Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-02-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΥ ΜΕΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔOΧΟΛΟΓΙΑ
  • [03] ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • [04] ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ"
  • [05] ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [06] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2 - 1
  • [07] Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • [08] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [09] ΤΟΥΡΚΙΑ: 6 ΡΙΧΤΕΡ, 42 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 150 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
  • [10] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 73 - 77
  • [11] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
  • [12] KATA TΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
  • [13] TIMHTIKH ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
  • [14] ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΖΕΜ
  • [15] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ Ο Ν. ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ
  • [16] ΒΟΛΕΪ: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ "4" ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
  • [17] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 91 - 86
  • [18] AMEΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ
  • [19] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1
  • [20] ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [21] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 - 1
  • [22] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΕΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ 4 - 0
  • [23] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
  • [24] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  • [01] ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΥ ΜΕΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (11:10 UTC+2)

    Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων χαρακτηρίζεται η αυριανή συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Γεωργίας, Γιώργο Δρυ, μέλη της πανθεσσαλικής επιτροπής.

    Αύριο εξάλλου ενδέχεται να ανακοινωθεί και η τελική τιμή βαμβακιού, η οποία θα κρίνει και την περαιτέρω στάση των αγροτών. Προς τιμολόγηση βρίσκονται 1.095.000 τόνοι βαμβακιού και το υπουργείο Γεωργίας. Η τελική τιμή θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων. Ο υφυπουργός Γεωργίας, Βαγγέλης Αργύρης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, εξέφρασε την άποψη ότι η τιμή του βαμβακιού θα διαμορφωθεί από 290 έως 330 δραχμές. Ο τομεάρχης Γεωργίας της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος υποστήριξε από την πλευρά του ότι η επιδότηση θα κυμανθεί από 280 έως 290 δραχμές το κιλό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαράδεκτες αλχημείες και παρατυπίες.

    Χθες το μπλόκο των αγροτών στα Τέμπη επισκέφθηκαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και οι υφυπουργοί Γεωργίας, Ευάγγελος Αργύρης και Φώτης Χατζημιχάλης, οι οποίοι συζήτησαν με τους αγρότες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το θέμα των αποζημιώσεων από την πρόσφατη κακοκαιρία.

    Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, οι αγρότες παραμένουν παραταγμένοι με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, ενώ ο κύριος όγκος είναι συγκεντρωμένος στο ύψος των Τεμπών. Αναμένεται ότι και σήμερα οι αγρότες θα πραγμοτοποιήσουν ολιγόωρους συμβολικούς αποκλεισμούς, ενώ στα Τέμπη θα διοργανώσουν εκδηλώσεις, αποκλείοντας έτσι για αρκετές ώρες την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών.

    Νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για αύριο οι αγρότες της Λέσβου με κύρια αιτήματα την αύξηση των τιμών στα αγροτικά τους προϊόντα. Οι συνδικαλιστές των αγροτών θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στη Λάρσο μαζί με τα αγροτικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔOΧΟΛΟΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (11:14 UTC+2)

    "Πρέπει να σταματήσει η διαδοχολογία", δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και επαναλαμβάνει πως ο ίδιος έχει ένα συγκεκριμένο έργο να ολοκληρώσει κι έχει αφιερωθεί σε αυτό.

    Σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" μιλάει για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και υπογραμμίζει:"Διατηρώ στενή και άριστη σχέση με τον πρωθυπουργό. Είχαμε συνέδριο πριν από λίγους μήνες και επανεξελέγη με τεράστια πλειοψηφία και χωρίς καμιά αμφισβήτηση. Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι μάλλον κατασκευασμένη αυτή η διαδοχολογία και ότι θα πρέπει να την αφήσουμε κατά μέρος και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική δουλειά που έχουμε μπροστά μας".

    Σε ότι αφορά στην επίθεση που εκδηλώθηκε εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο κ. Παπανδρέου εκφράζει την οργή του και σχολιάζει:"Εχουμε την ευθύνη, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να αντισταθούμε στην απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών που επιχειρείται με την παραπολιτική, τη σεναριολογία, την παραδημοσιογραφία".

