Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-08-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
  • [02] ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
  • [03] ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ
  • [04] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
  • [05] ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ... ΤΡΟΜΟΥ
  • [06] Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [07] Η ΣΕΡΒΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
  • [08] ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΕ - ΠΣΑΠ
  • [09] ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
  • [10] Μ. ΣΟΪΣΑΛ: Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [11] Η Ε.Π.Α.Ε. "ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ" ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
  • [12] ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ
  • [13] ΡΩΣΙΑ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
  • [14] ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ
  • [15] Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΎ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  • [16] Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΚΘ
  • [17] ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
  • [18] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΙΤΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [19] ΣΕΡΒΙΑ: ΑΘΩΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ 4 ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
  • [20] ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [21] ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΣΤΟΥΛ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ
  • [22] ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΡΟΓΚΟΒΙ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • [01] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (06:33 UTC+2)

    Φωτογραφία: Νίκος Σηφουνάκης

    Την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προκάλεσαν οι "εμπρηστικές" δηλώσεις μητροπολιτών και ιερέων κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα των ταυτοτήτων.

    Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε σε δηλώσεις του την ανάγκη να κυριαρχήσει πνεύμα αγάπης τόσο από τους εκκλησιαστικούς όσο και από τους πολιτικούς παράγοντες εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με νηφαλιότητα η κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.

    Οι εκκλήσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν ήταν ωστόσο αρκετές για να αποκλιμακώσουν την ένταση που επικρατεί, αφού μόλις χθες ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για εθνική μειοδοσία.

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης, απάντησε χθες στην απόφαση ιερέων της Μυτιλήνης να τον κηρύξουν "ανεπιθύμητο πρόσωπο" . Ο κ. Σηφουνάκης ευχήθηκε "η ιστορία αυτή να μην εξελιχτεί σε μια γραφικότητα που θα ζημιώσει πάνω από όλα την Εκκλησία". "Η αμφισβήτηση του "πιστεύω" του καθενός από ανθρώπους που δεν το δικαιούνται, κυρίως λόγω του παρελθόντος τους, νομίζω ότι δεν τιμά εκείνους οι οποίοι αγάπησαν ξαφνικά τη δημοσιότητα", είπε ο υπουργός. Εξέφρασε, εξάλλου, τη θέση ότι οι ιεράρχες της Εκκλησίας λειτουργούν ανάλογα με τα κόμματα της Βουλής και πρόσθεσε: "Ποτέ στην ιστορία η Εκκλησία δεν είχε πάρει αυτόν τον δρόμο που παίρνει σήμερα".

    [02] ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 8 Αυγούστου 2000 (11:57 UTC+2)

    Νέες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 6 και 6,8 δραχμών ανά λίτρο, θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συνεπεία της ανόδου του δολαρίου έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων. Παράλληλα, ακριβότερο κατά 1,5 δρχ. ανά λίτρο θα πωλείται το ντίζελ. Με τις νέες αυξήσεις, οι τιμές της βενζίνης σούπερ για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθούν σε 275 δρχ. το λίτρο και της αμόλυβδης σε 255 δρχ. το λίτρο.

    [03] ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

    Ιμβρος, 9 Αυγούστου 2000 (21:10 UTC+2)

    της Διαμαντένιας Ριμπά

    Εκατοντάδες απόδημοι Ίμβριοι από όλα τα μήκη και πλάτη της γης δίνουν ραντεβού και φέτος στη γενέτειρα. Για το λόγο αυτό το Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου στα Αγρίδια διοργανώνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ήδη από τις 18 Ιουλίου έχουν πραγματοποιηθεί ομιλίες, συναντήσεις και περιηγήσεις στην Ίμβρο και την Τένεδο.

    Στις 5 Αυγούστου τελέστηκε το μνημόσυνο του μητροπολίτη Μελίτωνα Χατζή, προστάτη των γραμμάτων στην Ίμβρο. Στη συνέχεια σε ημερίδα στα Αγρίδια απόδημοι μίλησαν για τα βιώματα τους και τις μνήμες που διατηρούν για τον αείμνηστο μητροπολίτη.

    Χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο εγκαινιάστηκε έκθεση ιμβριώτικης φωτογραφίας του Διογένη, ενώ στις 11 Αυγούστου οι μικροί Ιμβριοι θα απολαύσουν τον θαλάσσιο περίπατο στα Κασκαβάλια και στον Κέφαλο. Το ίδιο βράδυ ο Πέτρος Γαϊτάνος θα δώσει συναυλία στα Αγρίδια, ενώ στις 12 Αυγούστου ο Θανάσης Γκαϊφίλια και το συγκρότημα Αλάβαστρο θα τραγουδήσουν στο Σχοινούδι της Ίμβρου. Σήμερα το έρημο χωριό, που το1923 ήταν το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και κατοικούταν αποκλειστικά από Έλληνες, φαντάζει εγκαταλελειμμένη πόλη.

    Η συναυλία διοργανώνεται από την ΤΕΔΚΝΑ, η οποία για τρίτη συνεχή χρονιά στηρίζει την ουσιαστική επιστροφή των απανταχού Ιμβρίων και την σύσφιξη των σχέσεων με τον ντόπιο πληθυσμό. Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος οκτώ Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της ΤΕΔΚΝΑ. Κατά την παραμονή τους στο νησί θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο και τον Έπαρχο της Ίμβρου.

    [04] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (20:53 UTC+2)

    Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος την απαντητική επιστολή του, με ημερομηνία 13 Ιουλίου, προς τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξο, Τήνου, Ανδρου και Μυκόνου, Νικόλαου, για την επιστολή που είχε αποστείλει την 1η Ιουλίου στον προκαθήμενο της Ελλάδας, με την οποία εξέφραζε τη σύμφωνη γνώμη του με την απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

    Στην επιστολή ο κ. Χριστόδουλος εξαπολύει έμμεσα επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι "δεν βλέπετε ότι ο κ. Σημίτης έχει στόχο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα λαϊκό κράτος όπως η Γαλλία και αυτό σας ευχαριστεί επειδή έτσι νομίζετε ότι θα έχετε ίσα ή περισσότερα προνόμοια από τους Ορθόδοξους; Δεν αισθάνεστε ότι ο αποχριστιανισμός του κράτους θα οδηγήσει σε συρρίκνωση και του έργου της εκκλησίας σας;"

    Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει: "Εμείς, σεβασμιότατε, οι παλιομοδίτες, θεωρούμε ότι η εκκούσια αναγραφή του θρησκεύματος για τον Χριστιανό είναι πράξη ομολογίας, επειδή πιστεύουμε ότι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της ταυτότητάς του".

    [05] ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ... ΤΡΟΜΟΥ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (20:48 UTC+2)

    Αύξηση στα κρούσματα σημειώθηκε στα δρομολόγια των λεωφορείων στην Αθήνα, ιδιαίτερα στη δυτική Αττική, τα Μεσόγεια και την παραλιακή λεωφόρο.

    Οδηγοί καταγγέλλουν περιστατικά διαρρήξεων, ξυλοδαρμών, χρήσης όπλων , και τονίζουν ότι απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα, καθώς και αυτή των επιβατών.

    Ζητούν τη λήψη μέτρων από την αστυνομία και απειλούν ότι στην αντίθετη περίπτωση θα περικόψουν δρομολόγια.

    [06] Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Αγκυρα, 9 Αυγούστου 2000 (20:45 UTC+2)

    Με πρωτοσέλιδους τίτλους όπως "Η πρώτη σύγκρουση" ("Χουριέτ"), "Το πρώτο βέτο προς την κυβέρνηση" ("Μιλιέτ"), "Σεισμός για το βέτο" ("Σαμπάχ"), κ.λπ. ο σημερινός τουρκικός Τύπος προβάλλει την απόφαση του Προέδρου Αχμέτ Σεζέρ να επιστρέψει το διάταγμα με ισχύ νόμου, στο οποίο η κυβέρνηση Ετζεβίτ απέδιδε μεγάλη σημασία και αφορά στο θέμα της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αναμειχθεί σε οπισθοδρομικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Ο κ.Σεζέρ, υπογραμμίζουν οι εφημερίδες, επέστρεψε το διάταγμα το οποίο ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του αγώνα της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον της οπισθοδρομικότητας και της τρομοκρατίας με την αιτιολογία ότι "αντίκειται στην αρχή του δικαίου". Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Μεσούτ Γιλμάζ, θα συναντηθούν σήμερα για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Και οι τρεις απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το θέμα που ανέκυψε.

