της Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων, τόνισε ότι είναι ανησυχητική η εντεινόμενη έξαρση φαινομένων αλυτρωτικών κινήσεων εκ μέρους αλβανικών μειονοτήτων και εκτός Κοσσυφοπεδίου. Εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητά του ότι η Διεθνής Κοινότητα συνειδητοποιεί τις ευθύνες της και θα στηρίξει την σταθεροποίηση της ειρήνης αλλά και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

    "Ιδιαίτερα σε αυτό, η Ελλάδα πρωτοστατεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση", είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος και τόνισε ότι στη αυριανή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας στις Βρυξέλλες, αλλά και στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Τετάρτη στην Πορτογαλία, η χώρα μας θα προωθήσει τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση του συμφώνου σταθερότητας.

    Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι δίνουν μεν πληροφορίες και εκτιμήσεις, σημείωσε, όμως ότι, το κρίσιμο θέμα είναι οι Ελληνες πολίτες να απαντήσουν στο ερώτημα πώς η Ελλάδα θα διεκδικήσει νέες ευκαιρίες στον σκληρό πυρήνα των ευρωπαϊκών κρατών που ανήκουν στο χώρο του κοινού νομίσματος.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 19 March 2000 - 19:13:39 UTC