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις ενστάσεις που υπάρχουν σχετικά με τον ελληνοτουρκικό διάλογο επισημαίνει:"Στα θέματα που κατά καιρούς έχει θέσει η Τουρκία, όχι μόνο σ΄εμένα αλλά σε πάρα πολλές ελληνικές κυβερνήσεις, η απάντηση είναι ότι αυτά δεν τα συζητάμε. Η μάλλον όχι δεν τα συζητάμε, δεν τα διαπραγματευόμαστε. Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε σε διάφορα θέματα, να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Παλαιότερα, την εποχή του ψυχρού πολέμου, όταν δεν υπήρχε και το ευρωπαικό πλαίσιο, ίσως να θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μπορούσαμε να συρθούμε σε μια διαπραγμάτευση υπό την απειλή των όπλων ή υπό την πίεση κάποιων μεγάλων δυνάμεων. Θεωρώ ότι σήμερα αυτό είναι απίθανο, ότι είναι αντίθετο και στο γενικότερο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της ευρωπαικής πορείας. Μέσα σε ένα ευρωπαικό πλαίσιο, μπορεί να συμφωνήσεις, μπορεί να διαφωνήσεις, αλλά δεν πας σε πόλεμο επειδή διαφωνείς. Και αυτή είναι μια μεγάλη ποιοτική διαφορά".

    [03] ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (11:33 UTC+2)

    Συνεδριάζει αύριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Εδώ και δυο εβδομάδες παραμένουν κλειστά πέντε ΤΕΙ, καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό απέχει από τα καθήκοντα του, αντιδρώντας στον τρόπο εξέλιξής του μετά την ανωτατοποίηση των Ιδρυμάτων.

    Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι σπουδαστές των ΤΕΙ οι οποίοι συντάσσονται με τους καθηγητές σε ότι αφορά την ανωτατοποίηση. Την Τρίτη θα συνεδριάσει ο σύλλογος φοιτητών της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

    Εκτός των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει πανελλαδική 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στο νόμο για την αξιολόγηση και διεκδικώντας υψηλότερες αμοιβές.

    Χθες εξάλλου αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας έως τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, διεκδικώντας μονιμοποίηση.

    [04] ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ"

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (11:47 UTC+2)

    Το τεράστιο μέγεθος της παραοικονομίας και η διαρκώς διογκούμενη «συμμετοχή» του τζόγου σ' αυτή έχουν υποχρεώσει, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αντιδράσει.

    Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει την Διυπουργική Επιτροπή πρώτη φορά με θέμα την παραοικονομία, η οποία, σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς του υπ. Οικονομικών, αγγίζει το 38%-43% του ΑΕΠ, ενώ ο ΟΟΣΑ το υπολογίζει περίπου στο 30% του ΑΕΠ βάζοντας την Ελλάδα πρώτη στη λίστα του μαύρου χρήματος στην Ε.Ε.

    Στη σύσκεψη, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής απαγόρευσης των «τεχνικών παιγνίων» (τα γνωστά μηχανάκια που μετατρέπονται σε «φρουτάκια») εκτός των καζίνων.

    Οι αρμόδιοι, βεβαίως, έχουν επίγνωση ότι οι τεχνικές δυσκολίες είναι πολλές, καθώς ουσιαστικά πρέπει να απαγορευθεί οποιοδήποτε παιχνίδι διαθέτει οθόνη και 1-2 πλήκτρα, το οποίο με μια απλή τεχνική τροποποίηση είναι δυνατόν να μετατραπεί σε «φρουτάκια».

    Η κατάργηση των μηχανημάτων αυτών θα «προσθέσει» περίπου 500 δισ. δρχ. ετησίως στο διαθέσιμο εισόδημα, καθώς τόση υπολογίζεται ότι είναι η απώλεια του εισοδήματος που «καταναλώνεται» στον παράνομο τζόγο, ο οποίος συνδέεται με τα μηχανάκια αυτά. Και καταλήγει στην παραοικονομία.