    Η "Χουριέτ" επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος Σεζέρ εξελέγη με τις ψήφους των κομμάτων που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό μετά από πρόταση του κ.Ετζεβίτ και παρατηρεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται σε αντίθεση με την κυβέρνηση.

    Η "Σαμπάχ" τονίζει ότι ο κ.Σεζέρ υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση και τον τρόπο απόλυσης των υπαλλήλων που έχουν αναμειχθεί σε οπισθοδρομικές και διαμελιστικές δραστηριότητες, παρατήρησε ότι "οι δημόσιοι υπάλληλοι πριν αρχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, ορκίζονται. Είναι δυνατή η απόλυση υπαλλήλων σε περίπτωση που συμπεριφέρονται αντίθετα με τον όρκο που έχουν δώσει". Ο Πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας κατέστησε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της "Σαμπάχ", σαφές ότι: "Εχω ορκιστεί, δεν μπορώ να παραβιάσω την αρχή του Κράτους Δικαίου. Αυτή την υπόθεση να τη ρυθμίσετε με νόμο και όχι με διάταγμα".

    Η "Μιλλιέτ" και η "Τζουμχουριέτ" σημειώνουν ότι ο Πρόεδρος Σεζέρ δήλωσε πως οι διατάξεις περί αδικημάτων και ποινών του Συντάγματος δεν μπορούν να ρυθμιστούν με διάταγμα που θα έχει την ισχύ νόμου και επέστρεψε το διάταγμα που του υπέβαλε η κυβέρνηση.

    Η "Γενη μπινγιλ" σχολιάζει ότι πρόκειται "όχι για πολιτική, αλλά για δικαιοσύνη" και υπογραμμίζει ότι ο κ.Σεζέρ δεν υπέκυψε στις πιέσεις και έστειλε πίσω στην κυβέρνηση το διάταγμα.

    Τέλος, η "Τουρκιέ" καταχωρίζει δήλωση του αρχηγού του συγκυβερνώντος κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Μπαχτσελί, που υποστήριξε ότι ήταν κάτι που αναμενόταν αφού το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα τόσες μέρες και δεν αποτέλεσε έκπληξη. Τώρα, πρόσθεσε, θα γίνει η απαιτούμενη αξιολόγηση.

    [07] Η ΣΕΡΒΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    Βελιγράδι, 9 Αυγούστου 2000 (20:44 UTC+2)

    Η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης να απομακρύνει την διπλωμάτη Ευα Τόμιτς από τα γραφεία του οργανισμού στην πόλη Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Τanjug.

    Η διπλωμάτης από τη Σλοβενία διορίστηκε εκπρόσωπος του ΣτΕ χωρίς να υπάρξει συνεννόηση με τη Γιουγκοσλαβία και το Βελιγράδι διαμαρτυρήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΣτΕ Γουόλτερ Σβίμερ τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια παραβιάζει τα πρωτόκολλα διεθνούς συνεργασίας, ανέφερε το πρακτορείο.

    Η κυρία Τόμιτς ανέλαβε καθήκοντα στις 6 Ιουλίου και αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πριν συμβουλευτεί το Στρασβούργο.

    O.K.

    [08] ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΕ - ΠΣΑΠ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (20:43 UTC+2)

    "Εγκαινιάστηκε" σήμερα η συνεργασία της Ε.Π.Α.Ε. με το Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών.

    Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Ε. παρέστη και ο κ. Αντώνης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της ΠΣΑΠ ο οποίος στο εξής πρόκειται να παραβρίσκεται σε κάθε συμβούλιο της Ε.Π.Α.Ε. στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ε.Π.Α.Ε. με τους Επαγγελματίες Ποδοσφαιριστές.