    Ορισμένοι από τους υποστηρικτές της πρότασης αυτής, η οποία φαίνεται να μελετάται σοβαρά από τον πρωθυπουργό, υποστηρίζουν ότι μετά τα «φρουτάκια» θα μπορούσε να πάρει σειρά και να «χτυπηθεί» μια δεύτερη πληγή τζόγου που είναι το παράνομο «στοίχημα», του οποίου ο μηχανισμός λειτουργεί παράλληλα με το επίσημο παιχνίδι Στοίχημα. Υπολογισμοί των αρμόδιων υπηρεσιών φέρουν το συνολικό τζίρο του παράνομου στοιχήματος να φθάνει στο 50% του επίσημου (ήτοι 250 δισ. δρχ.).

    Πέραν της καθαρά οικονομικής ωφέλειας που θα υπάρξει για την οικονομία με τη φυσιολογική διάχυση του ποσού αυτού στην πραγματική οικονομία (με το αντίστοιχο δημοσιονομικό όφελος) «θα χτυπηθεί στη ρίζα της η κοινωνική γάγγραινα της διαφθοράς.

    Βέβαια, οι δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης, υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, δεν είναι λίγες. Τα παιχνίδια αυτά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι ελεύθερα στα ειδικά καταστήματα που έχουν άδειες λειτουργίας και αυτό ίσως αποδειχθεί εμπόδιο στο μέλλον. Παράλληλα, το ΥΠΕΘΟ μόλις πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε κάποια μέτρα τα οποία αν και αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά τους, θα δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα με την ακύρωσή τους (όπως έγινε και με την απόσυρση των νέων αντικειμενικών αξιών).

    Πολιτικό πρόβλημα είναι επίσης δυνατό να αναδειχθεί με την «απόσυρση» και από το γεγονός ότι η μεγάλη διάδοση των «μηχανημάτων» αυτών είχε γίνει, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπ. Οικονομικών, με την ατυχή σε περιεχόμενο νομοθετική ρύθμιση (Νόμου 2515/97) από τον κ. Δρυ.

    [05] ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (21:07 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι ο σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Τουρκία ήταν ο κύριος σεισμός έκανε ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΤΡ-3, ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον ελληνικό χώρο.

    Ο κ. Παπαζάχος επισήμανε ότι ο σεισμός ήταν μικρής σχετικά έντασης και πρόσθεσε ότι η κεντρική Τουρκία έχει μειωμένη σεισμικότητα. Επιπλέον, επισήμανε ότι η ενέργεια του ήταν 100 φορές μικρότερη από το μεγάλο σεισμό του Αυγούστου του 1999, αλλά οι συνέπειες του ήταν σημαντικές γιατί έγινε σε κατοικημένη περιοχή, με ακατάλληλα κτίρια.

    Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο σεισμός δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο γιατί έγινε σε μεγάλη απόσταση και είναι μικρού μεγέθους.

    Οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να παρακολουθούν την χωροχρονική εξέλιξη της σεισμικής δράσης και αυτή η γνώση δίνει τη δυνατότητα να εστιαστούν τα μέτρα ετοιμότητας στις περιοχές που απειλούνται περισσότερο, σημείωσε ο κ. Παπαζάχος.

    Περαιτέρω, ανέφερε ότι ο ελληνικός σεισμικός χώρος βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονη τεκτονική και ότι μόνο οι επαρκείς κατασκευές παρέχουν προστασία.

    Τέλος, επισήμανε ότι η επιστημονική ομάδα του αποφάσισε όταν γίνεται σεισμός μεγαλύτερος από 6 Ρίχτερ να ανακοινώνει αν τον πρόβλεψε.

    [06] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2 - 1

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (21:06 UTC+2)

    Πολύτιμη νίκη πήρε σήμερα το Αιγάλεω, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Α' εθνική. Κέρδισε την Παναχαϊκή με σκορ 2 - 1 για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

    Το Αιγάλεω κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ. Μόλις στο 1' λεπτό οι γηπεδούχοι έγραψαν το 1 - 0 με τον Αγρίτη. Μάλιστα το Αιγάλεω διπλασίασε τα τέρματα του στο 79' με τον Φωτάκη, ενώ η Παναχαϊκή κατάφερε απλά να μειώσει το σκορ σε 2 - 1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κατσουράνη.

    [07] Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Aθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (21:05 UTC+2)

    Για εκστρατεία που υποκινείται από μια πανίσχυρη οικονομικοεκδοτική συμμαχία, η οποία επιδιώκει την υπέρβαση και τον έλεγχο κάθε πολιτικού και πολιτειακού θεσμού κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μετά το θόρυβο για το ζήτημα του παράνομου τζόγου.

    "Η χώρα μας κατακλύζεται τις τελευταίες μέρες από ένα κύμα "αποκαλύψεων" που, ξεκινώντας από περιπτώσεις που ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας μας και με πρόσχημα την "κάθαρση" έβαλε στο στόχαστρο και την κορυφή της ελληνικής πολιτείας", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσοβόλας. Παράλληλα καταδικάζει όσα συμβαίνουν και καλεί τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να αποκαταστήσουν το κύρος της πολιτικής και των πολιτικών με δημοκρατικούς τρόπους.

    [08] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε η ΑΕΚ μετά την άνετη νίκη που πέτυχε επί του Αρη, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Δεύτερος ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που κέρδισε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ, ενώ στην 3η θέση είναι ο Ηρακλής.

    Η έκπληξη της 15ης αγωνιστικής έγινε στην Καισαριανή όπου η Νήαρ Ηστ επικράτησε στην παράταση επί του Ολυμπιακού. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής, ενώ απομένει το παιχνίδι Δάφνη - Περιστέρι.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική)

    1.ΑΕΚ 29

    2.Παναθηναϊκός 28

    3.Ηρακλής 27

    4.Ολυμπιακός 26

    5.Πανιώνιος 24

    6.Μαρούσι 22

    7.Περιστέρι 21

    8.ΠΑΟΚ 21

    9.Ηράκλειο 20

    10.Αρης 20

    11.ΚΑΟΔ 20

    12.Ιωνικός Ν.Φ. 19

    13.Νήαρ Ηστ 19

    14.Δάφνη 16

    *Δάφνη και Περιστέρι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

    *Ο Ολυμπιακός έχει ένα μηδενισμό

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)

    Περιστέρι - ΑΕΚ

    Αρης - Ολυμπιακός

    ΚΑΟΔ - Ηράκλειο

    Πανιώνιος - Δάφνη

    Μαρούσι - Ιωνικός Ν.Φ.

    Νήαρ Ηστ - ΠΑΟΚ

    Παναθηναϊκός - Ηρακλής

    [09] ΤΟΥΡΚΙΑ: 6 ΡΙΧΤΕΡ, 42 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 150 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

    Άγκυρα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής ο απολογισμός από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία, όπου τουλάχιστον 42 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ περίπου 150 έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

    Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην πόλη Μπολβαντιν που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα από την Άγκυρα.

    Στην Μπολβαντιν ζούνε περίπου 54.000 άτομα .

    Στην περιοχή έσπευσε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στα θύματα του Εγκέλαδου.

    Ν.Κ.

    [10] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 73 - 77

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει αλώβητος από τη Θεσσαλονίκη καθώς κέρδισε στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας τον ΠΑΟΚ με σκορ 77 - 73, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.

    Ο Δικέφαλος προσπάθησε σκληρά για τα θετικό αποτέλεσμα και χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο ημίχρονο είχε επιβάλλει το ρυθμό του στο παιχνίδι. Μάλιστα οι ασπρόμαυροι με το τέλος του 20λεπτου προηγούνταν επί του Παναθηναϊκού με 43 - 30, παρά το γεγονός ότι ο Μποντιρόγκα είχε πετύχει 23 πόντους.

    Στην επανάληψη, οι πράσινοι κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και στο τέλος πήραν τη νίκη. Κορυφαίοι από τον Παναθηναϊκό ήταν οι Μποντιρόγκα που έφτασε τελικά στους 32 πόντους και ο Καλαϊτζής με 16, ενώ από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Νόλαν με 22 πόντους και Κόμματος με 19.