    [09] ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (20:43 UTC+2)

    Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος προανήγγειλε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα των ταυτοτήτων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσει ιερούς ναούς στην περιφέρειά του και να διοργανώσει συλλαλητήρια, αφρήνοντας παράλληλα αιχμές κατά υπουργών.

    Ο Αμβρόσιος δήλωσε ότι μετά την εορτή της Παναγίας, η ανακωχή με την πολιτεία θα έχει τέλος. "Οταν κάνεις μία μάχη κάνεις μάχη, δεν κάνεις μάχη με λουκούμια και λουκουμόσκονη, αλλά παίρνεις πέτρες, ότι βρεις μπροστά σου, ξύλα και τα κρατάς για να υπερισχύσεις το δίκιο σου. Πρέπει αυτοί που κυβερνούν να δεχτούν με ψυχραιμία, να ακούσουν την άποψη της εκκλησίας και αν είναι λανθασμένη να τη διορθώσουν, να την ανασκευάσουν" είπε συγκεκριμένα.

    Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προτίθεται να κλείσει τους ναούς της περιοχής, κάτι που ο ίδιος διέψευσε, να οργανώσει νέα λαοσύναξη και πορείες, αν το αποφασίσει η ιεραρχεία.

    Παράλληλα, απάντησε στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε κληρικούς που συνεργάστηκαν με το δικτατορικό καθεστώς, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι "απολιτικός, ακομμάτιστος", που αποτελεί εργάτη της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας και χωρίς να "προσκυνά σε κανένα γήινο αφεντικό".

    Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε ότι τον στηρίζει και χαρακτήρισε κακοήθειες τις πληροφορίες για πόλεμο εναντίον του.

    [10] Μ. ΣΟΪΣΑΛ: Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Αγκυρα, 9 Αυγούστου 2000 (20:33 UTC+2)

    Η Αθήνα, χάρη στην ηλίθια συμπεριφορά των δικών μας φιλοευρωπαίων, κατόρθωσε να φέρει την Αγκυρα αντιμέτωπη με την ΕΕ στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου και τώρα το απολαμβάνει. Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μουμτάζ Σοϊσάλ, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Χουρριέτ".

    Παράλληλα, κατηγορεί την ελληνική πλευρά για έλλειψη διάθεσης διαλόγου. Όπως αναφέρει, οι Ελληνες δεν επιθυμούν διάλογο στα στρατιωτικά θέματα, ενώ στα πολιτικά το μόνο που θεωρούν πρόβλημα είναι η προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα.

    Ο κ. Σοϊσάλ επικαλείται άρθρο του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα "Τα Νέα", όπου αναφέρει ότι "αν πουν (οι Τούρκοι) πως θέλουν το μισό του Αιγαίου για την επίλυση του προβλήματος βέβαια θα αντιμετωπίσουν τοίχο από μπετόν στη σχέση μας". Σιγά, σιγά γίνεται αντιληπτό τι είναι "τοίχος από μπετόν", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σοϊσάλ.

    Κατά την εκτίμηση του αρθρογράφου η ελληνική στρατηγική είναι ξεκάθαρη. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, "έκανε ό,τι μπορούσε για την αποτυχία των συνομιλιών της Γενεύης, ο Ελληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Ρέππας έδωσε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις εναντίον της ΤΔΒΚ και το δίδυμο Σημίτη Παπανδρέου παρήγαγε δήθεν λύση έναντι της συνομοσπονδίας".

    Τέλος, ο κ. Σοϊσάλ, επισημαίνει ότι "Οι Ελληνες ακόμη και μετά την ατμόσφαιρα φιλίας συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν το μοίρασμα του Αιγαίου. Πράγματι από σκάφος που μπαίνει σε ελληνικό λιμάνι κάθε φορά εισπράττουν 2.000 δρχ. για κάθε μέτρο. Αν μεταξύ της τελευταίας εισόδου και της προηγούμενης έχουν περάσει 30 μέρες, η τιμή αυξάνεται φοβερά και φθάνει τις 15.000 δραχμές. Η Τουρκία που αντιμετωπίζει έναν τέτοιο εγωιστικό τρόπο σε μια θάλασσα που δεν μόνο όμορφη η ίδια, αλλά που μπορεί και το μοίρασμά της (να) είναι όμορφο τι να κάνει και να μη ζητήσει το μισό αυτής της θάλασσας; Η ομορφιά που δεν μοιράζεται με όμορφο τρόπο, θα πρέπει σώνει και καλά να οδηγήσει σε αιματοχυσία;".

    [11] Η Ε.Π.Α.Ε. "ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΙ" ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (20:17 UTC+2)

    Να ...ανακαινίσει τα γήπεδα του Αθηναϊκού και των Ιωαννίνων αποφάσισε η Ε.Π.Α.Ε., ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για το Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, καθώς δεν έχουν εκτελεσθεί τα απαραίτητα έργα ηλεκτροφωτισμού ούτε και έχουν τοποθετηθεί πλαστικά καθίσματα στα παραπάνω γήπεδα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ.

    ΄Ετσι, η Ε.Π.Α.Ε. ανέλαβε την άμεση τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στο στάδιο του Βύρωνα, όπως, επίσης, την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, δημοσιογραφικών θεωρείων, καμπίνας αστυνομικών επιχειρήσεων, καθισμάτων των επισήμων, αλλά και την περάτωση οποιουδήποτε άλλου βελτιωτικού έργου χρειάζεται το γήπεδο. Οι εργασίες για την τοποθέτηση των πλαστικών καθισμάτων στο εθνικό στάδιο του Βύρωνα ξεκίνησαν ήδη από σήμερα.

    Η Ε.Π.Α.Ε. ανέλαβε, επίσης, την αναμόρφωση και του εθνικού σταδίου των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την άμεση τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού. Μάλιστα, αν μέχρι τις 20 του μήνα δεν έχουν τοποθετηθεί τα καθίσματα από τη Γ.Γ.Α., η Ε.Π.Α.Ε. θα επιμεληθεί και αυτής της εργασίας. Επιπλεόν, προτίθεται να αναλάβει οικονομικά και τη στεγανοποίηση αλλά και τη βαφή όλων των κερκίδων.

    [12] ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ

    Ουάσινγκτον, 9 Αυγούστου 2000 (20:05 UTC+2)

    Θετικές αντιδράσεις προκαλεί στην ελληνοαμερικανική κοινότητα η είδηση της υποψηφιότητας του γερουσιαστή του Κονέκτικατ, Τζόζεφ Λίμπερμαν, ως υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, καθώς συγκαταλέγεται στους πολιτικούς που έχουν σταθεί κοντά στις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Η μεγαλύτερη ελληνική ομογενειακή οργάνωση των ΗΠΑ, δίνει το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στον Εβραίο γερουσιαστή σε ετήσιο βαθμολόγιο των μελών του Κογκρέσου ως προς τις στάσεις τους στα εθνικά μας θέματα. Ο Τζόζεφ Λίμπερμαν είναι εκείνος που συντάσει και υπογράφει το σύνολο των τροπολογιών και ψηφισμάτων του Κογκρέσου σε θέματα όπως το κυπριακό, τα Ιμια και το θέμα των Σκοπίων. Παλαιότερα είχε μεσολαβήσει στην ισραηλινή κυβέρνηση, μεταφέροντας τις ελληνικές ανησυχίες για τη στρατηγική σχέση της Αγκυρας με το Τελ Αβίβ.

    Πριν δύο χρόνια τιμήθηκε από την ομογένεια με ειδικό βραβείο για την συνεισφορά του στα εθνικά θέματα.

    [13] ΡΩΣΙΑ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

    Μόσχα, 9 Αυγούστου 2000 (20:04 UTC+2)

    Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι οι Τσετσένοι αντάρτες κρύβονται πίσω από την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα, στην οποία επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ΑFP.

    "Υποθέτουμε ότι η επίθεση αποτελεί αντίδραση στην εφαρμογή αντιτρομοκρατικού προγράμματος στη Τσετσενία", τόνισε ο κύριος εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξάντερ Ζντάνοβιτς.