    [11] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Συνεχίστηκαν και σήμερα οι ολιγόωροι συμβολικοί αποκλεισμοί των δρόμων από τους αγρότες.

    Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες έκλεισαν από τις 12.30 έως τις 1.30 το μεσημέρι τον δρόμο στο ύψος της γέφυρας της Χαλάστρας και στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνα. Την ίδια ώρα οι παραγωγοί απέκλεισαν το ρεύμα εξόδου στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ περίπου 150 μέλη του ΚΚΕ διαδήλωσαν στην περιοχή για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους αγρότες.

    Κλειστός έμεινε για μία ώρα και ο δρόμος από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική, στο Νέο Ρύσιο.

    Στην Εδεσσα αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, στο κόμβο της Παραλίμνης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κτηνοτρόφοι έριξαν στο οδόστρωμα ποσότητες γάλακτος.

    Για δύο ώρες έκλεισαν την εθνική οδό οι παραγωγή στη γέφυρα του Στρυμώνα, ενώ οι αγρότες των Σερρών κράτησαν για πάνω από 7 ώρες το δρόμο κλειστό στο τελωνείο του Προμαχώνα.

    Οι αγρότες της Κοζάνης προχώρησαν σε αποκλεισμούς κατά διαστήματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης, στο ύψος του Πολύμυλου, αλλά και της εθνικής οδού Κοζάνης-Λάρισας, στα Σέρβια

    [12] KATA TΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών, αλλά κατά των αποκλεισμών των δρόμων τάχθηκε ο τομεάρχης Γεωργίας της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος, που επισκέφθηκε την 18η AGROTICA, μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αλέξανδρο Κόντο και τον συντονιστή της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος Γιώργο Σαλαγκούδη.

    «Είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων μεν των αγροτών, με τις μεθόδους που αυτοί επιλέγουν με τους εκπροσώπους τους, αλλά είμαστε κατά των αποκλεισμών γιατί μια τέτοια τακτική θίγει άλλες κοινωνικές ομάδες, που εν δυνάμει είναι σύμμαχοι και συμπαραστάτες των αγροτών στα δίκαια αιτήματα τους», τόνισε.

    Ο κ. Σαλαγκούδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει φέρει τους αγρότες στην απελπισία και έτσι σε απόγνωση ευρισκόμενοι, με τα εργαλεία της δουλειάς τους έχουν κατέβει στους δρόμους. «Είναι γεγονός ότι τις δύο τελευταίες δεκαετίες το αγροτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε από τις κυβερνήσεις με τον τρόπο που έπρεπε, ώστε σήμερα να έχουμε μια ανταγωνιστική γεωργία, που να εξασφαλίζει και στους Ελληνες αγρότες εισόδημα», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο κ. Κόντος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

    Οι εκπρόσωποι του κλιμακίου της ΝΔ επισήμαναν ότι χρειάζεται μια νέα επιθετική πολιτική στον αγροτικό τομέα και το κόμμα τους όταν γίνει κυβέρνηση θα την εφαρμόσει.

    [13] TIMHTIKH ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:20 UTC+2)

    Στον σύγχρονο ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια αναφέρθηκε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων Νομού Σερρών κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

    «Τόσο οι διεθνείς πολιτικές συγκυρίες όσο και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και του Παρευξείνιου χώρου καθιστούν τη Θεσσαλονίκη επίκεντρο και σε ορισμένες περιπτώσεις χώρο όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. Απέχει ελάχιστα από όλες τις πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών και για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί ως έδρα πολλών ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων αλλά και Διεθνών Οργανισμών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

    Ο νομάρχης επισήμανε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως κόμβου μεταφορών, την έντονη βιομηχανική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής, την ακμαία αγροτική παραγωγή, τον δυναμισμό του πληθυσμού, τους τουριστικούς πόρους, τις εκπαιδευτικές υποδομές αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε διπλωματικό επίπεδο για την περιοχή.