    Υπενθυμίζεται ότι ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Τσετσενία στις 1 Οκτωβρίου του 1999 με σκοπό να εφαρμόσουν "αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα" κατά των Τσετσένων ανταρτών, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για επιθέσεις σε ρωσικές πόλεις, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 293 ατόμων.

    Ωστόσο, ο Τσετσένος πρόεδρος Ασλάν Μασχάντοφ δήλωσε ότι δεν ευθύνονται οι Τσετσένοι για τη χθεσινή έκρηξη.

    [14] ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

    Σέρρες, 9 Αυγούστου 2000 (19:59 UTC+2)

    Δύο νεαροί φοιτητές από την Αθήνα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα, όταν το ΙΧ που οδηγούσαν εξετράπη εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό.

    Νεκροί είναι ο Λάμπρος Θεοχάρης, 28 ετών, και ο φίλος και συνοδηγός του Νικόλαος Λιαπάτας, 23 ετών. Ο οδηγός της νταλίκας, Ανχελ Τσαμόφσκι, 26 ετών από τη Βουλγαρία, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, ενώ το τμήμα τροχαίας Σερρών διενεργεί προανάκριση.

    [15] Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΎ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Νέα Υόρκη, 9 Αυγούστου 2000 (19:54 UTC+2)

    Μετά από πρόσκληση του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ και υποψήφιου για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου Αλ Γκορ, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα αναπέμψει την εναρκτήρια προσευχή την Τετάρτη 16 Αυγούστου, στις 1μ.μ, κατά την τρίτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου του δημοκρατικού κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Αντζελες.

    [16] Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΚΘ

    Θεσσαλονίκη, 9 Αυγούστου 2000 (19:54 UTC+2)

    Toν Παναγιώτη Αλεξάκη εξέλεξε ομόφωνα το Δ.Σ. του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού. Εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση υπέβαλλε τη παραίτηση του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων Σπύρος Κουνιάκης.

    Ο κ. Αλεξάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. εξήρε το ρόλο και τη δράση του απερχόμενου πρόεδρου, όχι μόνο στο πλαίσιο του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αλλά στο σύνολο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο του προκατόχου του.

    Με τη λήξη του διοικητικού συμβουλίου ακολούθησε ενημέρωση του κ. Αλεξάκη από τον διευθυντή του Χρηματιστηριακού Κέντρο Θεσσαλονίκης Βασίλη Μάργαρη.

    [17] ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ

    Αθήνα, 9 Αυγούστου 2000 (19:41 UTC+2)

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρέμα της Χελιδονούς, στα όρια των δήμων Μενιδίου και Νέας Κηφισιάς και που πιθανώς ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα αυτοκινήτου στο δρόμο, που προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα στη δασική έκταση.

    Η κινητοποίηση ήταν άμεση, αφού η φωτιά πλησίαζε σε σπίτια και σε εργοστάσιο της Mercedes - Benz, ενώ οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που έφτασαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και δύο αεροσκαφών, κατάφεραν να επιτύχουν την κατάσβεσή της.

    Περίπου 200 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το κτίριο της Mercedes για προληπτικούς λόγους, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης, λόγω των ανέμων.

    [18] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΙΤΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Ουάσιγκτον, 9 Αυγούστου 2000 (19:40 UTC+2)

    Συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Ουίλλιαμ Κόεν, είχε ο Κροάτης πρόεδρος Στίπε Μέσιτς, που πραγματοποιεί περιοδεία στις ΗΠΑ.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Κεν Μπέικον, αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ο ρόλος που διαδραματίζει η Κροατία στο Πρόγραμμα Συνεργασία για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τις μεταρρυθμίσεις στον στρατό της Κροατίας.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Μπέικον ανέφερε ότι η Κροατία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την δημοκρατία.

    [19] ΣΕΡΒΙΑ: ΑΘΩΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ 4 ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

    Βελιγράδι, 9 Αυγούστου 2000 (19:38 UTC+2)

    Οι δύο Βρετανοί και οι δύο Καναδοί δήλωσαν σήμερα αθώοι, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σε στρατοδικείο του Βελιγραδίου, όπου θα αποφασιστεί αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία. Οι τέσσερις είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στο Μαυροβούνιο, από το σερβικό στρατό, με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Ο συνήγορος των δύο Βρετανών, Τζόρτζε Τζούρισιτς δήλωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμήσει εάν τελικά θα απαγγελθούν ή όχι κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν περιμένει κάποια εξέλιξη σήμερα, καθώς ο φάκελος της υπόθεσης θα επιδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι γιουγκοσλαβικές στρατιωτικές αρχές αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι τέσσερις άνδρες "ήταν οπλισμένοι και εφοδιασμένοι με συσκευές ανατινάξεως" και παράλληλα τονίζεται ότι "υπάρχουν ενδείξεις ότι εκπαίδευαν τις ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών του Μαυροβουνίου".

    Στο μεταξύ, Βρετανοί και Καναδοί διπλωμάτες επισκέφθηκαν σήμερα το Βελιγράδι, με την ελπίδα να συναντήσουν τους τέσσερις κατηγορούμενους. Ωστόσο, το στρατοδικείο δεν τους επέτρεψε την είσοδο.

    [20] ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 9 Αυγούστου 2000 (19:34 UTC+2)

    Ομάδα ορειβατών ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλες δυνάμεις Αλβανών, κατά τη διάρκεια εκδρομής που πραγματοποιούσαν σε βουνό, κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Ντνέβνικ".

    Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδρομείς συναντούν ένοπλες δυνάμεις Αλβανών σε ορεινές περιοχές της ΠΓΔΜ.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ορειβατών, οι ένοπλοι πιθανώς είχαν τη βάση τους στην περιοχή, στην οποία υπήρχαν υποτυπώδεις εγκαταστάσεις καθώς και αναρτημένη η αλβανική σημαία. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για στρατιώτες του UCK ή για μέλη του λεγόμενου Απελευθερωτικού Στρατού που δρα στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

    [21] ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΣΤΟΥΛ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ

    Σκόπια, 9 Αυγούστου 2000 (19:31 UTC+2)

    Το παράνομο αλβανικό πανεπιστήμιο του Τετόβου ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά του Επιτρόπου του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες, Μαξ Βαν ντερ Στουλ, με την κατηγορία της κατάχρησης των δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων του.

    Πρόσφατα εγκρίθηκε το σχέδιο του κ. Στουλ για την ίδρυση ιδιωτικού κολεγίου στα Σκόπια, στο οποίο η διδασκαλία θα γίνεται στην αγγλική, σλαβική και αλβανική γλώσσα.

    Το πανεπιστήμιο του Τετόβου ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό δικαστήριο της χώρας για την ακύρωση του νόμου που προβλέπει την ανώτατη εκπαίδευση των εθνικών μειονοτήτων, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.

    Οπως δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Τετόβου, Φαντίλ Σουλεϊμάνι, πάγιο αίτημα είναι η αναγνώριση του εκπαιδευτικού ιδρύματος και η χρηματοδότησή του από το κράτος, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας. Πρόσθεσε επίσης ότι στο φετινό ακαδημαϊκό έτος, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές ξεπερνούν τους 10.000.

    [22] ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΡΟΓΚΟΒΙ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Κίεβο, 9 Αυγούστου 2000 (19:27 UTC+2)

    Ο Βασίλ Ρογκόβι διορίστηκε σήμερα νέος υπουργός Οικονομικών από τον Ουκρανό Πρόεδρο Λεονίντ Κούτσμα.

    Ο 47χρονος Ρογκόβι τοποθετείται στη θέση του Σεργκέι Τιγκουίπκο, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο, έπειτα από την εκλογή του Κοινοβούλιο.

    Ο Ρογκόβι διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Απρίλιο του 1998 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1999.

    Η Ουκρανία, η οποία αριθμεί 50 εκατομμύρια πολίτες, βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση από το 1991 οπότε και μειώθηκε η ετήσια παραγωγή της.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 10 August 2000 - 10:05:02 UTC