    Αναφερόμενος στον πολιτισμό τόνισε ότι είναι το μοναδικό αντιστάθμισμα απέναντι στα προκατασκευασμένα πρότυπα ζωής.

    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων Νομού Σερρών Γιώργος Κοκόζιλας στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην 20ετή παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στην Αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι είναι ο δεύτερος μετά τον Μητροπολίτη Σερρών Μάξιμο στον οποίο απονέμεται αυτή η διάκριση.

    [14] ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΖΕΜ

    Νέα Υόρκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:17 UTC+2)

    Νέα συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Ισμαήλ Τζεμ είχε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διερευνητικές επαφές, που θα ξεκινήσουν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα επίλυσης τους ζητήματος της υφαλοκρηπίδας και άλλων θεμάτων που δεν άπτονται εδαφικών διαφορών.

    Στις συνομιλίες από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών κ. Σκοπελίτης, ο οποίος θα εξετάσει με τον Τούρκο ομόλογο του τη δυνατότητα σύνταξης ενός συνυποσχετικού, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    [15] ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ Ο Ν. ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Ο Νίκος Αλέφαντος ανακοίνωσε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Εθνικού Αστέρα, μετά την ήττα που γνώρισε η ομάδα του στην Καισαριανή από τον ΟΦΗ με σκορ 3 - 2, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

    "Φεύγω σαν φίλος και δεν έχω παράπονο από κανέναν. Ελπίζω η ομάδα να βρει το δρόμο της", υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Νίκος Αλέφαντος.

    Σημειώνεται πως σήμερα την παραίτηση του από τον πάγκο του Ακράτητου ανακοίνωσε και ο Στάθης Σταθόπουλος.

    [16] ΒΟΛΕΪ: ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ "4" ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Για μια θέση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ των ανδρών θα αναμετρηθούν αύριο το απόγευμα η Ορεστιάδα και το Ρέθυμνο. Φαβορί για την πρόκριση είναι οι ακρίτες, που στο πρωτάθλημα κέρδισαν δύο φορές το Ρέθυμνο.

    Τα άλλα τρία εισιτήρια για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου τα έχουν κερδίσει ο Ηρακλής, ο Αρης και η Νίκαια και την Τρίτη αναμένεται να γίνει στα γραφεία του ΕΟΠΕ η κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών.

    [17] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 91 - 86

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Η μεγάλη έκπληξη της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 έγινε στο γήπεδο της Καισαριανής. Η Νήαρ Ηστ κέρδισε στην παράταση τον Ολυμπιακό με σκορ 91 - 86 και οι γηπεδούχοι ελπίζουν πλέον σε παραμονή στην κατηγορία.

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μια σεβαστή διαφορά. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Νήαρ Ηστ μείωσε και το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται 37 - 30. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν ακόμη περισσότερο και λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Η κανονική διάρκεια του 40λεπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 76 - 76.

    Στην παράταση η Νήαρ Ηστ εμφανίστηκε πιο παθιασμένη και αποφασισμένη για τη νίκη. Ετσι, η ομάδα της Καισαριανής κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Κορυφαίοι από τους νικητές ήταν οι Πετρόπουλος με 20 πόντους και Βετούλας με 18, ενώ από την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισε ο Φόρεστ με 29.

    [18] AMEΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ

    Πύργος, 3 Φεβρουαρίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Άμεσες λύσεις στα προβλήματα των αγροτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου.

    Ο κ. Τσοβόλας επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών υποκινούνται από την αντιαγροτική και νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και 12 χρόνια στην Ελλάδα. Παράλληλα ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής (τουλάχιστον για τα εθνικά αγροτικά προϊόντα όπως το βαμβάκι, ο καπνός και το λάδι), την άμεση σχεδίαση μιας προοδευτικής αγροτικής πολιτικής, τη διάθεση κονδυλίων από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης σε έργα αγροτικής και κοινωνικής υποδομής στην περιφέρεια, την ρύθμιση των αγροτικών χρεών, τη στήριξη των αγροτοβιομηχανικών συνεταιρισμών και τη χορήγηση ανθρώπινων αγροτικών συντάξεων.

    Σχετικά με τα εθνικά θέματα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ επισήμανε ότι ο διάλογος Ελλάδας και Τουρκίας για θέματα άλλα εκτός από αυτό της υφαλοκρηπίδας οδηγεί ευθέως στην αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο ως ελληνοτουρκικών διαφορών. Μίλησε ακόμη για ενέργειες στο παρασκήνιο ενώ προέβλεψε εξελίξεις στα θέματα του Κυπριακού, του Αιγαίου και της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων.

    Εξάλλου ο κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε στο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στις κεντροαριστερές δυνάμεις τονίζοντας ότι συνεργασία γίνεται μεταξύ κομμάτων που έχουν συγγένεια ιδεολογική και πολιτική.

    [19] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Ισόπαλο 1 - 1 έληξε το ματς του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο στάδιο, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Οι ερυθρόλευκοι μετά το σημερινό αποτέλεσμα έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας, εκεί όπου πλέον βρίσκεται η ΑΕΚ. Ωστόσο οι άνθρωποι του Ηρακλή διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό.

    Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν γκολ, καθώς οι δύο ομάδες σημάδευαν τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια στο 19' λεπτό με τον Ζιοβάνι και στο 44' με τον Νινιάδη, ενώ ένα είχε και ο Ηρακλής στο 16' λεπτό με τον Φοφόνκα Εντερσον.

    Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 56' και έγραψε το 0 - 1 για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Γηραιού απάντησαν γρήγορα και ισοφάρισαν στο 60' με τον βραζιλιάνο Εντερσον.

    Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια από τους φιλάθλους του Ηρακλή που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό.

    [20] ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 3 Φεβρουαρίου 2002 (19:52 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Μετά από 20 ώρες αναζήτησης οι αρχές της Ρουμανίας κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο στρατιώτες που σκότωσαν δύο άτομα και τραυμάτισαν ένα τρίτο εγκαταλείποντας την μονάδα τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

    Για την έρευνα επιστρατεύτηκαν 300 άντρες των ειδικών δυνάμεων με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ένα ελικόπτερο.

    Οι δυο στρατιώτες, ο Βασίλε Μαγκουρεάνου και ο Μίχαϊ Μπάραγκαν, 21 ετών, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ εγκατέλειψαν χθες το βράδυ την μονάδα τους στην πόλη Βιλτσέα στα νότια της Ρουμανίας, πυροβολώντας έναν αξιωματικό φρουράς και τραυματίζοντας τον βαριά. Οι δυο άνδρες προσπάθησαν να εξαναγκάσουν έναν οδηγό να τους πάει στο Πιτέστι, 70 χιλιόμετρα μακριά από τη Βιλτσέα αλλά όταν ο οδηγός αντιστάθηκε τον σκότωσαν. Οι δράστες πήραν το όχημα του και κατευθύνθηκαν προς τη πόλη με μεγάλη ταχύτητα και στον δρόμο παρέσυραν και σκότωσαν ένα πεζό

    Όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία δεν είχαν επάνω τους όπλα αλλά στο τέλος παραδέχτηκαν την ενοχή τους και απεκάλυψαν ότι είχαν τα όπλα τους κρυμμένα σε μια φάρμα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπάραγκαν είχε λερωμένο ποινικό μητρώο και δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη φρουρά της μονάδας εξοπλισμού του στρατού.

    [21] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 - 1

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (19:46 UTC+2)

    Για μια ακόμη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις. Στο 91' ο αρχηγός Γιάννης Γκούμας με κεφαλιά έγραψε το 2 - 1 και χάρισε τη νίκη στους πράσινους στο ματς με τον Πανιώνιο, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

    Αν και δύσκολα ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους πρωτοπόρους στο βαθμολογικό πίνακα. Οι πράσινοι είναι πλέον στην 4η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ που είναι στην κορυφή. Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι στην κατάμεστη από φιλάθλους Λεωφόρο, η ομάδα του τριφυλλιού προηγήθηκε στο 34' λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αγγελου Μπασινά.

    Και ενώ από το 66' ο Πανιώνιος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χασιώτη, οι νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 72' με τον Ερμίν Σίλιακ παγώνοντας τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι άρχισαν να πιέζουν τον αντίπαλο και πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Γκούμας.

    [22] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΕΚ - ΙΩΝΙΚΟΣ 4 - 0

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Ιωνικού, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Η Ενωση κέρδισε στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκορ 4 - 0 και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

    Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ χάρη σε αυτογκόλ του Μικέ στο 18' λεπτό. Το 2 - 0 το διαμόρφωσε στο 56' ο Ντέμης Νικολαίδης με σουτ, ενώ το 3 - 0 το πέτυχε ο Βασίλης Τσάρτας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το τελικό 4 - 0 το σημείωσε ο Ιλια Ιβιτς με κεφαλιά στο 71' λεπτό.

    Μετά τη σημερινή νίκη και την ισοπαλία του Ολυμπιακού στο ματς του Καυτανζογλείου με τον Ηρακλή, η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς, ενώ οι ερυθρόλευκοι ακολουθούν με 29 και ο ΠΑΟΚ με 28.

    Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πλέον θα προετοιμαστούν για τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η Ενωση στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με σκορ 2 - 1 και πλέον ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προκριθεί στους "4" του Κυπέλλου.

    [23] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Ξάνθη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Ακράτητου ανακοίνωσε μετά το τέλος του αγώνα με τη Ξάνθη, ο Στάθης Σταθόπουλος. Αφορμή η πέμπτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής.

    "Νομίζω ότι η παραίτηση μου ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα και μάλιστα ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Αφήνω την ομάδα με βαθμούς ασφαλείας και ενώ βρίσκεται μέσα στους στόχους της", τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Σταθόπουλος.

    Ο Ακράτητος έχασε σήμερα στη Ξάνθη από την τοπική ομάδα με σκορ 3 - 0, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    [24] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2002 (19:35 UTC+2)

    Συγκλονιστική τροπή έχει πάρει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής. Τρεις ομάδες, Προοδευτική, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Καλαμαριάς, συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ αρκετοί ακόμη σύλλογοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και διεκδικούν την άνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία.

    Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, Χαλκηδόνα και Καλαμαριά έμειναν στο 0 - 0 στο ντέρμπι της ημέρας. Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαία νίκη με 1 - 0 από την Προοδευτική. Επίσης, ο Αθηναϊκός κέρδισε με 3 - 0 τον ουραγό Αγιο Νικόλαο, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 1 - 0 επί της Καλαμάτας.

    Τους βαθμούς της ισοπαλίας μοιράστηκαν Παναιγιάλειος και Πανηλειακός που έμειναν στο 1 - 1, ο Πατραϊκός επικράτησε 3 - 2 επί της Καλλιθέας, ενώ ο αγώνας Απόλλων Αθηνών και ο Πανσερραϊκός έληξε 2 - 2.

    Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14η αγωνιστική)

    1.ΠΑΣ Γιάννινα 24

    2.Απ.Καλαμαριάς 24

    3.Προοδευτική 24

    4.Χαλκηδόνα 23

    5.Αθηναϊκός 23

    6.Καλλιθέα 22

    7.Πανηλειακός 21

    8.Ολυμπιακός Βόλου 20

    9.Πατραϊκός 20

    10.Πανσερραϊκός 18

    11.Καλαμάτα 13

    12.Απόλλων Αθηνών 13

    13.Παναιγιάλειος 13

    14.Αγιος Νικόλαος 6

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)

    Αγιος Νικόλαος - Καλλιθέα

    Καλαμάτα - Αθηναϊκός

    Απ.Καλαμαριάς - Πατραϊκός

    Προοδευτική - Ολυμπιακός Βόλου

    Πανσερραϊκός - Χαλκηδόνα

    Πανηλειακός - ΠΑΣ Γιάννινα

    Παναιγιάλειος - Απόλλων Αθηνών


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 3 February 2002 - 19:14:20 UTC